Inlägg

Inlägg som nikitalord har skrivit i forumet
Av nikitalord

Generatorn leverarar växelström och batteriet fungerar som en stor filter kondensator, bilar med för klena batterier eller batteri som är på väg att lägga av eller om man bytt till starkare generator får detta fenomen med växelbrum i spänningen. Generator utan belastning från batteri levererar så pass att du kan bränna alla lampor mm pga av överspänning dvs betydligt mer än några 14-15 volt. 11.5 tyder på att ditt batteri redan har gett upp eller rejält med okontakt/oxid finns.

Av nikitalord

Istället för adaptrar omvandlare mm till skärmar som kräver dualdvi så finns billiga hdmi-dvi kablar som klarar mer än bara 1080p kör två 2713 dell 2 k skärmar på detta sätt, tom biltema kablar klarar detta.

Av nikitalord

@immutable: Kan du inte använda tangentbordet?

Av nikitalord

@Nivity: Du vänjer dig efter något år, men låt allt följa husets vattring annars vänjer du dig aldrig.

Av nikitalord
Skrivet av enoch85:

Flytta till Skåne när du ändå håller på. Bättre natur än Småland IMHO, och närmare till havet.

Småland är ju mest skog.

Småland är väl mest sjöar med sandstränder och dricksvatten kvalite på vattnet och i sådant antal att man lätt kan ha sin egna favorit strand ut att trängas med andra.

Av nikitalord

Gick från 27 tums gammal proffs skärm med pva teknik samsung 275t+ till 2 st 27 ips dell 2713HM var spyfärdig av huvudvärk första månaderna kollade även vad som hände med blodtrycket och även det rusade iväg första veckorna bara efter man suttit några minuter vid skärmarna.
Även två av mina ungar vägrade nya ips skärmar och ville behålla sina äldre pva, gnällde på att svart är ju lila mm.

Tror det vita ljuset påverkar i, äldre tex pva mm är det något varmare draget åt det gul-röda i ips är det kallare blått.
Prova att justera om färg tempen och sen efter det justera till färgerna.

Går skärmen inte kalibrar så kan du lägga in egen icc profil i windows, eller ladda ner dem från:

http://www.tftcentral.co.uk/articles/icc_profiles.htm

Av nikitalord

@Cyllarian: Så var 4 gång får man ett riktat meddelande de övriga 3 ska studsa i väggarna först och blandas med div andra ljud från tillverkningen eller annat störande sorl.

Låter som vanligt mono eller max 2 kanals stereo ljud skulle vara bästa lösningen.

Av nikitalord

@andreassofus: Ändra inställning i bios om du har cpu med gpu del.

Av nikitalord

@andreassofus: grabbens extra lill skärm har jag satt på moderkortet för att undvika störningar på 144hz skärmen vid spel.

Av nikitalord

https://varnamotorget.se/mobler_och_inredning/3097321-hoj__oc... Säljer ett elektriskt höj- och sänkbart skrivbord i bra skick. Perfekt som kontorsbord eller datorbord. Mått 200*120cm
1 000 kr

Av nikitalord

@improwise: Kolla beg annonser från småland de tillverkas här och priserna är låga, men en del försöker ju tex "stockholms priser" men då blir de osålda. ex: https://varnamotorget.se/mobler_och_inredning/3037484-kontors...

oftas hittas de för mellan 150-350 beroende på tyg eller skinn, ett tips kolla även håg stolar då är ofta tyget enkelt avtagbart för tvätt. Stolar finns ofta på secondhanden.

https://varnamotorget.se/mobler_och_inredning/3116120-kontors...

https://www.blocket.se/jonkoping/Kontorsstolar_5_stycken_8378... se bakersta stolen en kinnarp.

Av nikitalord

enl autodata: remove and install 2.20hrs
Lite mer pill än bensin modellen, dieseln kräver några låsverktyg så några tusen är helt ok för jobbet, bilmekare är utdöende släkte så de som finns kvar bör gynnas.

enl autodata sker byte vid 210000km eller 48 månader på årsmodell 10. 09 var det 180000km men på 10 har intervallen ökats på. Kolla ifall den inte redan byttes vid 48 månader servicen, tror isåfall mindre noggrann verkstad då bara sätter dit datum klistermärke för bytet och sen ändå debiterar ett byte eftersom du anger att den inte rullat mer än 20K mil och då troligen har rätt frisk rem efter förra bytet.

Av nikitalord

Vilken motor har du, flera har kedja.

Är det lilla motorn med rem är 2.20hrs uppsatt i timdebitering. Mycket enkel att byta har gjort det på kortare tid på vanlig parkering.

Av nikitalord
Av nikitalord

Har en ELO tuch runt 20 tum med 100 X100 fäste för fot eller väggskena, symboliskt pris vid avhämtning finns i Värnamo.

Av nikitalord
Skrivet av mmarks:

@nikitalord: Tack för erbjudandet!

Tyvärr glömde jag säga att frugan är allergisk mot allt som förfular sovrummet och de fästena föll uppenbarligen i den kategorin med tanke på att jag bara fick den där speciella blicken till svar när jag visade dem

Jag hittade den här modellen som hade hög WAF men företaget skulle ha 400 USD för produkt + frakt till lilla Sverige så den föll bort

Eftersom jag har haft svårt att hitta den här sortens fäste har jag fått vidga mitt sökande och just nu lutar det åt den här vilken verkar vara godkänd också https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=2519110.

Tanken är att man plockar ju bort själva foten och bara bultar dit skenan i väggen dvs osynligt bakom skärmen.

Skulle du inte behöva hissbart utan bara vinklingsbart och ha skärmen så nära väggen som möjligt så räcker det att göra enkelt mycket fäste med färdiga galvade vinkelplåtar tex från biltema eller bygghandel och sen måla till dem i lämplig färg eller själv boka till en plåtbit vill du ha den vinklingsbar fäst plåtbiten i väggen med ett vinkelfäste.

Av nikitalord

Har köp flera högryggade freefloat kinnarps till ungarna så de även har till riktiga stolar när kompisar är på besök, stolar finns billigt beg eftersom de tillverkas här, brukar ligga på några hundringar beroende på skinn eller tyg klädsel. Kan tipsa om en annan kvalitets stols tillverkare med lite mer design: https://se.flokk.com/hag/our-chairs Själv sitter jag i en Håg Capisco den äldre modellen med rund sits har även någon högryggad Håg stående som gäst stol.

Av nikitalord

Pensel och rödsprit brukar jag använda

Av nikitalord

Mängder med äldre pro skärmar har 100x100 fäste och helt rak stolpe höj och sänkbar /snurr samt snabb fäste till 100x100 plattan bara montera bort foten och sätta stolpen på väggen och klicka dit skärmen, hade just en sån skärm liggande som gick iväg igår så se ex på
hp lp2065

ev kan jag ordna fram såna fötter stands om intresse finns

https://cdn.pji.nu/product/right/800/84301.jpg

https://complux.com.ua/files/products/hp_lp2065-500x500.800x6...

Av nikitalord

Kul bygge, tänkt bygga något liknade som dock aldrig blev av. Har 19" elo et-1915l touchskärmen liggande kvar på hyllan om någon annan kommer på samma ide.