Inlägg

Inlägg som NightFred har skrivit i forumet
Av NightFred
Skrivet av birkborken:

Skärm: MSI MAG247QRF-QD 27"
Skärmen är på rea nu för 3990 och har fått riktigt bra recensioner.
En gamingskärm med riktigt bra färgspektrum vilket jag vill ha när jag redigerar bilder. Ingen proffsskärm för det ändamålet över 100% AdobeRGB.

Skrivet av Libra-75:

Skärmen du köpt är faktiskt en av dom skärmar som jag har tittat på. Det står mellan den och några till just nu.

MSI MAG274QRF-QD 27tum (4:an och 7:an skall byta plats på birkborken inlägg) är en mycket bra skärm för pengarna. Har länge letat och jämfört mellan olika modeller men det är alltid något som är bra eller dåligt med en skärm. Finns ingen skärm som har allt. Utan man får gå på mitt i mellan. Köpte min för 4,5 Tkr på mellandags rean men den har legat uppe på 5,5 Tkr länge så för strax under 4 Tkr är det bara att slå till. Tyckte dock att min var för skarp i tonen men det fixade sig efter lite inställningar.

Av NightFred
Skrivet av AxeZ:

Hej, jag kör idag.
Core i7-6700K 4.0Ghz och GTX 970

Blir blir nog en helt ny pc.

Så behöver verkligen en uppdatering och kommer nog sikta på:
Core i7-12700K 4.9Ghz och RTX 3070

Byte från i5 3750k till i7 12700k. Det blev rätt stor skillnad. Men grafikmarknaden är ju som den är så jag sitter fortfarande på mitt GTX 970. Men har siktet inne på RTX 4070 så att man kan använda 1440p skärmen fullt ut. Tycker inte det var är lönt att lägga 9-10 tusen på ett RTX 3070 när jag gjorde uppgraderingen utan bestämde mig för att vänta på 4000-serien istället.

Av NightFred
Skrivet av Komplett:

I de få, enstaka undantagsfall det sker så fångas det upp under produktion eller sluttest av datorn. Eventuell åtgärd beror på vad det är för typ av inkompatibilitet eller fel. En åtgärd kan exempelvis vara att kunden informeras och att vi uppgraderar till andra delar som är kompatibla eller att det behövs en ny BIOS eller annan mjukvara som vi ännu inte fått in i produktion.

Jag och Emil vara bara på besök på huvudkontoret under inspelningen, vi trivs bra i Sverige där man inte behöver betala 250kr för en pizza

//Erik

Det fram gick inte riktigt hur många personer som jobbar med att skruva ihop datorer men över 370st datorer på ett 12 timmars arbetspass låter som en drös av personer. Eller det kanske man inte vill avslöja?

Av NightFred

Absolut. Har några stycken sedan förra datorn. Priset är fortfarande mer fördelaktigt på HDD över SSD med tanke på storleken på disken. Vist går det snabbare med SSD/M.2 men om priset jämnar ut sig mer så kommer det att bli aktuellt att man byter.

Av NightFred
Skrivet av kyrbas:

Det är här det blir skumt. Hdmi -hdmi dator till skärm funkar med ett äldre grafikkort utan extra strömtillförsel. Testade ett gammalt geforce 640 som gick bra. 770gtx samt rx6600 ger ingen signal. Har använt samma kablar.

Tror att du måste förklara alla steg du testat med HP skärmen. Har du kört DP från grafikkortet till skärmen? Har du kört DP från moderkortet till skärmen? Har du kört HDMI från grafikkortet till skärmen? Har du kört HDMI från moderkortet till skärmen? Fungerar något av detta. Medföljde en USB kabel till skärmen? Har du uppdaterat skärmen med hjälp av denna sladden (USB)?
Fungerar andra skärmar med ditt GTX 770 kort? Fungerar GTX 770 kortet som det skall?

Kör själv med två skärmar från ett GTX 970 kort. En gammal och en ny utan problem.

