Inlägg

Inlägg som mille666 har skrivit i forumet
Av mille666
Skrivet av Philstar:

Buden är överallt just nu, drog dem andra 2 sig tillbaka också eller varför la den senaste budgivaren 1k? 😂😅

Vet ärligt inte. Just nu i mina ögon så leder @impendingdoom00

Kanske nån admin kan rensa upp lite i tråden? Ta bort allt som inte är legitima bud?

Av mille666
Skrivet av Mmm222:

Får dra tillbaka budet såg att det inte fanns nåt kvitto = garanti !

Fullt förståeligt, gjorde ett dumt val att göra inköpet kontant... och har letat frenetiskt efter kvittot. Så räknar det som borta.

Av mille666

För att försöka styra upp det lite.

Steamdeck 1: 2000:- och leds utav @Donhoz
Steamdeck 2: 4000:- och leds utav @Penguin

Av mille666

2x Steamdeck 512gb

I ett försök att hitta mer tid till gemensamhet så köpte jag 2 stycken Steamdecks 64gb till mig och mitt ex... och förhållandet hann ta slut innan vi ens testat dom.
Så därför säljs dessa nu!

Jag satte i en 512gb disk i båda för att kunna ha plats till ett gäng spel. Decksen köptes in den 16e Mars, köparen kan få bekräftelsemailet om så önskas.
Disken som sattes i båda är Kioxia BG5 KBG50ZNS512G M.2 512GB (Kvitto finns).

Decksen har använts mindre än 2 timmar var, original-laddaren är inte ens uppackad i någon av paketen och allt, precis allt, man får med är kvar i paketet. Original-disken skickas också med.

Tänker mig att det inte är så många som är lika korkade som jag och köper två decks samtidigt, så jag delar upp dom i två olika paket.
Skriv i budet "Steamdeck 1" eller "Steamdeck 2", följt av vad ert bud.

Skulle det komma in ett bra bud på båda samtidigt så är det klart fördel-aktigt, se bara till att eventuellt förhållande håller längre än två månader från inköpet

Påbörjar budgivningen på 2000 kronor per Steamdeck.

Hämtning i Huddinge föredras, då kan du också verifiera att dom fungerar som dom ska. Skulle det skickas ska budet vara värt besväret att skicka med Postmord, och köparen tar risken för deras hantering.

PS. Pro-Tip: Gör inte dyra inköp för att försöka rädda ett förhållande.

Läs hela annonsen här

Av mille666

Asus ROG Loki 1000w SFX-L

Har ett 1000w ROG Loki som var tänkt för ett SFX-bygge som tyvärr aldrig blev av, och tänker att någon annan kan göra något häftigt med denna besten till nätagg. Köptes in i Januari 2023.

Nätagget i sig är väldigt framtidssäkert med ATX 3.0 och redo för PCIe Gen 5.0 grafikkort.
Mer info här:
https://rog.asus.com/power-supply-units/rog-loki/rog-loki-100...

Har enbart packat upp det för att beskåda det, samt testat idag för att se så det fungerar som det ska.
Inget kvitto.

Tänker mig att budgivningen kan starta på 1000 riksdaler och säljes till högstbjudande. Hämtning sker i Huddinge och föredras, kan skickas om budet är värt besväret och sker på köparens risk (Postmord).
Jag förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill.

Läs hela annonsen här

Av mille666
Skrivet av yrfhar:

Jag har en pensioninkomst från 62 år på 9 000 kr efter skatt och fick 2 037 kr att betala. Jaja, staten, slå på den som redan ligger ner. Den höga skatten man betalat i Sverige hela sitt liv till dess tycker jag är ett bedrägeri på högsta nivå (inkomstskatt och moms).

Jag gillar att få folk att tänka annorlunda so here it goes:

Se det såhär, du har fått "låna" 2037 kronor från staten det senaste året, till en nollränta!

Hade du istället fått pengar tillbaka, så hade du "lånat" ut pengar till staten för en nollränta, det är väl inte lika skoj? Pengar du kunde lagt på börsen och få avkastning på t.ex!

Av mille666

Nu är ju den stora frågan vad dom snålat in på så mycket för att mer än halvera priset?

Av mille666

Ringde Telenor före lunch, bytte till dom vid förra black friday och fick då 1000/1000 för 249:- under 12 månader. Avtalet går ut i December så det var dags.

