Inlägg

Inlägg som Sifear har skrivit i forumet
Av Sifear
Skrivet av landahl:

Så att ha kvar 2700k och sätta i gtx 1080 skulle va idiotiskt? Jag har satt undan 17 000 kr för en helt ny dator, men om jag bara behöver köpa ett nytt grafikkort så är det ju inte dumt att spara ca 11 000 kr.

Du kommer helt klar få mer FPS om du köper en nya processor. Det jag och många andra tycker är att det är är mer värt att lägga extra pengar på GPU delen. Överväg SLi skulle jag säga. Skulle du kör ju dock på PCIe 2 och inte PCIe 3 så det + plus möjligheten att köra NVMe diskar skulle kunna motivera en upgrade. Sen är det alltid roligt med nya grejer

Jag kommer i alla fall köra på SLi för första gången på länge.

Av Sifear

Det är väldigt få spel där CPU blir en avgörande faktor. Bättre att lägga pengarna på ett till 1080 i så fall:
http://www.anandtech.com/bench/product/287?vs=1317

Av Sifear

Allt handlar om att ha balanse i riggen. Om vi tar din rigg som exempel skulle jag uppgradera GPU först. Mobo+minne+CPU kostar ju nästan lika mycket som ett GTX 1080. GPU kommer lätt ger dig mer FPS överlag.

Har själv funderat på att uppgradera "basen" men det får nog blir 1080 SLi istället. Lär ju blir ett lyft för min rigg att spotta ur sig lite högre FPS

Av Sifear
Skrivet av Mocka:

Ska gräva lite mer, detta stör mig en smula

https://www.youtube.com/watch?v=S9IPccbOgPU

Hoppa till 10:30

Låter som Funders edition är Nvidia egan modell och den andra är vad det sätt som ett rekommenderat startpris. Anledningen till det högre priset ska vara att det ska vara ett bättre kort än ett "standrad" kort men ändå inte något extremt.

Låter väldigt luddigt

Av Sifear
Skrivet av Zpnk:

Så länge 1080/x80 ger en hyfsad prestanda så smäller jag till på två och inväntar block och backplates

Samma här fast jag överväger att köpa ett Pascal Titan istället... decisions... decisions

Av Sifear
Av Sifear
Skrivet av Mocka:

Intressant tankesätt men känns det inte lite onödigt att släppa något som knappt är bättre än föregående generation?

Skulle vara mer än när 980 kom om man jämför med 780ti.

http://tpucdn.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_980/images/perfrel_...

Av Sifear
Skrivet av Oliver91:

Har också lirat sen launch och WoD är utan tvekan den mest tråkiga expansionen hittills .

Skickades från m.sweclockers.com

Cata är enligt mig den sämsta. klart sämre än WoD

Av Sifear
Skrivet av Svaniis:

Precis, det är så otroligt korkat. För ett 980 med samma överklockning är mycket snabbare.

Så nej spel_va, man får inte ett 980 för att man överklockar ett 970.

Men det är ju nästan ikapp

http://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/9758?key=c8c431079e07...

Av Sifear
Skrivet av RaZman:

Tack, Captain Obvious. Jag blev lite förvirrad där ett tag.

Detta är sweclockers. Utseende > Prestanda

Av Sifear

Gissning: 1080 kommer prestera 10% bättre överlag än 980ti pris blir 5000-6000sek

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sifear

Hmm blir nog att vänta på nya titan. Beror helt på vad 1080ti kommer kosta. Det är ju trots allt "sneak" pascal och inte den riktiga

Skickades från m.sweclockers.com

Av Sifear

Jag hör till dem som kör med Adblock och whitelistar sweclocker atm. Men ibland om det kommer upp någon hemskt blinkade ad som gör att man slår på adblock igen. Då behöver man bli påminnd av den lilla fina banner längst upp att man kör adblock och får gärna stänga av den.

Men nu är det så att långt ifrån hela webben är lika städad som sweclockers.com
Aftonbladet = 20
IDG = 13
Youtube (Efter en stund hoppande mellan video klipp) = 119!!!

sweclockers = 3

Problemet är inte den lilla reklam på sweclockers utan all reklam på resten av internet. Sen att säga att kunden har fel är ju bara löjligt. Anledning till att folk blockar är för att resten av internet inte sköter sig.

