Inlägg

Inlägg som olger har skrivit i forumet
Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Knakmupp
Fläktarna i taket brukar man sätta som utblås...

Jo, okej, men du fattade exemplet eller? Ska jag tolka det som att extrafläktar därför inte är för olika varianter av luftflöde utan bara förbättrar luftflödet?

Såg någonstans att de inbyggda fläktarna skulle vara veka, stämmer detta? Är det värt att satsa på Noctua istället?

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av acckee
Är ju såklart bättre kylning, är ju fulltower, bättre luftflöde osv :). https://www.inet.se/datorkomponenter/datorlaador/cooler-maste... kan du ju kolla på annars.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av majje
Kör fractal design lådan. Får du värmeproblem så är det billigt att köpa till en extra fläkt eller 2. Finns många fläkt platser så det ska ju inte vara några problem.

Tack för svaren!

Angående extrafläktar. Om jag köper upp fläktar för varje fläktplats för att maximera kylningen, blir det bäst kylning så eller ska vissa platser helst lämnas tomma för att inte störa luftflödet?

För att förklara: Om vi säger att jag har två fläktar i fronten som suger in luften, och två bak som blåser ut varmluft, stör det inte då att ha en stor i taket som blåser ner? Eller är det bara att fylla ut alla fläktplatser?

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mj890508
Fractal design R2 och en 1tb WD Black kanske:)

Tack för tipsen, har kollat en del på R2 innan.

Den enda nackdelen jag hittat är väl det faktum att den har ganska höga temps, vilket är precis vad jag vill ifrån. Är det fortfarande det bästa att satsa på eller?

Är lite väl färsk på chassin, någon som vill förklara vad man vinner med att köra de dyrare varianterna som tex Obsidian 800D?

Av olger

Nytt chassi samt systemdisk för runt tusenlappen.

Hallå! Det är nu dags att byta ut min urgamla systemdisk samt skippa rackchassit och köpa ett normalt.

Vad gäller systemdisk har jag inga större krav, har haft en gammal stackare på 250 gb, dock 7200 rpm. Enda kravet är att det inte blir sämre.

Chassi däremot vill jag har den bästa kylningen för priset. Eftersom jag har vant mig vid ljudet från mitt rackchassi så spelar ljudnivån inte allt för stor roll, eftersom det garanterat blir mycket bättre. Jag har upplevt rätt så höga temperaturer i mitt gamla chassi då det är till åren och är väldigt trångt, så luftigt vore eventuellt ett plus.

Prisgränsen för båda är strax över tusenlappen, då ekonomin tryter så här i juletider. Kan avvakta om det finns ett mycket bättre chassi för en större peng.

Tack på förhand!

Av olger

Bumpar i hopp om att någon som sitter på svaret missat tråden.

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hybris6
De olika datorerna du testat hade de samma os osv? Låter kanske lite långsökt men tänkte om du har något virus eller spyware. Har alla datorerna samma os/skydd och är uppkopplade så kan alla ha drabbats av samma spyware.

XP på en, Vista på en och Windows 7 på min, men jag har tänkt på att om det kanske är spyware i en dator så kan ju den ju sega ner hela nätverket?

Sen så har vi inget konfigurerat nätverk egentligen, bara offentligt. Mappdelning osv är därmed avstängt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av The_Swead
Hej
ser ut som du har detsamma som jag telia 24 testa med detta progget.
http://www.pingplotter.com/freeware.html

Tack för tipset, ska kolla på det

EDIT: Jag fattar inte riktigt Pingplotter, vill du förklara snabbt hur det fungerar?

Av olger

Internet spikar!

Hej! Jag för någon vecka sedan lade jag upp en tråd om exakt det problem jag kommer beskriva, men jag postar en ny tråd eftersom jag har så pass mycket ny info att komma med nu.

Det är så att jag sedan ungefär en månad tillbaka har problem med spikes i min internettrafik. Jag har märkt av det här i spel (CS, BF2, L4D2, COD:MW2), jag kan ligga på mina vanliga stabila 30 ping som jag haft i åtminstone ett halvt decennium, och så plötsligt så skjuter pingen upp till mellan 50-200 för bara någon sekund, det återgår till mina stabila 30, och så hackar det igen.

För att försöka beskriva någorlunda hur det kommer så ska jag komma med en väldigt amatörmässig lista på ping:

31 30 28 34 100 32 30 29 32 50 54 30 28 32 30 27 200 30 28 30 32 50 60

Så är det, till 90% av speltiden. Men ibland, väldigt väldigt sällan så kan jag få kanske en hel timme utan spikes.