Dom hade på erbjudande 1000/1000 för 299:- i månaden för mig. Så jag ringde och hamna först hos sälj-avdelningen inom två minuter och förklarade att jag ville ha det erbjudandet. Han försökte sälja på TV och Mobil, inget jag hade intresse av. Han frågade om hur många som använde nätverket, för "1000/1000 är väldigt mycket för mindre än 4 pers". Förklarade att jag jobbar inom IT och har flera servrar som behöver bredden.

Han sa då att han skulle koppla mig till en kollega som kunde ge mig bättre rabatter än vad han kunde. Blev kopplad till "befintlig kund avdelning" om jag hörde rätt. Tog 10 minuter.

Pratade med killen och han ville ge mig 200/200 för 269 kronor i månaden. Jag sa blankt nej och förklarade att jag fått erbjudande från Telia som jag hellre går med då, och att han kunde koppla mig till uppsägningsavdelningen.
Han stoppade mig då, sa att han "skulle prata med sin chef". Tog väl 5-10 minuter och sen kom han tillbaka och sa att han skulle förlänga mitt erbjudande jag fick förra året (alltså 249:- istället för 299:- som dom har nu), i ett år till. Glad var jag! 😃

Av mille666
Skrivet av pokerztar:

Jag jobbar som ekonom, (redovisningsansvarig för ett par bolag, controlling och projektuppföljning.)
Lön: 45500
Ålder: 29
Utbildning: högskola
Erfarenhet: ~5,5år
Förmån: 30 dagar semester, 5000kr friskvård.

Fråga till er.
Har blivit kontaktad av rekryterare om en it/ekonomi-tjänst. De erbjuder 52tkr i lön, 3500 i friskvård och 30 dagar semester. Man kommer resa och vara borta någon natt varannan vecka.
Jag kommer få ungefär dubbel så lång restid fram och till jobbet. Det är en tjänst som verkar väldigt intressant att testa. Samtidigt så trivs jag väldigt bra där jag är. Jobbar nära ledningen, väldigt mycket flexibilitet och kan påverka processer i hela organisationen, nära till jobbet

Hur hade ni resonerat? Har fått cirka 2-3tkr i löneökning varje år. Vilket skulle ta cirka 3,5år för att nå den lönen jag erbjudits. Lönen är inte allt så det som göt det jobbigt är att tjänsten attraherar samtidigt som jag gillar min arbetsplats

Jag skulle säga att du ska prata med din chef. Det gjorde jag när jag fick ett erbjudande som var 25% högre av vår största konkurrent. Detta efter att chefen inte ville göra något åt min lön och skyllde på HR.

När jag prata med min chef och visade erbjudandet som jag fått av vår konkurrent, så tog det mindre än ett dygn och han matcha lönen plus tre månaders retroaktivt

Detta beror ju lite på hur pass värdefull du är på företaget. Är du lättersättlig så är det en annan sitts, men med tanke på hur nära ledning osv du är, så låter det inte som det.
Om du nu har en "svinbra" chef, så kommer han förstå och göra sitt bästa för att ha kvar dig.

Av mille666

Fick nu mail om att ordern på Thrustmaster är annullerad. Men kan alltid försöka!

Av mille666

Blanc 1664 här nu!

Av mille666
Skrivet av Mighty Mic:

Tack @mille666 för tipset!

Eftersom vår tredje Neato precis gett upp hade vi redan bestämt oss att det var en S6 MaxV som vi ville ha. Därför ringde jag Kjell & co direkt när jag sett ditt tips och bokade dammsugaren, men när jag några timmar senare åkte förbi butiken i KK visade det sig att någon mer hade ringt in och att ansvarig i butiken hade lovat att skicka "min" dammsugare till Luleå (trots att hon visste att den redan var bokad av mig). Det hela löste sig med att de tog hem ett ex från en annan butik som jag fick köpa för 2000 kr (!).

