Inlägg

Inlägg som input har skrivit i forumet
Av input

Behöver hjälp med Bios uppgradering

Hej,

Fick en HP server när jag gick en Microsoft kurs. Servern låg nerpackad över ett år och nu verkar licensen/supporten gått ut.
Undrar om någon kan vara så snäll och hjälpa mig hur jag ska gå till väga eller ladda ner senaste bios versionen till mig (usb).

Jag har installerat pfsense direkt på servern med mjukvaru-raid och fläktarna går ganska fort. Läste att detta ska vara tillrättat i nyare bios versioner. Den jag har idag är från 2013.

Av input

Ni som har en sådan här dator, är ni nöjda? Hur är kvalitén? Håller prylarna?...Lite tips önskas.

Av input

Ring till Loopia och berätta att dina länkar (ankare) inte fungerar så fort du använder deras domännamn som du hyr, viktigt att påpeka skillnaden med ditt IP, på så vis kanske Loopia tar på sig felet och hjälper dig.

Be och få tala med en tekniker eller supportavdelningen.

Av input

Är inte proffs på detta men din kod ser ut att vara korrekt skriven. Eftersom länken tar dig till ankaret när den innehåller antingen rätt IP eller en relativ länk så verkar felet ligga i webbservern eller hos Loopia.

Kan inte komma på vilken inställning det skulle kunna vara så jag gissar på Loopia. Med rätt ip så fungerar det men inte när du väljer domännamnet, verkar vara något dns-strul...

Ska jag vara ärlig så vet jag inte men din kod verkar vara rätt.

Kontrollera igen om länken är korrekt när du använder domännamnet.

Återkom gärna hur du har gjort även om du inte lyckats lösa problemet.

Av input

Jag var jättenära och köpa en Asus EEE Pc 1000H men läste om att HP snart säljer en rackare med Linux/Ubuntu förinstallerat.

Den heter Hp mini 110 Mi och är efterföljaren till mini 1000. Vad jag däremot läste var att mini 1000 hade stängt av konsollen/terminalen och det hoppas jag att man har ändrat på den nya kommande modellen.

Kan ses här.

http://www.linux-netbook.com/hp-mini-110-mi

Hur som helst, skulle den också vara låst så köper jag en Asus EEE pc 1000H istället och kastar i Ubuntu eller Debian.

Av input

Hej.

Utan att ha tittat på din sida och källkoden så kan jag ge dig ett litet tips. Se till och stänga av html och script från att kunna köras via ett inmatningsformulär. Jag misstänker att en av dem vanligaste intrången (försök till intrång) sker via formulär med körbar kod.

Av input

Hej igen. Nu ser det mycket bättre ut och hälsa din vän, han har kodat sidan bra.

Angående uppdelning så kan du ju skapa en länk till i din undermeny som heter city eller något..Då kan du flytta över stadsbilder till city och låta naturbilder som innehåller grönt och skönt ligga kvar under natur.

Bra jobbat!

Av input

En liten sak till som jag kom på. Inget krav men underlättar användaren. Försök att få aktuell sida markerat på menyn. Ett tips kan vara att du skapar aktuell sida på menyn i fetstil...eller annan färg, förstår du?

Detta är för att användaren lättare ska kunna orientera sig på din webbplats. Tycker att dina rubriker säger tydligt var man är men många förlitar sig på en meny för navigering och orientering..annars en väldigt bra sida!

Av input

Hej Daniel.

Kikade på din hemsida och måste säga att den är väldigt bra skapt. Jag utgick från några saker som jag tänker nämna.

Det är ganska uppenbart att din hemsida riktar sig mot intressenter för fotografering, oavsett om det är hobby eller yrke.

Tillgängligheten är bra, du har en global meny som är skapad vertikalt med under-menyer.

Presentationen för bilderna är bra upplagt där man kan se en helhet över samtliga bilder samt förstorat bläddra sig igenom dessa.

Du har skapat en sida om dig själv och en kontakt-sida som ger användaren ett seriöst intryck om dig och hemsidan.

Man kan lätt förstora upp sidan genom att skrolla med musen.

Det jag tycker att du ska ändra på är tre saker.

1. Gör texten lite större, en användare ska helst slippa och förstora upp, tänk på att det finns användare som är synskadade.

2. Färgsättning på text, ha en lite ljusare text, förstår att vit inte fungerar men försök och hitta en ljusare grå färg.

3. Under sidorna Photos och Digital Art har du bara under-menyer. Försök även att få dit lite text som ger info om sidan...ser lite tomt ut. Ta gärna med info om vilken webbläsare sidan fungerar bäst med samt upplösning under sidan About.

Annar tycker jag att du har lyckats väldigt bra.

