Inlägg

Inlägg som frav har skrivit i forumet
Av frav

Visst är det en U6-Enterprise, men kollar du frekvenserna så har den 6E bandet "5.925-7.125 GHz". Denna U6-EP ska även ha 2.5GbE.

The U6-Enterprise is a four-stream WiFi6 access point that provides up to 2.4 Gbps aggregate radio rate with 2.4 GHz(2x2), 5 GHz (4x4) and 6 GHz (4x4) radios. The U6-Enterprise is designed for indooruse. The U6-Enterprise has an Ethernet port for data transfer and is powered by an 803.2at PoE power adapter. The U6-Enterprise has a Bluetooth management radio to achieve setup and operation.

Av frav

Om nu UBNT/Ubiquiti har FCC registrerat en 6E AP, så får man väl anta att de är på gång med 6E produkter ganska snart.

SWX = Ubiquiti

https://fccid.io/SWX

Av frav

Den som från början FCC reggades som U6-Pro blev U6-LR.

https://fccid.io/SWX-U6PRO

http://dl-origin.ubnt.com/ds/u6-lr_ds.pdf

Antar att denna FCC registrering är det som tillslut blev U6-Pro

https://fccid.io/SWX-U6PROR

UBNT WiFi6E utrustning på gång:
https://fccid.io/SWX-U6EP

Av frav
Skrivet av Damir2d:

Varför kör du 6 pro istället för alla 6 LR? Vad jag kunnat läsa mig till så är LR bättre specade eller har jag missat något. Velar sj om jag ska köra på 6 pro eller 6 LR, någon feedback från din setup?

Skrivet av tcntad:

Han kanske inte behöver Long Range? Eller inte har så många trådlösa enheter?
Synd att man själv inte bor stort och behöver U6

Jag är en "tekniktestare" ur mitt personliga intresse. Så jag har köpt 4st U6-Lite, 4st U6-LR & 2st U6-Pro som jag testar i två olika fastigheter. Många WiFi devices.

U6-Lite duger troligen mer än väl för de flesta med 2x2 antenner, har AX/WiFi6 på 5GHz. Lite, smidig och prisvärd.
U6-LR är riktigt bra med sina väldimensionerade 4x4 antenner, har AX/WiFi6 på 5GHz. Stor, bastant och dyrast i gänget.
U6-Pro är kraftfull och har 2x2 antenner på 2.4GHz och 4x4 antenner på 5GHz och AX/WiFi6 på båda frekvensbanden. Mittemellan stor och hyggligt prissatt.

För normal hemmabruk funkar troligtvis vilken som och är säkert overkill i de flesta fallen. LR gav mig bättre förutsättning med några trådlösa devices (övervakningskameror) på långt avstånd, detta även om vi inte har högre uteffekt i Sverige med LR som i vissa andra länder, men LR antennerna har bättre förstärkning och design. Pro köpte jag bara för skojs skull och känslan då den har AX/WiFi6 på båda frekvensbanden, men troligtvis inget som man kommer ha större användning av, då det inte finns(?) några 2.4GHz AX devices.

Av frav

Ska du köpa nytt så satsa långsiktigt och då på den nya U6 serien som är WiFi6.

U6-Lite 2x2 antenner för både 2,4GHz och 5GHz. Mindre i formatet och riktigt prisvärd.
U6-LR 4x4 antenner med högre förstärkning för både 2,4GHz och 5GHz. Större i formatet.

De flesta "normalanvändare" klarar sig bra med U6-Lite. En POE 802.3 af injektor behöver du också.

Av frav

U6-Pro har levererats och är up & running. De drar ca 5.9w och rullar fint på POE .af samt rapporterar "PoE Detection = Good"

Av frav

Jag driver mina U6-LR som är POE+ .at specificerade, med POE .af från en US-8-60W utan några problem. Dessa U6-LR drar ca 6.7w /st.
Jag har ett par U6-Pro påväg hem och räknar med att även de ska funka på POE .af.

U6-LR har spec på max power = 16.5W
U6-Pro har spec på max power = 13W

POE .af kan enligt spec leverera max ca 15W
POE+ .at kan enligt spec leverera max ca 30W

Av frav

Ubiquiti EdgeRouter X SFP (ER-X-SFP) klarar tyvärr inte av mer än ca 400-500Mbit i throughput. Vill du hålla dig i samma serie så är troligen EdgeRouter 12 (ER-12) ett lämpligt val att uppgradera till. Eller ett hopp över i Unifi serien med en Unifi DreamMachinePro (UDM-Pro).

Byt lämpligen din gamla AP till en U6 Lite (2x2, 2x2), U6 LR (4x4, 4x4) eller kommande U6 Pro (2x2, 4x4).

Av frav

OpenDNS är också ett alternativ. Ägs av Cisco numera och i företagsvarianten heter det Cisco Umbrella.

