Inlägg

Inlägg som Gtoxed har skrivit i forumet
Av Gtoxed

Det är ju rätt komiskt hur tåg communityn vill se spel launchen brinna, och pga deras wokeness så är spelet nu lika hype:at som Cyberpunk hahaha.

Av Gtoxed
Skrivet av Qraft:

5 000 kr Bud på hela datorn. Hämtar

bara grafikkortet är på 5k beggat liksom..

Av Gtoxed
Skrivet av JunkyVirus:

Deb har utgått ur sortimentet så jag kan köpa den ganska så billigt, ska se om jag kan få den för 14990:-

kan du får en HP omen med 3080 för 14k så haru en fläskig gaming dator, rekommenderas 1440p skärm, EJ 4k då 3080 inte uppnår de stabila FPSen man hade hoppats på. men i 1440p riktig best för stabil 144fps.

Av Gtoxed
Av Gtoxed

får man fråga varför du säljer den, oöppnad? Man får ju scalper varningar här...

Av Gtoxed

ingen annan som reagerar på att det är 128-bitars minne i 4070? Yiiiikes, vi såg ju själva med AMD's kort vad som händer när man stryper minnet till 128-bitars. som en annan skrev här, de prisvärda korten kommer med 5000 serien, 4000 serien var endast en mellanlandare.

Av Gtoxed

Coolermaster hyper 212 såklart! sitter i flera av mina riggar, har en som fortfarande tuffar på sen lanseringstid.

Av Gtoxed

Skulle ett byta med Palit 3060ti + pengar emellan vara av intresse? du säger att du använder den på tok för lite, kanske bara behöver nedgradera lite?

Av Gtoxed

alltså 8k är max vad jag VILL lägga på ett grafikkort. Det är vad som hade lovats med 3080. Nu höjer de till dubbla priset. ja de förlora en kund här, kommer nog bli kvar på 1080p 144hz iaf 10 år till om priserna ska vara så här hutlösa.

Av Gtoxed
Skrivet av norrby89:

Tänker som så att deras marknadsledande tekniker inom chiplet design skulle för mobiler säkert kunna göra en extremt trevlig krets med dedikerad grafikkrets och en för ai.

Sen att vi använder mobiler på ett sätt som är känsligt för "lag" skulle jag återigen säga är för merparten av användare helt fel. Sure för några procent av användarna så sure men det är inte en stor andel. Tänk på alla som bara använder mobilen till kommunikation, sociala medier och video, dom behöver inte den prestandan vi har idag och dom är merparten av alla användare.

Problemet här är snarare att är man teknikintresserad så spelar det ofta otroligt stor roll och merparten av alla teknikintresserade har ENORMA problem att se på teknik från en icke teknikintresserad persons ögon. Brukar ta min mor som ett exempel, 60+, överlag ganska kunnig inom teknik, behöver man installera om windows så är det inga problem det löser hon! Men samtidigt så sitter hon idag på en S20E som jag själv blir illamående av att använda då den är så otroligt seg av alla chrome flikar hon har konstant öppna och alla typ 5-10 spel som konstant är igång i bakgrunden. Men det funkar och är helt okej för henne, och då har hon nog liknande behov när det kommer till mobiltelefon som 80-90% eller mer av alla användare.

liksom jag själv sitter sen nyligen på en Galaxy fold och har otroligt svårt att se mig själv gå tillbaka till en "vanlig" mobil men det är enbart på grund av den stora skärmen och att just jag antingen sitter här på sweclockers/terrariedjur och läser eller så kollar jag film/serie/youtube. Men då är jag även medveten att jag är en del av den minoritet som faktiskt i få fall kan vara i behov av den extra prestandan.

Och sure spelande på mobiler är en enorm marknad men större del av den marknaden är nog inte fortnite och pubg utan snarare spel från king och liknande som fungerar felfritt på en "potatis".

Du glömmer bort att många sociala medie appar drar mycket batteri = mycket processorkraft. ska man ha reddit, insta, tiktok, snap, twitter, plus dina bank apper, nån enstaka gaming appar.. asså de läggs på, och jag som inte gejmar märker snabbt av när det börjar lagga när man switchar mellan apparna. så ja, det är mer krävande än vad du antyder...

Av Gtoxed

5000 är ett rimligt pris för en begagnad 3070ti

Av Gtoxed

riktigt fina delar!

Av Gtoxed
Skrivet av Stan Carley:

Vilket konstigt exempel, ser ut som att dom låst FPS-mätaren när spelet börjar, innan när dom väljer gubbe så rör den sig väldigt mycket men när dom börjar spela så är den helt stabil oavsett vad som händer. När han är helt själv är den på 175 och mitt i full fight är den också på 175.

jag låser min fps i 1440p till 144hz. bättre för mina temps

Av Gtoxed

vilket moderkort sitter i burken?

Av Gtoxed

Som en gammal Dell service tekniker (Core2duo e6600-4790k eran för att ge perspektiv om hur länge ja höll på) och jag kan intyga att delarna som tillverkas idag är mycket mer robusta än förut. men det betyder inte att det är bara slänga runt delar hemma.. som många skriver "Tills saker sitter på plats SKA jordpotential respekteras" och man ska ändå vara noga med att jorda sig själv och inte göra som OP's kompis o bara komma in från ytterdörren o greppa ram delar
Always have respect for your PC Parts!

