Inlägg

Inlägg som Berget73 har skrivit i forumet
Av Berget73

Hjälp med värdering av dator

Specs
Nvidia GeForce 1070
Intel i7 6700k
32 Gb ram ddr 4 2133Mhz
Evga supernova 750 watt
Samsung 850 series evo 500 Gb
Asus Z170 Pro gaming
Noctua NH-U9B cpu kylare
WD red 2TB HDD
Fractal design define S

Hur mycket kan man med gott samvete begära för denna?

Av Berget73
Skrivet av ageishere:

Den var väldigt lik min jag beställde igår!

https://www.inet.se/datorbygge/b1468720/dator-klar

Snyggt!

Av Berget73
Skrivet av Alastor Moody:

Typ i toppen när det gäller noise-normalized thermals enligt GamersNexus men chassit du valt verkar väldigt bra det också så behåll det om du vill ha det. Hade definitivt bytt PSU dock för ATX 3.0-stöd.

Tack, låter logiskt. Jag byter PSU.

Av Berget73

Ok, jag förstår nätagget, men vad gör det chassit till ett bättre val?

Av Berget73
Av Berget73

Nytt bygge runt 25k

Av Berget73

DDR3 4x2GB 1600MHz 9-9-9-24

Skrotar gammal dator och säljer lite RAM-minnen.

Läs hela annonsen här

Av Berget73

Verkar så, kommer inte in på telias hemsida heller.

Av Berget73

Har du Telia som ISP? Sitter nämligen med samma problem här.

Av Berget73

Kan man använda Chromex (https://www.chromex.io), vi använder det i skolan för elever som skriver prov. Låser hela datorn precis som digiexam som skrevs om ovanför här.

Av Berget73

@Dooley: Hade ett liknande problem på sonens dator där helt plötsligt DP-anslutningen slutade fungera men DVI funkade prima. Löste det genom att (häxkonst eller ej) göra skärmen strömlös i en minut och sen fungerade det igen.

Av Berget73

Från och med igår eftermiddag har jag ytterst svårt att starta spelet. Medan laddskärmen träder fram så börjar det snurra kring muspekaren och felmeddelandet "Bad_module_info har slutat fungera, stäng av programmet" och sen när jag klickar ok så stängs allt ner. Har testat de flesta tweaks som finns på nätet (kört som admin, kompabilitetsläge, stänga av optimera för helskärmsläge m.m.), men ingen lycka. Håller i nuläget på att ominstallera, men hyser inga stora förhoppningar att det ska bli bättre.

Är det någon som har en patentlösning på detta problemet?

Av Berget73
Skrivet av Trunk:

Har börjat plugga i Trollhättan och tänkte försöka ta upp tränandet igen nu när man inte måste löneslava lika mycket. Jag är inget träningsfreak utan nöjer mig med åtminstone till en början med lite tid på gymmet och något spinningpass emellanåt.

Kollade lite snabbt på google och de närmsta gymmen är:
Friskis & svettis, Nordic wellnes, Fitness 24 och STC

Billigast är Fitness 24 (169kr), därefter F&S (225) medan de andra ligger på 300.

Sett till utbudet verkar F&S vinna, i alla fall om man ser till antal spinningpass. Hur de har det med utrustning på gymmet vet jag inte.

Avståndsmässigt ligger de snarlikt, F&S ligger ca fem minuter längre bort, men samtidigt så tar jag bilen till Trollhättan så avstånd är egentligen inget problem.

Vad skulle ni rekommendera? Priset hos F24 lockar men samtidigt har jag hört mycket dåligt om F24 i gbg samt att de har väldigt snålt med spinningpass.

Edit: Bastu för bövelen... Det är ett stort plus :).
Vet att F&S har bastu under vissa tider. Tyvärr ofta under tider jag inte kommer kunna vara där. Hur det är med andra ställen vet jag inte.

Arena Älvhögsborg är den största och mest kompletta anläggningen i dagsläget, men lite överprisad tycker jag. F&S har ett bra gym, de kommer dessutom flytta till nya och bättre lokaler mer centralt inom närmsta tiden så kanske ett bra alternativ.

