Inlägg

Inlägg som Logfan har skrivit i forumet
Av Logfan

Skulle testa det nu, dock har jag stött på ett nytt problem. Jag började använda xampp istället för att ladda upp på webbhotellet och det fungerar perfekt, förutom att jag får error på "$anvandare['tuffarray'] = mysql_fetch_array($result);".

Errort lyder: Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampp\htdocs\admin.php on line 9

Och nej, har endast en kolumn i other.

Av Logfan
Skrivet av knuspaflex:

Om du använder "mysql_fetch_array" istället för "mysql_fetch_assoc", fungerar det då?

Nej, fungerar fortfarande inte. Förstår verkligen inte vad som är fel ;/

Min kod i nuläget:

<?php $con = mysql_connect("mysql16.000webhost.com","a3134990_charlie","test123"); if (!$con) { die('Could not connect: ' . mysql_error()); } mysql_select_db("a3134990_girls", $con); $result = mysql_query("SELECT antalbesokare FROM other"); $anvandare['tuffarray'] = mysql_fetch_array($result); echo ($anvandare['tuffarray']['antalbesokare']); mysql_close($con); ?>

Av Logfan

Fungerar fortfarande inte. Skrivs inte ut någonting.

Av Logfan
Skrivet av anon150287:

echo($anvandare['tuffarray']['antalbesokare']);

Nu skriver den inte ut någonting.

Kan det vara fel på min kolumn? Skapade den med PhpMyAdmin.

http://piclair.com/0ld20

Sådär ser den ut.

Av Logfan

Knuspaflex: Ja, det låter som en bra lösning, ska köra på den!

Dock har jag stött på ett problem med min databas. Jag har skapat ett table som heter "other" och så har jag en kolumn som heter "antalbesokare". Denna kolumn är en INT.
Jag tror jag har fixat så att när man uppdaterar index.php ökas antalbesokare med en. Men, när jag vill skriva ut värdet på denna kolumn i ett annat dokument, skriver den ut "Resource id #9".

Kod:

Öka och spara värdet: <?php //Connect to database $con = mysql_connect("mysql16.000webhost.com","a3134990_*******","*******"); if (!$con) { die('Could not connect: ' . mysql_error()); } //GET Variable from database mysql_select_db("a3134990_girls", $con); $visitors['coolarray'] = mysql_query("SELECT antalbesokare FROM other"); mysql_query("UPDATE other SET antalbesokare = " . $visitors['coolarray'] . "+1"); mysql_close($con); ?> Öppna och skriva ut värdet: <?php $con = mysql_connect("mysql16.000webhost.com","a3134990_*******","*******"); mysql_select_db("a3134990_girls", $con); $anvandare['tuffarray'] = mysql_query("SELECT antalbesokare FROM other"); echo $anvandare['tuffarray']; mysql_close($con); ?>

Jag pratade med en kille som sa att den sparades som array, därför skrev jag ut det såhär. Men finns det något sätt att spara utan att använda en array, och vad är fel med koden som den är nu? Tack på förhand!

Av Logfan

Beror ju på vilken plattform du ska bygga till. Har du tänkt dig att bygga till tex Android? För då vet jag att man måste ladda ner en massa filer, för att få de metoder som krävs.

Av Logfan

Du kan ju skriva in "java -jar C:\Snack.jar" i en bat-fil, så ska det fungera och starta.

Av Logfan

Men jag förstår inte riktigt det här med $_POST.
Den tycks ju bara användas när man gör formulär? Hur ska jag kunna använda det på min hemsida?

Av Logfan

Nej, skit i det. Morgontrött, tänkte inte riktigt på hur jag skulle få det att gå ihop.

Men vilken är den bästa metoden då? Är det $_GET?

Av Logfan

Okey. Själva hemsidan fungerar på det sätt att det finns två bilder emot varandra. Båda bilderna slumpas (Finns 65 bilder sammanlagt).

Sedan, när man väl trycker på en av bilderna, ska den tjejens id ökas med en i databasen. Jag ska även ha en annan "variabel", som också ökas för att på så sätt räkna ut hur många gånger tjejen har förlorat.

Det är så det kommer fungera. Det jag har tänkt på är ifall man inte kan spara en till variabel som förhindrar manipulering av resultatet. T.ex if ($antalklick < $antalklickaforragangen) { $antalklick = $antalklickforragangen; }

Det borde ju förhindra att användare sätter ner scoren, aight? Sedan, borde det ju också fungera att typ använda:

if ($antalklick > $antalklickaforragangen+1) { $antalklick = $antalklickforragangen+1; }

Men jag antar väl att det finns någon bättre lösning på det?

Av Logfan

Ja, det är en av anledningarna till att jag inte vill använda $_GET.

Av Logfan

Jadå, men problemet är hur jag ska få den att uppdatera databasen när jag trycker på en bild. Då, bilden endast länkar till index.php igen.

Av Logfan

Programmeringshjälp! Hur ska jag gå tillväga? (Webbprogrammering)

Hallå!
Det är så att jag håller på med en hemsida där man helt enkelt väljer vem som är snyggast av två tjejer. Och allting flyter på jättebra. Nu vill jag dock fixa statstik. Jag tänkte först på att använda mig av Elo ranking systemet, men pågrund av tidsbrist tänker jag endast lägga till 1, för varje klick varje tjej får.

I alla fall, till frågan. Jag är relativt ny till PHP och MySqL. Men hur är det bästa sättet att spara varje tjej, + antalet klickningar? Jag har tänkt på att skapa en MySql Databas, sedan spara allting där. Men hur ska jag gå tillväga? Jag vet hur en databas fungerar.

Finns det något annat mer effektivt sätt kanske?

Tack på förhand!

Av Logfan
Skrivet av joppe_k:

Precis. En golvfläkt är ju klart dyrare om det nu inte är så att du har en golvfläkt över hemma. Isf. lär det nog fungera, även om det inte är så smidigt.

Jag har ju självklart redan en hemma.

Av Logfan

Juggernawt: Jag letar efter den billigaste lösningen ^^

Temporyman: Tack! Då kör jag på det!

Av Logfan

Ha golvfläck bredvid datorn! Kolla!

Hallå!
Det är att så att jag tidigare haft fel med överhettning när jag spelat Battlefield 3 (Se tråd: http://www.sweclockers.com/forum/123-battlefield/1055153-batt... ).

Tror ni att det skulle hjälpa att skruva av datorlocket och köra en golvfläkt bredvid? Just nu har jag endast en fläkt i datorn, och den är då placerad längst fram. Det tar väl ingen skada eller så? (Tvivlar starkt på det, vill bara vara säker). Och kommer det som sagt hjälpa till mot överhettning?

Tack på förhand!

Av Logfan

Skulle hellre kört på ett 580, så kan du även lägga till ett senare när du känner att det inte hänger med längre.

Av Logfan

Så det ska vara! Bojkotta Origin!

Av Logfan

Ehm, jag spelade i ca 20-30 min nu, och det flöt på ganska bra. Det var vid en del som problem kom, men sedan slutade det. Dock minimerades BF3, och upplösningen blev typ 640x480 och gick ej att ta upp igen, och då tog jag den här bilden.

http://imgur.com/lMo9I.gif

Av Logfan

Jag tabbade ner och kollade tempen på graffekortet och det låg på ca 73 grader. Dock, så kan det vara minnena som någon säger. Eller de här "GPU Core" såg jävligt varma ut, enligt gpu-z. Jag tänker spela lite, sedan drar jag en print-screen på gpu-z.