Inlägg

Inlägg som Spacecowboy har skrivit i forumet
Av Spacecowboy

Grattis!

Av Spacecowboy
Nytt bud: 3 000 kr Hämtar. Var i Sthlm bor du?
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Spacecowboy

Chattfunktion hemsida

Har någon en rekommendation om ett företag som säljer bra verktyg för livechatt för tex en kundtjänst?

Tacksam för tips!

Av Spacecowboy

Jag bor på första våningen.

Jag fick faktiskt svar igår, inget vidare tillfredställande svar:

"Hej och tack för ditt e-postmeddelande!

Vi har tyvärr fortfarande inte nått en lösning på problemet och ber om ursäkt för det, men våra tekniker jobbar på en lösning. Vi har dock ingen information hur lång tid det beräknas ta."

Varför går det inte att få en detaljerad förklaring? Är det så att Comhem säljer in tjänster trots att de inte har kapacitet att leverera utlovad hastighet.
Att vara kund hos er är som att köpa en bil som man inte kan köra med. När blir tiden orimligt lång att vänta på åtgärd?

Av Spacecowboy

http://i.imgur.com/bhVMUwa.jpg

Jag försöker åter igen göra en felanmälan via länken hänvisat till. Jag knappar in allt och klickar på Skicka får det här:

An error occurred
We were unable to process your request at this time. Please try again later.

Av Spacecowboy
Skrivet av Tele2:

Hej,

Beklagar att ditt ärende dragit ut på tiden och att det till en början varit oklart vart felet ligger. Skickar oss gärna ett ärende via formuläret i länken nedan så vi får se över detta:
https://www.comhem.se/kundservice/socialamedia

Med vänliga hälsningar
Michael Hansson
Kundservice

Jag har mailat er flera gånger (minst 15-20 gånger) där jag endast har bett om att få en statusuppdatering på vad ni gör för att lösa mina problem och när det det blir löst. Jag får inget svar. Ingen ringer mig trots att jag ringt kundtjänst flera gånger och bett om en statusuppdatering. De lovar att återkomma. "-vi kommer återkomma till idag, senast imorgon" låter det - men jag får ingen återkoppling alls.

Idag ringer ComHem mig och säger ungefär följande:
-Hej!!!! Jag heter Jonathan och jag arbetar för Comhem.
YES Äntligen en uppdatering tänker jag. Nu har det äntligen bytt switch eller vad det nu är som behövs göras.

FEL.
Jonathan som jag aldrig har pratat med är nyfiken på hur jag mår och ställer frågan -Hur mår du idag?.
Jag säger: Vad vill du?
Jonathan: -Jo du är ju kund hos oss och jag undrar hur vår tjänst fungerar för dig?
Jag säger: Tjänsten fungerar inte. Det har inte fungerat sedan november 2013, snart ett halvår. Så svaret är skitdåligt. Ringer du för att hjälpa mig?
Jonathan: Nej, Jag ringer från marknadsavdelningen.
Jag säger: Ringer du för att sälja något till mig!!??
Jonathan: Ja, i och med att du är kund bla bla.....
Jag säger: Hur vore det om du synkade dina säljsamtal med supportavdelningen. Du borde se att det finns antal ärenden/mail från mig och min situation. Jag betalar för en tjänst som inte levereras så det finns inte en chans i helvetet att jag köper något från ComHem.
Jonathan: Ja, som sagt jag sitter på en annan avdelningen och har ingen kontakt med supporten..bla bla...
Jag säger: OK lycka till, hej då!

ComHem, jag vill ha en statusuppdatering nu. Maila mig, ring mig!!! Ni har alla mina uppgifter flera gånger om. Sätt igång.

Föreningen jag bor i betalar en ansenlig summa pengar per år för att vi är anslutna till ComHems kabelnät. När det var ekonomiskt fördelaktigt att dra in svartfiber i föreningen så gjorde vi det för cirka två år sedan. Det var i princip gratis. Förra ordföranden i min förening tyckte att ComHems avgifter för nätet, TV och internet var på tok för dyra jämnfört med att ansluta direkt till svartfibernätet där vi har friheten att ansluta mot vilken konkurent till ComHem vi än föredrar. Nackdelen är engångskostnaden att dra kablage från källaren upp till varje lägenhet. Han som var ordförande flyttade och eftersom att genomsnittsålder i föreningen är hög (över 65) så dog intresset. Jag har har haft fullt upp med annat samt varit nöjd med ComHems internetanslutning via kabel trots att det egentligen är en tre gånger dyrare månadskostnad för mig personligen och att vår månadsavgift/ComHem kostnad per år skulle kunna sänka varje lägenhetsinnehavare med flera hundralappar om året. Jag är inte TV-kund eftersom att jag inte har någon TV längre. ComHem är för dyra helt enkelt och bättre alternativ finns det gott om SÅ LÄNGE INTERNETANSLUTNINGEN FUNGERAR. Synd att ComHem har gjort att jag missat OS och att vi inte kan stream film/tv längre.

