Inlägg

Inlägg som 50Spaenn har skrivit i forumet
Av 50Spaenn
Skrivet av Zmoth:

@Peppar2014 Vilket moderkort skulle du rekommendera? Vet att det är med en fläkt på i7an men kan det inte vara värt att lägga en liten slant på en bättre kylare ändå även om den är låst?

Tycker du tänker helt rätt här.
i5an kan du klocka men inte i7, däremot så lär i7an förmodligen ge dig lite mer kräm i längden.
Tycker absolut att du ska välja en annan kylare än original, däremot kanske du inte behöver fläska på med en som klarar hög överklockning, eftersom du inte kan klocka den.

Så jag skulle tagit en billigare CPU-kylare och lagt de pengarna på ett lite bättre nätagg, i övrigt ser det fint ut enligt mig

Av 50Spaenn

Tråkigt att du har blivit bedragen på dina pengar, men jag måste fråga hur försäljningen gick till?
Swishade du totaltbeloppet till honom innan han ens skickade något?
Bara där ringer varningsklockorna lite i mina öron i så fall.

Om du är helt säker på att du aldrig kommer få tillbaka dina pengar eller få prylarna som du har köpt, gör en polisanmälan. Det kanske aldrig kommer att lösa problemet för dig, men förhoppningsvis så kan det bli någon bestraffning i framtiden.

Vid såna här dyra affärer så skulle jag alltid rekommendera att träffas om möjligheten finns för att göra affär fyra ögon emellan alternativt använda sig av en säker leveransmetod, t.ex. Blocketpaketet.

Innan du går vidare så skulle jag nog också påpeka att du bör redigera ditt inlägg med känsligare uppgifter som du har skrivit med.

Hoppas att det löser sig.

Av 50Spaenn

Jag tänkte flika in med en kundvagn liknande setup som jag själv kör.
I och med en kraftigt tilltagen budget så hade ett 1080ti varit önskvärt att trycka in, men priserna är lite väl höga just nu för att inte behöva tumma på andra komponenter.

Här är mitt förslag i alla fall:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/11482591/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/11482591/

Lämnade lite utrymme för att lägga till större SSD än 500GB om det önskas. Jag kör som sagt liknande setup och lider inte direkt av platsbrist trots ett antal spel installerat.
Chassi är lite av en smaksak, men då jag tycker FD Define-lådorna har bra ljudisolering och trevliga att bygga i så har jag lagt in en sådan också.

Valde också ASUS-skärmen före AOC (som förvisso är lite billigare) av rent estetiska skäl, men jag skulle säga att även det är en smaksak för vad man vill ha.

Lycka till med inköpet

Av 50Spaenn

Jag tar inte någon tredjepartstillverkares parti i hela den här soppan, men det känns lite som att de har blivit smått intvingade till att acceptera de här villkoren från Nvidia.

Det är klart att man helst hade sett att SAMTLIGA tillverkare hade valt att tacka nej till programmet, då hade det varit helt effektlöst.
Men de fördelar som kommer med att vara en partner känns ju givetvis väldigt lockande, för mycket för att riskera att hamna utanför mot sina konkurrenter.

Jag tycker det är ett vidrigt drag av Nvidia att göra en sån här sak, då de redan är dominerande på marknaden. Det finns ingen anledning att behöva utnyttja brand recognition för att förbättra sin försäljning. De kan ju inte ens producera tillräckligt med kretsar i nuläget för att möta efterfrågan, så timingen för det hela känns ännu mer snedvridet.

Så innan man beskyller tillverkare för att ge sig in i det här så får man överväga hur de själva har behövt överväga beslutet.
Gå med på villkoren och inte riskera att tappa försäljning mot konkurrenter eller stå upp mot ett vidrigt förslag och hoppas på att det inte påverkar affärerna allt för mycket.
Min gissning är att de inte vill riskera något i nuläget och helt enkelt bara får gilla läget.

Jag hoppas dock innerligt att något kan stoppa den här skiten så det får vara just en fri marknad på lika villkor.

Av 50Spaenn

Hur långt är ett snöre?
Ingen vet hur bra den nya generationens kort kommer att prestera, men det går väl att spekulera möjligtvis.
Ditt 1080ti kommer inte prestera sämre heller bara för att det finns nya kort på marknaden, så du kan nog sitta lugnt i båten

Av 50Spaenn

Jag tänkte inleda mitt inlägg gällande om det är värt eller inte med att säga följande:
Allt är individuellt.
Du kommer få så många olika svar på detta, många säger att du ska vänta på nya komponenter, andra tycker du ska tänka över hur "onödigt" dyr din dator är och så fortsätter det.