Ett förslag från min sida skulle vara att ha reklam integrerad i video klippen. Som till exempel Linus tech tips gör. Kanske kan göra något liknade på det skriva recensionerna och artiklarna?

Av Sifear
Skrivet av Gustav.Henrik:

Mycket glada nyheter för den som sitter på ett titan/980ti, så gissningsvis pascal-titan först Q3 2017 nu då?

NEEEEJ. give me NOW!

Jag har ju till och med sparat ihop och är redo att trycka på köp.

Av Sifear
Skrivet av Mugen08:

Kände varken till Copyswede eller denna dokumentär tidigare. Ganska trist film, väldigt mörkt under flera intervjuer och ibland ryckig kamera. Ganska mycket förklaring i text som man kunde gjort med berättarröst istället för att få upp tempot. Det verkar inte vara ett superintressant ämne heller tycker jag, även om det låter som att det finns bättre färdiga lösningar i våra grannländer som vi borde kunna anamma.

Angående dokumentärens kvaliete så håller jag emd om att Ljust och filmteknik var rätt dålig. Ljudet var bitvis dåligt(Telefon intervjuerna) Men annars var den inte sämre än mycket av det som går på SvT... Helt klar borde det varit uppläst frågeställning samt kanske några fördjupande diskutions frågor. Kul att copywede ställde upp så de blir en del av debatten.

Tyckte också det missades att Copyswede tar ut en avgift för vidaresändningen av Sveriges Televisions kanaler i trådbunden infrastruktur, dvs. via fiber-, LAN-, koppar- och kabelnät. (aka Krypteringsavgift)

Av Sifear
Skrivet av NickeNyrakad:

Läste någonstans att man kan koppla in en dator före den trådlösa routern och därmed lösa säkerheten för hela hemma nätverket, är det någon som kan någonting om detta? Och gärna lite pros & cons samt köpråd.
Ni får ursäkta om jag inte kan terminologin..

Tror du syftar på att bygga din egen router:
http://homeservershow.com/building-your-own-super-router-with...

Av Sifear

Drägel.... vill ha!

Av Sifear
Skrivet av hoski:

Den som tror att dxracer gör bra stolar har bara fallit offer för marknadsföringen.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad baserar du detta på? Har du testat stolarna eller intalat dig själv att det är överskattade?

On Topic:
Jag sitter väldigt bra i min King-series då jag är 191cm lång. hade tidigare en IKEA Marcus som tjejen numera använder. Armstöden är det enda jag stör mig på(sitter lite löst tycker jag) samt att jag hade svårt att få svank-kudden på en bra position i början(numera hade den en kalas bra position som gör det väldigt bekvämt). Tack vare att det är lite större hjul så rullar den väldigt lätt också. Var dock precis att den gick in under bordet. Värt att nämna är att jag inte använder armstöden så jag oftast sitter så nära bordet att jag vilar armar på bordet. Själva stolen i sig är väldigt solid och inte som knakar eller gnisslar vilket ger ett väldigt bra intryck av kvalitet.

Av Sifear
Skrivet av haijen:

Jo, de har gjort om detta på senare tid och gjort vägen till huvudled och satt lämna företräda på motorvägsavfarten :). Innan så var det inte huvudled och då var det en sådan där korsning där högerregeln "inte gällde". Kanske skulle varit tydligare med detta i inlägget haha.

Jag skulle gissa att det helt enkelt "fattades" en skylt och att trafikverket inte hade koll på att det fattades en skylt i den korsningen. Blir ju lätt fel när människor är inblandad.

Av Sifear
Skrivet av BrottOchStraff:

Jag fattar inte varför vissa billar inte rostar medan andra rostar framför ögonen på en. Hade en Volvo 850 som jag pedantskötte, tvättade ofta, vaxade ett par gånger om året osv. Fick ändå rost på skärmar osv efter ca 2 år från att jag köpte den. Om det är nått jag vägrar är att köra rostig bil. Lagade första året, sen sålde jag den då jag inte skulle orkat laga rosten igen när den kom tillbaka.

EDit: Jag fattar såklart hur rost uppkommer. Tycker bara att vissa verkar ha enormt tur med sina bilar. Varmgarage kanske?

Du får ju komma ihåg att du bor i Stockholm där de vägsaltar stup i kvarten. Annars får du satsa på att köpa en bil med aluminiumkaross som inte kan rosta.