ComHem, com igen nu vi häller pengar på er löpande, erat företag tjänar enorma pengar - fixa min lina nu eller så kommer jag att ta över arbetet med att arbeta för att vi ska dra fram en direktanslutningen till varje lägenhet, jag kommer att förklara de ekonomiska och fördelarna för mina pensionärsgrannar. Förutom att föreningen slipper betala löpande avgifter för att få äran att ha en kabelanslutning till erat nät så kan de även sänka sina månadskostnader för TV, Internet och Telefon. En annan fördel är att är lägenheterna antagligen får ett högre värde vid försäljning om har en 1 gbit lina via Bahnhof för 199:- i månaden.

Jag ser fortfarande fram emot en återkoppling. Samt ekonomiskt kompensation från november fram till att ni löser problemet.

Av Spacecowboy
Skrivet av Tele2:

Hej,

Beklagar att ditt ärende dragit ut på tiden och att det till en början varit oklart vart felet ligger. Skickar oss gärna ett ärende via formuläret i länken nedan så vi får se över detta:
https://www.comhem.se/kundservice/socialamedia

Med vänliga hälsningar
Michael Hansson
Kundservice

Jag försökte gör det men det gick inget bra när jag klickade på skicka:

An error occurred
We were unable to process your request at this time. Please try again later.

Av Spacecowboy

Efter samtal med Comhem supporten i november kom jag att tro att mitt modem var åldrat hade kass prestanda (Netgear 3700). Mina hastigheter hade försämrats avsevärt speciellt på kvällar och helger. Supporten sa ingenting om att deras utrustning inte hade kapacitet nog och att jag hade försämrade hastigheter på grund av de inte kan leverera det som sålts till kunderna.

Jag kunde få ett nytt modem/router om jag gick med på att teckna upp mig på den nya "bättre" tjänsten. Istället för 200 Mbit skulle jag få 250 Mbit till samma månadskostnad. Mitt trådlösa nät skulle bli betydligt snabbare med den nya 5ghz tekniken och så 12 månaders bindningstid på paketet...

När jag får den nya utrustningen börjar helvetet (Netgear cg 3700). Min lina blir i princip helt oanvändbar de tider på dygnen jag vill utnyttja tjänsten: kvällar och helger. Jag har hastigheter mellan 1 Mbit och 15-20 Mbit. Nätter och vardagar har jag perfekt hastighet - till och med lite över 250Mbit.

Jag ringer några gånger till supporten (känns som 100-gånger) Jag får gå igenom det vanliga tramset - dra ut strömsladden osv bla bla bla. Vi kommer ingenstans - de ska "övervaka" problemet och de ska återkomma med en lösning osv. Inget händer. Jag går och köper Asus värstingrouter RT-AC68 och bryggar modemet. Samma elände ändå - naturligtvis nu i efterhand.

Nu har det går snart fem månader. I mitten av Februari fick jag för första gången ett positivt besked: de har lokaliserat felet och det ligger på deras sida NO SHIT SHERLOCK!!!. Något ska bytas ut/uppgraderas. De ska åtgärda felet den 28 februari.

Det gör de inte. Jag ringer och tjatar och uttrycker min besvikelse - jag har inte kunnat streama film på flera månader eller se OS som jag har betalat för. De lovar att återkomma med ett nytt besked. De lovar att ringa ikväll senast imorgon. Aldrig någon återkoppling. Jag upptäcker också att många av samtalen jag gjort till supporten har aldrig blivit loggade. Det är därför alltid bäst att maila dem så att man har all kommunikation svart på vitt.

Så här har jag det ikväll:

http://i.imgur.com/aU8oilJ.jpg

Faktureringen hos Comhem fungerar dock ypperligt - de ramlar in här på golvet varenda månad.

Någon som har tips på hur man kommer någonstans med det här skitföretaget?

Av Spacecowboy

Påskrivet! Tack för att du startat upproret!

Av Spacecowboy

Jag har svårt att inte irritera mig på ComHem, de kanske ska fixa deras skittjänster innan de lurar på nya kunder tjänster som är helt värdelösa.

