Inlägg

Inlägg som ant har skrivit i forumet
Av ant

DGL-4300 och glftpd, ej på port 21.. hur?

Som rubriken lyder..

Jag har nyligen köppt en dgl-4300, helt okej router enligt mig, men
det finns många olika ställen där man kan forwarda portar i routern och jag vet inte under vilken flik jag ska göra det.

På min serverburk kör jag slackware, med glftpd på. Jag kör inte med standard port.. utan med port 7000, frågan är vilken av menyerna forwardar jag all inkommande trafik på servern på den porten? och vilka fler portar ska jag forwarda? för jag antar att jag behöver några till för transfears?

I min /etc/services har jag skrivit in att port 7000-7010 både tcp och udp ska peka på glftpd.

Finns många menyer man kan forwarda med ser det ut som.. både Virtual Server, Special Applications och Gaming.

Någon som vet?
Kör just nu FW 1.3 på routern.

Av ant

Nästa fråga, vad har ni för ver: a02? och vad kör ni för firmware? 1.3 eller 1.4? Fördelar nackdelar med dom olika firmware?
Har läst att med 1.4 måste inte routern starta om efter ändringar, medans hastigheten ska ha blivit lite sämre? Någon som har några kommentarer eller faka om detta stämmer? någon som testat?

Av ant

finns på vissa butiker med spelet BF2 inkluderat, men till samma pris som en lös router, alltså runt 1500-1600kr!

Av ant

tack JD, helt klart godkännt, den kanske tappar en del hastighet vid många connections men klarar den över så duger det för mig! tack för att du testat!

det får bli en 4300 då, gäller bara hitta den billigt någonstanns

Edit: Är det någon skillnad på routern som säljs med BF2 eller utan? Eller skickar dom bara med en BF2 version för att locka kunder?

Av ant

Det förstår jag, om jag använder 10Mbit/s till upload såblir det 80Mbit/s kvar till nerladdningar, egenteligen gansa logiskt.
JD om du nu har möjlighet.. testa vad du får för max nerladdnings hastighet med ett BT program, för många vanliga routrar tappar stordel av hastigheten då antalet sessions blir många, dock så klarar i princip alla av en 10Mbit/s lina och lite till, men många klarar inte högre throughput än 20-40Mbit/s med BT program.

Throughput'en på 90Mbit/s är tillräcklig, klarar den av det med BT och många sessionet/connections så beställer jag en imorgon

Tack för era svar, och bilden JD!

Av ant

beror ju på hur mycket data man ska skicka, är det en cd image, spelar det kaisnek inge större roll om det tar 4min eller om det tar 20min, men skickar man mycket data väldigt ofta så blir det en intressant fråga för har man 100mbit och datorer som klarar av att köra maxhastighet vill man ju gärna kunna nyttja det!

Resultat för 8/1 duger tyvärr inte, det är något som många av "gårdagens" routrar klarar av..

Av ant

Jag har blivit väldigt intresserad av denna "router" verkar ha dom flesta funktionerna man vill har och hyffsad throughput. Dock så är jag väldigt fundersam på hur den klarar BitTorrents, alltså när man vill ladda hem i hög hastighet men från väldigt MÅNGA sessions, skulle gärna vilja ha lite info från någon som har 100Mbit nerhastighet om dom skulle kunna testa göra några TB nerladdningar tex en cd image. Exempelvis ladda hem en linux dist bifogar en länk.

http://www.slackware.com/getslack/torrents.php

testa gärna ladda hem samt berätta resultat måste vara nerladdning från många sessions för får du kas fart från 19 av 20 och nästan max från den sista så är det ju ungefär som att ftpa, ni fattar nog.

Testa sedan om möjligt att upploada via ftp eller liknande en liknande fil till någons ftp? eller motsvarande för att se att routern klarar av att hålla
full nerladdningshastighet via BT samttidigt som man upploadar i högstahastighet.

Jag vet att jag är bökig, men jag vill vara säker på att jag ska kunna nyttja min snart 10/100 uppkoppling men med lite större säkerhet!

Testa på och återkom med resultat, låt gärna testet hålla på ett par minuter typ en cd image som man får sannnorlika siffror.
Är intresserad av max nerladdnings hastighet med många sessions, både med och utan påggående uppladdning!