Av NightFred
Skrivet av ZaaphodBleebronx:

Skåningarna kan inte köra bil, har de ens vinterdäck?
Vi skall inte tala om korsningar och rondeller för där blir det total kortslutning

Härligt med generaliseringar. Nä, vi skåningar kan inte köra bil och vi har inte vinterdäck!
Vi måhända inte har så mycket snö som ni ovanför norra skånegränsen men vi har is istället eller svart is på vägbanan. Så därför kör vi alla skåningar med sommardäck på vintern. Och är man extra ekonomisk så har man året runt däck så behöver man aldrig bry sig om att byta alls.
Så alla som kan köra bil bor i Stockholm och de har väl inte sommardäck för där blir väl ändå aldrig så varmt?

Av NightFred

Byggt nytt system våren 2022 samt ny skärm men hoppade över grafikkortet då det var helt omöjligt att hitta ett (sign nedan). Kanske man har mer tur nu när 4000-serien släps. Har nog siktat in mig på ett RTX 4070 kort. Då borde jag kunna driva min nya skärm fult ut vilket jag absolut inte kan i nuläget. Fick dock 3 gånger mer FPS i Rust efter bytet mellan en i5 3750k och i7 12700k på samma skärm inställningar.

Av NightFred
Skrivet av rugbyfreak:

Tack föf tipsen. AMD Processorn verkar ha utgått från Inet. Några förslag på alternativ?

Den finns på Inet.se. Annars finns Intel 12400F som ett alternativ om du inte väljer AMD CPU.

Av NightFred

Ganska rolig men fult normal tråd.
Klart att man skall ha åsikter om andra som kör bil och man skall ju inte klanka på trådskaparens lite märkliga sätt att reta sig på folk. Helt klart har vi alla olika åsikter om andras åsikter eller beteenden. Hela forumet bygger ju på att vi har åsikter om datorprylar så varför kan man inte ha åsikter om andras bilkörning. Jag stör mig på folk som inte fattat att det finns en pinne vid ratten som gör att det tänds en lampa som meddelar att man skall svänga åt något håll. Bromsljusen är inte blinkers. Eller varför inte dem som tänder helljuset 1 sekund innan man passerat varandra så att man blir bländad. Tur vi har något att ha åsikt om.

Av NightFred

Född på 90-talet? Äldre syskon har berättat om dessa gamla spelmaskiner och du kanske till och med fick ärva en själv.

Hehe, detta var inget som man var bra på. Men alltid lite uppiggande att få frågan om man är född på 90-talet....

Av NightFred
Skrivet av adulaa:

Hej,

Min syster sitter på några av mina äldre komponenter. Gtx 970, i5 2500k och 16gb ram på en 1080p skärm. Chassit är ATX och dugligt, nätagg på 600W och ett fint NH-U12S.

Nu har hon cirka 5000kr för uppgraderingar, vilket förvisso inte är mycket.

Jag tänker mig nåt sånt här
https://komponentkoll.se/bild/Avztu.png

Hon spelar främst WOW och LOL, men också random multiplayer spel som Raft, Minecraft och Dead by Daylight.
Vill kunna streama för vänner också.

Åsikter?

Ser bra ut. Kommer att bli snabbare men köp till en SSD/M.2 disk om det inte finns då det också kommer att hjälpa till. GTX 970 är ju ingen höjdare längre så det kommer ju att dra ner upplevelsen med uppgraderingen. Hade CPU modellen efter 2500k dvs 3570k och bytte till 12700k vilket blev en enorm uppgradering ( fick tex 3 gånger mer FPS i Rust) men sitter också på ett GTX 970 och det drar ju ner det hela en del. Så ett nytt grafikkort senare är ju att föredra men har man bara 5000kr så kommer detta att göra bra nytta.

Av NightFred

Har den i en Hurts under skrivbordet. Lätt att komma åt och flytta när man tex dammsuger. Kommer också upp från golvet så det blir inte lika dammigt. Öppen helt i båda ändar så det blir inget problem med ventilationen heller. Funkat bra i alla år.

Av NightFred

Ett bra sätt att dra upp förväntningarna inför nästa lansering. De flesta kommer ändå att gå för en 13600-model så det kommer att bli mycket intressant och se hur denna modell står sig mot konkurrensen från AMD. Skall dessutom Intel dra upp priset så kommer det vara en ytterligare bidragande faktor till att färre hoppar över 13900-modelen och går för 13700 istället. Endast den riktigt inbitne kommer att gå för en 13900-model.

