Inlägg

Inlägg som totte1015 har skrivit i forumet
Av totte1015
Skrivet av Pirum:

Tror det är enklast för dig att sälja moderkortet på marknaden här eller Tradera eller nåt. Tror butikerna inte är pigga på att bryta paketpriser.

Men ibland tänker de tokigt. D*st*n hade skickat mig fel TV en gång, det var samma tillverkare men inte den modellen jag beställde. Sabla krångel utbröt innan de gick med på att låta mig returnera TVn på deras fraktbekostnad, på pall (den kom inte på pall), och då ville de att jag skulle returnera även datorsaker, kablar och annat jag köpt i samma beställning, vilket jag som tur var slutligen slapp.

Jag tycker det har varit dåligt med uppgraderingspaket i år på rea. Kanske pga att de flesta som uppgraderar vill ha rätt bra grejor, jag vill bara ha billiga.

Jösses det lät ju ännu värre, sådant hade jag flippat helt på.

By the way, är det inte tillåtet att "outa" företag? Isåfall hade jag inte en tanke på om det är förbjudet!

Men, så här efter Black Friday och allt lär det ju vara sisådär lätt att sälja sådana komponenter, men kanske alltid någon som behöver akut julklapp till sin unge eller något

Av totte1015
Skrivet av Robortic:

Förstår hur du tänker.
Men om du tänker som så att det är moderkortet nästan hela vinsten ligger i. Samtidigt har flera kit fast moderkort eller bara ett valbart.

Mja... Men det borde framgå tydligare.
Vet inte hur Konsumentverket tänker men vill inte hålla på käbbla så...

Jag har för mig det gick att välja mellan tre eller fyra stycken moderkort dock.
Och i9an var största anledningen till att jag gav mig på paketet, samt att jag då fick med allt annat jag istället hade fått jaga annars..

Jag vet inte, jag får nog ta en vända till med kundservice sedan. Han som jag chattade med var lite otrevlig dessutom, när jag utan otrevlighet sa att det står inget i deras villkor att man inte kan returnera en komponent i paket, samt att det står på återköpssidan " Retur av denna varan hanteras speciellt. Ta kontakt med kundservice."

Det låter ju verkligen som det borde gå att lösa, men det måste hanteras manuellt.

Han svarade "jag känner inte att vi kommer någon vart i denna konversationen nu."
Aldrig stött på den tonen innan hos kundservice.
Jag ifrågasatte bara varför det inte framgår någonstans, svor inte eller gick i cirklar eller så, så måste ha varit en utbränd kille bakom skärmen efter black friday.

Av totte1015
Skrivet av YaKoStar:

Du kan ju inte förvänta dig fullt pris för moderkortet när du returnerar.. Det är ju som att du ska köpa blandade chokladbitar "3 för 10:-" och sen lämna tillbaka en av de och förvänta dig fullt pris på 7 kr för den.

Antingen göra ett återköp och lämna tillbaka allt, alternativt att de drar av rabatten du fått på moderkortet och ger en rabattkod/tillgodokvitto som gäller mot det moderkort du egentligen vill ha, så du kan beställa ett nytt (kanske är sjukt komplicerat).

Nej för tusan såklart inte det är ju det jag skriver att jag tycker det är kasst att jag inte kan returnera en av komponenterna och få tillbaka det uträknade rabatterade priset!

Jag känner själv att detta börjar bli komplicerat att förklara men hoppas du förstår hur jag menar.

Jag sitter här med moderkortet oanvänt, redo för retur medans jag har använt alla andra komponenter, det finns inte på min karta att demontera allt, sittandes utan dator under veckan för att få tillbaka exakt samma komponenter igen, för det är ju så det blir...

Av totte1015
Skrivet av jaqob:

Men vad är egentligen problemet med att i så fall skicka tillbaka allt, och beställa det du vill ha? Att du redan installerat sakerna?

Precis, och det är väldigt omständigt att skicka tillbaka allt när bara jag ville ångra en komponent

Av totte1015
Skrivet av jaqob:

Jag tycker det är lite underförstått att när man köper ett paket där totalkostnaden är något rabatterad jämfört med att köpa delarna separat, så är "baksidan" just att man inte kan välja exakt de delar man vill. Men som någon annan sa, den lösning jag kan tänka mig är att Komplett låter dig skicka moderkortet och sen låter dig betala mellanskillnaden mot att köpa resten av delarna separat. Den lösning kan du ju även göra ensidigt, genom att använda ångerrätten och skicka tillbaka allt, och sen bara beställa de delarna du vill ha.

