Inlägg

Inlägg som NightFred har skrivit i forumet
Av NightFred
Skrivet av EntropyQ3:

Tid är begränsad. Jag behöver tid för jobb och barn, familj, vänner, intressen (Sweclockers t.ex), träning osv.

Att titta på någon som pratar på en skärm är inte mer värt än att prata med en riktig människa som man faktiskt kan interagera med! Även min gamla mamma och pappa är långt mer värda att prata med än att lägga tid på folk som snackar runt på en youtube video för att så många reklaminslag som möjligt skall hinna visas. Mitt liv är inte att jag sitter och pillar mig i naveln och behöver förströelse för att jag är uttråkad, jag måste stjäla tid från sånt jag egentligen vet är mer värt att ägna mig åt för att alls kunna göra en del saker.
Tid sparad = tid jag kan lägga på sånt som ger mig mer som människa. Det är ett enkelt val. YMMV.

Det var ju ett uttömmande svar. Synd att du inte framförde de åsikterna i ditt första inlägg. Då hade det blivit en tydligare anledningen till varför du hellre vill läsa. Hoppas du får ihop din tillvaro och inte stressar för mycket!

Glad sommar!

Av NightFred
Skrivet av EntropyQ3:

Tid.
Läser ungefär fem gånger snabbare än Steve Burke på GamersNexus pratar, och han talar som en kulspruta.
En normal person, plus lite intro och kringsnack och videor tar utan vidare 10-20 ggr så lång tid för samma information. För att inte tala om att det är lättare att gå direkt till det man är intresserad av i textartiklar, även om det har blivit bättre från en del videoproducenter.
Tid.

Skrivet av livsnjutaren:

Sedan handlar inte allt om "tid", det kan handla om upplevelse. Jag uppskattar text artiklar men är mera intresserad av att titta på en video då jag kan göra något annat samtidigt och snegla när jag hör att något intressant ska hända. För det är svårt att göra något annat samtidigt med en text artikel om man inte heter Kim Peek.

Text säger en sak men att lyssna på en video ger mycket mer. Nyanser och hur de uttrycker sig ger mycket mer input än en text gör. Tycker inte att man skall ta bort dessa videor. Och håller därför inte med @EntropyQ3 alls. Brukar också lyssna i lurarna medan jag gör annat som @livsnjutaren.

Av NightFred
Skrivet av kalksten1:

Hehe jorå. Problemet är att skruvarna inte ens går igen fläkten.

https://www.inet.se/produkt/5323797/arctic-cooling-p14-pwm-ps...

Djup 27mm, fläktskruvarna är som sagt 25mm

Finns massor med olika företag som säljer metallskruv i olika storlekar. Både med eller utan mutter så att du kan skruva fast enligt eget önskemål. Skall inte vara några problem. Men som nämnts innan är att det finns metallskruv för plast med stora gängor så att man sätter fläkten på önskad plats men skruvar in skruven bakifrån så du har skruv/metallskena/fläkt och på så sätt fäster upp den. Då behöver du inte så långa skruvar att de måste gå igenom från framsidan för att nå till den metall som du skall fästa mot.

Av NightFred

Som tidigare nämnts är reklam en av anledningarna till att jag inte orkar med vanliga kanaler. Kommer man att införa reklamavbrott så kommer jag att sluta använda Netflix. Hela poängen med detta är ju att se det man vill titta på. Reklam är inte något som jag vill titta på. Betalar hellre en högre summa och slipper det helt. Detta gäller samtliga betalkanaler.

Av NightFred
Skrivet av erazerswe:

8 här, uppgraderade nyligen till en Ryzen 3700X jag med, satt innan på en FX 6350 (6 cores) Trodde inte det skulle vara så stor skillnad som det var men är ju som natt o dag hur mycket snabbare 3700X är jämfört med min förra.

Gick från en i5 3570K (4 cores) utan HT till I7 12700K. Det var en enorm skillnad både i Windows och i spel trotts att jag inte köpt nytt grafikkort. Fick mer än 3 gånger mer FPS i Rust och uppstarten för spelet gick från 15 minuter till 5 minuter.

Av NightFred

Nice! Detta gick ändå rätt bra måste jag säga!

Av NightFred

Har en 24 tum 1080p äldre modell och en ny 27 tum 1440p.

Måste säga att det är rätt bra med två skärmar. Många fördelar som gör att man undrar varför man inte skaffat det tidigare. Den enda nackdelen är att man blir snabbt medveten om att det är rätt stor skillnad på skärmarna. Hade man varit tvungen att bara välja en skärm så hade jag aldrig gått tillbaka till en 24tums 1080p skärm.

Av NightFred
Skrivet av Witten82:

Det var faktiskt inte så svårt, tog dammsugaren och en lagom dyr målarpensel. Borstade bort det mesta.

