Inlägg

Inlägg som MaloW har skrivit i forumet
Av MaloW

Koppla ut hårddisken och kolla så att allt funkar att boota med din SSD. Gör det det så koppla in den igen och boota från ett Windows 7/10 installations CD/USB, och sen när man väljer vilken disk du ska installera på så formatera din hårddisk där och sen avbryt windows installationen och starta om datorn och boota på din SSD.

Av MaloW

Tror det är 10 i veckan man kan köpa.

Av MaloW
Skrivet av DunderHoken:

Vafan, "der8auer Delid Die-Mate 2" samt "Thermal Grizzly Conductonaut (5g)" blir ju 800kr...

En tub liquid metal går att köpa för ca. 100kr och räcker i flera år. Och det finns bra mycket billigare de-lid verktyg, själv köpte jag en 3d-printad BreakFree rev2 för 10eu inklusive frakt från Finland för min 7700K och den funkade perfa. Tyvärr tror jag inte den tillverkas längre, men där finns säkert många andra alternativ om man googlar lite.

Av MaloW

Hur mäter man detta? Mot vad har man 1,6Tbit/s? Jag antar att det är väldigt svårt att nå denna hastigheten i praktiken mot någon annan plats i världen pga. flaskhalsar längs vägen?

Av MaloW

Om jag skulle upskatta hur länge mina nuvarande grejjer kommer hålla (baserat på tidigare erfarenhet och nuvarande slitage):

Tangentbord: 10år
Hörlurar: 8år
Mus: 5år
Musmatta: 3år

Av MaloW

= betyder att man sätter ett värde till en variabel. Det du vill göra är en jämnförelse och då använder man == (2 st = tecken) istället.

Jag ser ett par till problem du kommer stöta på efter det, hör av dig om du vill ha hjälp med dom också eller om du vill klura ut det själv

Av MaloW
Skrivet av dpom86:

A) Fler trådar i applikationerna utan motsvarande kärnor ger noll vinst. (Försumbar förlust faktiskt.)

Faktiskt inte, det beror lite på. Pga. Superscaling så kan det vara snabbare att köra flera trådar på bara en fysisk kärna. Sen antar jag att du med kärnor menar virtuella kärnor, för tack vara SMT så är det super-värt att ha fler trådar än fysiska kärnor.

Skrivet av dpom86:

B) Fler kärnor utan motsvarande applikationer ger möjlighet till mer multitasking, i alla fall en liten vinst.

Det är ju helt enkelt bara smartare att välja väg B, så får applikationerna följa strax bakom.
Finns inget sätt du kan sälja en applikation på att den trådar bättre än vad kunden har antal kärnor, alltså finns inget ekonomiskt incitament för utvecklaren. Fler kärnor är lättare att sälja. Pengar-pengar-pengar...

Vi snackar privata PCs här, som kör vanliga main-stream appar. I data-centers och workstations finns absolut ett behov av mer kärnor, det enda jag argumenterar mot är att 12-16 kärnor är "välbehövd" i privata PCs, vilket det inte är.

Av MaloW
Skrivet av anon162230:

He he, ditt resonemang fungerar inte för då stannar utvecklingen och inget blir bättre.

Det enda jag sa var att jag inte höll med om att fler kärnor är "välbehövd", ditt resonemang här att det är välbehövd bara för att undvika att utvecklingen stannar håller inte, det är inte ett behov. Jag sa dessutom att jag tyckte det var trevligt att vi får mer kärnor just för att det är en typ av framgång. Så sluta sätta ord i munnen på mig, jag resonerar definitvt inte för att utvecklingen ska stanna.

Skrivet av anon162230:

Varför har vi då fortfarande inte bara en kärna i datorerna.

För att flera kärnor ger en markant märkbar förbättring för nästan alla privata PCs, upp till en viss gräns, sen kommer man in i diminishing returns rätt hårt. Dina 12-16 kärnor är rätt långt in i diminishing returns i dagsläget, därav inte välbehövd. Kanske i framtiden kommer det att vara välbehövd, men vi är långt ifrån där i dagsläget.

Skrivet av anon162230:

Om många kärnor är vida tillgängligt i de flesta hemmen kommer innovation och ideer utvecklas och datorer kommer att användas på nya sätt som vi tidigare inte visste var möjligt.

Du kan göra avsevärt mer saker med fler kärnor samtidigt, speltillverkare har gång på gång sagt att de behöver minst 8 kärnor eller fler för att kunna utveckla dagens enorma spel fullt ut och inte tala om framtiden i VR där dagens processor kraft är långt ifrån tillräcklig.

Det du inte tror du behöver idag kan du inte leva utan imorgon.

Parallellisering är trickigt, dom flesta applikationer som vanligt main-stream folk använder slår i Amdahl's Law rätt tidigt. Spel är dock ett undantag där det finns potential för parallellisering, men det är svårt och ofta inte värt mödan då bottlenecken ofta ligger på GPUn ändå. Trots att många PCs, och både PS4 och Xbone, har mer än 4 trådar tillgängliga idag (och har haft ett bra tag) så är det väldigt få spel som faktiskt verkligen klarar utnyttja dessa.

Av MaloW
Skrivet av anon162230:

detta kommer ta privat PC upp till en helt ny välbehövlig nivå.

Fast fler kärnor behövs ju faktiskt inte i dagsläget för 99% av privata PCs, så jag håller inte riktigt med om den är välbehövlig, även om jag ändå är glad över att se nån typ av framgång inom CPUs.

Av MaloW
Skrivet av LeVvE:

AMD hade 5GHz boost och 4.7GHz base clock år 2013 med FX-9590 så det är näst högsta frekvenserna då AMD hade mycket högre base clock.