Av Berget73
Skrivet av XGI93:

@Berget73: Okej, då är jag med! Använder du någon förstärkare för att driva hörlurarna?

Jag har en o2/odac kombinerad dac/hörlursförstärkare som jag köpte i samband med köpet av DT990 då min dåvarande dator inte hade tillräckligt kräm i ljudutgången för att driva 250 ohms varianten. Jag håller med om att nackdelen med DT990 är att sladden inte är utbytbar, mycket smidigt på X2. Har haft mina lurar i 4+ år och har inte haft något bekymmer med de.

Av Berget73
Skrivet av XGI93:

@Berget73: Tack för utförligt svar!

Bara en fråga, menar du att du använder DT990 Pro och sonen X2? Du skrev att du inte orkar med "tyngden" och då antar jag att du syftar på X2?

Jag menade att jag använder X2 just nu för att sonen tycker de är för tunga och han trivs bäst med DT990. Han är 14 så inte fullt utvecklade nackmuskler än.

Av Berget73
Skrivet av XGI93:

Hej!

Är sugen på nya lurar. Skall använda dom främst för musik och för spel. Har tyvärr inte tillgång till att testa lurarna innan då ingen affär i närheten säljer dem.

Om jag köper DT990 Pro kommer jag lägga till en hörlursförstärkare, så som:

https://www.maxgaming.se/externa-ljudkort/sound-blasterx-g5?n...

Jag kommer som sagt lyssna på musik i lurnarna, och inte använda någon av dem för mixning.

Jag har förstått att det är väldigt olika ljud i båda, DT 990 ett mer analytiskt ljud med mer fokus på de höga frekvenserna. Samtidigt värderar jag byggkvalitet väldigt mycket.

Vilken tror ni kommer passa bäst om man bara vill kunna sitta och njuta av musiken/spelen i timmar, utan att trötta ut öronen?

Hoppas någon/några kan göra mitt val lite enklare.

Mvh,

Jack

Jag äger båda (dock gamla X2, men de är likvärdiga i ljudbild) och har spelat en hel del med båda. DT990 är absolut skönast att ha på sig under lång tid, man glömmer helt enkelt bort att de sitter där, medans X2 kan bli lite tunga efter några timmar. Ljudbilden skiljer sig rätt mycket men båda har sina fördelar. DT990 är ju väldigt neutralt och klart ljud utan distinkt bas, lite mer åt diskanthållet och X2 har en betydligt mäktigare bas. Jag varierar mellan lurarna och i nuläget använder jag X2 och min son DT990 av den enkla anledningen att han inte riktigt orkar med tyngden under långa spelsessioner.

Sammanfattningsvis två väldigt bra lurar som du kommer uppskatta mycket oavsett vilka du väljer.

Av Berget73
Skrivet av xdavvex:

Tja

Har stora problem att komma in i matcher på PUBG då spelet hänger sig innan man kommer in i en match. Kan hända 3-4 ggr i rad och jag kan inte göra någonting, utan bara starta om datorn. Kan inte ens klicka mig ut ur spelet eller gå till aktivitetsmenyn eller något överhuvudtaget.

Tacksam för tips vad man kan göra eller om det bara är att invänta ny patch?

Mvh Davve

Händer mig också alltför ofta, jag har märkt att det går snabbast om man loggar ut från datorn och loggar in igen. Då hinner jag oftast in i matchen innan jag blir utkastad ur planet som AFK. Men nog sjutton borde de fixa det i någon patch snart.

//CptKB

Av Berget73

Min 8700K står nu som bokad i mitt bygge på Inet, beställde 17/10

Av Berget73
Skrivet av Bodorio:

Har fått hem min 8700k-burk från inet som de monterat och testat

Har bara hunnit testa på stock(eller om inet ställt in det annorlunda) och fick 72C som högsta temp efter en lång körning Intelburntest noctua NH-D15

När beställde du? Sitter ivrigt och väntar på min som jag beställde 17/10.

Av Berget73