Skapa ett gratiskonto på http://opendns.com/ så kan man även få tilgång till Web Content Filtering och blockera sådant man inte vill nå, samt få statistik på DNS uppslag.

DNS IP:
208.67.222.222 & 208.67.220.220

Av frav

Hej!

Någon som känner till om det finns någon 1års CDON+ kod tillgänglig, som det fanns BF2017?

Av frav
Skrivet av ojz0r:

Först och främst, android är i sig inte osäkrare än w10m eller ios, det beror på hur "dum" man är när man använder telefonen.

Jobbar du med det professionellt? Kan inte helt hålla med dig där i ditt statement. Nu ser jag det dock mycket i synvinkel från enterprise miljö med tusentals devices & inte som enskild hemmaanvändare med en lur.
Mycket baseras på tillverkarna & utvecklarna. Samt inte minst de "utvecklarna" som skapar skadlig kod av olika slag.
Att användare kan klassas som mer eller mindre kunniga, det måste alla tillverkare & utvecklare vara medvetna om. Även om slutanvändaren "aldrig har gjort något" & "det bara blev så". Merparten av användarna är okunniga till mycket okunniga om IT. Man knappar, klickar & blundar...
Finns även en anledning till att Samsung tagit fram KNOX. Men de tillverkarna som levererar android-produkter, som håller med kontinuerliga säkerhetsuppdateringar för att mota olle i grind, de ligger dock bra till. Men hur många av tillverkarna gör detta? Där av ios, W10M & därefter andriod på denna skala. Dock har andriod blivit bättre över tid. Nu börjar väl även Andriod Enterprise ta sig ur "beta träsket". Det är dock inte detta ämne, som denna tråd handlar om.

Skrivet av ojz0r:

Ang. import av kontakter; Android kan importera/exportera kontakter native om du har dem i .vcf-format i kontakter-appen.

Visst e det så, vCard kan Android importera utan något tillägg. Skrev inget annat, men bra att du förtydligade.

Av frav

Det skrevs ju lite om Android & ios tidigare. Jag har primärt kört med Win telefoner sedan ca 2006-2008, både privat & jobb. Produkter från Qtek, HTC, Samsung, Nokia, Microsoft. Har i nuvarande drift L735, L830, L930, L950 med W10M.

Nu när det aviserades att BankID ska försvinna, så måste jag kolla på annat. Fick i jobbet en iPhone 8 Plus vid årsskiftet. Har aldrig haft en apple produkt tidigare "i egen ägo". Stabil & säker produkt, men totalt inlåst av apple (så klagar folk på Microsoft...) Har försökt Microsoftifera den så mycket det går med alla tillgängliga MS appar. Edge finns dock ännu inte tillgänglig här i SWE. Men apple tillåter ju inte att sätta standard appar, utan tvingar en till deras egna bjäfs. Dock en oinspirerande produkt för min del. Förstår inte statushajpen kring denna produkt.

Android har jag inte haft någon egen sedan SE Xperia X8 runt 2010. Hade den enbart som reserv & ligger fortfarande kvar i en låda. Men funderade på att kolla in Andriod igen. Är ju lite rörigare samt osäkrare OS än W10M & iOS. Handlade nu i kampanjtider på mig Motorola moto x4 4+64GB. En mellanklass mobil, som ger en solid känsla av en betydligt dyrare produkt. Oreo 8.0 var ett snäpp upp i strukturen, mot tidigare versioner. Mer anpassningsbart än iOS & även W10M. Jag lade direkt in "Launcher 10", https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nfwebdev.la... , samt alla MS appar.
Därmed blev Android en "Hybrid W10M". "Tänker knappt" på att det är en Android, åtminstone inte vid första blicken. Launcher 10 är verkligen rekommendabel om man vill bibehålla W10M känslan. Jag gillar verkligen W10M GUI med dess tiles & alfabets meny. Launcher 10 är gratis, men vill man ha Live Tiles så får man köpa till det som "in app purchase". I viss mån är denna Launcher 10 t.o.m. mer anpassningsbar än MS egna Metro W10M GUI.

För att få över alla befintliga SMS & MMS från W10M till Android så laddade jag ner & gjorde jag backup via Microsofts "contacts+message backup" (Den hamnar under "Settings/Extras")
https://www.microsoft.com/sv-se/p/contacts-message-backup/9nb...
Denna kan även backa kontakter & sen får man importera som vCard i android. Men jag hade redan mina kontakter i gmail sedan tidigare, så det behövdes inte.

Kopierade över den backupade katalog & fil -strukturen från W10M till Android via USB-kabel, mellanlandade i dator.

Köpte denna app för 16kr, som importerar SMS & MMS.
"Import SMS from Windows Phone PRO"
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.smsbackup.l...
Finns även som gratis icke PRO, men importerar då bara SMS.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.smsbackup.l...