Haha okej, sant. Jag borde specificerat "moderna konsument CPUs"

Av MaloW
Skrivet av Fulci:

Dessutom blir det färre riktigt bra 8700K kvar nu om Intel valt att plocka bort godbitarna sen ett tag bakåt för att fylla på lager för 8086K. Men det är baserat på saker vi inte vet om.

Yes, det är precis det som min länk påvisar.

Av MaloW
Skrivet av mrpijey:

Skyhög? Det är en fabriksöverklockad 8700K, inget annat. Kör mina båda 8700K på 4.5 med turbo på 5(utan att ändra spänningar eller nåt) och har inte ens nått gränsen än. Det enda denna processorn som ör speciellt är att det är Limited Edition. Det skiljer endast 300MHz vilket du kan klocka upp själv. Big whoop...

Det är skyhögt, det är dom högsta frekvenserna någonsin out-of-box. Det är stor skillnad mellan garanterad klockfrekvens inom TPD och med normal spänning och dina resultat på överklockning av 2st CPUs.

Det som gör denna CPUn speciell är att troligtvis är det dom högst binnade 8700K's som blir 8086K's. Detta borde betyda att 8086K's kommer on-average att överklocka högre än 8700K's. Detta stärks av tex. Siliconlottery's data, som för ett halvår sen såg ut såhär:
https://www.reddit.com/r/intel/comments/7ccxvb/silicon_lotter...

Jämnför det med dagens % och det känns högst troligt att Intel plockar dom aboslut bästa 8700K's till att bli 8086K's, vilket kan betyda att dom flesta 8086Ks borde klara runt 5.3-5.4Ghz all core.

Av MaloW
Skrivet av Maho:

Trådar angående piratkopiering är Inte tillåtna.

Fel.

"Det är inte tillåtet att sprida länkar till piratkopior. Det är inte heller tillåtet att diskutera hur man kringgår kopieringsskydd eller olovligen kopierar upphovsrättskyddade verk.

All antydan till innehav av piratkopierat material är förbjuden."

Av MaloW

Arma 3, det är rätt unikt i hur det presterar, så går inte riktigt att interpolera prestanda utifrån hur andra titlar presterar. Absolut bästa hade varit en multiplayer session, men det är ju rätt svårt att få bra test-data från, så det näst bästa är att köra nån av dom benchmark scenarios som finns i steam workshop.

Av MaloW
Skrivet av UMJ:

Nej den är inte identisk X34 är en VA panel, X34A är en ISP panel, och X34A ny på Inet kostar 8 999:- nu beställde en från Inet nyss.

Skulle aldrig ge 7k för en X34 idag begagnad de bruka tomt även säljas på blocket för ca 4-5k

Fel, X34 har definitivt en IPS panel också: https://www.inet.se/produkt/2205428/acer-34-predator-x34-g-sy...

Av MaloW
Skrivet av Sableye:

Nej, det är den första modellen X34, men jag vet faktiskt inte vad skillnaden är. Vissa säger att stativet är annorlunda, och andra säger att de är identiska. Inköpt november 2015 om jag minns rätt. Kvitto finns.

Afaik så är X34 60hz och X34A 100hz. Dock kan X34 överklockas till 100hz vilket gör den identiskt med X34A. Det är inte alla X34'or som klarar att överklockas till 100hz dock. Jag har en X34 också, och min klarar 100hz utan problem iaf.

Av MaloW

Fortnite är rätt unikt och jag tycker inte riktigt att det passar att klumpa ihop med PUBG och H1Z1. Även om game-modet tekniskt sett är detsamma så är gameplay-stilen och tempot helt annorlunda. Men Fortnite är helt klart roligast att spela utav dessa 3 tycker jag.

Om man dock gör en jämnförelse mellan dom mer klassiska Battle Royale spelen så vinner fortfarande Arma 3 modden Battle Royale (det vill säga föregångaren till PUBG) över dom allihopa.

Av MaloW

Dessa 4 är absolut bäst inom deras områden, jag kör alla 4:
Lönekonto, betala räkningar & lån: Skandiabanken
Aktier & Fonder: Avanza
Kreditkort i Sverige: Remember:More
Kreditkort för bankomatuttag utomlands: Norwegian

Av MaloW
Skrivet av Bernd_P1:

skulle tror om intel verkligen uppgraderade sin tandkräm till tandkräm+ eller t.o.m. riktig kylpaste så skulle någ alla stora tekniksidor skriva om det

Det har aldrig varit fel på Intel's kylpasta, pastan dom använder har alltid varit av hög kvalité. Värme-problemen som hjälps av delidding beror på att limmet som Intel använder för att limma fast IHS-en expanderar när den torkar och skapar ett gap mellan IHS och CPU-kärnorna vilket obviously suger för värmeöverförning.

Här du en källa där dom jämnför Intel's stock TIM med NT-H1, spoiler: Intel's vinner. https://images.anandtech.com/doci/9505/1b%20CPUIHS.png

Av MaloW
Skrivet av Teknocide:

Väldigt off-topic, men utifrån din kommentar låter det som du valt att implementera ett jättestort anti-pattern: svälja exceptions och returnera null istället (vilket kommer ge null-pointer exceptions utan något som beskriver problemet i detalj, vilket de svalda undantagen förmodligen gör)

Jag håller med, det är lite av en temporär-lösning atm, jag har tänkt byta ut "return null" till att kasta ett checked exception istället. Problemet var att jag behövde en snabb-fix till att där kastades unchecked exceptions från gson, och jag hatar verkligen unchecked exceptions i min kod, i just detta exemplet så dog hela min http-server eftersom runtime-exceptionet propagerades upp hela vägen och dödade min tråd eftersom det aldrig hanterades.