Väntar med nyfikenhet!
/a

Av ant

Jag har haft åtskilliga problem med min Dl-624+, allt från att hastigheten droppat ner till några enstaka kb/s istället för att ligga runt 1mb/s. till att hela routern tappat wan anslutningen. Jag testade allt, byta kablar mellan datorn som är kabelförbunden, ändra alla olika trådlösa inställnings möjligheter, byta firmware. Men det jag upp täckte efter ett tag hade varken med kablar eller inställningar att göra. Trots att router låg fritt på ett skrivbord blir den väldigt lätt överhettad, och när värmen blir för hög, droppas hastigheten och ibland så tappar man (iaf. jag) anslutningen till internet. Så jag skruvade isär routern, tog fram en 80mm hålsåg och gjorde ett hål i locket, som tur är matas routern med nog mycket spänning och ström för att kunna driva en 12V fläkt i låg fart, och detta gjorde susen, nu jar jag inga problem.

Ett råd är att ta det försiktigt när du ska löda fast fläkt trådarna på inkommande strömkontakt för det är trångt!
Routern blir vinte så snygg med en 80mm fläkt ovanpå, men efter att jag monterade den under skrivbordet syns inte det heller!

Av ant

hmm, tottal kostnad för mini-itxlåda med nätagg 256mb ram, CF kort läsare, och itx moderkort 1GHz blir ca 3500kr om man kollar på komplett, ska man sedan ha ett raisercard + 2 server kort blir kostnaden ca 500kr (om man köper beggade kort). Totalkostnad på 4000kr, ganska dyrt för att kunna utnyttja fullbandbredd med ett full gott skydd.

vore fint om man kunde hitta någon billigare lösning, men en "vanlig" router med runt 90mbit througput pallar inte alls av BT applikationer på ett tillfredställande sätt. Så fort det blir många sessions så minskas hastigheten rejält =/ Finns det någon bra men billigare sätt att lösa detta förutom stor gammal P3a som garderobsdator?

Av ant

fint, då kan man gå på en version med dual lan. frågan blir ju bara då klarar ett sådant system på 600MHz eller 1GHz av att routra 100Mbit med en del regler och sånt? Specillt dom gånger man använder sig av liknande program som BT?

Någom som har erfarenhet av vad som krävs i prestanda om man inte har server lan kort?

Av ant

Har en liten fråga till er som jobbar med små datorer och m0n0wall.

Underar på att bygga en vanlig itx burk, från komplett
som denna
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=304994&cks=PRL
eller
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=307661&cks=PRL

+ram (hur mycket rambehöver den för att klara 100mbit fullduplex) och någon sorts disk, kan man på någon smidigt sätt få en sådan här att fungera med ett CF kort?

Edit: Hittade att vissa lite dyrare kort hade CF läsar (och skrivare?) inbyggt på kortet. Men tyvärr hittade jag inget kort med både CF och duallan.. vill gärna slippa sätta in extra pci kort, för det är svårt att hitta i en sån storlek att dom rymms i minilådorna!

Den stora frågan är tror ni att processorn klarar av att routa 100mbit om man har många connections liknande BT? eller måste jag på något sätt lyckas få dit riktiga server lan kort?

Av ant

Tack för alla svar, efter lite förhandlande så har vi beslutat oss för att köra med en lös router, ska bara hitta en vettigt med nog hög throughput.
sedan köpa en accesspunkt och använda en eller flera befintliga gigabitswitchar.

Av ant

Hjälp mig hitta en vettig router. 1gb,wlan.mm.

Lite som rubriken lyder.

Jag ska skaffa en router/gateway och har några måste krav.

Måste ha minst 4st 1000Mbps interfaces.
Ha minst 802.11B/G (54Mbit) WLAN och 128bitars kryptering.
En throughput som klarar en internet uppkoppling på 100Mbit Full Duplex.
MAC-adress låsning för den interna nätet både vid kabel och trådlös anslutning.
Stöd för VPN tunnel/ar.

Jag hittade en cisco modell vars modellnamn jag inte längre minns, men priset på denna var 10 000+kr
Skulle dock gärna vilja slippa köpa en riktig "industri" gateway
då denna kommer annvändas på en lite mindre företag, men som dock hanterar stora mängder data både internt och över nätet.

