Inlägg

Inlägg som Gtoxed har skrivit i forumet
Av Gtoxed

prova kontakta Lenovo support och berätta att glasskivan för din specifika modell gått sönder. de borde kunna hjälpa, men kanske inte till rea priser.

Av Gtoxed

av det jag ser och läst, så floppar VR headset pga priset. vill de att alla ska använda VR i mainstream, så släpp ett headset för 2-3000kr. dyrare pris än så och folk sitter hellre vid en skärm och gejmar. ingen kan rättfärdiga 5-10k för ett par glasögon på huvudet som ändå behöver drivas av din dators delar......

Av Gtoxed

Jag hade en 11900k, z590 och 3070.. gick nyligen över till 6950xt. hade skumma problem som dig med att fläktarna varva upp och kortet verkade belastas trots att jag inte gjorde något.

körde in senaste bios, Blåste om hela windows, formatera och fräsch installation, alla problem försvann! nu ligger kortet stabilt i 33c i webbläsaren medans jag skriver här. Jag misstänker att det är för många gamla nvidia filer som ligger kvar och spökar i windows, försökte använda DDU men problemen kvarstod. det är 2 helt skiljda arkitekturer så mitt råd är att du blåser om och kör fräsch install av windows

Av Gtoxed

nya windows uppdateringar som drar prestanda och patchar gamla loopholes. men ja 9600k ar ratt gammal, snart 5 generationer.

Av Gtoxed

Fello som sparar forra manadens oanvanda pott.
195kr, 25gb manaden

Av Gtoxed

6950xt 16gb. Ruskigt bra GPU, fick för 6300kr. Jag känner att nu fick ja den där 1440p prestandan som nvidia hävdade att jag skulle få med 3070...

Av Gtoxed

150kr Fractal design chassi. Hämtar gärna! bor nära huddinge skulle kunna komma nu i helgen

Av Gtoxed

Har åkt runt i USA (illinois, new mexico, indiana, colorado, tennessee nu i juli, har inte haft några problem med mobilt bankid, och har varit uppkopplade till alla möjliga hotspots och wifi's, även på flygplatser... kopplade upp på en wifi med 0,2mbit uppkoppling lol, funka där också.
svenska kronan håller på att faila, det rapporteras tex om att nordea stänger av mobilt bankid för kunder utomlands?

Av Gtoxed
Skrivet av Oliver91:

Ja, jag har märkt att prestandan blivit betydligt bättre för mig med med senaste drivrutinsuppdateringen och mina strul med kortet är som bortblåst, däremot har jag ett tråkigt exemplar som coilwhinar något brutalt

aha vilken drivrutin? jag tror jag ladda ner min är 23.7.1. inte märkt några problem heller! jo jag har lite coilwhine, men cappar jag fps till 144fps hör man bara ett väldigt svagt ljud som fläktarna på datorn överröstar något ändå, så blir ändå inte så påträngligt.

Av Gtoxed
Skrivet av Oliver91:

jag bytte från 2080 ti till detta och det är ganska liten skillnad ändå, RTX 3070 och 2080 Ti presterar likvärdigt.

Men visst detta kortet har mer VRAM och har teoretiskt runt 25% bättre prestanda men i verkligheten är inte skillnaden så extrem.

halloj! tänkte ge dig en uppdatering!

har nu provat min 6950xt med en 10400f, 10600k, och nu till slut en 11900k.
10400f märkte man inte riktigt orkade pusha max frames, kunde bli dippar i spel, tex bf2042, mordhau, valheim, warzone etc. kändes lites som att jag fick ut samma prestanda som med min 3070...
med 10600k så flöt alla spel på riktigt bra och kunde hålla jämna 144fps, och min i9 11900k fick min 6950xt definitivt utmärka sig med högre framerates..
jag kör fortfarande på min rm750 och funkar galant! jag vart orolig att i9:an skulle skapa ostabilitet, men icke, den kommer upp som högst i 200w och kortet når 300w. jag är riktigt nöjd med 6950xt och får äntligen de FPS som nvidia hade lovat när 3070 släpptes. fortsätter nvidia såhär med sina dlss och framegen så kommer jag att fortsätta köpa amd!
har ej provat undervolta, men kortet kommer upp i max 73c i tex hogwarts spelet. allt som allt är jag superglad över mitt köp, och betydligt mer nöjd än när jag först skaffa mitt 3070, jag känner att amd levererade den prestanda de utlovat, jämfört med nvidia.

Av Gtoxed
Skrivet av Sveklockarn:

Ok, mitt misstag. Jag lät väl onödigt sarkastisk i text angående Kingston NV2, men det är en enhet som fått kritik för att den känns oresponsiv, vilket antagligen beror på latenser i kontrollern. Jag monterade i föregångaren NV1 i min morsas dator beroende på att hon är långt förbi pensionsåldern och inte märker någon skillnad på det hon använder datorn till, men annars är min åsikt att det skiljer alldeles för lite mellan de billigaste enheterna och de snabbaste som det ser ut på marknaden just nu.

