Inlägg

Inlägg som mackex har skrivit i forumet
Av mackex

Jag har också problem med dessa, min dator fryser fast. Ändå har jag vridit upp till 1.5v och ddr3 1600 i bios.

Av mackex

Testat med en kompis ram sticka även där ett ddr3 1600. Händer samma sak, utdaterade bios också. Men inget hjälper, är enda utvägen att köpa 1333 minnen eller byta moderkort? Vilken kort rekommendera ni för runt 400-700kr?

Mvh

Edit: felet löst. Fick klocka ner dem till 1333mhz

Av mackex

Skulle det kunna vara att moderkortet inte stödjer ramminnena? Har vridit upp i bios till 1600mhz och 1.5v. Har kontaktat inet också och hoppas på att vi kan lösa detta.

Mvh Marcus

Av mackex

Hade prime95 på hela natten,inget hände. Sedan ändrade jag lite i prime95 så att den skulle utnyttja alla 8gb ram. Då frös datorn, så det är något med ramminnena. Någon som kan hjälpa mig?

Av mackex

Verkar endast ha att göra i samband med spel, Surfar jag händer det inget. Hur kan jag testa mig framåt genom felsökning? Känns lite tråkigt när man köpt ny dator så här..

/Marcus

Edit: Skulle köra 3dmark och då frös den igen. Är så fort cpu och minnena behöver jobba detta händer.

Edit 2: Sätter på prime95 nu under natten, då lär det ju visa sig om cpu är boven i det hela?

Av mackex

Ny dator fryser fast vid spel

Tjena, köpte en ny dator som jag haft i 3 dagar. När jag sitter i skype och spelar cs 1,6 så fryser datorn. Får stänga av den på knappen. Har installerat alla drivrutiner. Har windows 7 64. Den är inte varm kan jag till lägga, har 212 kylare och inte clockat något.

Komponenter.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1101956/2011-11-09

Mvh Marcus

Av mackex

Sista kollen innan beställning dator 9k

Hej, tänkt att beställa dator nu och vill se så att allt kommer funka. Här är mitt tidigare inlägg, http://www.sweclockers.com/forum/86-stationara-datorer-koprad...

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1101956/2011-11-09 Är detta ok?

Av mackex

Blev ett annat chassi http://www.inet.se/kundvagn/visa/1101956/2011-11-09 , nå vad tycker ni? Är det bara till att beställa?

Av mackex
Skrivet av Stokstad:

Ett förslag om du kan lägga 200kr till. Du slipper överklocka (spelar själv på en något långsammare) och den fungerar fint i bf3. Du kan välja en billigare variant tex. 1090T bara att den inte fanns på inets lager för tillfället.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1099231/2011-11-08

Edit:

Ett förslag om du vill lägga mindre pengar

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1099238/2011-11-08

Här får du ett grafikkort som fortfarande kommer klara av bf3 i high/medium (vilket ser riktigt bra ut) och en processor som hänger med.

Den första där såg riktigt bra ut, lagom i pris också Nu ska man bara fråga om man kan låna lite cash av päronen

Av mackex
Skrivet av Smajlarn:

Hur man överklockar en processor som är Black Edition finns många guider på internet, i denna post fanns det till exempel en bra genomgång av AsAnAtheist:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/254559-11-phenom-overcloc...

Känns det jobbigt eller svårt går det alltid att ta Intellistan som länkades i tråden, mycket fin dator det med, fast enligt mig är det det enkla vägen inte den bästa

Självklart kan du plocka ihop komponenterna som inte finns i lager på andra butiker, jag länkade från inet eftersom jag hittar bäst där.

Edit: Eller går det att få 6970:n med den intel processorn till runt 8,5-9k?

Ja och nej, det är samma kort, men med en betydligt sämre kylare. Det kortet jag länkade är fabriksöverklockat och presterar bättre och på grund av den bra kylaren klarar den av överklockningen och låter samtidigt också mindre. Jag ser hellre att du tar kortet jag länkade (eller en annan med en bra kylare, exempelvis TwinFrozr/Windforce/PCS+) från en annan leverantör, t.ex. komplett eller webhallen.