Det som är lite kul är att han aldrig rengjort filtret fram. Damm blandat med nikotin och katthår, satt som en kaka. Kan inte kommit in någon luft alls genom dom två fläktarna. Han klagade på att den var högljud, ja gud så märkligt.
Hade inte filtret satts igen så hade nog datorn brunnit upp.

Grafikkortet som jag fick hade suttit i en dator hos en person som hade rökt och hade katt. Efter rengöringen luktade kortet fortfarande rök. Det var inte så farligt på kylflänsen men fläktarna var svårare att rengöra.

Kan förstå att han tyckte att den var högljudd med det utseendet.

Av NightFred

Gud vad smutsig.. Fick en gång ett sådant grafikkort och gjorde rent det men man fick ju gnida bort det. Kan förstå att du jobbat för det.

Av NightFred

Blade Runner (1982) - Original variationen.
En futuristisk miljö med en underbar visuell filmning som kompas av Vangelis musik. Är svag för denna typen av filmer men måste ändå säga att den håller än idag. En film jag sett många gånger och musiken finns på Spotify. Kan varmt rekommenderas om ni har tid över och inte har sett den tidigare.
Blade Runner 2049.
Bra men inte samma känsla även om musik och visuell filmning var något man jobbat mycket med. Har sett både på bio där de dock gör sig bäst.

Av NightFred

Nostalgi.

Hade ett Abit moderkort med en liten fläkt på som skulle kyla delarna vid CPU´n men lät mer än det gjorde effekt. - abit ic7-max3

Men grafikkort som Orchid Righteous 3dfx kort och Woodoo II har passerat burken. Var nog mest stolt för Hercules 500Ti kortet som hade hela 64Mb internminne. Då kunde man fläska på i grafiken. Idag kan man knappt tro att det var ett av de bästa korten på marknaden. Tror faktiskt att det ligger i en låda där hemma någon stans.

Av NightFred

Köpte ett MSI Edge Z690 moderkort för DDR4 för 3600kr. Det tyckte jag var rätt mycket för ett moderkort. Skulle man ha DDR5 så ökade priset typ 2000kr. Men att lägga 24 Tkr även om man får med 32 GB ram och en kylare tar emot alldeles för mycket. Mycket pengar man kunde använt till annat. Helt införstådd med att det är ett bra kort och har många finesser men det motiverar inte priset. Hade det varit 14 Tkr istället kanske det varit mer motiverat för fler personer.

Av NightFred
Skrivet av f0rslind:

Jag får kolla upp vilket moderkort jag har först då.
Men skulle det funka att byta gpu till någon av dom du tipsade om eller bör jag göra det i ordningen som herbamare skrev först? Kan min CPU begränsa ett bättre grafikkort?

Som det står i specifikationerna på https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/stationara-dator... över din dator så är det ett Intel H110 express vad det nu innebär. Men det borde stå någon form av betäckning på moderkortet som du kan söka på och se vad för information du får upp.

Allt styr vad du har för budget. Det kommer att hjälpa med att öka din ram mängd. Hur mycket du kommer att märka detta är svårt att avgöra men ingen wow faktor men du kommer att få upp några FPS i spel och då kommer att märka att det flyter på lite bättre i övrigt. Så det är i så fall det första du bör göra om du har en liten budget.

Har du pengar till ett grafikkort och vill lägga på det så är det de grafikkort som jag tipsade om för att spela i 1080p. Kommer din processor att falaska. Ja, förmodligen i mer krävande spel på högre inställningar men om du har medium eller mindre i dessa titlar så kommer du ha mindre problem. Eller mycket mindre påverkan.

Av NightFred
Skrivet av f0rslind:

Okej! Misstänkte att ram minnet var en bra början. Det sitter två st stickor i nu med 4gb vardera. Kanske är svårt att svara på utan att veta vilket moderkort jag har men köper jag nya stickor så är det väll inget problem att öka på MHz på dom nya?

Glömde skriva att jag bytte ut nätagget nyligen till ett Corsair CV650.

Problemet med dessa färdigbyggda system är att det med mycket stor sannolikhet sitter ett anpassat moderkort för att göra allt så billigt som möjligt. Det kan därför bli ett problem om du ändrar för mycket på minnena. Hade därför satsat på att köpa antingen 2x8 eller 2x16 med samma hastighet som redan sitter där. Kan också vara så att det inte går att överklocka dessa i bios och då har du kastat ut pengar i onödan.

Bra att du bytt nätdel. Då är det inga problem att byta till valfritt grafikkort så länge det finns utrymme i chassit.

Av NightFred
Skrivet av f0rslind:

Hej! Har nyligen köpt en begagnad dator som jag använder till gaming (ASUS ROG G11CD-NR126T). Spelen som spelas är CS:GO Fortnite, Minecraft bla.

