Inlägg

Inlägg som Gtoxed har skrivit i forumet
Av Gtoxed

18k låter rimligt, men ja det är tråkigt med skambud på blocket, har ni 15k så köp en dator ny då för sämre prestanda. 3090 med 24gb vram är fortfarande en herre på täppan.
Jag hade bett dem fara o flyga för ett skambud på 15k

Av Gtoxed

11400t hade jag nog kört på, blir bra med prestanda över i år att komma

Av Gtoxed

ett steg närmare social credit system

Av Gtoxed
Skrivet av Nozomi:

Trots det så funkar 128bit bra även i 1440p på mitt 4060ti

vad för frametime får du? hur många ms?

Av Gtoxed

tack för infon! blir själv kontaktad av bedragare titt som tätt,efter din historia så nu kommer hjärnan iaf att gå igång om de ringer o pratar el-mätare!

Av Gtoxed

1600kr för cpu kan hämta i norrtälje

Av Gtoxed

5k kan jag bjuda!

Av Gtoxed

avsnittet med Aaron Paul var riktigt bra! gillar hur han utvecklats från "yea, science b**ch!" till att ha ordentliga roller som denna, det krävs en del i detta avsnitt då han har 2 roller (delar med Josh hartnett, de va länge sen! han var ju alla brudars sweetheart i gymnasiet hehe). mäktigt avsnitt, gillade konceptet, han och josh gjorde bra ifrån sig!
...resten av säsongen var PK dravel, jag klarar inte av sånt längre. säg inte till mig att ett äpple är en citron!

galet att vi är så ordentligt på gång till 1984, och alla bara höjer på axlarna och står passiva. Fransmännen och bönderna i nederländerna försöker iaf!

Av Gtoxed

känns som marknaden stått stilla sen ddr5 kom. nu är vi tillbaka i samma sega träske sen 7700k dagarna känns de som. visst vi gick från 4c->8core nu som standard men de känns ändå sisådär...

Av Gtoxed
Skrivet av Navicula:

Det finns mycket små magnetlarm i form av klistermärken som kan fästas på allehanda elektronikprodukter och mindre kartongförpackningar. Dessa kan deaktiveras med en stark magnet som ofta finns i butikers kassadiskar.

ah tack för tipset!

Av Gtoxed
Skrivet av SCORPIUS:

Jag är så jäkla glad att jag inte lider av "måste ha mest fps" syndromet
Det lär kosta er som har det massor.

En del spel kan jag helt klart spela i 30 fps. Det beror helt på vad det är för spel och frametime.
Precis som er har jag gärna många fps, men tex BOTW eller TOTK funkar helt ok i 30 fps. Dom är gjorda för det så.

Bra frametime och optimerad spelmotor och 60 fps är helt ok för mig.
Svarstid är viktig med.

Som sagt, det beror helt på spelet.

Vad jag däremot aldrig kan gå tillbaka till är en skärm på 60Hz.
Alla fps, oavsett om det är 30 eller 240 är bättre på en skärm över 60Hz.
Min skärm är på 144Hz, så jag låser spelen på 141 fps.

det är jobbigt ja. min polare tvinga på mig 144hz skärm 1080p, sen var det bara utför där, ja klagar på han än idag för att ha dragit in mig i fps träsket.
jag mådde ju bra med mina 60hz, 43" tv
nu mår jag liksom inte bra om den dippar under 144hz 1440p. det ger mig damp. det måste vara 144hz stabilt Annars!!!

Av Gtoxed
Skrivet av Fenrisulvfan:

Frame generation kapar länken mellan FPS och svarstid(hand-öga), interpoleringen stoppar in en extra bild mellan varje vanlig bild, denna extra bild svarar dock inte på inmatningar. I grova drag.

tack för förklaringen, gjorde det lätt att förstå!
okay så krasst sagt, bättre att skippa framegeneration i tex multiplayer FPS?

Av Gtoxed

plockar gärna upp en! bor i närheten kolla din PM

Av Gtoxed
Skrivet av noobs:

När hög skatt inte räcker till så gör man så här. Lycka till era stolpskott!

jag är så trött på denna korruption bland regeringar och de rika. de liggar i sängs tillsammans och jag ska betala 30kr för 2 gurkor. mmppff.. 😠 alltid ska arbetarklassen betala för deras f***ups och de behöver aldrig stå till svars. det räcker nu!

Av Gtoxed
Skrivet av Fenrisulvfan:

FPS har inget värde för mig om det inte ger bättre svarstid. Jag har hellre 20FPS med 17ns än 60fps med 50ns.

förklara mer? detta verkar va något nytt för mig! jag är väldigt känslig för fps, ser stor skillnad på 60hz/fps och 144hz/fps, nu är det en annan faktor jag måste ha koll på? *gudkomplexet ger mig sån j*vla ångest* xD

Av Gtoxed

Skaffa precis en 6950xt, ruskigt snabb GPU! men ja du behöver minst ett 750w guld certat nätagg för att kunna driva den!

Har parat min med 10400f och 32gb ram. med mitt tidigare 3070 kom ja upp i 75-135fps i halo infinite i 1440p, nu med 6950xt är det stabilt 144fps låst

en medlem här länkade en corsair 850w, bra pris, rekommenderas att du köper den om du ska driva tyngre grafikkort!

