Inlägg

Inlägg som Aboya har skrivit i forumet
Av Aboya

Undrar också detta. Känns oseriöst på något sätt. Men Inet har ju det som kampanj så det är ju konstigt om det är så.

Av Aboya

Knastrar, sprakar och piper från högtalare

Jag har haft lite problem med att högtalarna kan börja surra lite när man starta TVn som står precis bredvid datorn annars inte mer än det.
Men idag har jag gjort lite ändringar med datorn och det har blivit mycket värre. Jag bytte ut mitt GTX 580 mot ett GTX 980, bytte DVI-kabeln mot en Displayport-kabel sedan installerade senaste drivrutinerna för grafikkortet.

Nu surrar det lite nästan hela tiden i högtalarna, surrar desto mer när man t.ex- flyttar eller förstorar fönster i Windows, öpnnar eller stänger flikar i webbläsaren, minimerar fönster, rör muspekaren över bokmärken/flikar etc etc. Basen brummar lite tyst till och från. Det ökar kraftigt när jag startar ett spel, vilket som en så länge, lika mycket i alla. basen brummar konstant, ibland lite upp och ner. Påminner om hjärtslag...
Och det knastrar och piper och har sig i högtalarna.

Högtalarna kopplas in via 3.5mm i fronten av chassit, testade också det bakre med samma resultat.
Vad tror ni detta kan bero på? Tack.

Edit: Provade att avinstallera Nvidia "Miracast Virtual Audio Driver" men gjorde ingen skillnad. Avinstallerade sedan "Nvidia HD Audio Driver" vilket verkar ha löst problemet. Har alltid haft HD Audio Driver installerad tidigare utan problem. Funkade uppenbarligen inte med mitt nya grafikkort.

Av Aboya
Skrivet av versions:

r4 är ett bra chassi, har haft det själv. skulle hellre välja phanteks enthoo pro men har inget som helst emot r4.

jag tycker att du gör helt rätt i din kundvagn, ts. skulle inte byta något.

ddr4 är inte vidare intressant (https://www.youtube.com/watch?v=utWnjA4NzSA) men x99 är absolut det. 5820k är väldigt prisvärd och kommer prestera klart bättre för tunga flertrådade aktiviteter som videoredigering. i spel får du dock samma prestanda i bästa fall i de allra flesta spelen om du inte får upp din 5820k i samma frekvens som många 4790k klarar vilket verkar osannolikt då de flesta haswell-e verkar klara ~4,5ghz. den är dock inte långt efter en 4790k då, så klart. x99 över z97 alla dagar i veckan men det måste betalas också och om det är värt det får man bestämma själv.

4790k är så nära pga klockfrekvens, den ligger väldigt högt från fabrik.
http://www.sweclockers.com/image/diagram/7828?k=8aa0d86dde60b...

kör du alla processorer i 2,8ghz blir det så här.
http://www.sweclockers.com/image/diagram/7873?k=80dbf2fe12fe1...

börjar du busa med överklockning drar det iväg något fantastiskt. 30% mer prestanda är inget att klaga på.
http://www.sweclockers.com/image/diagram/7847?k=80e453572b003...

Tack för svaret! Har funderat en del på 5820K men det är ju rätt så dyrt alltså... Då jag precis köpte ett GTX 980 så känner jag inte riktigt för att lägga runt 9000-10000 till för X99.
Jag har en Oculus Rift DK2 på ingång (mer utgifter) och ett av spelen jag ser fram emot att spela är flygsimmen DCS World. Dock märkte jag idag att mitt 980 inte gav någon FPS ökning alls, så det är ju helt klart väldigt CPU-tungt. En snabb överklockning (auto OC) gav mig ca 10 fps mer. Fortfarande inte tillräckligt dock, då jag gick från 35-45 FPS.

Hur som helst så tänker jag att jag inte gör tillräckligt med rendering och liknande för att motivera några tusen extra. Jag tänker på att man är mer framtidssäker om man kör på 5820K ifall spel börjar utnyttja fler kärnor, men det kanske är långt bort samt att en i7 4790K också skulle klara sig väldigt bra när det väl händer. Eller vad tror ni? Känns 4790K relativt framtidssäker? Det är väl svårt att säga.. men tror ni den skulle hänga med fint i spel i 4-5 år precis som min i5 750 har gjort?