Fast i detta fallet kan man ju välja vilka delar man vill, "anpassa inför köp"
Jag bytte till bättre kylare och andra ramminnen, men dom ångrar jag ju inte...
Och alla priser räknas om direkt när jag ändrade i paketet, så dom har ju en formel för sin eventuella rabatt

Nä känns som jag har lyckats hitta en riktig gråzon här

Av totte1015
Skrivet av nu1mlock:

Det normala är ju att om man köper ett paket så kan man inte lämna tillbaka enstaka delar. Spelar ingen roll om det handlar om moderkort + CPU eller TV + högtalare eller kanske tvättmaskin + torkställning.

Om en butik går med på att endast ta tillbaka en av delarna i en paketlösning så är det av ren god vilja mot kund. Det är inte standard.

Jag har alltid tänkt att komplett är som Inets lillebror(kanske storebror) och alltid går in för kundservice, men nu börjar jag tänka om.

Som åter sagt, man kan ju välja vilket moderkort man vill i paketet, då tycker jag det är fel att inte kunna ångra det.

Jag vet inte om det är någon ide att kontakta Konsumentverket, vill ju bara lösa det.

@Komplett ?

Av totte1015
Skrivet av Robortic:

Det är väl endast om man vill ha paketpriset man köper hela paketet. Vill man bar ha några delar så är det bättre att bara välja dessa.
Förmodligen plockar de fram dessa paket för att de har moderkort som säljer dåligt, och då kan de sälja av dessa genom ett paket som är rabatterat.

Men det man tycker de kunde göra är att ta fullt pris för det du vill behålla och att du betalar eventuellt returfrakt.

Jag tänkte att moderkort som moderkort, men det jag inte tittade på var antal usb uttag, har inte tillräckligt, och sånt stör mig, samt att Asus Prime är "basic" korten, medans jag har i9an... Jag ångrar just den komponenten helt enkelt.
Medans det finns gråzon tycker jag det känns trisst att dom tvärt av säger nej.

Vid köpet av detta paket kan man ju dessutom välja och vraka fritt mellan delarna, det stör mig att man inte skulle kunna ångra, skicka tillbaka och få annan??

Av totte1015
Skrivet av Trunk:

Eftersom det såldes i ett paket så låter det väl rimligt. Det kan ju liknas vid att köpa en förbyggd dator och sedan vilja lämna tillbaka moderkortet, ingen butik skulle gå med på det och utan att kolla törs jag ändå påstå att lagen håller med.

Eventuellt skulle de väl kunna gå med på det om du betalar en mellanskillnad (jag antar att uppgraderingspaketet medförde lite rabatt) men det är inte säkert med tanke på merkostnaden det innebär för dem. Samt att de kanske måste följa något avtal från tillverkarna när de säljer paket, men det är en ren chansning.

Jag förstår om varorna i paketet är uppackade eller modifierade, men i detta fall är det ju bara att dom har slängt ner varorna i en större låda och kallar det uppgraderingspaket

Det går ju utan konstigheter att sälja moderkortet på nytt, då det är i originalkartong... Tycker jag?

Ser inget tydligt där det står om det heller.
Såklart, dom får ju räkna värdet på moderkortet i paketet räknat men vafan skicka tillbaka allt??

Tittade för skojs skull hos Inets vilkor hittar inget om deras paket där heller.
Åter, jag förstår ju såklart när vi pratar kompletta datorer och liknande

Av totte1015

Jag vill returnera moderkortet i uppgraderingspaket från komplett, men dom påstår att man måste returnera samtliga komponenter??
Är det så? Hittar inget om det i vilkoren?

Jag menar moderkortet ligger ju helt i sin egna kartong precis som man vore köpa separat

Av totte1015
Skrivet av V8Dragster:

https://www.biltema.se/kontor---teknik/smarta-hem/belysning/e...

Dessa kanske kan vara av intresse? har själv funderat på dem men inte haft behov av fler i nuläget.

Oj, Biltema alltså??
Ja man kan ju alltid prova, det har ju dom egenskaper jag söker.

Av totte1015
Skrivet av Trunk:

Hue har reats ut ganska friskt föregående år, däremot försvinner de väldigt snabbt så man får vara med i matchen litegrann.

Jag har själv köpt från proshop och jula tidigare år. Tror de gått med ~40 % rabatt. Jula säljer dock slut på sina extremt snabbt, har för mig att vi pratar om någon/några enstaka timmar.

Åh fasen.

