Inlägg

Inlägg som olger har skrivit i forumet
Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Steeler
Kan du inte testa att köra en systemåterställning till dagen innan och se om det hjälper?

Hmm, hur gör jag det? Behöver jag inte en återställningspunkt?

EDIT: Nu efter ca 20-30 min uptime fungerar datorn för övrigt finfint, är sådär härligt rapp igen. Vad tusan kan felet vara?

Av olger

Kan inte starta program i Windows 7!

Okej, jag installerade Windows 7 i torsdags, och sen dess har det flutit felfritt, var riktigt nöjd med allting fram till idag då något konstigt hände.

När jag startar datorn så startar alla program i autostart som de ska, men jag kan inte starta några andra program. Om jag startar tex uTorrent eller Ventrilo, så kommer de inte upp på skärmen eller i aktivitetsfältet. Däremot så verkar de vara igång i bakgrunden då jag kan se dem i Aktivitetshanteraren. När jag försöker avsluta dem så händer antingen ingenting eller så får jag ''Access denied''.

Jag har startat om flera gånger, en gång när jag försökte så startade alla program, men efter drygt 5min och då startade de alla samtidgt, som att något legat i vägen för dem. Det finns bara ett program som inte ligger i autostart som jag kan starta, och det är Google Chrome. Allt annat händer det ingenting med. Eftersom det gick hur bra som helst igår så ska jag komma med vad som har hänt idag, så blir det kanske lättare att dra en slutsats.

Jag vaknar av att min käre far står i rummet och fifflar med min dator, jag frågar honom om vad han håller på med, och det visar sig att han vill använda min dator till att felsöka en hårddisk till en dator där OS vägrar starta, och min dator har ju såna där finurliga e-sata portar.

Lät honom hålla på, och så får han igång disken så småningom och direkt när han startat datorn skriver F-Secure till att det blockerat ett virus, och rekommenderar oss att ta bort det, han trycker på ta bort och som vanligt får man ''Det gick inte att ta bort, filen bytte namn'' som man får varenda gång man försöker med den lösning. Tänkte inte så mycket på det då, eftersom jag antog att realtidsskyddet blockerat det från att sprida sig, utan jag satte på en virusscan och gick ut och käkade lunch med en polare.

När jag kommer in så sätter jag mig framför datorn igen (Jag har alltså inte stängt av datorn under tiden) och från att ha fungerat hur bra som helst, så vill inga program starta alls. Vilken underlig bug tänker jag, och startar om. Samma sak händer igen, men efter ca 5min så hoppar alla program igång som jag nämnde tidigare. Blev riktigt förvånad, startar om en gång till, men samma sak händer igen fast ännu värre. Börjar skriva här.

(Medans jag skrev detta stycket hoppade ett spel äntligen igång efter ca tio minuter från det att jag startade det)

Vad tror ni, är det en bug eller är det det där förbannade viruset som satt sig och F-Secure inte klarar av att ta bort? Hur ska jag lösa det här? Tack på förhand!

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Handa
Men herregud folk som säger att WoW är så krävande att hans Q6600 inte skulle klara av högsta inställningar med 30+ fps i raids, det gör ju min E6850.

Har dock ingen lösning på problemet tyvärr, men eftersom det laggade i Crysis när du sköt och så vidare så kan det ju faktiskt vara hårddisken när den laddar texturer eller liknande.

Det känns lite så faktiskt, jag börjar bli sugen på SSD nu, har inte bytt systemdisk på ett halvt decennium

Förövrigt så är datorn väldigt rapp i övrigt, nu när jag installerat Windows 7. Har dock stött på ett ganska allvarligt problem, men postar det i en egen tråd då det är väldigt offtopic här.

Kan ingen kolla på mitt HDTune resultat och tycka till? Jag gillar inte den där spiken där i början..

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av contra
i raids så pendlar fpsen allt från 30 till 70 , har en q6600 g0 @ 3ghz 333*9 fsb, min athlon 64 x2 6400+ (dator nr2) har bättre raid fps vilket är lite störande då ja o polare brukar raida, dock är han healer o står på range men ändå samma settings vsync on ända som skilljer är resolution.
den datorn tar bara 1680x1050 o min tar 1920x1080 men men. , superb wow fps = dualcore + 5870?

testa clocka din prolle lite om du har en hyffsad kylare!

tanka cpu-z så ser du lite nyttig info

Mm minst 30 fps hela tiden, även på de tyngsta fightsen känns rätt så vettigt med min dator.