Jag har ComHem 250 mbit tjänst med de här sorgliga hastigheterna:

http://i.imgur.com/vPPG18E.jpg

Jag har bett om hjälp cirka 300 gånger sedan november 2013 att få problemet fixat utan att de lyft ett finger. Det enda man kan räkna med är att räkningarna kommer som de ska.

Av Spacecowboy

Jag har exakt samma problem som du har. Jag får väl gå och köpa en usb-mikrofon imorgon då eller har du hittat någon annan lösning?

Av Spacecowboy

Hur går det för er som hamstrar?

Någon som vill tipsa om ett bra inköpsställe till det numera "olagliga" ljuset? gärna i 08-området.

Haters gonna hate.

Av Spacecowboy

The mac is going back! Nya imac 27" - Nej tack!

Jag beställde nya imac 27" datorn för ca 23.000 SEK med carepack samt minst antal minne + billigaste hårddisken. Jag fick hem den nya datorn igår, jag skulle packa upp den idag men innan jag gjorde det läste jag på om det fortfarande är lika "simpelt" att byta ut hårddisken till en 3 TB disk samt sätta in en SSD som tidigare. Carepack är för övrigt i princip helt värdelöst och ett misstag att köpa då vi svenskar ändå har 3 års reklamationsrätt.

På den gamla macen var det bara ca 100-150 steg att byta hårddisk samt sätta in SSD + risken att få massa dammpartiklar bakom skärmen när man ska sätta tillbaka glaset: http://www.twam.info/hardware/apple/installing-additional-ssd...

Den nya imacen där går det inte längre att byta ut hårddisken eller sätta i en extra själv. iaf enligt den här artikeln:
http://blog.macsales.com/10146-apple-further-restricts-upgrad...

Minnen går fortfarande att byta ut själv realtivt enkelt men det räcker inte för mig och jag vägrar Applepriserna på SSD-disk samt avsaknanden av 3 TB diskar i deras sortiment.

Jag gillar osx och jag har en macbook air och en macbook pro men nu har jag fått nog av Apples och deras nedlåsta upplevelsetänk. Jag bara myser med min gamla pc med windows 7 samt alla miljoner möjligheter som finns där jag kan styra exakt över vilken hårdvara jag vill ha i min maskin och att jag kan köpa komponenter varifrån som helst och uppdatera hur som helst utan att blanda in Apple och deras fjantiga servicecenter.

Kommer ni ihåg kräksscenen från Team America? Så här illa får Apple mig att må: http://www.youtube.com/watch?v=ZQn2wgW6-zI

Jag är så jäkla nöjd att vi har distansköpslagen som låter mig skicka tillbaka det här dyra skräpet till Apple.

Av Spacecowboy

Bästa lågprofil grafikkort för spel? (Low profile)

Vilket lågprofilkort (pci express) är det absolut bästa man kan köpa idag? Tacksam för tips!

Kanske dags att uppdatera min signatur!?

Av Spacecowboy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crase
Några E17-socklar har jag dock aldrig hört talas om, det bör vara E14 som menas.

Det har du så rätt i! Mitt misstag!

Av Spacecowboy

Kan vi nu diskutera var man hittar bra glödlampor till bästa pris, on topic tack!

Av Spacecowboy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=FULLMOON=-
Jag har bunkrat upp med vanliga glödisar

Gillar inte lågenergi. även om lampan är innefektiv och avger ca 95% värme så ger den ju jsut glädje i värme.

Enda stället jag kan anse är att ha lågenergi är i trädgårdsbelysning. Dock inte till rörelsevakter osv.

- Innerhålelr för det mest kvicksilver
- äkliga färgtoner i en kvart när dne är kall
- lång uppstart
- dyra
- dum/ful design
- oftast längre än vanliga även om de är i klootform så passar de sällan de gamla lamphållarna. (finns inte utrymme på längden etc / ljudbilden blir skev då de ibland sticker utanför evt reflecktor).

Har billig el så varför ?
Ett par miljoner människor som 'tvingas' till något dumt miljöhippa när resterande andra 6miljader 991 miljoner (räknar med att vi är ca 7miljader ppl's) ta tag i problemet tex kina och sånna ställen som bara ger problem på alla fronter, eller ger ju jobb men fel jobb..

Kvittar om man köper 'grön el' liksom sorterar nätägaren bort 'smutsig' el genom ett filter innan jag nyttjar den? skulle inte tro det. snarare så att samma el säljs 4-5 gånger och är i grunden kärnkraft.