Routern kommer inte stå speciellt varmt så den måste inte ha någon "mastodånt" kylning.

Tacksam för alla svar, dock så vill jag i största mån undvika
D-links routrar då vi har haft en hel del problem med flera modeller, allt från dålig programvara till överhettning.

Av ant

Ang. Byte av HDD samt ram i dell Inspiron 630M

En fråga till alla er glada laptop användare!

Jag har ännu el beställt en ny laptop, men när jag nu gör det tycker jag det känns lite onödigt att betala ~1700 kr för att uppgradera från 256mb ram till 1024mb. Visseligen så vill jag ha minst 1Gb, men jag vill inte betala 1700kr för att öka 768mb.

Så fråga 1. lyder.. är det möjligt att beställa datorn med 256mb och samtidigt beställa ett eller två st "Corsair Value S. PC4200 DDR2 1024MB 128Meg x 64, CL4, 533MHz, 240-pin"
från komplett för 925kr st?
och slänga in själv när burken kommer hem. (enligt dell sitter det "DDR2 SDRAM, 533 MHz" minnen i burken, samt "Intel® 915PM kretsuppsättning") så det borde väl vara samma? och det är väl inte så att det måste vara dells egna minnen?

citat från tekniska spec.
"
Två lättåtkomliga SoDIMM-platser

Minne med dubbla kanaler kan användas. För att erhålla funktioner för minne med dubbla kanaler måste båda platserna innehålla minnesmoduler och de måste vara av samma storlek och konfiguration
"

fråga 2. är liknande.. enligt dell sitter det i en "60GB ATA-100" hårddisk i burken den borde jag väl kunna byta ut själv mot en
"Hitachi Travelstar 7K100 100GB 7200RPM IDE ATA/100 2,5" 9,5mm" från komplett?

Är detta något som är väldigt svårt att göra själv eller måste jag låta dell fixa det åt mig?

Skiter i om jag blir utan garanti eller så, det är smällar man får ta, jag har försäkring
Jag har byggt ihop en stationär burk själv så jag har ett ganska gott hum om hur man gör och så, men jag har ännu aldrig öppnat en laptop så jag vet inte hur jävligt/lätt det är?

/A

edit: kom just på en till fråga, någon som sett / vet något om skillnaden på dells "True Bright LCD panel" i gämförelse mot deras standard. Kostar bara 375kr att uppdatera till den "nya" skärmen, frågan är ju bara finns det någon nackdel? eller är det bara ta den nya och vara glad?

Av ant

körde du med batteriet i eller uttaget? testa om du får olika värden med batteriet i eller utan..

Av ant

Jag har nyligt köppt ett Logitech Z-2300. 2.1 system med 8-tums subbas.
Riktigt bra ljud för pengarna köppte migg för 1490kr på elgiganten.

Låter riktigt riktigt bra. Jag gämförde med några vanliga stereopaket och några hemmabio anläggningar men för att få samma kvalite på ljudet och samma bastryck så får du punga ut runt 6000kr. Å andra sidan får du då även en dvdspelare och förstärkare med digitala ingångar.
Men för 1490kr så får du riktigt riktigt bra ljud.
Förmodligen låter storebrorsan Z-5500 ännu bättre och mer (10-tums bas och lite mer effekt i förstärkaren). Men jag finner det ganska onödigt med 5,1 ljud till datorn.

(Elgiganten nära dig? har kanske även dom uppackade system som du kan åka och lyssna på, men detta är ett riktigt bra paket det kan jag garantera!)

http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/SE/SV,CRID...

Av ant

A8N-Sli Delx, HT(T) problem? Samt en ethernet fråga!

Hej hopp!

Jag uppdaterade just biosen från 1003 -> 1011 på mitt A8N-sli delx.
Upptäckte att jag fick en del nya inställnings möjligheter under minnes inställningarna, men en sak stör mig väldigt mycket.

Min HT står på x4 i bios, jag kör FSBn på 230 multipern på x10.5
men kollar jag i "Nvidia Monitor" (medföljer nTune), så står det att min HT är på x5, så HTn eller (HTTn?) ligger på 1150Mhz, vore skönare om den kunde ligga på 230x4 = 920 istället.