Av Aboya
Skrivet av Noah01:

Efter och ha läst i hundra år XD chassit är snyggt men inte praktiskt, ta ett cooler master n400 istället. Hälften så dyrt men helt okej kylaren är bra men det är smartare med typ en hyper 212 evo. Onödigt med en kylare för 700

Samt att Asrock Pro 4 (tror det heter det) är 300 spänn billigare men lika bra

Skulle du vilja utveckla lite angående att R4 inte är praktiskt? Jag kollade på några recensioner av N400 och efter det känner jag att jag i så fall hellre lägger några hundra extra för R4.
Det verkar ha mycket sämre möjligheter för kabeldragning än R4, trångt i toppen över moderkortet, finns heller inga hål där. De flesta fläktfilterna sitter på insidan och då skulle jag personligen inte rengöra så ofta om man måste skruva upp datorn för det. Sämst av allt var att fläktfiltret för nätaggregatet också sitter på insidan, vilket betyder att man måste skruva loss det för att kunna rengöra filtret.

Okej Hyper 212 har jag ju läst ska vara bra så det ska jag fundera på.

Av Aboya

Automatisk överklockning - Ser det bra ut?

Tjena.
Jag har kört min i5 750 i stock med en Corsair H50 i flera år nu. Gjorde en tråd igår om att uppgradera CPU mm. Men vafan kanske borde jag ge mig på att försöka överklocka och se om jag klarar mig på det. Känns ju dumt att inte göra det när jag har en väldigt kapabel kylare.
I alla fall så är det väl ren lathet att jag inte orkar läsa massa guider, har försökt innan men har inte riktigt varit motiverad och gett upp efter ett tag.
Jag testade därför nu ett av de automatiska överklockningslägena till 3.6GHz från 2.6GHz.

Vid full load på stock så går den inte över 50 grader.
Vid 3.6GHz verkar den ligga runt 60 grader. Visserligen bara efter några minuters testande. Ska testa mer senare eller imorgon då det börjar åska nu på håll. Datorn måste stängas av.

Vet inte om det räcker men kan ni se på denna bilden om det ser okej ut? Vad jag har förstått så kan Auto-clock öka spänningen lite väl mycket.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/3024347/CPU.png

Annars skulle guider eller andra tips uppskattas. Tack på förhand.

Edit: Jag lägger till några bilder från BIOS efter att man har valt 3.6GHz under "Load CPU EZ OC Settings".

https://dl.dropboxusercontent.com/u/3024347/20140921_225756.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/3024347/20140921_225815.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/3024347/20140921_225823.jpg

https://dl.dropboxusercontent.com/u/3024347/20140921_225857.jpg

Jag gjorde jag lite tester i DCS World på stock och 3.6GHz inställningen, Testade olika ställen med båda lägsta och högsta grafikinställningar och fick en ganska exakt 10fps boost.

Av Aboya

Köpråd på ny CPU, ser detta bra ut?

Hej.
Har inte bestämt mig till 100% än om jag faktiskt ska uppgradera. Jag vill, men samtidigt känns det som vanligt att man kanske borde vänta ett tag på nyare grejer. I detta fall tänker jag på DDR4 t.ex. Är dock inte så insatt så att jag vet inte riktigt hur DDR4 är bättre än föregångaren och om det är värt att vänta på att priset ska sjunka mm?

Hur som helst så satt jag ihop en kundvagn och den ser ut så här:

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-7174131-00.png

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7174131/2014-09-21

Jag har bara köpt moderkort en gång tidigare och det var för lite över 4 år sedan, det är det jag använder idag. Det blev ett från Asrock och jag har väl varit nöjd med det. Men jag har ingen erfarenhet av andra märken.
Denna gången fastnade jag för Asus av någon anledning. Just det jag valde var den billigaste varianten och hade bra betyg från andra som har köpt det. Det finns också i "PRO" samt "DELUXE" utföranden, frågan är vad som skiljer dom åt exakt och om det är värt att ge extra för?
Gärna förslag på andra, enligt dig, bättre moderkort, eller varför jag inte borde välja detta eller till och med Asus överhuvudtaget.

