Inlägg

Inlägg som olger har skrivit i forumet
Av olger

Fick hem min V131 idag och är än så länge väldigt nöjd. Allting är mer eller mindre precis som jag förväntade mig förutom att hela undre delen av datorn är lite kurvad som en backe med toppen i mitten av tangentbordet.

Vet inte om detta är någonting Dell hittat på eller om min är skadad på något vis, men det är inte speciellt fult eller störande, bara något jag märker om jag kollar på datorn väldigt noggrant. Tangentbordet är helt klart över förväntan, men det är lite mjukt i mitten.

Datorn känns överlag väldigt kvalitativ och smidig men jag saknar fortfarande ett slimmat 4-cell från Dell och jag känner att jag inte bör skjuta på SSD och RAM uppgraderingen...

Av olger
Skrivet av Zpiritual:

Har funderat på samma sak. Just nu finns bara 6-cells batteriet att få tag i vad jag sett, dock ska det tydligen finnas ett 4-cells batteri som jag antar är mer slimmat men har inte sett det någonstans. Dyker kanske upp, det är ju trots allt en ganska ny modell.

Okej, då får jag väl till en början leva med bulan där under ifall det nu blir en V131.

Skulle vara sjukt smidigt att ha 4-cell i datorn när man beger sig ut och sedan ha ett 6-cell i väskan ifall man faktiskt behöver mer kräm, hoppas verkligen Dell har ett tillgängligt inom en snart framtid.

Av olger
Skrivet av Zpiritual:

Funkar med VLC med vad jag vet, har inte så bra koll på det. Om inte annat så får ju datorn över 3000 poäng i gamla 3D-mark 06 vilket inte är sååå dåligt för att vara integrerat och borde klara av att rita upp HD-film.

Finns lucka för hd minne med

Tack för alla svar, lutar mer och mer mot en beställning!

Såpass? 3000 i 3D-Mark 06 e ju hej okej, borde ju klara 1080p galant! Är det verkligen i3:an som får det resultatet?

Kan man köpa nåt mindre batteri, typ 3-4 cell, som är helt integrerat i chassit utan den där bulan där under?

Av olger
Skrivet av Zpiritual:

i3an borde klara det utan problem så länge du använder en någorlunda modern mediaspelare (tex. media player classic -home cinema).

Slog själv till på i5an och lysande tangentbord och ska fixa 8Gb ram till den.

Är lite gammaldags av mig och kör VLC. Jag kan ju såklart byta mediaspelare men jag är ändå lite nyfiken, tror du den orkar 1080p i VLC?

Och visst har den en lucka för att ändra hårddisk/installera RAM? Inte som U36SD där man måste riva bort tangentbord och ha sig?

Av olger

Är lite sugen på en V131 jag med, funderar på beställa versionen med i3 och uppgradera från 2Gb till 8Gb RAM (är ju nästan gratis i varje fall) och slänga i en SSD på en gång. Har inga enorma prestandakrav men 1080p vill jag ha totalt flyt i. Klarar i3:an med den inbyggda grafikdelen det, eller borde jag kolla på något vassare?

Av olger

Ta ur batteriet på moderkortet en stund, så rensar du cmos och kortet blir (förhoppningsvis) som nytt. Finns andra (bättre) sätt att göra det på men detta är den simplaste metoden.

Av olger

Antagligen har det med hårdvaruaccelererad flash att göra, dvs att kortet klockar ner sig när du kollar på YouTube och du måste stänga ner YouTube för att det ska klocka upp sig igen.

Av olger

Det går bra att klocka på exakt samma sätt som förut, finns en inställning i Afterburner som synkroniserar inställningar för "liknande gpuer". Se till att den är på så kan du klocka som du gjorde med bara ett kort!

Av olger
Skrivet av chrono:

Akasa viper för fläktar, jag har nåra scythe GT också men jag gillar vipers bättre

Jag försökte bygga en vindtunnel med en slaktad fläkt mot radiatorn genom att använda 2 av skruvarna på slaktade fläkten sen de medföljande fläkt"plopparna" från vipern för att hålla fast den mot den slaktade fläkten

Låter kanske retarderat men det funkar. Jag har dock en H70

Har ju gummipluppar från alla Noctua fläktar, så med dem skulle man kanske kunna experimentera. Sitter det fast ordentligt då? Vill ju inte att radiatorn & company trillar ner på moderkortet, då blir det en dyr affär!

