Inlägg

Inlägg som nord_93 har skrivit i forumet
Av nord_93

Tack för bra svar! Lite riktlinjer. Skulle vilja beställa nytt från en och samma butik för enkelhetens skull, ha bra support och så vidare. Tänker en cpu med minst 8 trådar för att framtidssäkra. En liten dator är ingen dum idé heller!

Av nord_93

Surfdator till äldre släktingar

Fick en förfrågan om att hjälpa till att fixa en ny dator som endast används till surf. De ville ha en ny stationär dator och de kör just nu min gamla burk med rötter från 2008 med en Q9550 och 4gb ram vilket har fungerat rätt bra tro det eller ej ;). Var tio år sen jag byggde en dator och har tittat lite på Inet och det ser ut som att det inte lönar sig längre att bygga en egen dator med så låga krav? Har tagit fram två alternativ som jag skulle vilja ha inputs om. Tack på förhand!

https://www.inet.se/produkt/2221809/lenovo-ideacentre-mini-5-...

https://www.inet.se/kundvagn/visa/6BAWAUdkEzxZP15GpuIVufuSFLI/surfdator

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/6BAWAUdkEzxZP15GpuIVufuSFLI/su...

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av nord_93

Har haft en matebook x pro 2018 sedan förra sommaren. Älskar skärmen! Den är kalas att arbeta med när man får plats med en hel del extra på höjden! Kameran i tangentbordet känns kanon så länge man inte behöver använda den, vilket man ändå gör ibland i coronatider 😄 Modellen ser inte ut att ha uppdaterats mycket alls i de senare versionerna men jag hoppas de har en bättre kvalitetskontroll då musplattan glappar lite och även chassit mot bordet i vissa lägen. Har även haft blåskärm när jag spelar med laddaren i. Överhettning eller bugg är svårt att säga.

Av nord_93

Ny dator kraschar vid spel

Datorn får blåskärm upprepade gånger när jag spelar Civilization 6 (Dx11) . Alla gånger med laddaren i. Datorn känns väldigt varm. Tar bort throttlestop med undervolt för att säkerställa att cpu inte är instabil men det kraschar ändå. Ändrar till att spela med Dx12 och drar ur laddaren och då kraschar det inte. Överhettning? Det är snart ett år sedan jag köpte datorn så jag undrar om detta är ett garantiärende?

Av nord_93

Mina Jaybird X3 har gått sönder efter 9 månaders användning och jag har tröttnat på dessa trådbundna förbrukningsvaror. Vill ha tips på truly wireless för runt 1000 lappen. De ska sitta bra även på gymmet eller vid löpning och de får gärna ha en bra mikrofon då jag pratar mycket i telefon. Har spanat in dessa kandidater men jag uppskattar alla tips!

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5013780
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5054273
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5159538
Airpods?

Av nord_93

Nu har jag installerat om Windows med AHCI inställt. Bootar som det ska men den ena disken krånglade och systemet ville köra en reparation på disken vilket den gjorde i Windows med misslyckat resultat. Vid omstart prövade datorn att reparera igen innan Windows bootade och nu fungerade det. Disken har också en varning i Crystal Disk Info. Satte i pappas förmodat havererade 1tb hdd och den står nu och försöker rädda filerna med Drill Disk. Håller tummarna

Skickades från m.sweclockers.com

Av nord_93

Jag vill inte formatera och radera filerna. Jag har testat andra SATA portar, då kommer jag till välkomstskärmen och sen blir det svart och bara muspekaren synns.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nord_93

Diskarna har fungerat felfritt i min burk och de fungerar om man pluggar i SATA kabeln när Windows är uppstartat på min pappas dator. De upptäcks även av bios men ligger som IDE masters och slaves. C: har bara en partition. Funderar på att installera om den som AHCI!

Skickades från m.sweclockers.com

Av nord_93

Dator vägrar boota efter byte av lagringsdiskar

Väldigt tacksam om någon skulle kunna hjälpa mig med detta.