Bygg ut kärnkraften med 4-5 kärnkraftverk och lägg ett gäng större kablar till grannländerna så att man kan ta och ha nytta av energin och sälja/köpa när det behövs (finns ju inte en kabel mot utlandet nu typ ju )

Jag har n gammal farmalampa på 150härliga rediga underspeccade Watt som ger bra mycket mer klös än vad en bygglampa skulle ge. tror man skulle behöva komma upp runt ett par hundra fejkwatt för att ens kunna tävla om bäst ljus.

Bästa lampan som finns när man tapetserar eller bygger om. härligt ljus dessutom!

Ska ta hem några mer sånna från jobbet och se glad ut

Word! 150w lampor, nice! Sådana måste jag också ha på lager!

Av Spacecowboy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pinkspear
Vem orkar bry sig om LE lampor ger ett "kallt" och obehagligt sken? JÄVLAR va vi talar I-landsproblem! Speciellt nu efter senaste jordbävningen borde det nästan vara nackskott på att gnälla över att ens lampa lyser "kallt" ljus!

Vad har jordbävningen med urfasningen av glödlampor att göra. Sweclockers forum är fyllt av I-landsproblem som inte handlar om naturkatastrofer, sjukdommar, krig och självmordsbombare.

Av Spacecowboy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LsdBoy
Att argumentera emot någon som tycker att 90% värme och 10% ljus är bättre, är som att argumentera mot en lapplisa. Personligen så ser jag det som positivt att vi väljer att fasa bort/ta bort ljuskällor som an 10w enbart avger 1w i effektivt ljus. Sen som du nämner så är det inte effektivt att värma upp ett hus med glödlampor.

Du missade det psykologiska argumentet.

Men det spelar ingen rol, du och de andra som tycker om lågenergilampor och tycker att det är ett fullgott alternativ till glödlampor, va bra, grattis till er!

Till de som också är intresserade av att köpa på sig riktiga lampor så hittade jag en sida med riktigt bra sortiment, dessutom från General Electric:

http://www.age.se/ <<--- sök på glödlampor!

Sweet glödlampor!

Av Spacecowboy
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zotamedu
Oj, det var inte mycket rätt på den listan...

Jag har lågenergi (halogen) och glöd blandat i samma armatur och det är ingen synlig skillnad. Testade även med kameran som är väldigt mycket känsligare för färgtemperaturer än ögat och det var ingen synlig skillnad.

Jaha, bra att du är nöjd.

Lågenergilampor avger visst värme men inte lika mycket. Du behöver i princip en frånluftsvärmeväxlare för att det skall vara värt att använda glödlampor som värmekälla. I övrigt är det långt ifrån idealt placerade för att värma en bostad.

Glödlampor ger hus och lägenheter en högre temperatur än lågenergilampor.

Halogenlamporna innehåller inget kvicksilver, de startar lika snabbt som en vanlig glödlampa och de är dimbara.
Sen skall även vanliga glödlampor lämnas in på miljöstationen. Hoppas du inte glömt det.

Halogenlampor ger inget trevlig varmt sken. Vanliga glödlampor innehåller bly och som inte är i närheten så farligt som kvicksilver.

Det enda jag inte har koll på är ekonomin då jag inte hunnit utvärdera livslängden på halogenlampan än. Dock kostar de lamporna jag har i taket lika mycket som glödvarianten så förutsatt att de inte brinner kortare så håller inte ekonomiargumentet heller.

Förutsatt, ja.

Du verkar ha snöat in på lysrörslamporna som har rätt stora nackdelar.
Kan lova dig att det är mycket lättare att ge till exempel halogen en chans innan du börjar ditt gigantiska smuggelprojekt. Om du nu tänker köra på det så är det bara att åka till närmsta land som inte är med i EU och hamstra på dig så mycket lampor som får plats.

Problemet är att i förlängningen som kommer produktionen av glödlampor att upphöra, tror inte att Osram, Philips General Electrics kommer ha fabriker för att sälja glödlampor till Norge och Schweiz.

Kan hålla med om att det är ett konstigt initiativ att ge sig på glödlampor. Det är rätt mycket spel för galleriet för att det skall se ut som om de är miljövänliga. Hur folk skulle tjäna enorma mängder pengar får du gärna förklara närmare dock. Lamptillverkarna tappar ju en stor marknad och måste lägga en massa pengar på att utveckla massa nya tekniker istället för att bara köra på med gamla beprövade metoder som ju helt klart är billigast.

Bara för att lamptillverkarna tappar en stor marknad behöver inte betyda att det inte är någon annan som tjänar på den här kampanjen mot glödljus.