Tack för tipset!

Av olger

H50 Push and Pull med Shrouds - Frågor

Efter ungefär en veckas grävande har jag bestämt mig för att passa på att se över min CPU kylning nu när jag byter chassi. Jag sitter idag på en H50 kyld av en enda Noctua S12B-FLX, fläkten sitter monterad som utsug bakom radiatorn, och drar luften ur radiatorn, ut ur lådan. Ungefär så långt ifrån optimalt man kommer, men det funkar väldigt bra tills man matar processorn med lite mer volt.

Fläktar?
Efter att ha kollat runt lite har jag mer eller mindre bestämt mig för att köra på antingen två stycken Noctua S12B-FLX eller två stycken Scythe GT 1850 RPM för att kyla kalaset, men jag har lite svårt att bestämma mig för vilket alternativ jag ska välja. Idag sitter jag med enbart Noctua fläktar i min låda, och visst, ljudnivån är ju superb och luftflödet fungerar väl, men jag kan inte hjälpa att känna att jag kanske ska ha något starkare till radiatorn, för att kunna pressa lite högre frekvenser. GT 1850 RPM nervoltade tycks ju vara ett väldigt populärt val här på forumet, i mitt fall funderar jag nästan på att köra dem på standardvolt. Jag är inte intresserad av ha min dator helt knäpptyst, jag sitter ändå alltid med lurar i princip, men den får ju inte bullra heller. Är skillnaden i ljudnivån på dessa fläktar märkbara på en halvmeters avstånd? Priset är i detta fallet irrelevant. Vilka fläktar hade ni valt?

Skruvar?
Den andra frågan gäller monteringen. Om jag ska montera 2x2 120mm fläktar på radiatorn (shrouds inräknat) vad ska jag använda för skruvar? Detta är en fråga jag inte hittat något vettigt svar på hur mycket jag än letat. Kör man vanlig PnP kan man ju använda skruvarna man fick med, men när man lägger till ca 25mm till med en extra fläkt blir det lite krångligare. Någon som har en bra och simpel lösning?

Av olger

Helt otroligt. Har letat efter exakt ett sånt här program i flera år nu, vill inte ha massa pissiga widgets som aldrig fungerar som dem ska. Stort tack!

Av olger
Skrivet av godspeed:

-------------------------
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=608530

enkelt förklarat så går hdmiporten och dviportarna ej att använda samtidigt pga de använder samma länkning typ...är så dålig på att förklara det här, men iallafall , adaptern ska lösa problemet åt dig

Okej, jag misstänkte nästan det. Stort tack för hjälpen, gott nytt år!

Ursäkta Infinity att jag lånade ditt galleri!

Av olger
Skrivet av godspeed:

----------
Du behöver en displayport adapter till dvi/hdmi eller vga, dock aktiv sådan, inte dessa superbilliga som ej är aktiva, finns en billig till vga som sapphire säljer t e x , hittas via t e x komplett osv ifall man vill komma billigt undan, men det beror ju på vad för ingångar din skärm har

Okej! Varför måste man använda displayport för egentligen?

Min skärm har både VGA, DVI samt HDMI. Jag vill använda DVI eller HDMI så jag får digital signal, har du lust att länka den billigaste adaptern som klarar av detta?

Av olger

Schysst galleri!

Mycket trevligt galleri av dig Infinity, vet inte om du minns mig men en gång i tiden inspirerade du mig faktiskt att ta steget till två skärmar och gav mig lite hjälp att få igång det. Tänkte passa på och se om du kan något om mitt problem och har tid att hjälpa mig lite.

Nu har jag tagit steget och pyntat upp rejält, fixade tre stycken 24 tummare, jag hade ju både pengar och skrivbordsyta så varför inte!