Satt och tänkte att det kanske lutar åt Intel paketet ändå, vet inte om jag har lust att hålla på med att klocka den då jag inte är ett dugg haj på sånt. Men å andra sidan, hur mycket spelmässigt skiljer sig dessa paket? Fan får ju besluts ångest :/

Av mackex
Skrivet av mackex:

Okej, låter ju kanon. Hur klockar jag prollen enklast, är inte så haj på det Går det att få prollen stabil utan att vara expert på det? Sen verkar det ju som att många komponenter är slut på inet Kanske går att plocka ihop samma på komplett.se?

Såg nu att det endast är grafikkortet som inte kommer förrän i slutet på månaden, men hittade http://www.inet.se/artikel/5409090/xfx-radeon-hd6970-2048mb istället. Är det någon märkbar skillnad? Har tänkt att beställa slutet av veckan eller nästa vecka

Av mackex
Skrivet av Smajlarn:

Absolut inga problem att köra medium på detta, har en kompis med nästan identisk som lirar på high (inte direkt hundra på hans fps men bra flyt säger han). Men processorn måste mer eller mindre klockas, det är det man betalar för möjligheten att göra, annars blir det som sagt kanske en flaskhals.

Okej, låter ju kanon. Hur klockar jag prollen enklast, är inte så haj på det Går det att få prollen stabil utan att vara expert på det? Sen verkar det ju som att många komponenter är slut på inet Kanske går att plocka ihop samma på komplett.se?

Av mackex
Skrivet av Smajlarn:

NightFred lade ihop ett bra Intel-paket, köper du det blir du säkert nöjd! ... men i mina ögon ska man kolla på AMD vid datorer för cirka 7000kr Processorn 965BE presterar sjukt bra om man klockar lite grann, 2500K kan kännas väldigt överdimensionerat när grafikkortet endast blir ett 560 Ti för att passa i budgeten.

I en speldator som ska köra BF3 vill man ha två saker: Mycket VRAM och så bra grafikkort som möjligt för pengarna. Jag tänkte direkt; man kan nog bygga en budgetdator med en 965BE och få ett 6970 med en bra kylare för samma pris som 2500K+560Ti. Och se det får man:
http://www.inet.se/kundvagn/visa/1046689/2011-10-26
Köper du delarna från lite olika sidor kommer priset att gå ner till dina 8000kr.

Det man då får är en dator som är mer anpassad för spel. I mina ögon kommer denna att prestera bättre än 2500k+560Ti eftersom fokus läggs på grafikkortet, och det är ju den delen som är viktigast i en speldator.

Okej, så medium bör jag kunna köra på med denna setup?

Av mackex

Okej tack för tipsen Att moderkortet är så billigt spelar ingen roll? Tänkte det med att klocka prollen, hur svårt är det att få den stabil och hur gör jag det enklast?

Men detta ska med andra ord klara bf3 på high?low?

/Macke

Av mackex

Köpråd max 8k

Tjena, har tagit en paus nu på ett par år från datorbyggandet och tänkte nu slänga ihop en ny burk till bf3. Har en budget på ca 8k ink Windows, det är tänkt att den ska klara bf3 och fungera ett par år framåt. Har kollat på http://www.inet.se/artikel/1517090/taurus-experienced-gamer-g... och undrar hur den skulle fungera? Annars får ni gärna slänga ihop ett paket åt mig på Inet, glöm ej att Windows ska vara med

/Mackee

Av mackex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blade80
Eh nej, luften blåser väl inte in i chassit från nätagget som sitter i toppen?
Vad har du då för chassi och vilket håll blåser ditt nätaggs fläkt?

haha får skylla på trötthet,självklart ska de vara att den suger in luft.

Av mackex

Antar att det är för att varmluften ska blåsas ut ur chassit istället för inne i chassit.

Av mackex
Citat:

Ursprungligen inskrivet av alibababert
haf 922 är en bra bit över budget, men det är rätt flashigt

annars kan du bygga ett eget

Japp,man kan ju alltid "pimpa" sitt chassi som te.x Lacka i någon fräsig färg,skära upp ett hål sen sätta plexiglas och köpa några cold catode

Av mackex
Av mackex

Sista bilderna på plats