Processorn jag valde blev en i7 denna gång. Jag spelar mest men det blir också en del foto/video redigering samt 3D-Modellering. Jag har ännu inte gett mig på överklockning och det är svårt att säga om jag någonsin kommer att göra det på denna heller. Synpunkter skulle uppskattas på denna.

Just nu använder jag en sluten vattenkylare (Corsair H50) och har inte haft några problem alls med den. Den här gången får det dock bli luft då jag blivit lite skraj efter att ha läst om händelser där det har läckt etc. Säkert väldigt lite chans men men.
U14S ska vara riktigt bra vad jag har förstått och ger ungefär samma eller bättre temps som vissa slutna vattenkylare.

Minnena har jag redan två likadana stickor sedan tidigare så tänkte att jag kör 16GB (4x4GB). 2x8GB ska väl vara bättre vad jag förstår, men skillnaderna är minimala. Rätta mig om jag har fel.

Nu till chassit som egentligen är lite jobbigt att "behöva" köpa ett nytt. Jag använder idag ett Define R2 men efter att ha sett alla ändringar som har gjorts så är det svårt att inte vilja byta. Jag går också miste om USB 3.0 i mitt nuvarande.
Den inbyggda fläktkontrollern, utrymmet för kabeldragning, smidigare och större fläkfilter utan skruvar och möjligheten att kunna ta bort en stor del av HDD buren är några av sakerna jag verkligen gillar.

Men den stora frågan är om jag ska vänta med en uppgradering? Svårt för er att säga vad jag behöver, absolut. Men hur skulle ni göra? Är DDR4 värt att vänta på istället? Eller något annat som nya processorer t.ex.? Jag vet inte hur långt bort dessa är.
Jag har en i5 750 idag. Kommer jag att märka stor skillnad i spel t.ex? Kommer denna i7:an stå sig bra mot nya processorer flera åt framöver tror ni?

Ser i skrivande stund att socket 2011-3 ju finns för DDR4, missade det. Processorerna, minnena och moderkorten är ju rätt så mycket dyrare. Är den billigaste av dem, i7 5820K, mycket bättre än den jag har i kundvagnen för spel, videoredigering och 3d modellering etc?
Skulle det vara mycket mer framtidssäkert att köpa någon av dessa? Alternativt vänta på prisnedgång eller nya CPU:er då dessa är lite väl dyra för mig just nu.

Skulle verkligen uppskatta synpunkter på dessa komponenter samt om jag borde göra uppgraderingen alls i nuläget.

Tack så mycket på förhand.

Av Aboya
Skrivet av The Mupp:

du har gjort fel ur den synvikeln att alla arrowheads filer ska ligga i arma 2 mappen (tror jag) inte i en mapp som ligger i din arma 2 map.

Jag tror inte det om jag ska vara ärlig. Tidigare hade jag två olika mappar som hette:

C:\Program Files (x86)\Bohemia Interactive\ArmA 2 Operation Arrowhead
C:\Program Files (x86)\Bohemia Interactive\ArmA 2

Men när jag ominstallerade Arma 2 så av någon anledning glömde jag "Arma 2" och spelet hamnade då direkt i:
C:\Program Files (x86)\Bohemia Interactive\
Därför ser det ut som det gör. Men skit samma, det verkar ju fungera utan några problem just nu, får nåt felmeddelande ibland när man går in på en server, trycker jag OK så funkar det ändå.
Får ominstallera båda spelen nnär jag känner för det och se om det går bättre.

Av Aboya
Skrivet av Mr. Bravo:

Låter som att du startar med fel genväg, då det bara laddar filerna från expansionen men inte grundspelet.