Av NightFred
Skrivet av anon242437:

Ge mig ett riktigt fint RTX 4070 för max 6000-8000 kr

Med tanke på hur marknaden varit och hur den är nu så kan jag tänka mig ett 4070 kort för 9000kr. Över det blir det lite smärtsamt kan jag tycka. Är lite småtrött på mitt 970 kort.

Av NightFred
Skrivet av MP-Jan:

A better route planner, räcker långt.

Här är en britt som åkte ned till Italien:https://youtu.be/DmO0jwcc0Js

Skrivet av Dhanjel:

Plugshare är helt ok med

Tack för tipsen! Skall ta en titt på det.

Av NightFred

Om man skall bila ut i Europa med en elbil finns det då någon app eller liknande som man skall ha så man vet var man kan ladda. Behöver man köpa något extra för att få det hela att passa om man tar med sig en förlängningssladd från Sverige? Vad skall man tänka på? Bil - Skoda iv80x.

Av NightFred
Skrivet av pskjonte:

Bra att det droppat lite i pris.
Kanske man kan börja fundera på vattenkylning igen till nästa bygge om man har lite pengar över

Räknar dock kallt med att 40XX serien driver upp priserna igen.

Ja, men inte så mycket skulle jag tro. Om pris sänkningen sker hela tiden på 30xx korten så kommer nog 40xx att hamna på de priser som vi har idag. Betalar du tex 7-8 tusen idag för ett 3070 så hamnar nog 4070 att hamna på 9-10 tusen skulle jag tro då den största mining bommen med grafikkort verkar var på nergång. Tillgången kommer att bli större och efterfrågan att vara lägre. Det kommer att ge lägre priser på sikt.

Av NightFred

hehe... den såg härlig ut! tog några sekunder innan jag insåg att det var en mugg och inte en dåligt städad toa.

Av NightFred
Skrivet av Buddaz112:

Top Gunn Maverick
4/5
Bra bild, ljud och faktiskt bra skådespelare, även Tom Cruise är ovanligt bra. Skall man se filmen hemma så bör man ha bra högtalare. Filmscenerna där de bränner av till exempel jet motorn är maffigt. Alla andra flygscener är bra gjort. Mix utav gammalt med nytt.

Skrivet av SiD:

Top Gun:Maverick

8/10

Inte bara nostalgi i detta betyg, tyckte filmen höll en bra klass även om storyn är ganska förutsägbar. Alla flygscener är grymma och äkta även om Cruise inte drar 10g på riktigt men det är hur som helst inte CGI

Var med kompisar och såg den. Mycket nostalgi men håller med om att det var en bra uppföljande film men åt andra sidan har de haft 30 år på sig att göra en uppföljare. Den var förutsägbar stundtals men man hade ändå lagt ner lite krut på handlingen och vävt in både gammal musik och händelser. För mig blir det en värdig uppföljare med betyg 8 av 10 möjliga.

Av NightFred
Skrivet av anon341792:

Hej. Jag tänkte köpa denna, det är perfekt pris och den har fått bra recensioner https://www.elgiganten.se/product/hem-hushall-tradgard/koksap...

Nu är frågan är det rapsolja man ska ha i den här och kan oljan vara kvar om man inte anvämder den så ofta? Jag kommer nog använda den varje helg inte mer än så. Detta är min första fritös och vill inte slänga ut tusentals kronor på något som ej används så ofta, därför blev det denna.

Hur mycket olja ska man hälla ner? 3 Liter på en gång?

Jag undrar också kan man fritera frysta kycklingvingar?Jag har för mig också att man kan vira färsk deg runt lök och lägga i för att göra egna lökringar?

Har ni övriga tips och råd eller recept så tipsa gärna. Tack.

Vi har en liknande som du länkade till. Funkar utan problem men man kan inte ta så mycket åt gången. Så det tar en stund att bli klar. Brukar hälla i ca 4L olja i vår. Så här i efterhand så är det mycket pilligt att städa när du är klar. Hade tittat efter en som är lätt att rengöra då oljan har sitt egna liv och kryper in över allt. När du använder den så ställ den på en lätt torkad yta då det stänker och droppar en hel del.