Den enda som kan avgöra om du känner att det är värt eller inte är du själv, punkt.

Jag köpte själv nyligen en helt ny burk, skärm och all tillhörande kringutrustning.
Slutnotan landade på runt 40-strecket.
Var det värt det? Ja, för mig var det det. Jag fick en dator som kan köra alla spel utan problem på min fina ultrawide-skärm.
Borde man väntat på andra komponenter? Kanske, jag ville vänta att höra något om nya kort från Nvidia, men eftersom det är ganska tyst om vad som kommer samt att det lär dröja från det att korten presenteras tills att man har det hemma så bestämde jag mig för att slå till.

10.000 för ett 1080Ti kändes kanske lite surt att lägga med tanke på kortets ålder och den galna prisutvecklingen. Men man ska också komma ihåg att bara för att ett kort har lite på nacken så kommer det inte prestera sämre för det. Kortet ger mig den prestandan jag eftersöker och jag är ganska positivt inställd på att det kommer att ge mig mycket glädje framöver.

Så för att summera:
Du väljer själv vad du känner är värt att investera i eller inte.
Ska man hela tiden vänta på att alla nya komponenter ska komma ut så kommer du aldrig att få en dator. Är det inte nya GPUer som ligger runt hörnet så är det CPU. Någonstans måste man avväga vilken tid det är dags att slå till och bara inse att det kommer något nyare.
Men du kommer inte märka någon monsterskillnad på CPU-sidan, så jag skulle säga att om du verkligen känner dig osäker, dra på med en fin rigg med vettig CPU (8700K som du är inne på), 16GB RAM och övriga komponenter som håller ett tag framåt. Avväg om du vill köpa ett billigare grafikkort och kräma på ordentligt när nya generations kort kommer. Eller så kan du bara tuta på och njuta av att du har en burk som levererar det du är ute efter, även om det kommer nya grejer.
För som sagt, nya saker kommer hela tiden.

Lycka till med inköpet och mycket nöje

Av 50Spaenn
Skrivet av Philippk:

@cdon.com

Hej! Tänkte höra, kommer ni köra en Green Friday detta år som förra året ni hade? Hittar nämligen ingen info på hemsidan, borde väll bli den 27:e April som förra gången?

Scrollar du upp ett par inlägg så ser du flertalet inlägg om just Green Friday och att den kommer att ske den 27 April...

Av 50Spaenn
Skrivet av Xinpei:

Det är bokstavligen ett val i September.. Varför skulle man införa ett nyval när regeringens mandatperiod avslutas om fyra månader?

Jag tror att han menade att han ser fram emot valet i höst men ordvalet gjorde det lite galet.
Rena spekulationer från min sida

OnT: Jag skulle vilja höra lite exempel på där datalagring faktiskt har visat sig användbart för att losa brott.
Finns det inga konkreta bevis på att det är behjälpligt så vill jag däremot ställa mig mer tveksam,

Sen har jag svårt att folk som nu begår större brott och ingår i kriminella nätverk använder en och samma telefon/abonnemang och dessutom ringer/SMSar helt öppet...

Av 50Spaenn
Skrivet av talonmas:

Lägga till en peng för att garanteras en som fungerar?? Vad är det för tomtestuga? Om de säljer en som inte är giltig så är det polisanmälan som borde gälla, inget annat.

Därför att ibland så kan du få en nyckel som redan är aktiverad.
Det säljs många nycklar och det kan hända att du får en som redan är använd, därav garantin.

Skrivet av Blomman90:

Va?
Så varför ska man köpa en "nyckelgaranti" och vad har telefonaktivering med detta att göra? Får den som köper nyckelgaranti med ett telefonnummer att aktivera sin nyckel på eller vad?

ÅF rekommenderar att använda telefonaktivering av nycklarna, varför vet jag inte, kan hända för att de säljs som del av en större bulk eller liknande.
Nyckelgarantin lägger du till för att slippa eventuellt krångel.

Varför det nu skulle vara en större deal att lägga till 50kr på 300kr jämfört med att köpa en licens från Microsoft för 1500+ vet jag däremot inte.
Men vill man inte ha en billigare licens som kräver två minuters arbete så kan man spendera sina surt förvärvade slantar till andra bolag

Av 50Spaenn

Jag har köpt flertalet licenser från Kinguin som tipsas om här ovan.
Det har varit just Windows 10 Pro de gångerna, då det skiljer ytterst lite i pris.