Av Gtoxed

Lite synd att ingen kunde hjälpa en här... tog saker i egna händer och installerade 6950xt på nytt med den "nya" 10400f, nu funkar datorn som den ska.

fick finsöka i internet själv, det ska inte vara möjligt för en GPU att förstöra en CPU (och som i detta fall lämna moderkort intakt).

Ominstallera windows så det blev helt fräscht då vissa spel sluta funka eftersom jag bollat mellan nvidia och amd drivrutinsmässigt.

Temps ser fina ut, max 67c på gpu, kör i balanced mode. inte upptäckt några problem än så länge!

Kan inte komma på något annat än att CPUn dog efter omstart, måste vart ett måndags exemplar?

Av Gtoxed

ny 6950xt, dator startar inte efter reboot

Halloj, behöver er brainstorming här!
Köpt en xfx 6950xt merc 319 16gb

har:
27" 1440p 144hz freesync samsung odyssey g5

gigabyte b560m aorus
intel 10400f 6c/12t
32gb 3200mhz (4x8gb)
500gb nvme C disk
1tb pny disk ssd 2,5"
1tb NVME NV2
rm750x Corsair gold certified
Lian-li Lancool 215 med 2x200mm fläktar i front

installera nya kortet (gick från en 3070 zotac); körde DDU innan, stängde av, installera nya 6950xt, starta upp datorn (inge strul alls, boota som vanligt) installera drivrutin, starta om dator... körde CSGO och Halo infinite i någon timme helt smärtfritt, gpu låg på 67c max inga problem alls! så jag stänger ner spelen och tänker att jag ska starta om datorn bara för att dubbelkolla att allt funkar.. amd adrenalin visar max 325w gpu draw. kunde ej se i cpu just då men max powerdraw på en 10400f är 134w
ja, nu startar inte datorn upp alls! LED visar att datorn fastnar på CPU, försöker stänga av i 10 min, resetta bios, hålla ner knapp i 10 sekunder... inget funkar.

tar ut 6950xt, poppar in 3070, fortfarande ingen boot alls, skärmen kickar inte ens igång till bios eller något, front fläktars färg ej på heller, men alla fläktar går, ej på max

Jag tar ut 6950xt, installerar 3070 istället och tar fram en extra 10400f jag har liggandes. Nu startar datorn upp utan problem!
provar den gamla 10400f i en annan dator. ingen boot alls. stendöd cpu verkar det som.

kan min nya gpu ha förstört min cpu? nu funkar datorn som vanligt igen fast med gamla grafikkortet och "nya" 10400f. vågar jag prova sätta in 6950xt på nytt och prova med nya cpun eller ska ja bara RMA/lämna in kortet?

jag vet att 6950xt kan ha power spikes, men kan den ha bränt CPUn? köpte den för ca 1,5 år sedan, alltid varit väl kyld och aldrig kommit över 70c i load.... kan jag bara haft otur att den dött efter 1,5 år?

jag borde ha tillräckligt med utrymme med min PSU att köra denna config..

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av Gtoxed
Skrivet av havaste:

Precis, ångerrätten gäller inte längre då datorn är anpassad efter mina önskemål. I det mailet jag fick från Inet angående detta ärende så var de änåd schyssta och sa att blir det värre så skulle jag höra av mig.

Dock har jag funnit en ganska smidig lösning för tillfället, kanske lite "tråkigt" men de funkar riktigt bra. Om jag minskar MHz i kortet med mellan 5-10% så försvinner missljudet helt. Det är inte problem i något spel i tillfället då kortet klara i princip allt med råge!

intressant!

ja jag har märkt att coilwhine kan bli illa om man kör med uncapped FPS, dvs bara låta dumburken få pusha så höga fps som möjligt.
cappar jag till 144fps som min skärm klarar, då försvinner coil whine helt!
kan även tänka mig att dra ner på mhzen/hastigheten på kortet kan bidra till minskad coilwhine iom att den inte behöver pusha like höga volt.. btw, har du funderat på att undervolta din 6950xt?

Jag ska nog undervolta min, jag fick precis hem en xfx 6950xt för 7200kr som ska ersätta min 3070. kanske blir av idag o installera, e bara lite lat med att behöva ominstallera windows på min lediga dag hehe.

Av Gtoxed
Skrivet av Martinee:

Problemet är löst, om än lite instabilt men då utan drivrutiner etc. En återställning gjorde gott och ännu bättre blev det konstigt nog med en ny SATA-kabel.

Nu blir det att justera lite i BIOS och lösa lite drivrutiner etc, så kommer den nog leverera bra igen.

STORT TACK, hade inte löst det utan alla råd från er!

hahaha intressant! för ca 10 år sen hade jag en Core2duo e4600 maskin med 4gb ram, 128gb ssd och gtx470, kraschade hela tiden, frös upp sig, blåskärma.. jag har många datorer så bytte ut del för del, till slut även gick webhallen med på RMA av moderkortet, problemet kvarstod..

..de visade sig att en dålig sata kabel till C: disken skapade alla dessa problem, efter bytet var maskinen 100% stabil LOL!

så ja du har rätt, man ska alltid förutsätta att även en sån liten "obetydande" sak som en SATA kabel kan skapa riktigt odrägliga maskinvaru problem!