Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som kobb3 har skrivit i forumet
Av kobb3

Har du betonghus på andra sidan gatan? Har du tur så studsar signalerna mellan fönstren. Testa i alla fall att ställa din router i fönstret och se om du kan ansluta till denna från ett annat fönster uppe/nere.

Av kobb3

Annars kan du ju alltid köra trådlöst och använda din andra router som extender. Då slipper du dra kabel.

Det är ju bara att köra på företagsabonemanget så är abonemangsfrågan avklarad.

Av kobb3
Skrivet av jowejowe:

Rätta mig om jag har fel (ingen blir gladare än jag ...), men den omvända bevisbördan gäller tyvärr bara privatpersoner. I mitt fall används datorn i mitt jobb och är inköpt genom ett kundkonto på Webhallen.

Du ska väl ändå vända dig till Webhallen direkt? Bara hänvisa till att andra har haft samma problem och att det är ett tillverkningsfel.

Om webhallen inte ger med sig så är det tyvärr bara en stämning som återstår.

Av kobb3

Nu är det ju lite olika mellan person till person och hur snabbt du lär dig. Jag har dock rätt lätt för att lära mig matematik men att man har glömt grundläggande saker brukar inte göra så mycket. Ofta handlar det ju bara att du ska veta vilken metod du ska använda på vilket problem.

Jag hade inte klarat den tentan direkt från gymnasiet med Matematik E men meningen är ju att man ska lära sig innehållet, inte kunna det från början.

Dom flesta brukar göra så att man går på alla föreläsningarna (mellan 4-8h per dag) och sedan i bästa fall fyller ut dom dagarna där man behöver det med studier. Det kan vara en inlämningsuppgift som ska vara klar eller att du inte fattade hela föreläsningen (Okej, man måste inte alltid fatta exakt allting, men det kan vara lite svårt i början att veta vad som är viktigt att förstå och vad som är mindre viktigt). Generellt skulle jag säga att dom flesta pluggar ca 6h varje dag inklusive föreläsningar en vardag. Sedan 1-2 veckor innan tenta perioderna så brukar det bli mer plugg.

Det beror också på hur du lägger upp plugget. Plugga lagom hela tiden eller plugga mycket just innan tentorna. Jag brukar börja tentaplugga 2 veckor innan första tentan.

Av kobb3

Pratar vi manipulation direkt i Databasen, dvs utan ditt program?

Av kobb3

Det var birdie som hade denna tävlingen:

Datorplockepinn:
Kan du ATX-standarden utantill? Vet du vilken av kondensatorerna på ett P4-moderkort som inte behövs? Gillar du att ha sönder datorer medan de är i gång? Då ska du såklart vara med i Birdie Scenes Dator-plockepinn-tävling! Två lag tävlar mot varandra i att klippa kablar, ta bort komponenter och liknande på en dator som är igång, det lag som misslyckas och gör så att datorn inte startar igen åker ut. Kul för hela nörd-familjen! Anmäl dig på plats!

Av kobb3

Köp valfritt class 10 minneskort.

Av kobb3
Skrivet av FZL:

Man får ju faktiskt filma och ta foto på allmänna platser, så ser inte varför man inte skulle få göra det med drönare.

För att den är fjärrstyrd. Man likställer en drönare med en uppsatt övervakningskamera. Dvs du kan övervaka utan att du är på samma plats.

Av kobb3

*Eftersom att bakplåten på grafikkortet sitter fast, måste ju ha massa special om du ska kunna fästa denna i två portar men verkikalt
*Hur hålls grafikkortet stadigt i luften?
*Dyrt med saker som inte så många vill ha

Av kobb3

Jag skulle väl snarare säga tvärt om mot alla andra. Det kommer vara sjukt svårt att få en spelarbas utan bra marknadsföring och sannolikheten att du kommer lyckas med spelet är väldigt låg. Finns ju redan x antal likadana spel. Du får ju själv avgöra om du tycker tex 100, 1000 eller 10 000 spelare är värt mödan.

Såvida spelet inte blir en "hit" så kommer det inte göra så mycket skillnad för en arbetsgivare om du färdigställer spelet eller inte. Bara du har något att visa.

Av kobb3
Skrivet av Kejsare102:

Tjo!

Konfar upp datorer dagligen med hjälp av en drös .bat filer för att t.ex. installera mjukvara och nätverksprinters.

Jag använder mig redan av streckkoder för att skriva in data som behövs vid konfigurering av vissa program, så om det på något sätt skulle gå att automatiskt starta en .bat fil genom att bara skanna info från en sträckkod skulle det underlätta något otroligt.