Däremot får du vara beredd på att antagligen behöva ringa Microsoft och aktivera nyckeln.
Två av tre gånger har jag behövt göra det, men när den väl är aktiverad så är det inga problem.
Skulle dessutom den svenska kundtjänsten vara stängd (jag ringde själv på påskdagen senast) så finns det engelsk support som hjälper dig på fem minuter att bekräfta nyckeln.

Skulle det mot all förmodan inte fungera så se till att lägga till extra för nyckelgaranti, d.v.s är det en felaktig eller ogiltig nyckel så får du en ny, utan kostnad.

Av 50Spaenn

En liten uppdatering gällande mina komponenter.

Efter ett grymt forskningsarbete av Inet och Postnord så finns mina grejer på utlämningsstället, men utan kontaktuppgifter. Så förhoppningsvis får jag rätt grejer redan ikväll!

Stort tack @Inet för snabb hjälp och otroligt trevlig personal som alltid är mer än hjälpsamma!

Av 50Spaenn
Skrivet av Tandborste:

Hur vet du att personen som fått dina grejer har beställt just datorkomponenter?

Det vet jag inte, men då många beställer komponenter och att min order skulle blandas ihop med någon annan så känns det ganska spekulativt som att så är fallet.

Givetvis kan någon ha beställt något annat, men som sagt, då tror jag man hade sett skillnad på kollin

Av 50Spaenn
Skrivet av Inet:

@50Spaenn:

Hej!

Ja det har onekligen blivit fel vid paketering/utskick, vilket vi ber om ursäkt för. Vi har dock videologg på samtliga utskick och kommer kunna spåra paketets resa genom lagret. Vi har redan startat en undersökning och har förhoppningsvis svar snart.
Hade det inte varit för att grafikkortet för tillfället är en bristvara hade vi kunnat skicka ersättningsleverans direkt, men nu fokuserar vi på att hitta ditt paket så snabbt det går istället.

Samma person du pratade med på kundservice tidigare kommer ringa dig med uppdatering under dagen.

Tack för ditt överseende,
Mvh
Inet

Hej och tack för svar!

Känns otroligt betryggande med besked om att leveranser videologgas så att ni kan hitta det så småningom.
Det är absolut inte min mening att "hänga ut" er på något vis i och med denna incidenten, men jag kände mig lite rådvill efter gårdagens samtal och kände att man inte riktigt hade koll på hur detta ens kan tänkas att lösa sig.

Ser fram emot att höra från kundservice igen, var lite orolig att det skulle fastna vid enbart en felanmälan på produkterna och ingenting mer efter det.

Återigen, stort tack för svar

Av 50Spaenn
Skrivet av Jonny Myran:

Nej det här ska verkligen inte kunna hända. Alla människor bör vara helt felfria och aldrig begå misstag, precis som du.

Och givetvis kommer du få de saker du beställt.

Det är klart att misstag kan ske, ingen är väl helt felfri, så du kan tona ner cynismen lite
Men det är ju lite oroväckande när ena delen av min order kommer fram, följesedeln är inte ens komplett med alla produkter samt att någon annans prylar finns hemma hos mig i detta fallet.

Det som oroar mig är om det ens är möjligt att de kan få reda på var mina saker har hamnat någonstans.
För enligt fraktsedlar och allt så har ju jag fått min order skickad, bara det att det har gått till någon annan.

Jag litar inte riktigt på att folk skulle hojta till om de har fått bättre hårdvara hemskickad än vad de har beställt.

Av 50Spaenn
Skrivet av Forsgren:

@50Spaenn: Det är inte alls säkert att dina prylar hittas. Så förhoppningsvis har du inte lyckats välja några saker som är slut i lager. :/

ja det är väl grafikkortet som ligger lite i kläm i det läget, då jag fick en av de sista två som fanns i lager.
Känner mig inte överdrivet sugen på att vänta veckor tills nya eventuellt kommer in i lager, byta modell frågade jag om till kundtjänst men då skulle det behöva bli återköp på hela ordern samt ny uppläggningsavgift mot Klarna.

@Inet: Finns det någon möjlighet att kunna få lite svar gällande detta?
Det enda jag fick ut från kundtjänst var en felanmälan på ordern samt retursedlar för mina felaktiga produkter som jag fick skickat till mig.
Finns det kanske ett bra svar på hur detta kan tänkas lösa sig?

Av 50Spaenn
Skrivet av Dreijer:

Självklart kan fel inträffa, det är den mänskliga faktorn. Kontakta omgående Inet och berätta om din situation.