Men jag ser inte vitsen i en hue brygga, när man kan gå via Wifi
För farsans del är det verkligen bara så han slipper resa sig för att tända i taket, så enkelt är det, och ett par kvällslampor, då har han varken lust eller råd med brygga.
Vi snackar alltså max ca300kr totalt för allt

Av totte1015
Skrivet av Nivity:

Deltaco då https://www.inet.se/produkt/3301122/deltaco-led-lampa-e27-e27...
Har själv dom och styr via google home och appen. Fungerar helt ok.

Yup, har sett, men behöver E14, inte E27 :/

Av totte1015
Skrivet av nibe91:

Proshop har bra pris på bland annat Philips Hue, om det var vad du var ute efter. ☺️

https://www.proshop.se/?s=Philips+hue

Som nämnt, tyvärr inte Hue
Via Wifi är tillräckligt avancerat för gamla farsan, en hue brygga dessutom blir för dyrt

Av totte1015

Väldigt få erbjudanden på smarta hem LED lampor??

Jag hade tänkt skaffa till farsan, som går via Wifi, men knappt något bra finns ju på BF?

Av totte1015
Skrivet av last_grimm:

inga bra erbjudanden.....

Tog själv erbjudandet för internminnet, kändes bra iallafall

Av totte1015
Skrivet av nu1mlock:

Har Elgiganten tagit bort Smarta Lampor ur deras Black Fridat-kampanj? Produkterna som tidigare var med verkar inte längre vara nedsatta och inte ens finnas med i rean längre.

Verkar så, riktigt tråkigt tänkte skaffa lite mer lampor men men

Av totte1015
Skrivet av Specias:

Ja.. ni som ordnade ett bredband på Telia när ni hade rabatterat redan. Hur lyckades ni?!

Jag pratade med en person i chatten som överförde mig till en annan person som sade att erbjudandet bara gäller nykunder, de kunde inte göra något överhuvudtaget.

Säg bara att du säger upp dig som kund och tecknar om dig minuten efter

Samma gjorde jag mot Telenor när jag inte fick deras nya skitrouter

Av totte1015
Skrivet av totte1015:

Såg ett problem som inte ens Komplett vill lösa, dom som är på rabatt, är på 3200Mhz, medans dem i paketet är på 3000Mhz, det blir ju riktigt pissigt om man gör ett bygge med två olika frekvenser...

Tycker det är dåligt att dom inte antingen lägger samtliga på 3000Mhz eller 3200Mhz för motsvarande pris, utan jag "måste" köpa fel.

Får väl ta det billigaste alternativ på RAM och sedan sälja dem, och köpa x2 16GB för 519kr stycket

Bör man vänta med lägga ordern till efter morgondagens stream? Är verifierad, men har inte en blekaste vad för typ av erbjudanden som avtäcks

Tänkte även på detta med "ram die", hurpass viktigt är det?
Jag har byggt mina senaste 4 datorer helt själv men aldrig hört talas om detta innan och med googlande kommer jag inte så långt...
Bör jag forska kring det eller bara köra på?

Av totte1015
Skrivet av shenaswift:

https://www.komplett.se/product/1180539/datorutrustning/dator...

Finns dessa för 519 kr så kan du dessutom få det från samma sida

Såg ett problem som inte ens Komplett vill lösa, dom som är på rabatt, är på 3200Mhz, medans dem i paketet är på 3000Mhz, det blir ju riktigt pissigt om man gör ett bygge med två olika frekvenser...

Tycker det är dåligt att dom inte antingen lägger samtliga på 3000Mhz eller 3200Mhz för motsvarande pris, utan jag "måste" köpa fel.

Får väl ta det billigaste alternativ på RAM och sedan sälja dem, och köpa x2 16GB för 519kr stycket

Bör man vänta med lägga ordern till efter morgondagens stream? Är verifierad, men har inte en blekaste vad för typ av erbjudanden som avtäcks

Av totte1015
Skrivet av draanexle:

I det här fallet tänker jag såhär för att fixa bästa komplett paketet kombon ifrån det erbjudandet:

CPU som den är
Kylare som den är
Ram - byt till den så den blir -1725kr billigare
Mobo som den är.

8200 kr totalt.

Sen köp ram separat istället. Amazon har 550 kr för 2x8 GB ram kit, samt 2x16 GB för 1030.

Då betalar man tekniskt sett 200kr för den AIO kylaren, iochmed att man kan köpa samma CPU och mobo från proshop just nu för ca 8100.

Inga tips på vad du kan göra annars förutom att spara lådor i framtiden. Alltid bra att göra, särskilt om det är mindre lådor då det är bra vid ärenden och extra bra om man ska sälja sakerna.

Erbjudandet från amazon finns inte kvar...
Hatar den idiotsidan egentligen, verkar som 90% av alla bra priser där är "misstag" och tas bort inom kort tid, fan också.