P.s. Kikade lite snabbt på källkoden. Du har fått med deklarationen av xhtml som underlättar både validering och tolkning av webbläsaren, bra. Du använder stilmall för design, bra.

P.s. Har du validerat sidan (W3C)? Om ja..vill du inte andvända deras ikoner så ta gärna med en rad om att sisan är validerat och följer W3C:s standard och riktlinjer....ger mer seriöst intryck till användaren.

Av input

Tackar

Av input

Dualboot

Funderar på att kasta in Ubuntu i datorn, kör Win Vista nu.

Vill ha tillgång till båda systemen men är inte intresserad av något virtuellt system.

Frågan är, vilket operativsystem ska jag installera först, installationen ska gå så lätt som möjligt med tanke på att jag inte är så kunnig inom Linux.

Grub tror jag är standard för Ubuntu och den bör väl känna av om jag har en win-partion redan?

Lite tips önskas.

Av input

Tack alla.

Det var trevligt och läsa era synpunker. Min uppfattning om en hacker klarnar till det ni har beskrivit.

Läser IT-juridik just nu och har snart tenta. Sen kommer sommarlov/semester och frugan vill ha uppmärksamhet/utlandsresa

Till hösten börjar Java-kurserna som jag verkligen ser fram mot. Jag har läst lite om slug här i Sthlm men får känslan att den är ganska inaktiv men jag dömmer inte i förväg utan kommer ner några ggr för att känna vibbarna. Har någon rekommendation om ABC-klubben?

Varför jag även är intresserad av klubbar är för att en variation irl och på nätet för utbyte av kunskap är en bra kombination, tycker jag. Därför vore det kul och träffa andra nördar/hackers eller om man bara vill kalla sig för datakunnig och få lite tips osv..inspirationen har jag redan

Av input

Kul med så många svar. Ja jag talar om en hacker som är duktig på system och mycket runt omkring, inte dem som bryter sig in och gör olagliga saker.

Efter sommaren funderar jag även på att gå med en linux klubb eller något liknande som någon kanske kan rekommendera i Sthlms området.

Först måste jag klappa hunden medhårs...

Av input

Hacker?

Hej.

Jag går för närvarande It-programmet på högskola med programmering som inriktning och brinner för datorer och system. Jag vill börja berätta lite om mina erfarenheter och tankesätt, sedan följer några frågor.

Jag är i mina bästa år, 35 . Har skruvat med datorer sen -95 och kan en hel del, grundläggande. Jag bygger ihop datorn och förstår hur den fungerar, alltså inget märkvärdigt. Påbörjade studierna förra året för att lära mig mer och vill jobba inom IT, är planerna.

Som person så gillar jag problemlösning, saker ska inte lösas lätt. Jag tycker om att dela med mig av det jag kan för att hjälpa andra och håller låg profil, jag skryter alltså inte över mina små kunskaper eller gör en "big deal" av det.

Till hösten ska jag börja läsa java-kurser och det ser jag verkligen fram mot. Har läst kurser om datorn i helhet och lite om varje (IT). Har gått webbprogrammering och lärt mig grundläggande om XHTML/CSS/PHP och JavaScript.

Personligen så kommer jag inte vilja jobba med webbutveckling men kurserna i sig var roliga, speciellt kodknackningen och problemlösningen. Har även pillat lite med Linux som jag också vill lära mig mer om...men tiden räcker inte till .

Hur som helst så sitter jag hellre och kompilerar om en linux-kärna eller skapar en hemsida än att gå ut på krogen och ta en öl. Öl kan man dricka när man kodar .

Jag gillar begreppet hacker och ser en sådan person som duktig inom system och vill själv hamna där. Mitt tänkande tycks redan vara där men kunskapen saknas och därför undrar jag lite vad jag kan få för tips och vad jag bör lära mig i första hand.

HTML/CSS/PHP/JavaScript kan jag på grundnivå.

Linux vill jag lära mig mer om, sitter gärna och testar saker i skalet istället för GUI:n (grafiska gränssnittet).

Java blir nästa språk som jag ska/vill lära, stort utbud av kurser på högskola.

Vill sedan lära mig eller få kunskap inom C där programmeringen kommer närmare hårdvaran, om jag förstått det hela rätt.

Jag kommer givetvis läsa om nätverk, databaser etc, men finns det något som jag absolut bör läsa/lära mig?

Om jag formulerat mig rätt så är tanken att jag vill lära mig så mycket som möjligt om datorsystem, kopplingar/nätverk/kommunikation.

Lära mig om skadlig kod/brandväggar/säkerhet men endast för utbildningssyfte.

Jag har ingen lust och ställa till med oreda eller andra olagliga saker, tror ni förstår vad jag menar.

Skulle vara kul om jag kunde få lite feedback om vad jag bör läsa/lära mig och varför.