Använder man moddar och diverse tweaks så rekommenderar jag starkt att använda en ordentlig launcher istället för bökiga genvägar och spelets värdelösa inbyggda mod-hanterare. ArmA II Launcher är ett väl beprövat klockrent alternativ som iaf jag har använt i flera år. Den upptäcker nya moddar/DLC's man har lagt in automatiskt, man kan fixa prio-ordningar, hantera beta-patchar, profiler, enkelt aktivera tweaks, låter dig välja om du vill starta combined operations eller enskilda versioner, etc.

Och som sagt så bör man använda @mod-mappar när man slänger in nytt, för enkelhetens skull. Det är en standard inom mod-communityn. Gå in i ArmA2-mappen, skapa en @dayz-mapp, skapa en addons-mapp i den mappen, och sen kopiera in alla dayz-filer i den nya addons-mappen.
Senare kan även server-nycklar dyka upp (bikey-format), och dessa slänger man då in i den existerande keys-mappen. Addons-mappen som ni finner direkt i ArmA2-mappen är endast menat för spelets egna filer!

Edit: Fixade rätt quote

Jag startar med OA-genvägen. Kan man starta Combined operations även att jag har köpt båda spelen separat (retail), eller hur funkar det?

Edit: Jag är inte säker på att detta har någon betydelse, men förra gången jag testade en mod så slängde jag in allt i Arma2\AddOns och måste ha tagit bort fel filer när jag skulle ta bort modden. För att spelet startade inte längre.
Efter att jag ominstallerade det så råkade jag installera det direkt i Program Files (x86)\Bohemia Interactive\ och inte Program Files (x86)\Bohemia Interactive\Arma 2 som jag hade tänkt.

http://i.imgur.com/1oqDy.png

Nu ligger alltså OA installerat i samma mapp som Arma 2. Men det kanske inte har någon betydelse?

Av Aboya

Har bara testat några enstaka moddar, men den jag finner mest användbar är Simple Native Trainer.
http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=392973

Av Aboya
Skrivet av Celcius:

Jag får samma problem, men jag kan köra utan problem endå :/

Okej, för mig funkade det inte alls. Men efter lite mer googlande så hittade jag någon som hade kopierat alla filer från "Arma2\AddOns" till "ArmA 2 Operation Arrowhead\Common", testade detta och spelet funkar nu utan problem.

Av Aboya

Har både Arma 2 + OA installerat (inte på Steam) och har gjort mapparna man skall göra, sedan packade jag upp filerna dit och lade till "-nosplash -mod=@DayZ;" i OA genvägen.
Men när jag startar kommer detta upp: "Addon 'dayz_code' requires addon 'CABuildingParts' ".
Försöker gå in på en server ändå men det går inte. Vad kan jag göra nu?

Av Aboya

Dealextreme.com har den för en billig peng, gratis frakt, dock tar det 1-2 veckor att få hem den.
http://www.dealextreme.com/p/designer-s-xbox-360-wireless-con...
http://www.dealextreme.com/p/designer-s-xbox-360-2-4ghz-wirel...

Av Aboya

Jag förstår mig inte på folk som t.ex spawnar på en flagga som vi håller på att ta över, och då dyker upp mitt framför mina ögon. Då skjuter jag ju självklart honom, och han skriver i då i chatten: "OMG FckiNG SPAWNKILLER!!!1"..
Ska vi då snällt sitta där och vänta medan han skjuter ner oss?

Av Aboya

Det kan inte vara Soldier of Fortune? Inte alls säker, kommer inte ihåg mycket från det.

Av Aboya
Skrivet av Knubbis91:

Halloj där. Jag skickade in en defekt produkt senast förra veckan. Inga som helst problem. Det som ska med är originalkartongen till produkten med alla tillbehör. Kvittot kan vara din faktura, så gå bara in på din order på kompletts hemsida och klicka på PDF:n för faktura och skriv ut den.

Lycka till.

Tack för hjälpen! Då kör jag på det.