Innehållet i burken är:
Intel® Core™ i5-6400 Processor
8 GB DDR4 RAM 2133MHz
128 GB SSD + 1000 GB hårddisk
NVIDIA GTX 1060 6 GB.
Har tyvärr inte koll på vilket moderkort.

Som ni förstår så kan jag inte spela spelen på bästa grafik just nu och det gör mig inget men den fungerar ändå bra. Jag tänker att jag ska uppgradera datorn successivt för att få ut det bästa som går av den. I vilken ordning skulle ni uppgradera och vad är det bästa jag kan plocka i burken?

Tack på förhand!

Vad man kan läsa sig till så kan du stoppa i max 32 GB RAM. 8 GB är lite lite idag som det finns idag. 16 är mycket bättre och 32 är nog vad man egentligen skulle ha.
Grafikkortet kan vara anpassat för burken. Hade tagit mått mycket noga och sett om det går att sätta i ett annat. Men RTX 3060 eller AMD RX 6600 eller 6600XT hade absolut givit dig mer i spel väg. Nätdelen är på 500W så det borde fungera utan att det blir något problem.

Av NightFred
Skrivet av inquam:

Nu är det ju också så att om du inte haft distanser innan och du kanske har fått kortslutningar lite då och då på olika delar av moderkortet så KAN det ju också vara så att det lett till permanent skada. Så även om du fixat dit distanser nu så kan detta vara det ursprungliga problemet som också lett till att du nu har en permanent skada på någon eller några komponenter.
Hoppas självklart att så inte är fallet för dig, men det är ingen omöjlighet.

Man kan också tänka att moderkortet böjts till ett antal gånger vid varje byte av grafikkort och minne ut och in osv om det inte funnits mer än 4 pinnar från början. Trycker man hårt så böjer man ju moderkortet kanske onödigt mycket och det behöver ju inte ha blivit en kortslutning utan andra typer av skador istället. Läst igenom tråden och vist kan det vara minnena, HDD eller annat men allt är kopplat till moderkortet. Så för mig när jag tittar på det är beredd att håla med dig att det kan vara moderkorts orsakat problem. Speciellt när det funkar och sen helt plötsligt inte gör det längre.

Av NightFred
Skrivet av yrfhar:

Tror ni det någonsin kommer se ut så här igen på hyllorna? Bilden tagit lanseringsveckan för 900-serien
2014 10 27 Ett Asus 970 Strix kostade ca 3 600 kr.

https://i.ibb.co/qM5RR7V/grafikkort-f-rr-Pro.jpg

Precis så såg det ut, massor att välja på. Köpte mitt Asus GTX 970 för 3600kr. Men så är det inte riktigt nu inte..

Av NightFred
Skrivet av clappen:

Att jag glömde det, hade lite bråttom innan jag skrev inlägget. När jag minear så ligger core på 72c. För ett par månader sedan så låg den på runt 63-65c.

Grejen är att jag öppnade upp sidochassit för ett par månader sedan för att jag märkte att den började gå varmare. Men nu är den ännu varmare trots att jag har chassit öppet!

Risken är stor att din dator fylls med damm när du öppnar chassit. Tanken är att du skall skapa tryck i chassit med hjälp av fläktarna. Ex, två i fronten och en i botten med ny luft in medans du har en bak som släpper ut eller en extra i toppen ut. Då skapar du ett bra flöde i ditt chassi. Vad har du för chassi idag?

Av NightFred
Skrivet av clappen:

Ja så under en senare tid så har kärnan börjat bli varmare och varmare. Jag kan inte ens köra på stock settings utan att spelen kraschar någonmer. Det kunde jag göra för ett år sedan då jag köpte datorn.

Jag har alltid kört den underclockad. Har mineat en hel del. Fläktarna funkar som dom ska.

Kan det vara kylpastan som börjat bli dålig?

Låter som du skulle behöva blåsa av datorn med tryckluft. Kanske öka på ventilationen med extra fläkt eller öppna upp chassit. Tror inte att kylpastan i ett 3070 skall ha blivit så dålig på så kort tid. Men klart att man kan ha otur och man klantat sig vid produktionen.

Av NightFred
Skrivet av white-k:

Dök upp nyligen på Webhallen, jag köpte det, men fick sedan mejl om att det "utgått". Vilken besvikelse

Varför dyker det upp grafikkort där köpet går igenom och sedan skickas det ut mejl om att de "utgått"?

Håller helt med. Skrev till Inet.se och frågade om man kunde sätta upp sig på en lista men det kunde man inte. Utan de skriver att man får hålla utkik efter när kortet kommer in och sen köpa. Men varför lägger man då upp det så att man kan köpa men sen inte får när man har betalt?? Hade man då bara haft ett kort på Webhallen eller?? sjukt tradigt..