Jag har testat problemet på två nätverkskonfigurationer, en simpel karta på båda följer:

Bredbandsbolaget 8mbit> Telejack> Modem> Switch> Dator 1 Dator2 och Dator3

Telia fiber 100/10> Fiberskåp> 2 Bredbandsuttag i varje rum> En router/modem som har ett uttag för tv, ett uttag för telefoni, och ett uttag för dator/router samt ett x4 uttag som är blankt.> Kopplat in min dator i rätt uttag via både switch, och rakt in.

Jag har på båda anslutningarna testat med olika kablar, rakt in i modem, via switchen, men jag får fortfarande spikes. När vi ringde bredbandsbolaget så såg de att trafiken fram till modemet, enligt dem, var felfri.

Eftersom det är två olika modem och tekniker så är det ju jättekonstigt om det är något fel där.

Jag har testat på olika datorer, CS, på ca 4-5. Alla upplever samma problem

Det som är riktigt märkligt, är att det är inget fel på någon specifik dator/brandvägg då jag har testat den på 5 olika datorer, med olika brandväggar allihop, men det kan heller inte vara något fel med nätverket då jag har testat två olika internetlinor med olika modem med mera, och olika kablar också.

Jag börjar få slut på idéer angående vad det kan vara som strular, känns som att jag testat det mesta. Det jag misstänker nu, även om det känns så gott som omöjligt, är att det kanske är något problem med steam, då jag har testat spel som involverar det.

Har någon något program jag kan använda för att mäta av nätverkstrafiken så jag kan få en bra överblick på spikarna, ett förslag på vad jag kan testa, eller rent av lösningen så skulle det uppskattas enormt!

Tack på förhand, Olger.

Av olger

Skamlös självbumb i hopp om svar

Kanske är dags att ringa BBB, kan det vara något lokalt?

Av olger

Testade nyss CS på laptopen- samma där. Det verkar mest vara feta spikes.

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av krilleoh
dålig server du kör på ? .. -.- eller att andra som har dålig ping kommer in?

¨

Nej nej, testen är självklart körda på bra servrar, och alla andra sitter på drygt 10-45 i ping, och jag brukade tidigare ligga på ca 30.

En nätverskarta, kort, men det finns inte mycket att säga:
Telejack> Modem> Switch> Datorer

Av olger

Dålig ping i spel!

Har sedan någon vecka tillbaka börjat få riktigt dålig ping i spel, det handlar om ca 150-300 i spelen BF2 och CS. Internet i övrigt känns lika rappt som förut, även i de tredje och sista spelet jag spelar, HoN, där känner jag inte av något lagg alls. Har tex kunnat streama Voddler utan lagg, surfandet känns inte annorlunda, familjen har inte klagat. Men i just BF2 och CS så är pingen katastrofal, och hade det varit ett spel så hade jag väl tittat mer på inställningarna i det spelet, men nu är det ju på två.

Kan även tillägga att jag spelade BF2 i ca en timme på stabila 30, sedan kom lagget igen.

Här kommer mitt testresultat från Bredbandskollen, med hastigheten under:
http://data.fuskbugg.se/skalman01/------------------test.png

Kör Comodo som brandvägg om det spelar någon roll.

För mig är det här ett enda stor mysterium, har aldrig varit med om liknande förut. Någon som har en aning om vad det kan vara som strular?

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SprengdPanda
Stäng av SLI för WoW.

Blizz tech support rekommenderar att man alltid stänger av SLI/crossfire innan man ska lira WoW eftersom grafikmotorn inte alls uppskattar 2 kärnor.

Jag låg på samma test som jag gjorde tidigare (Ett varv runt dalaran, fågelvägen) på stabila 130-150 fps, med drops till 80-110 när jag stirrade in i Icecrown. Tack så mycket för tipset, jag ska kolla hur det är i 25 man raid, ikväll förhoppningsvis, och återkomma med resultat därifrån!

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kanel
*Tråd flyttad*

Tack, jag var osäker på var den skulle ligga någonstans!

Har scannat hela datorn med NOD32 och Ad-aware och ja, NOD32 hittade två ''trojaner'' i en crack och en keygen, så jag tror nog det ska vara relativt virusfritt nu, om det ens var något innan!

Kan det vara en bug?

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av teejee
EDIT: inser att du kanske inte fått bort viruset och det kanske är huvudproblemet... I så fall kanske tipsen nedan är mindre bra.