Har kontaktat kundtjänsten, så har fått fraktsedlar för att skicka tillbaka de felaktiga komponenterna.
Men det hjälper ju inte riktigt med var mina grejer har tagit vägen tyvärr

Skrivet av Forsgren:

Du behöver inte alls oroa dig över vem som faktiskt fått dina delar. Du behöver bara oroa dig över att det tyvärr kommer ta längre tid för dina delar att komma.

Inets problem blir kanske att lyckas ta reda på vem som har dina delar, om det ens går.

Ja det är klart att jag vet att det dröjer lite, vilket känns surt då jag väntat sedan i lördags (ja jag är lite otålig).
Men det är det sista du skriver som oroar mig mest, går det ens att få tag i mina prylar alls?
Det är inte lätt att hitta vettiga 1080ti just nu på marknaden, jag var glad som fick ett av de sista vettiga alternativen.

Skrivet av superegg:

Fick du inga Pingvin godis då är det allvarligt!

Då du har fått kvitto på det som du beställde och att kollin stämmer överens så så kommer dom se att dom har skickat fel och då kommer dom skicka nytt om dom inte väntar ett tag tills dom har lyckas spåra det andra paket med dina saker men räknar med att tar det tid och klaga lite så får du säkert lite rabatt med.

Jag har inte fått kvitto, enbart orderbekräftelse.
Det som fanns i pappersväg var mitt ordernummer med mitt chassi samt MoBo och CPU, varav chassit var det enda som kom.
Detta förbryllar mig också, då allt låg på en och samma order.

Resterande var i annat namn och annat ordernummer, så hans prylar blir det ordning på när Inet får de tillbaka i veckan.

Av 50Spaenn

Fått fel order skickad till mig

Hej Inet och alla Sweclockare.

Moraliskt stöd är nog vad jag verkligen kan behöva idag.
Idag plockade jag hem tre kollin från posten, som skulle innehålla min nya fina dator och alla dess komponenter.
Trodde jag...

Fick två chassin vilket jag tyckte var lite märkligt, men tänkte att det kanske var brist på lådor på lagret, därav packat i annat.
Men största chocken kom när jag öppnade komponent-lådan.
Ser fel CPU-kylare och tror att jag kanske hade råkat lägga in den trots allt, då jag funderat på en sådan.
För att sedan se att nätaggregatet inte stämmer och så fortsätter det.
Moderkort är fel, grafikkort är fel...
Kallduschen är alltså ett faktum.

Adressen och namn stämmer på samtliga kollin, så de verkar ha hamnat på fel kollin.
Men ska något sånt här verkligen kunna hända på en order för 25k?
Jag är sjukt nojig över att den som får min order antagligen inte kommer säga ett ljud och jag har ingen aning om hur det här kommer gå till.

Håll mig hårt i handen och krama mig till sömns, typ?
Nej men allvarligt, ska detta verkligen kunna hända?

Av 50Spaenn

För att hålla sig till topic, man har inte så mycket annat val just nu?

Jag vet att det suger oerhört hårt att behöva lägga 10k på ett 1080ti, just för att det har funnits rätt länge nu.
Men vill man åt prestandan så är det bara att öppna lädret.
För min del så köpte jag precis helt ny burk, då jag enbart hade en sunkig laptop att använda.

Köpte en fin skärm och fick bli ett 1080ti för att orka driva det i någorlunda spelbart.
Värt pengarna? Nja, kanske inte.
Får jag ut något av det? Ja, en fantastisk maskin som presterar som ett monster.

Man kan sitta och vänta på nya delar i evigheter för att det kommer alltid något bättre osv.
Just nu är marknaden där den är tyvärr, men smakar det så kostar det helt enkelt

Av 50Spaenn
Skrivet av Striges:

Hmm, hade fått intrycket (från tomshardware) att nvidia inte skulle presentera något nytt där. Fast det är klart, dom kan ju ha fel.
Kanske inte helt fel att avvakta tills den har varit och beställa efter. För 1v ska jag väl kunna vänta tycker jag

Det kan mycket väl stämma att så är fallet.
Men att vänta någon vecka låter klokt, kommer det ingen info så lär jag nog trycka på köp även jag.
Lycka till med datorn sen och mycket nöje

Av 50Spaenn

@Striges: Haha jo tack, jag vet!
Jag har fått hindra mig själv från att köpa nytt hela veckan, suget är stort

Men det kommer vara konferens nästa vecka (GTC) och förhoppningsvis kommer det mer info.
Min morot för att vänta är att 1080ti trots allt har ett år på nacken nu och GPU-priserna är uppåt väggarna.
Ett nysläpp kanske ger mer bang for the buck framöver samt att blir det en besvikelse så kanske 10XX-serien tappar lite i pris i alla fall