Men detta fick jag till en grund att utgå ifrån utan att behövt looosa allt för mycket av historiken. Bilderna finns i OneDrive & de nytagna fotona laddas även upp dit.

Ska nu under semestertid köra med denna moto x4 & se om det är något att ha. Saknar L950 & dess kamera som fortfarande är kalasbra. Men BankID är ju behövligt som svensk medborgare & jag vill testa av andra plattformar innan det stängs ner, så man inte blir ståendes.

Av frav
Skrivet av [SH]:

@frav: Läste i en Facebook-grupp att den för tillfället är borta från Store pga nya krav från MS när det gäller vissa typer av appar. Appar som hanterar känslig information måste publiceras av ett företagskonto, just nu pågår försök att flytta appen från utvcecklarens privata konto till hans nya konto.

Om du haft appen installerad ska du kunna ladda ner den från listan med appar du äger.

okidoki, jag har ju den installerad sedan tidigare & använder samma MS-konto. Men appen ifråga finns inte med i listan med mina appar.

Av frav
Skrivet av ffodil:

Jag gjorde factory reset på några av mina Lumia W10M smartphones & jag kan därefter inte längre hitta Bankappen. Har André tagit bort den? Jag har Bankappen installerad i en icke factoryresettad telefon. Kan man därifrån spara ut den på något sätt, t.ex. i developer mode(?) & sedan kopiera över & ladda in i en annan telefon?

https://www.microsoft.com/sv-se/store/p/bankappen/9nblggh0j5j...

Av frav
Skrivet av FabriciusRex:

Min lumia 950 uppdaterar sig just nu. Någon som har koll på vad det är?

Antagligen W10 uppdateringen 15063.608

https://support.microsoft.com/en-us/help/4038788/windows-10-u...

Av frav

Jag har inget av dem, använder Sennheiser MB660 UC MS ANC.
http://sv-se.sennheiser.com/wireless-headset-office-phone-mb-...

Men Bose QC35 har nyligen fått en f/w update som gör att man har 3st lägen för ANC.

QC35 Firmware Update V1.3.2 - Available June 22nd
https://community.bose.com/t5/Wireless-Headphones/QC35-Firmwa...
https://community.bose.com/t5/Wireless-Headphones/QC35-Firmwa...

The QC35 update includes:

The introduction of multiple Acoustic Noise Cancellation (ANC) modes: High, Low and Off.
High – World-class noise cancellation with Bose optimized audio. This is the same as full ANC and there have been no changes.
Low – Noise Cancellation fine tuned for audio listening in quieter or windy environments.
Off – Noise cancellation disabled.

Av frav

Frågan är om det finns olika h/w revisioner som skapar olika upplevelser? Mina var från början på 2015, om jag kommer ihåg rätt. Har du gjort factory reset efter f/w upgrade eller bara uppdaterat & kört vidare? Jag provade båda varianterna, men utan långvarigt stabilt resultat. Mina gjorde även självmant omstarter lite då och då. Hur som så kan man konstatera via olika forum world wide att upplevelsen är varierande.

Av frav

@Cliffisen:
Jag har haft RT-AC87U & visst det är en "häftig" All-In-One apparat, samt att den har Quantenna 5GHz chip, men skulle inte rekommendera den, då jag upplevde mycket instabilitet. Omstart behövdes ibland nästan dagligen. Drivrutinen för Quantenna är "kass", m.m. Så jag gav upp det plastiga konsument träsket & gick in på Ubiquiti Unifi produkter istället. Har inte ångrat mig. Super stabilt, modulärt & bra WiFi räckvidd.

Av frav

Fick i veckan hem en V7 PB10000P PowerBank från Inet för 99pix.
http://www.v7-world.com/uk/products/power/v7-select-ultra-sli...

Första intryck:

+En gedigen & tung pjäs. Vilket inger en trevlig kvalitetskänsla.
+Ska samtidigt kunna leverera 2,1A/port ut & ska kunna laddas upp med 2,1A.

-Kanske för tung för att ha med som resekamrat.
-Verkar inte gå att ladda den samtidigt som man har något inkopplat för att ladda. Riktigt synd. (Har andra PBs som går att ladda upp samtidigt som man använder dem, vilket är riktigt smidigt.)
-Stänger av sig/går i sparläge när man har inkopplad last. Har dock inte ännu riktigt koll på när/var/hur/varför detta sker. Kanske gör den det när laddströmmen avtagit p.g.a. uppladdade enheter.

Av frav

Samsung Pro Class 10 UHS-I MicroSDXC 128GB, kampanj hos Dustin på 539kr. Ordinarie 999kr.
MB-MG128E/EU
https://www.dustinhome.se/product/5010990195/pro-class-10-uhs...

899kr hos Dangstons
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3482911