Har CPU-Z men man kan inte se revision där, ang överklockning så ska jag nog köpa mig en rejäl en snart och klocka processorn.

Av olger

Kan jag köra 64 Bitars?

Tänkte köpa Windows 7 Home Premium 64-Bit, men har suttit på 32-bit hela livet. Antar att jag kan köra 64-bit på datorn i sign? Nästan helt säker, men vill bara dubbelkolla innan jag köper!

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av muhihihaha
Beror utan tvekan på vart du har vinkeln när du kollar din fps. Finns ställen där det räcker med att vrida sig ett halvt varv för att din fps ska ändra sig från 200 till 20 och tvärt om.

Jo jag vet, men jag vill inte att den ska droppa till 20 på lägsta inställningarna, jag vill helst ligga över 60 fps hela tiden, vill ha 50+ på 25 manna fights. Som det är nu droppar jag till -5 fps ibland på Twin Valkyr hardmode när det kommer för mycket bollar, det är lite farligt eftersom jag ska skydda gruppen från dem.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av slackr
Läs vilken anantechreview som helst, wow är väldigt cpuberoende, vad har du för revision på q6600? du borde utan problem kunna ställa upp fsb till 333 med 9 multiplier eller kanske tom 400 med 8 multiplier utan att justera vcore särskilt (möjligen typ upp till 1.3?) om du har en G0.

Edit: det var visserligen ett tag sen jag spelade wow (alltid över 30 fps i alla fall), men jag hade inga problem med det mesta på high, lång draw distance etc etc på min q6600@3.2 med ett 9800GT g92. Däremot fick jag passa mig jävligt noga för multisampling

Problemet är att min är begagnad, så hur tar jag reda på det? Har inte haft behov av att överklocka innan, men det kanske börjar bli dags nu när den börjar nå farfarsgenerationen

Över 30 även på krävande raid encounters?

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CloX
Har väldigt svårt att se internetuppkopplingen påverka FPS. Snarare MS isf.

Precis vad jag tänkte, i vissa spel så påverkar den ju fpsen, men inte i WoW, där reagerar bara vendors etc segare, fpsen är fortfarande den samma.

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av contra
vart står du när du kollar fpsen´?

Flyger ett varv runt Dalaran.

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av contra
i nvidias kontroll panel finns de en inställning om nerklockning av grafikkort, sätt på max preformance så ska du se högre fps i wow, hade samma problem , sitter me ett gtx260 och mitt 8800gt utpresterade me allt på högsta, dock har den dator äldre drivisar utan den funktionen vilket ja kom fram till efter lite googlande då iaf mitt grafikkort inte så wow som ett 3d spel o klocka ner sig lite :/ = sämre fps, kundei nte ha veiw distance på fullt o allt på lägsta, då hade ja typ 30-40 fps uppe i luften utanför dala, nu ligger den på runt 100 utan shadows dock men dom behövs inte!

ligger under advanced settigns i nvida kontrollpanel, nu ska ja röra mig hem från jobbet! testa me o stänga av de till o börja me o sen berätta hur de gick funka för mig

Antar att du menar ''Power management mode'' och att jag ska sätta på ''Prefer maximum performance'' det låter i alla fall rätt i mina öron.

Innan så hade jag två nivåer av fps som det växlade mellan rätt ofta, 30-50 och 100-120, efter att jag fixade din inställning så låg jag rätt så stabilt på 80-90 fps, med några få drops till 50-60, så nytta gjorde det, tack för tipset!

Detta är dock fortfarande lägsta på allt utom Multisampling/Particle density som var maxade, View distance som var halverad och Projected Textures på. Är fortfarande lite besviken i all ärlighet.

Av olger

Ni får ursäkta inaktiviteten, har haft utländskt besök

Här kommer de tester jag lovade:
HDTune: http://data.fuskbugg.se/skalman01/HDTUNE%20Resultat.jpg

CPUThrottle+ Coretemp i spelet Heroes of Newerth: http://data.fuskbugg.se/skalman01/CPUThrottle.jpg

3DMark Vantage, Custom först sedan High: http://data.fuskbugg.se/skalman01/custom%203dmark.jpg

Förövrigt så är tempsen i general 40-50 grader idle, 50-70 i spel, tidigare tempsen var felaktiga.