Jag hade liknande problem med bios version 1003, men där visade ntune att HT låg på x3 istället och HTn blev då istället 690Mhz.

Spelar det någon roll att jag är 150Mhz över 1000Mhz gränsen? Vill ju inte piska systemet i onödan, allting verkar i alla fall vara stabilt?

**************************
Fråga 2, är det någon som haft problem med det inbyggda nätverkskortet (nvidia), jag tappar ibland kontakten med nätet händer inte ofta, men ibland. Hade problem att spela WoW då jag ofta blev dissconectad. Men det är inte linan eller annan kringutrustning det är fel på efter som att alla övriga datorer alltid behåller kontakten med nätet!
Finns det någon annan drivrutin att testa peta in? kör just nu orginal nvidia drivrutin för moderkortet nerladdat från asus.

/a

Av ant

eventuellt byta kylare, sedan klocka är nog allt du bör/kan göra.. vet ej om Gainward kör med redan lite upp hottade kort, annars bör väl standard ligga på 500Mhz GPU, 1000Mhz minne.
Jag kör mitt XFX 6600GT i 550/1230, med en Zalman VF700-CU kylare i silent mode. Värmen är inga problem och det ger ganska mycket prestanda ökning i alla fall.

Av ant

Minnes frågor, Trc/Trfc ??

Kör en amd 3500+ på ett a8n-SLI deluxe, med 2x 512 mb A-DATA minnen (PC4500minnen).

har precis uppdaterat bios till 1011. och fått lite fler valmöjligheter när det gäller minnes inställningarna.

jag kör just nu

Memclock [400Mhz]
CAS# (Tcl) [2]
Min RAS# (Tras) [6T]
RAS# to CAS# delay (Trcd) [3T]
Row Precharge (Trp) [3T]
Row Cycle (Trc) [11T]
Row Refresh (Trfc) [14T]
Read-toWrite (Trwt) [2T]
Write Recovery (Twr) [3T]
1T / 2T [1T]

Jag har koll på vad jag ska ställa in CAS/min RAS/RAS och 1T/2T,
men vad betyder resten, hur ska man räkna där?

Row Cycle (Trc) [11T]
Row Refresh (Trfc) [14T]
Read-toWrite (Trwt) [2T]
Write Recovery (Twr) [3T]

11/14 på Trc/Trfc är det bra värden eller helt usla? vad kan jag köra Trwt/twr på för värden?

någon som har lite tips? har checkat FAQn om minnes frågor men hittar bara dom vanliga värderna där..

En fråga till... är det okej att köra HT:n på x5 när fsbn ligger på 230? 230x5 =1150Mhz vill inte ligga farligt högt, men i en tråd jag nyss läste stod det att man kunde ligga på 1800Mhz, stämmer det? i sådant fall är jag ju innom rimlig gräns!?
/A

Av ant

ytterligare minnes frågor, Trc/Trfc, Adata-viesta

Kör en amd 3500+ på ett a8n-SLI deluxe, med 2x 512 mb A-DATA minnen (PC4500minnen).

har precis uppdaterat bios till 1011. och fått lite fler valmöjligheter när det gäller minnes inställningarna.

jag kör just nu

Memclock [400Mhz]
CAS# (Tcl) [2]
Min RAS# (Tras) [6T]
RAS# to CAS# delay (Trcd) [3T]
Row Precharge (Trp) [3T]
Row Cycle (Trc) [21T]
Row Refresh (Trfc) [22T]
Read-toWrite (Trwt) [2T]
Write Recovery (Twr) [3T]
1T / 2T [1T]

Jag har koll på vad jag ska ställa in CAS/min RAS/RAS och 1T/2T,
men vad betyder resten, hur ska man räkna där?

Row Cycle (Trc) [21T]
Row Refresh (Trfc) [22T]
Read-toWrite (Trwt) [2T]
Write Recovery (Twr) [3T]

21/22 på Trc/Trfc är det bra värden eller helt usla? vad kan jag köra Trwt/twr på för värden?

någon som har lite tips? har checkat FAQn om minnes frågor men hittar bara dom vanliga värderna där..

*Edit* hjälp? Lås, kasta, stäng tråden, har lagt den på fel ställe!
/A