/M

Vilket jäkla kap du gjorde då! Glad att det kom till nytta! 😃😃😃

Av mille666

För några år sen så matcha jag med en tjej på Tinder som bodde på en gård utanför Norrköping. Jag åkte till henne en helg och första kvällen så drack vi en del. Vi gick ut ibland på gården och jag var lite amazed över hur mycket man såg stjärnorna där (jag är uppvuxen på landet, men inte såhär långt utanför stan så himlen var väldigt annorlunda!).
Hur som helst, efter lite dricka så var vi mer än salongsnyktra, och när vi satt ute så helt plötsligen dök det upp en lång rad med prickar på himlen som följde en rak linje över horisonten. Vi var ju lagom onyktra och fatta inte vad som hände, det var ett 50-tal prickar på en perfekt linje som rörde sig sakta över himlen. UFO? Ryssar? Vad vet vi..
Dagen efter så hittade jag att det var Starlink vi såg Kände inte till det innan, så det blev ju lite weird.
Video för er som inte vet hur det ser ut:

Och vanlig bild på himlen som jag tog med mobilen:

Av mille666

Produkt: Roborock S6 Maxv (svart)
Länk: Fysiskt på Kjell & co outlet Kungens kurva
Kategori: Dammsugare
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/product.php?p=5354955
Pris: 2500:-

Står på den att produkten är öppnad men själva dammsugaren ser oanvänd ut. Ruskigt bra pris, hade själv köpt den om det inte vore för att jag skaffa en S7a nyss.

Av mille666

Xiaomi mi band 6 har ju stressmätare och kan varna för sånt. Jag har en men aldrig lyckats trigga det larmet, men det är nog för jag är väldigt lugn av mig Billig också, så är du inte nöjd så är det inte så mycket pengar i sjön. Fick min för 299 på BF hos inet.

Av mille666
Skrivet av Toobbbbee:

Classe kör nåt erbjudande endast idag.

Rabattkod FA10 för 10% på ett köp över 800kr.
Rabattkod FA15 för 15% på ett köp över 1300kr.
Rabattkod FA20 för 20% på ett köp över 1800kr.

Tror man behöver vara medlem men då är det bara att bli det gratis! 🙂

https://www.clasohlson.com/se/

Vill bara tacka för denna! Min robotdammsugare gick sönder för ett tag sen (med ett rätt enkelt fel egentligen, men jag hittar inte rätt sladd/kontaktdon till sladden som gått sönder inuti).

Så nu fick jag en Roborock S7 för 4159:- efter rabattkod. Tänkte köpa S5 max för 3500, så kändes värt att lägga det lilla extra.

(Speciellt för mig som har långt hår och umgås enbart med fruntimmer med långt hår.. och aldrig orkar moppa golvet ordentligt)

Av mille666
Skrivet av CCWarlock:

Förförra uppdraget rekommenderade max 10 tecken på lösenord för att inte bryta legacy-system. Hrhrhrh

Har jobbat för ett större outsourcing-företag i Norden och det där är vanligare än vad man tror. Läskigt.

Sverige må vara en av dom mest digitaliserade länderna i världen, men säkerheten är otroligt kass. IMO pga vi varit med så länge. Alla länder som kommer in sent i utvecklingen får mycket "gratis" så att säga.

Av mille666

Vill bara kasta in en tanke, en sån här artikel är förmodligen inte riktad mot oss som kan IT lite mer än genomsnittliga användaren.

Jag jobbar som head of cyber security på ett större bolag inom industri och har nyligen ändrat lösenordspolicy från 8 -> 12 karaktär (plus vi har lagt till bad password check i Azure AD, Rekommenderas!).
Det jag såg innan när jag plocka ut lösenords-databasen (krypterad självklart) och försökte knäcka den med ett 3080, var att en stor del av alla lösenord som knäcktes, var inte alltid korta. Utan det var, som det nämns i artikeln, lätta ord i kombination med nån siffra och många gånger ett utropstecken före eller efter (lätt att ställa in i t.ex. hashcat så man gissar på sådana vanliga tillägg)

Exempelvis:
Hammarby1997!
Yamaha12
!Jonathan19990101

Ett exempel jag också sett på tidigare bolag, som är långt och fint, men faller på principen om lättgissat är:
WorldOfWarcraft1337!

Jag såg någon som nämnde att det är onödigt att gå upp till 12 tecken, i viss mån håller jag med, men det är också en liten tvingade kraft i att få folk att börja använda lösenmeningar istället för lösenord. Många bäckar små!

Något som säkerhetsbranschen generellt också rekommenderar, är att sluta tvinga användarna byta lösenord vart tredje månad. Det slutar bara med att dom har en siffra i slutet på lösenordet som dom plussar på vart tredje månad. Vi kör på vart 12e månad.

Annars är jag förespråkare för Windows hello, bad password check i Azure AD och så för inloggning en Windows dator, annars så är det självklart MFA som gäller överallt, samt Yubikey!

Av mille666

Nyckeln borta Inte tagen av mig dock

Av mille666

Nyckeln borta Inte tagen av mig dock