Så vitt jag kan se så är det inget större prestanda fel, utan det är bara att jag överskattade prestandan jag skulle få ut i wow? Däremot så är datorn löjligt seg allmänt sett, kan ta uppemot 15 sekunder att öppna utforskaren. Kan det vara hårddiskens fel?

PS: Jag kan väl köra 64 Bitars OS på min dator? Nästan 100% säker men vill bara dubbelkolla innan!

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MultiMan
Första inlägget = Stabila 70 grader. Nu helt plötsligt är det 60-70C IDLE!

Vad har ändrats mellan dessa inlägg?

70C idle lär leda till stora värmeproblem vid belastning.

Det är mellan 60-70 hela tiden, spel som idle.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av lideri
För gud skull köp en ny CPU kylare, eller montera om den rätt i alla fall. Det är något seriöst fel om du har en oklockad CPU som iddlar på 60-70°. Eller så har du ingen ventilation i lådan så att du försöker kyla CPU:n med 60° luft.

Kan ju vara så att CPU:n throttlar, klockar ner för att inte dö av värmen, vid belastning, testa att ladda hem throttlewatch. Där kan du kolla om CPU:n throttlar.

Har du kört ett ATI kort inna måste man vidta åtgärder för att inte få problem med kvarlämnade drivrutiner, enklast är att bara blåsa windows. ALternativt köra drivesweaper.

Jag har tänkt på det riktigt länge, förslag?

Ska formatera till Windows 7 i helgen, återkommer efter det. Ska testa throttlewatch med!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av adriankarlsson
Kör HD Tune så kan du utesluta hårddisken iallafall. Mycket möjligt att den läser ojämnt.

När jag körde det tidigare svarade det med att hårddisken mådde ''OK''. Jag ska försöka printa och visa upp resultat. Hårddisken har för övrigt ca fyra år på nacken, om det nu spelar någon roll.

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WeeMaan
Varför klockar du inte upp processorn till 3,2-3,6?
Det klarar nog majoriteten av alla Q6600or utan problem.

Därför att den kylaren jag har på är helt värdelös, kyler långt sämre än orginalkylaren (köpte processorn begagnad så har inte den att gå tillbaka på) processorn är på ca 60-70 grader IDLE. Pinsamt.

Av olger

Update: Angånde lagget i filmer så har jag konstaterat nu att det bara är ljudet. Lösningen på detta kanske inte är samma som grafikproblemen?

När jag testade Crysis på High så verkade grafiken flyta relativt felfritt, men så fort något skulle ladda eller jag skulle skjuta på någon så började det hacka. Samma sak på Medium, fast i mindre skala.

Hårddisken som börjar kasta in handduken? Ska försöka återkomma med ett 3DMark Vantage resultat snart.

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oscaralexiusson
Då kan du vara så säker på att processorn inte flaskar. Internetuppkopplingens hastighet är ju också som du vet väldigt betydande, men det borde inte vara den som spökar om du hade högre resultat med annat grafikkort!

Njaa, ungefär samma med 4870x2. Sitter på 8mbit från BBB, ska bytas till 100/10 Telia snart

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oscaralexiusson
Har du senaste drivrutiner installerade?
Kolla i aktivitetshanteraren om CPU:n ligger och drar massa kraft, så får du svaret! Detta givetvis under spelande. Antar att du kör Dual Screen? Då kan du lätt se hur mycket CPU-användning som används!

Senast drivers från Nvidia. CPU'n är på ungefär 50-60% när jag är idle i WoW, vet inte riktigt angående raids.

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ggustavsson
OK kanske ska konstatera nu åtminstone att om du inte vet hur du spela upp filmen samt att det var en vanlig mindre avi fil så var det CPU som fick jobba inte grafikortet, för övrigt så har inte VLC nått som kan ta hjälp av grafikortet vid filmuppspelning, oavsett HD eller inte, samt nja det kan nog lagga lite på film om du spelar samtidigt, ganska normalt beteende, när det är enbart CPU som får göra jobbet.

Så just detta kan vi glömma, resten kan man väl rota i dock.

Men jag har aldrig upplevt det där lagget förut. Inte ens när jag körde wow på högre inställningar med filmer på mitt 4870x2! Aningen konstigt att det dök upp så plötsligt?

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ggustavsson
Sedan film på en skärm och spel på en annan, hur spela du upp filmen och vad var det för film, var det hårdvaruuppspelning via grafikortet eller var det mjukvaruuppspelning via CPU, var det det senare så har du förklaring till lagget iallafall, film speciellt HD film är känsligt och CPU bör helst inte ha massor av annat att göra samtidigt.

