Inlägg

Inlägg som nikitalord har skrivit i forumet
Av nikitalord
Skrivet av Laxpudding:

Det där säger ju bara vad specen för HDMI detaljerar om bandbredder. Säger aldrig något om vad som fungerar med individuella produkter.

läs längre ner på sidan.

Av nikitalord

@Alling: gulmarkerat är att här körs biltema kabeln se övriga uppladdad skärmdumpar i tråden förstora dessa läs och svaren finner du där.

Av nikitalord
Skrivet av Xenedras:

Du menar med en adapter?

vill man googla finns ju lite info https://superuser.com/questions/119755/hdmi-with-resolution-2...

Av nikitalord
Skrivet av Xenedras:

Du menar med en adapter?

eller färdig kabel från tex biltema med kell&co adapter fungerar bra har kört så också.
. Detta är i effekt samma sak som att köra HDMI-till-HDMI, bara att det sker över DVI-anslutningen. Fungerar främst med skärmar tillverkade efter 2013/14 och nyare. TS skärmar är för gamla.

Mina skärmar är från 2012 men din ska vara för gammal du har etikett på baksidan eller ev i fabriks menyn men där ska man inte vara och klicka runt om man inte vet vad man gör.

Av nikitalord
Skrivet av mrqaffe:

Lägg bilderna på https://imgur.com/upload
Jag är nyfiken på vad du gjort.

biltemas hdmi dvi kabel på två gamla 27" dellar på en apu

https://imgur.com/suZPTOR

ok här 2 st 2k dell samt projektor allt på mob och där används trots att det inte ska fungera en minst 10meter lång dvi hdmi kabel (för lång) till projektorn samt biltemas hdmi-dvi till skärmarna.

https://imgur.com/pFQ1wGH

Men att detta inte kan fungera är ju som att humlan inte kan flyga men den gör de ändå för den känner inte till att den inte kan flyga.

Av nikitalord

@Laxpudding: Förvirrande kan nog stämma även för Dell support: https://www.dell.com/community/Monitors/U2711-HDMI-2560x1440/...

DELL-Chris M
Moderator DELL-Chris M
Moderator
‎06-17-2011 11:30 AM
Re: HDMI to U2711
The revision of HDMI doesn't matter. It should do 2560x1440 for DVI, HDMI, and DP (DisplayPort) IF the video card and video card drivers are capable of transmitting that signal.

men om tråden nu uppfattas riktigt så funkar det även på "gamla" u2711 och mina daterade dec 2012 samt dec 2013.

För att avsluta tråden hoppas jag TS testar och sen för kunskapsbanken gällande gamla dell skärmare redogör om det fungerade även på hans skärm.

Av nikitalord

@Laxpudding:redigerar: ok mina är kanske ett eller två år nyare får kolla i service menyn men här funkar det utmärkthar tyvär ingen bild upp landnings konto i annat fall hade en skärmdump infogats

Av nikitalord
Skrivet av Alling:

@nikitalord: Som jag tidigare förklarade är jag bara nyfiken på vad du har för setup, så att jag kan utöka mina egna kunskaper om vad som fungerar och inte. Så jag provar igen:

  • Vilka skärmar har du? Är det U2713HM (som enligt Dells representant inte klarar 2 560 × 1 440 i 60 Hz över HDMI)?

  • Vilken APU har du?

  • Vilket moderkort har du?

  • Menar du nu att det funkar med tre – inte bara två – sådana skärmar i 2 560 × 1 440?

Då fyller vi på kunskapsbanken.
Svar JA på sista frågan här är källhänvisning:
https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-F2A88XN-WIFI-rev-30#o...
Supporting multiple independent display outputs simultaneously, AMD Eyefinity technology delivers innovative graphics display capabilities enabling massive desktop workspaces and ultra-immersive visual environments for the ultimate panoramic computing experience.

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-F2A88XN-WIFI-rev-30/s...
Onboard Graphics.
1 x DVI-D port, supporting a maximum resolution of 2560x1600
* Support for 2560x1600 resolution requires both a monitor and cable that support Dual Link DVI.
* The DVI-D port does not support D-Sub connection by adapter.
2 x HDMI ports, supporting a maximum resolution of 4096x2160 (hdmi-dual dvi OK)
* The resolution of 4096x2160 can be supported when using an FM2+ APU; the maximum resolution supported is 1920x1200 when using an FM2 APU.
* Support for HDMI 1.4a version.

Tillägg: W7 tillåter multiple graphic drivers så både nvida och drivare för inbyggda amd går att kombinera om annan skärm lösning behöver köras.

ang TS problem och varför jag anser dvi-hdmi är bra lösning: ev kan han ju vilja utnyttja skärmen till annan setup ,nyare g-kort eller bärbart mm och då är hdmi vanligare än dvi.