Troligtvis tar det så lång tid för alla installerade program att starta upp. Just säkerhetsprogram är ofta problemet.
Hårddiskar kan lätt bli helt "knäckta" (dvs extremt långsamma) om det sker många helt olika filoperationer samtidigt, speciellt om man inte har AHCI aktiverat (men det är inte lösningen nu, datorn ska gå igång hyfsat snabbt ändå).
Syrrans dator hade exakt samma problem, det var F-secure som var boven i det fallet, men det verkade vara två installationer av det på datorn, så det kan varit därför hårddisken storknade.

Lite lösningsalternativ:
Avinstallera antivirusprogram & ad-aware och liknande onödiga program som autostartar (sen bör man installera nåt antivirusprogram igen när allt funkar ok)

Alternativt använd msconfig för att stoppa diverse autostartande services & program.

Den coolaste & smartaste lösningen är att ladda ner ProcessMonitor och sätta ett filter på alla readfile och writefile operations
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896645.aspx
Sen är det bara att kolla vilket/vilka program som läser/skriver så att hårddisken storknar

Jättebra tips, jag är inte ens säker på att jag har virus, bara det att eftersom segheten började komma efter att vi testkört den där hårddisken så pekade det mesta ditåt, men datorn är ju som sagt rapp när den väl fått starta och så, så jag ska ta mig en utförlig titt på dina tips!

Det konstiga är ju bara att när jag har problem att starta programmen så är ju datorn inte seg, det är bara det att ingenting startar..

Av olger

Det konstiga är ju att när allting väl startat och den så kallade ''blocken'' släpper, då funkar allt hur bra som helst. Eller ja, en gång fick jag problemet efter några timmar uptime också men i genomsnitt så är det löst så fort ''blocken'' släpper.

Funderar på antingen hela ESET's säkerhetspaket eller bara NOD32 med någon bra brandvägg till, vad tycker ni? Tycker Microsoft Security Essentials verkar lite B

Har i alla fall installera Spybot Search and Destroy och Ad-Aware nu, några fler tips på hur jag kan få bort det här och i samma veva göra datorn säkrare?

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hasenfrasen
F-Secure? Senast igår tog jag bort just det programmet från en dator som krånglade. Avira funkar i alla lägen - och är gratis.

Jag vet inte riktigt, vad är det som gör F-Secure så dåligt? Ska byta bredbandsleverantör snart och då blir jag tvungent att välja om antivirus, budget är inget problem (Inom en rimlig ram såklart). Vad är bäst att köra? NOD32 är ju väldigt populärt, men jag gillade inte att det inte fanns någon brandvägg med. Antar att jag gillar kompletta säkerhetslösningar, men jag är flexibel om det finns ett bättre val

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av muhihihaha
Räkna inte med att få något svar från DFI (tyvärr). Har mailat dom ett flertal gånger och aldrig fått svar. Har även mailat olika avdelningar med samma resultat. Mailade dom på grund av att deras odugliga hemsida var nere (som vanligt).

Varför testar du inte bara att stänga av ena kärnan? Tar någon sekund och då har du fått ditt svar. Vad skulle kunna hända med moderkortet menar du? Du verkar tveksam till att testa eftersom du vill maila DFI innan.

Nej nej jag ska självfallet testa! Det jag syftade maila dem om var angående om det var intern SLI på GTX295 som kanske inte fungerade så bra på ett Crossfire-moderkort. Återkommer med svar från testet snart.

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tullis
295 är ju dubbla grafikkort i 1. antagligen stänger du av den i Nvidias kontrollpanel någon stans.

Så mycket har jag fattat

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Neonxz
Ja, 295 kör "två grafikkort" i SLi fast i samma förpackning. Du kan stänga av det i nVidias kontrollpanel. Ska inte vara något problem med moderkortet skulle jag tro, Crossfire/Sli stöd tror jag bara är mellan två PCI-e platser och du använder ju bara en för grafikkortet.

Mm hoppas kan man ju, men jag skulle vilja veta säkert. Ska maila DFI och kolla, de lär veta.

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SprengdPanda
Stäng av SLI för WoW.

Blizz tech support rekommenderar att man alltid stänger av SLI/crossfire innan man ska lira WoW eftersom grafikmotorn inte alls uppskattar 2 kärnor.

Antar att jag ska tolka det som att 295 kör en sorts intern SLI? Borde inte det strula med mitt moderkort?

Hur stänger jag av det förresten?

Av olger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flopper
skulle kolla efter virus.
om det funka bra, sedan strulade efter HD testning, så är virus det jag tänker på först.

Har scannat hela datorn, ska testa kör Windows verktyget också, några rekommendationer efter det?