Av Aboya

Skicka defekt produkt till Komplett

Hej.
Jag är inte helt 100 på hur det går till när man ska skicka tillbaka en produkt till Komplett, tänkte att jag frågar här eftersom supporten är stängd och någon säkert har skickat tillbaka något tidigare.
Den info jag har hittat på sidan och fått på mail har varit att man ska packa ner originalkartongen med alla tillbehör samt att skriva ut mailet där ansökan om retur godkändes och skicka med det.

Jag var lite dum och fyllde i 0000000000 på kontonummret för att jag tänkte att det inte behövdes, men kan ju då inte få tillbaka fraktkostnaden.
Då skickade jag ett mail om att få en förbetald frakthandling, den fick jag som pdf idag. Men där fanns också en pdf som hette "Viktig Information".
Där stod det att jag måste skicka med kvitto och en noggrann felbeskrivning, det stod inget om kvitto i det andra mailet jag fick, inte heller vad jag kunde se på Komplett.se. I det första mailet stod det att man bara behövde skicka med en felbeskrivning om jag ville lägga till något utöver det jag skrev när jag ansökte om retur.
I PDF:en stod det också att man bara behöver skicka med de tillbehör som behövs för att testa produkten. I det första mailet stod det att precis allt som fanns i kartongen måste med tillbaka.

Jag förstår inte riktigt varför det står olika på sidan och PDF:en som jag fick. Om jag inte fick PDF:en hade jag aldrig skickat med ett kvitto eftersom det inte stod något om det. Problemet är att jag inte hittar kvittot någonstans om det nu måste med?
Vet ni vad som stämmer? Ska kvitto med? Alla tillbehör eller inte?
Tack på förhand.

Av Aboya

Jag har skickat iväg mitt GTX580 pga problem, så det fick bli att sätta in mitt gamla GTX260 under tiden.
Jag ställde in grafikinställningarna på Auto och spelade på banan Metro och FPSen ligger aldrig under 30. Det rycker dock som bara den när man kollar runt. Det är svårt att se och man blir yr. Hela bilden ser alltså ut att rycka fram och tillbaka när man kollar runt.
Någon som känner igen detta och vet vad man klan göra åt det? Min bror som sitter på ett HD4870 får ungefär samma fps men det rycker/hackar inte när man kollar runt.

Av Aboya
Skrivet av kgman:

Hej! Har exakt samma problem när jag spelar BF3 Och har EXAKT samma kort som dig...:/

verkar som om det skulle vara kortet det är fel på

Det där med att öka volten känns riskabelt för den som inte riktigt vet hur det funkar! MSI Afterburner följde med kortet och har installerat det.. Men fattar inte heller hur man skulle kunna öka volten, Jag menar hur mycket ska man öka den till isåfall.

Har du löst det än?

Hejsan. Efter att jag köpte ett Corsair AX850W så har det fungerat klockrent... till idag.
Spelade BF3 när jag plötsligt såg några svarta streck här och där (såg också dessa med mina GTX260 SLI), sedan stannade spelet upp och de gröna prickarna täckte skärmen, kort där efter kraschade spelet.
Vad tycker ni jag borde göra? Öka volten vet jag inte riktigt om jag vill... jag menar, köper man ett grafikkort för 4000 borde det ju funka utan att man ska behöva klocka ner/ändra volt och hålla på. Ska jag försöka lämna in det och få ett nytt? Eller vad tycker ni?
Tack på förhand.

Av Aboya
Skrivet av BareHipster:

Det må vara samma Cherry MX Blue switchar på Blackwidow tangentbordet, men jag har 3 "blåa" tangentbord här hemma och alla känns likadant, men om jag jämför med Blackwidow har det en inte helt annan känsla, men en annan känsla i alla fall.
Fortfarande "blåa" klicket och så, men Blackwidow har en speciell känsla, som jag t.ex inte gillar om jag jämför med mina andra "blåa".

Ville bara påpeka att man inte kan utgå från Blackwidow.

Okej, då är det bäst att jag inte testar något annat mekaniskt så länge jag har detta.

Av Aboya

Jag har hämtat tangentbordet och använder det just nu. Måste säga att jag gillar det mer än t.ex. BlackWidow med blåa switchar. Så jag är helnöjd! Nu ska det testas i BF3!