Av nikitalord

@Alling: Förstår inte varför när man svarar eller ger tips så ska man själv ska behöva beskriva sina setuper, finns många datorer här och ingen mening med det, har ts en 2711 som troligen tillverkades tidigare än hm som saknade stödet så så är risken stor att även hans saknar det.
Men OK för upplysning så funkar a10 apu'er med 3 dell hm skärmar i 2k eller annan kombo om man kringgår och kör med hdmi -dvi kabel på två av utgångarna avråder ändå från dessa skärmar vilka är billiga men rätt kassa med en anti glare som är svår att vänja sig vid.

Vill man köra ännu fler går det utmärkt att köra ett nvidia kort och dubbla grafikdrivare amd+nivida och vipps så utnyttjas alla utgångar 3st på mob och så många g kortet nu klara, har bara haft 4 skärms setupper + projektor=5 på detta sätt, men tror nog fler går bra.
ang hdmi-dvi så använder man dvi änden så klart i skärmen och hdmi i kortet där han nu hade en plats kvar.

Av nikitalord

@Xenedras: Tror säkert det tar dual dvi på kortet bara att de inte uppgett detta och på bilden är det fullstiftat dock ej analoga hålen, men dualdvi sladd är ju inte så gångbar bättre med en hdmi-dvi, såg du bodde i jkpg sväng över till biltema, netonnet eller kell&co och testa. dual dvi kablar kan dock vara av varierande kvalite och lite svårare att hitta.

Av nikitalord

@Alling: Ok varför är det viktigt? Jag har inget problem, jag vet att setupen går att tvinga med hdmi om man skriver i registret men dell's avsikt för hdmi var för video max 1080p , Just denna burk körs nu endast på moderkortet 2 dell 2013 samt en optoma 1080p när fler skärmar än så behövts just i detta rum har ett extra kort sats dit. Mina upplösningar är 2st 2k i 60hz och en vanlig full hd projektor.

vanligt gigabyte minitx .
fix för den som vill krångla till det:

Edit the EDID file.
In short, it appears that Dell regards HDMI to be for 'Video' only and as such, considers 1080p (i.e. 1920 x 1080) to be the maximum and thus 'native' resolution for HDMI.
However, HDMI can carry sufficient bandwidth to display higher resolutions.
So, if your video card and driver support it, you can force the monitor (via a custom resolution or by playing with the EDID file) to display the full 2560 x 1440 at 60 Hz and 32 bit.

Enklare att köpa rätt kabel.

Av nikitalord

Tror inget skiljer dell 2011 från den något senare 2013hm. Sitter just nu och skriver på två såna 27" med hdmi-dualdvi billig biltema kabel direkt på moderkortet på en amd apu fm2 däremot kommer dellen att bråkar på hdmi-hdmi Dualdvi kabel är väl både dyr och inte så användbar, hdmi-dvi på öppet köp på biltema eller kell &co och testa.

Av nikitalord

@Xenedras: Vilken dell modell vissa äldre tog inte full upplösning på hdmi så hdmi-dvi var ett krav på dessa om man inte körde dual dvi eller dp port

Av nikitalord

@Xenedras: kör 144hz på dsp och dell 60hz på hdmi-dvi om det är den äldre dellen tex 2713 serien https://www.biltema.se/kontor---teknik/bild/bildkablar/dvi-ka... står att den klarar 1080 men jag kör själv såna dellarna och den klarar 2 k skärmar.

Av nikitalord

En tusing+frakt för cpu'n

Av nikitalord

@CptGustav: Grabben har nästan exakt samma som dig men 16gb 2400 minnen. Klockade till i5'an och fläskade på med ett 2070 super (tidigare ett msi 980, ok! vet att cpu nu borde flaska men han slipper skaffa nytt grafik när resten byts ut till våren) Nu gick allt att maxa i spelen blev en rejäl skillnad och cpu ligger inte på 100% längre. Även testa lite på 2 k skärm och även där verkar det klara sig bra.

Så testa innan du byter ut allt.

Av nikitalord

japp stämmer dubbelkollade ok sidan jag hittade var ej trovärdig, tyckte det såg lite fel ut.

Av nikitalord

@granshagen99: ett gtx 1051ti gigabyte ett år gammalt finns ev här den 20 då dottern kommer hem och får uppgradering.

Av nikitalord

Först roliga maskin var en till dottern hopplock från containerfynd en maskin rambuss minnen rdram-rimm , med dåtiden kraftigaste passande cpu socket 423 Willamette detta var en ruggigt rapp maskin.

Av nikitalord

@loomanleet: Koppla bort fläkten eller om det är någon splitter för fler fläktar.