Någon som har erfarenhet av detta?

OBS: Forumkategorierna här är förvirrande, så om jag postat detta i fel subforum är det bara att säga till!

Har du skrivit .bat filerna själv?

Låter ju dock som ett enkelt problem. Skriv ett nytt program som tar in streckkoder som input och kör dina .bat filer beroende på vilken streckkod som lästes in.

Av kobb3

Det bästa sättet att lära sig är ju helt klart med ett projekt där du måste använda dig av olika saker.

Annars är det ju bara att läsa på saker du har svårt för, fast det kanske inte är så roligt eller lätt att förstå. Det finns inga direkta genvägar till att lära sig det.

Av kobb3

Då är det väl bara en stämning som återstår?

Av kobb3

Jag har typ samma problem på min dator på senare dagar men tycker det beror mycket på vilka sidor man har uppe. Jag upplever det dock som att jag inte får tillbaka allt minne bara för att jag stänger alla flikar, jag måste starta om hela webbläsaren.

Av kobb3

Om du vill slippa hålla på med loggar så finns även netstat, tex "sudo lsof -i" för att få ut alla nuvarande connections och alla applikationer som lyssnar. Du kan tex greppa föratt få ut den informationen du vill ha.

Av kobb3

(Lite på sidan av: Det är faktiskt vettigt att inte ha fulla rättigheter hela tiden, tex om du får virus)

Av kobb3
Skrivet av Litenskit:

Nsd.se en hemsida som förstörts totalt, tungladdad nå djävulskt, har man inte super internet och går in på sidan så hoppar sidan upp och ner beroende på vad som har hunnit laddas. Klickar man på något innan sidan är 100% färdigladdad är risken stor att man hamnar på något helt annat, som oftast är reklam.

Jag kan inte vara inne på sidan i 5 sekunder utan att bli tokig. Det går ju inte att fokusera någonstans eller se vad som är nyheter eller inte. Det blir marginellt bättre utan reklam men då blir sidan 1/2 vit.

www.nsd.se

Av kobb3
Skrivet av Ain0k:

Roligt!

Blir en sån här till 3D Skrivaren tror jag.

Vad tror ni livstiden är på en sån här? Klarar den ett par tusen timmar?

Jag har haft min raspberry pi I model B körande 24/7 i 3 år, aldrig haft något problem. Jag har start om den kanske 10 gånger under den tiden pga flytt av raspberryn men inte mycket mer än så.

Av kobb3
Skrivet av NintendocatTM:

Uppgiften lyder såhär:

Metoden "heltal" tar emot ett heltal (kan vara ett negativt heltal, 0, eller positivt heltal) och skriver ut alla heltal mellan och inklusive 0 och detta heltal.

metoden "main" matar in ett heltal och anropar metoden "heltal" med det inmatade värdet som argument.

skapa ett program som består av metoden "main" och metoden "heltal".

problemet: när jag skriver t.ex " -5, så skriver den inte ut något mer än "-5", hur använder jag en loop för att få det att fungera?
finns det någonstans jag kan läsa hur man gör så länka gärna!

tack i för hand!

Kod hittils:

package metoder;

import java.util.Scanner;

public class Övning8 {

public static void main(String[] args) {
Scanner in = new Scanner(System.in);

System.out.println("Skriv ett heltal: ");

int n;
n = in.nextInt();
heltal(n);

}

public static void heltal(int n) {

for (int i = 0; i <= n; i++) {

System.out.println(i);

}

}

}

Din loop går ju från 0 till och med talet n. Om du skriver in ett negativt tal som n så börjar din loop ju på 0 och sedan kollar den, är 0 <= -5. svaret på det är ju nej.

Tänk till exempel på hur du skulle göra om du bara ska skriva en funktion som fungerar för negativa tal.

Av kobb3
Skrivet av sofha:

Okej här kommer modellen, jättesnällt att du vill testköra!
Meddela mig gärna när du har kopierat den så att jag kan radera inlägget:)
Problemet går ut på att en fabrik producerar produkter (A och B) och skickar ut en viss mängd till ett warehouse och en annan läggs på lagret hos fabriken. Sen skickar warehouse iväg produkter till kunden och resterande lagras.

(kopierat)

Jaha, det var ju inte en liten modell. Jag tvivlar på att jag kommer orka sätta mig in i hela modellen, tyvärr :(. Sjukt lätt att göra något litet fel i modellen.

Testa annars att skapa den minsta datafilen du kan komma på och se om det blir rätt svar.