Det var South Park, vanlig klassisk 300mb Avi fil i VLC. Inget HD direkt! Hur kan jag se om det går via hårdvaru-uppspelning eller mjukvaru-uppspeling?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av elius
WoW är ju ganska CPU krävande också så där har du nog problemet.

Men borde inte Q6600:an klara mitt användande relativt lätt? WoW är juförsig mer optimerat för två kärnor men ändå..

Citat:

Ursprungligen inskrivet av muhihihaha
Du kanske har knasiga grafikinställningar i wow? Vissa saker kräver extremt mycket vilket gör att du får drastiskt mer fps genom att stänga av dessa. Jag upplever iaf att dessa inställningar är de som ger bäst fps samtidigt som jag har hög/lång viewdistance etc.

http://data.fuskbugg.se/skalman01/woweffects.jpg
http://data.fuskbugg.se/skalman01/wowresolution.jpg

Sedan får du givetvis ändra till din upplösning och din skärms hz. Jag har iaf 100-200 fps generellt (med datorn i sign) i snitt när jag är ute och gör dailys etc. Runt 60-80 i raids. I Dalaran laggar det skit men det är inget jag bryr mig om. Vet inte om detta kan hjälpa dig men kanske

Tackar så hemskt mycket, nu har jag både något att jämföra med och settings att kolla på! Med tanke på att du har 4850 lär jag väl kunna förvänta mig bra mycket mer FPS från ett GTX 295 antar jag?

Tack så mycket för alla svar, tror vi stryker nätagget från möjliga problem nu

Av olger

Datorn känns vek, för lite ström?

Tjena!

Datorn i sign fick igår i sig ett nytt grafikkort, Gainwards 295:a, men jag är inte riktigt nöjd med resultatet i all ärlighet. När jag testade det med spel på en skärm och film på min andra skärm så uppstod lagg i filmen. Datorn är också mycket segare på att starta och delvis generellt windows-användande än innan jag bytte kort.

Ni får ursäkta kommande WoW-Benchmark men jag har inte mycket att visa upp, annat än det definitivt är något som inte stämmer:

Idle i IF så får jag drygt 150 fps, 40-120 när jag gör dailys. När jag testade raida med det igår hamnade jag på 80 fps när jag var på väg in för att ressa, 50 när vi buffar och 30-15 under fighter. Detta med allt på lägsta inställningar utom: Particle Density, Multisampling som var på högsta, View distance som var på medel och Projected Textures som var på. Väldigt lågt tycker jag, känns som att mitt 8800 nästan hängde med lika bra med sina 5-8 fps.

Ska testa Crysis senare idag och återkomma med resultat därifrån.

Några av mina teorier, slå gärna hål på dem:

Kan det vara så enkelt att 650w inte räcker till att driva burken?

Något som flaskar?

Kanske har processorn säckat ihop efter 3 års användade, ca 8 timmar om dagen med stabila 70 grader (Inte överklockad).

Moderkortet ''Stöder Crossfire-teknologi'', kör 295 någon sorts intern SLI som kanske inte fungerar?

Trasigt RAM?

Så vad tror ni? Vad kan det vara?

Av olger

Säker lagring och uppspelningslösning

Tjena, nu är det så att jag är ute efter mer lagringsutrymme och ett sätt att visa det jag har på utrymmet på en TV och min dator smidigt.

Det jag har funderat på än så länge är att spegla två hårddiskar i raid, en NAS eller helt enkelt en rejäl HTPC. Jag ska då lagra helt vanliga 700mb AVI filer på ett utrymme på ca 1-2 TB, så billigt som möjligt.

Fördelen med NAS är ju att jag lätt kommer åt filmerna på samtliga datorer i nätverket, nackdelen priset. Spegla två stycken HDD är billigt, men det blir väl aningen besvärligt att skicka till TV? (Teven är i ett annat rum, säg 10m bort.) HTPC känns lite overkill för bara AVI filer, märk väl, jag ska spara och spela upp enbart musik, normalupplösta AVI filer och spel på utrymmet. Jag ska inte ha 1080p HD direkt.

Sammanfattning:
Jag vill ha 1-2TB som ska visas på två ställen så smidigt som möjligt, och vara säkert ifall något kraschar.

Någon som har ett tips på hur jag kan göra?

Av olger

Och igen