Problemet uppstod när jag skulle få igång hela kalaset. Mitt GTX295 hade ju bara två DVI portar så jag fixade ett 5850 jag kom över billigt, kortet hade ju både HDMI och Displayport utöver DVI portarna, så jag trodde det skulle fixa biffen. MEN...

När man kopplar i den tredje skärmen i HDMI uttaget så känner datorn och grafikkortet av att den är där, men i Windows inställningarna är skärmen grå och det går inte att utöka skrivbordet till den. I Catalyst påstår grafikkortet att jag måste stänga av en annan skärm för att få den tredje aktiv.

Hur har du fått igång dina tre skärmar? Vet du hur jag kan få min tredje skärm att hoppa igång?

Av olger
Skrivet av flashen:

"Använd alltid 4p+ finishers"

Hmm kan du utveckla? Finishers, menar du evicerate när jag har 4 combo points

Jag förstår allt annat

Finishers= Dina abilities som förbrukar combo points. I detta fall Slice and Dice, Rupture och Envenom. Använd inte Eviscerate. 4+ innebär att du gör dem när du har 4 eller 5 combo points.

Som ovanstående poster nämnde kör du även backstab när bossen har mindre än 35% hp. Cooldowns (Vendetta, Cold Blood tex) samt diverse consumables (Typ haste pots) med mera kräver en del träning och djup att lära sig timea, det kan du vänta med till 85 egentligen. Just nu kan du fokusera på att helt enkelt använda dem när dem är tillgängliga. Läs guiden jag postade, den är suverän.

Av olger

Du ska öppna med antingen Garrote eller Mutilate, spelar egentligen ingen större roll. Du stealthar mellan trash packs med mera för Overkill buffen i vilket fall.

Använd alltid 4p+ finishers, håll Slice and Dice samt Rupture uppe och när dem är uppe så kör du Envenom. Slice and dice är viktigare än Rupture. Instant poison MH, Deadly OH samt deadly på thrown.

Assassination Guide for Cata - Elitist Jerks
Innehåller allt du behöver veta :>

Av olger

Minnen till hexacore?

Efter många om och men så har jag beslutat mig för att skaffa en hexacore, men nu har jag bara en fundering före jag beställer. Det står i specifikationerna för moderkortet att det klarar av följande minneshastigheter: 2000(O.C.)/1333/1066MHz. Men jag hade tänkt köra på 1600Mhz minnen och jag har sett en del andra som gjort det till samma moderkort, funkar dessa felfritt även fast dem inte står med i specifikationerna, och om ja, förklara gärna! Synpunkter på delarna i övrigt uppskattas också!

Moderkort:
Asus M4N98TD EVO SLI - Inet.se

Minnen 1600Mhz:
Corsair 4GB (2x2048MB) 1600MHz XMS3 - Inet.se

Minnen 1333Mhz:
Corsair 4GB (2x2048MB) 1333MHz XMS3 - Inet.se

Processor:
AMD Phenom2 X6 1055T 2,8GHz - Inet.se

Av olger
Skrivet av SebbeLee:

Nej 1090T har ingen HT. Faktiskt ingen AMD processor har det. Bara i7 serien. Som sagt enda jag vet skillnaden är att 1090T är upplåst medans 1055 inte är.

Okej, tackar. Då återstår bara en fråga. Hur stor skillnad gör HT och Tri-channel faktiskt i spel och redigeringsprogram? Och skulle någon vilja tipsa om ett bra AM3 moderkort? :>

Av olger
Skrivet av cyberkyckling:

Trådar

HT är inte "8 kärnor i en 4kärnig CPU" utan att varje kärna kan exekvera 2 trådar.

Mjo så långt har jag också kommit, men hur stor skillnad gör detta och tri-channel i spel respektive diverse redigerings program?

Av olger
Skrivet av SebbeLee:

i7an blir ju bra för Redigerin o sånt tack vare HyperThreading(8 kärnor), och att den har Trippel-channel memory . Blir mycket snabbare av det.

Skillnanden mellan de två (vad jag vet) är väl att 1090T BE är upplåst så det är lättare att överklocka med.

Så 1090T BE har ingen hyperthreading? Vad är skillnaden mellan 1090T och 1055T då?