Det är inte som det var förr att Samsung var bäst, utan idag har man enheter som Kingston KC3000/Fury Renegade och Adata XPG Gammix S70 [löjligt långt namn] som tagit sig in på marknaden genom att erbjuda högre prestanda och motsvarande skrivtålighet/garanti men till ett betydligt lägre pris.

jag kör den just nu, NV2 1tb med 10600k, 6950xt, 32gb ram 3200mhz, z590. Inga issues här på windows 10 pro.

Av Gtoxed

helt ointresserad av RT, vill ha stabil 144fps i 1440p utan förbehåll. föredrar ultra grafik och 2-4x AA med image sharpening för att känna mig bekväm.

kör på 6950xt och en 10400f, riktigt nöjd måste jag säga för de spel jag lirar. Arma3, bf2042, halo infinite, csgo, battlebit, marauders etc-

Av Gtoxed

efter att ha läst igenom så, nej. felet var ditt som inte tog kontakt med lenovo tidigare. Du tillät en potentiell brandrisk att fortsätta, pga i-lands problem som en inlämning av en uppgift. Felet ligger hos dig, konsumenten, i detta fall.

..och det här svider att säga eftersom jag är emot storföretag lol.

Av Gtoxed

oj, presterar svagare än 3070 fast med 16gb, säljs till 200kr dyrare än 3070 vid lansering.. hmm, HELT OVÄNTAT!

Av Gtoxed
Skrivet av Mizccc:

Tycker du att lösningen på detta problem är att bara låta den ena sidan komma till tals över huvud taget? (Som tidigare). Där allt som inte höll med pkpropagandan flaggades som hatespeech och togs bort? Vaccinpropagandan är väl det tydligaste exemplet på detta.
Nu kan jag inte påstå att jag hängt speciellt mycket på twitter (mycket på grund av anledningen här ovan). Men med yttrandefrihet får man räkna med att höra och lära sig bemöta saker man inte håller med om eller tycker är rent sagt felaktiga. Många gånger får man ifrågasätta sin egen världsbild och sitt synsätt och det är ju detta som är det fina med yttrandefriheten.
Om åsikter luftas istället för att tystas kan man iallafall försöka hitta en väg framåt.

Och, om du rannsakar dig själv. Är du säker på att inte ditt sista stycke är någonting du tycker eftersom vad du tidigare såg på twitter ligger mer i linje med dina egna åsikter?

Mycket bra skrivet. håller med dig till 100%. Alla sidor måste få kommas till tals, vi har tydligen problem i 2023 med appar fyllda av Bots och propaganda. vi behöver på något sätt få bort detta. då kan både vänster och höger få debattera obehindrat och därmed skapas demokrati.

Av Gtoxed
Skrivet av NodCommander:

T.ex högerextremister har dykt upp som svampar som får ropa sina budskap obehindrat, och precis som mobbaren på skolgården dränker den utsattes persons röst. Även Putinister som driver anti-svenskt, anti-demokratiska budskap medans den nya algoritmen nedprioriterar, och rent av markerar humanitär hjälp i Ukraina som "kontroversiellt".

Lögner härjar numera fritt och omodererat, och har i högsta grad tillkommit på en skala sällan tidigare skådat. Twitter var absolut inte bra förrut, men det var inte ens i närheten så illa som den rena parodin det har blivit nu.

wow, så du förespråkar censur? varför ska vänstern enbart få komma till tals?

Av Gtoxed

jag har nyligen köpt en xfx 6950xt. Ruskigt bra kort för priset!

Av Gtoxed
Av Gtoxed

om fläkten går på max varvtal misstänker jag att fläktkontrollern på GPUn kan ha dött. och då hade jag rekommenderat 2x120mm fläkt idéen som en länka till här tidigare;

Detta fixar och förbättrar kortet avsevärt.

1. https://linustechtips.com/topic/1099996-fancontrol-my-take-on....
2. https://www.inet.se/produkt/8600985/adapter-y-splittkabel-4-p....
3. Två 120mm fläktar.
4. https://i.imgur.com/0mmTEZN.jpeg

👍
----

prova först om du manuellt kan dra ner fläkt hastigheten med MSI afterburner eller fan control. Om det fortfarande ej funkar hade jag ghettoriggat 120mm fläktarna och drivit dem från moderkortet istället.

Jag har en 980ti vars fläktkontroll bajsade på mig förra veckan, går i fullt varvtal och inget händer när man försöker ändra hastigheten.

Av Gtoxed

kan bjuda 8k, inte värt mer än så. herregud min herre, scalping tiderna är över!