Av Gtoxed
Skrivet av MESSA88:

Tack så mycket för alla svar, otroligt vad den har tappat i värde på så "kort" tid. Ungefär som att köpa en ny bil, halva värdet borta efter 3 år.

haha verkligen! polare till mig var på väg att punga ut 70k på en dator nyligen innan jag hann hejda honom... I dagens IT samhälle där tekniken utvecklas så djävulskt snabbt så är det absolut inte värt att köpa high-end datordelar, utan att hellre spara in pengar och köra mainstream (tex en 12600k med ddr4 och en 3070 tex), då värdet sjunker otroligt efter bara något år. Min andra polare med sin highend ddr5 intel rigg må skratta nu, men om 1 år kommer han gråta när han ska försöka sälja av datorn....

köp aldrig highend då prestanda skjutsen är nominell

Av Gtoxed

2022 kommer jag här med lite input, spenderade nog en bra 20 timmar på att försöka lösa detta problem som drev mig till vansinne... postar svaret här då jag inte hittat något annat svar på forum (alla påpekar bara dålig kylning eller icke fastskruvad kylare)...

Jag fick nyligen ärva en 7700k, Asus z270h gaming och 16gb 3000mhz ddr4 ram. Har en h110i plus, samt en 6700k och 2133mhz ddr4 i min HTPC i gästrummet sedan tidigare...

i varje fall, den ärvda 7700k riggen gick otroligt varmt! ca 90-100 grader spika den upp till var 10e sekund ungefär. att spela kunda den ligga på 98c.. detta var nog därför min vän upplevde datorn som trög. jag tänkte då att CPUn var skadad...

Jag provade mecka i bios, byta kylare, kylpasta, vattenkylning (120mm aio), bytte sedan ut mot min äldre 6700k, fortfarande med samma problem!!! Mitt h110plus moderkort + 6700k hade inge problem med tempsen, även med en utbytt 7700k i.
Jag började känna att jag kunde utesluta att det var fel på cpu:n!

spånade vidare på diverse olika forum på internet, läste på om cpu:ns arkitektur till och med, lol. Jag kom till slut fram till att minneskontrollern sitter på processorn, samt att 7700k's officiella stöd för minnen är 2666mhz, allt över detta är en överklock...

så ja började pula på minnena i bios. drog ner från 3000mhz till 2800mhz.. sen 2666, sen 2400, 2133, för att sedan låsa in moderkortet på 2666mhz. temperaturerna normaliserades! äntligen såg det ut som en vanlig prolle med 39c upp till 79c load vid spelande tex.. provade samma test med 6700k, samma resultat där.

Jag kan alltså med gott samvete intyga att kaby lake processorer behöver betydligt bättre kylare för att klara av allt över 2666mhz!
Eftersom högre ram clock innebär ökad stress på minneskontrollern, resulterar detta i allmänt högre temperatur vilket påverkar CPU:n allmänt. Jag har en 9700k samt 10700k rigg och kan notera att dessa prollar är byggda för 3ghz minnen, lider därför inte av denna barnsjukdom som 6th och 7th gen Intel har..

TL:DR; Har du höga temps på en 6700/7700k så klocka ner minne till 2666, allt över detta värmer upp minneskontrollern som sitter inbyggd i CPU:n!

Av Gtoxed

Detta kommer bli svårt då ryssland och kina nu i veckan kom ut med sin egna naturresurs baserad valuta, samtidigt som väst kokar ihop lögner om ryssland för kung och fosterland för att avleda att västvärldens regeringar medvetet håller på att krascha våran ekonomi... och nu när vintern är på gång, där korrupta elbolagen kommer surpla upp all vår lön, hur ska det finnas pengar kvar till att köpa grafikkort då?
västvärldens makter har hamnat i en psykos verkar det som, och det är du och jag som får betala priset!

Av Gtoxed

trevlig recension!

chassits insida känns väldigt mycket som att de tagit höljet till en phantek p300a, och sedan modifierat det lite. fötterna och SSD tray bakom CPUn känns väldigt mycket som en p300a. gillar det chassit enormt, så kan tänka mig att de presterar liknande gällande temps

Av Gtoxed
Skrivet av Kärlekstrollet:

Har lite på känn att 7000-serien blir något av en flopp med tanke på hur 5800X3D presterade i spel. Majoriteten av konsumenter som söker uppgradering av CPU gör det främst för spel därav förbättringarna i Zen4 kommer nog inte göra sig märkvärdigt en uppgradering från AM4 när 5800X3D finns på marknaden.

Vilket i sin tur kommer nog inte resultera någon prisförändring för just 3D-cache CPUn då den kommer vara väldigt attraktiv just nu om man redan är en ägare inom AM4-familjen.

jag håller med, byggde precis en 5800x3d rig med 3070ti, 32gb 3600mhz, b550 tomahawk (orkade inte krånglga med DDR5 priser), och fy satan vad denna prolle går undan i spel! jag tänker precis som du skriver, nästa CPU jag kommer köpa till mig själv så kommer jag hålla utkik efter med ökad l3 cache tex, eller om amd släpper "gaming inriktad cpu". jag är riktigt imponerad av 5800x3d!

ville också undvika intels 12 serie med värme/böjd moderkort/ojämn cpu kontaktyta för polarens skull, vill minska risk för problem.