Pappas dator har haft två hårddiskar (ide+sata) som han inte kommer åt filerna på. Han vill ersätta dessa och jag har då flyttat över två hårddiskar till hans dator från min (båda sata) och nu vägrar datorn boota. Den laddar windows sen kommer man till en svart skärm. Det fungerar om man låter datorn boota och sedan pluggar i diskarna när den är i windows, men den nyaste disken har väldigt dålig prestanda. Sen blir det samma strul vid boot igen. Jag har dubbelkollat så att ssd är första boot drive. Värt att nämna är att alla diskar ligger i ide mode. Det är ett AMD Phenom II system. Hur kan jag lösa detta? Trasigt moderkort eller mjukvarufel?

MVH Erik

Av nord_93

Är ute efter en ultrabook och var nära att köpa Huawei Matebook X Pro 2018 när denna tillkännagavs. Bör jag vänta på XPS 2-1 13?

Skickades från m.sweclockers.com

Av nord_93

Hur påverkar det här datorer från Huawei med Windows uppdateringar osv? Vågar man köpa i dagsläget ?

Skickades från m.sweclockers.com

Av nord_93
Skrivet av AGI:

Ingenting. Det beror på om Microsoft kanske väljer att göra något isåfall

Tänker att Microsoft kanske begränsar uppdateringar av Windows för Huawei. Zenbook (pro) får för övrigt dåligt betyg av The Verge.
https://www.theverge.com/reviews/2018/8/30/17796848/asus-zenb...

Har dreglat över Matebook x pro i ett år, och nu när studier och behovet av en laptop närmar sig så är det väll dags att slå till. Värdig uppgradering till min core 2 quad rig som tuggar på än idag 11 år senare. Utmanaren har varit Dell xps 13 2019 som fallit bort efter att jag läste om deras kvalitetsproblem och coilwine, och Surface Laptop 2 för dess i/o och pris.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nord_93
Skrivet av AGI:

Eller så beror sänkningen på nyliga sanktioner mot Huawei 😉

Möjligt men hur påverkar det mig som konsument efter köp med uppdateringar osv?

Skickades från m.sweclockers.com

Av nord_93

Nu finns förra årets matebook x pro för 16900kr, sannolikt en utförsäljning innan 2019 års uppdatering når Sverige. Är det någon som kännt på nämnda datorer i butik och kan ge feedback om hur de känns? https://www.prisjakt.nu/product.php?p=4700461.

Skickades från m.sweclockers.com

Av nord_93

1300 + frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av nord_93

900 + frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Av nord_93

Bärbar med rätt känsla

Hej, hittar ingen tråd som ger mig svar så skapar en ny. Jag går i tankar att köpa laptop. Den ska användas till slösurf, film och musik.

Prisklass 7-8k
Storlek 13-14'
Minst 8GB ram
Full hd skärm
Intel 14nm
SSD

Prioriterar bra kvalitetskänsla och den får gärna vara tunn. Plastiga datorer är bannlysta. Bra ljudkort och touchskärm är uppskattat.

Har tagit fram ett par förslag men vill ta reda på vilken som är bäst för mig.

Acer: https://www.inet.se/produkt/1978100/acer-aspire-v3-372-i5-8gb...

Asus: https://www.inet.se/produkt/1960149/asus-tp301ua-i5-8gb-128gb...

Lenovo: http://www.siba.se/datorer/barbara-datorer/barbara-datorer-li...

Av nord_93

Stoppade i en samsung 840 evo 120gb och windows 8.1. Datorn känns som ny igen så jag kan verkligen rekomendera det!

Skickades från m.sweclockers.com

Av nord_93

Uppgradera htpc

Min gamla burk (se sign) börjar kännas slö, främst vid uppstart. Vill ha en uppgradering med mest bang for the buck. Tankarna faller såklart på ssd men jag undrar om min C2D kommer bli en flaskhals?

Datorn används nästan uteslutande till surf, netfilx och spotify så kräver ju inga raketprestanda.

Av nord_93

Skrivbordet svart, datorn låst

När datorn laddar windows vid uppstart så går allt bra tills skrivbordet ska visas. När blir allt svart och det enda som syns är muspekaren. Sen händer inget mer.

Har inte haft några problem med datorn innan, och har inte installerat något program på senaste tiden.

Burken drivs av Radeon 5770 och win7 64bit.

Skulle bli myyyycket tacksam för svar!