Inlägg

Inlägg som Jauger har skrivit i forumet
Av Jauger

Det är mycket enklare att sälja bärbara datorer än stationära. Så länge din bärbara är 15''+ kan du få fantasipriser för begagnad.

Av Jauger

Det finns inte så många bra liknande spel.

Command and conquer / red alert III men dessa är inte i närheten av lika bra.

Offline: Civilization IV

Av Jauger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Garb0
Mina krav var att den skulle klara av lite större krävande program, att kunna lyssna på musik och kolla film på den m.m och dessa krav klarar den av utmärkt. Brukar ha igång Photoshop, Illustrator, Word, Skype, Msn, Spotify, Webbläsare, Flash m.m och den har aldrig blivit seg.

Jag har inte testat spela på den men den har ju ett bra ATI Radeon grafikkort så den borde ju klara av lite spel i alla fall. Den känns inte heller så tung med sina 2.5kg, har en sval intel processor som gör att det är bekvämt att ha den i knät, är väldigt tyst av sig, har aldrig hört att fläktarna dragit igång ordentligt ännu. Ett väldigt skönt tangentbord enligt mig och en snygg design Jag köpte den för två månader sen för 7000kr på Onoff och nu har dom sänkt priset ytterligare till 6000kr i deras höstyra rea vilket jag ser som ett otroligt bra pris, hur länge dom håller det priset vet jag dock inte.

Inte jag heller

Köpte min igår, datorn kommer nog börja ta slut i samtliga on off butiker snart.

Av Jauger

Nu har jag köpt mig en samsung r522 och till min förvåning hade den både bluetooth och N-draft wlan. På samsungs hemsida och i alla recensioner klankas det ner på just denna detalj.

Datorn verkar bra och jag kommer få gratis uppdatering till windows 7 via onoff

Av Jauger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Garb0
http://www.onoff.com/online/se/inet.nsf/vProd/79735?opendocum...
Bästa datorn man kan få för 6000kr idag skulle jag tro.

Den här funderar jag på att köpa. Någon med erfarenhet?

Av Jauger

Laptop utan OS? samsung lenovo dell

Hej,

Vet någon om det är möjligt att få en dator av ovan nämnda märken utan OS?

Finns det annars något annat kvalitetsmärke som säljer utan OS? Prisklass 5 - 10'?

Tack

Av Jauger

Uppföljning: Fick nytt kort av inet, ett OC tom

Av Jauger

Grafikkortet prövat på annan dator, ungefär 3 år gammal. Samma sak händer där och det är därmed med 99% sannolikhet fel på mitt specifika grafikkort.

Inskickat till inet hoppas få ett nytt inom kort.

Av Jauger

Det låter väldigt likt mitt problem: http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=8...

Mitt kort än nu insänt till inet, väntar på ett nytt.

Av Jauger

Budget grafikkort (<400 kr)

Hej,

Jag ska pga. fabriktationsfel skicka in mitt nuvarande gtx-260 och jag vill därför ha tips på hur jag får tag i ett väldigt billigt pci-express gpu. Ska endast användas en vecka eller så.

Tacksam för svar

Av Jauger

Det var bättre förr

Av Jauger

Har testat blood bowl lite nu och jag måste säga att jag inte är besviken. Det är nog inget för folk som inte gillar strategi och tänkande spel men för oss som spelat gamla dos spelet (från 1992?) är detta väldigt nostalgiskt.

Av Jauger

Slutsats: WOW, ett ämne som berör.

Av Jauger

Tack för tipset Patrik. Nedan är resultatet, det var som jag befarade.

http://i34.tinypic.com/2ezibt4.png

Av Jauger

Grafikkort GTX260 klarar inte 65C, fel?

Har haft min dator i ungefär 3 månader nu och än så länge har den körts felfritt. Det ska dock nämnas att jag inte spelat några spel som kräver kraft ännu utan endast warcraft 3, battlefield 2, trackmania. Alla dessa är ungefär 5 år gamla.

Nu till saken: Idag skulle jag pröva blood bowl men det gick inte för sig. Jag startar spelet och det är inga problem att komma till menyerna. Problemen uppstår efter man varit inne i game-mode (högupplöst grafik) ungefär 1-3 minuter. Samma sak händer i empire: total war men där tar det snarare 5 sekunder än 1-3 minuter.

Det som händer är att grafiken plöstligt blir färgad konstigt, mycket lila röd grön osv i osammanhängande mönster. Därefter låser sig grafiken fullständigt (ljudet fortsätter dock utan problem) tills jag trycker alt+f4 och spelet stängs ner. Jag kommer då ut i windows igen och allt är prima.

Innan jag startade denna tråd har jag kollat runt på nätet angående (sparkle) gtx 260 graffekort och det finns folk som haft liknande problem, dock ingen som hittat en lösning utan det kallas "faulty gfx".

Min dator består av:

amd 940 phenom II x4
ett sparkle gtx 260
corsair 650 W
2x corsair 2gb minnen
ASUS M4N72-E

Senaste drivrutiner för gpu (nvidia 190+) och processor.

Felsökning jag gjort själv:

Disable på allt ljud i min dator: absolut ingen skillnad
Använt vardera minne för sig (2gb i taget): absolut ingen skillnad
Kört memtest orphos och stresstestat cpu+minnen: inga problem

Det verkade som att allt talade för att det var gpu som strulade och därför körde jag GPU-Z och sparade temperatur till .txt fil. Grafikbuggen uppstår varje gång kortet når 65 grader celsius, precis varje gång. Jag har kört spelet i omgångar 5x och varje gång visar loggen att GPU var 65 grader när jag var tvungen att stänga av datorn/trycka alt+F4.

Anledningen till att jag startade denna tråd var för att se om någon tror det kan vara nåt annat än GPU? Vad jag har läst så ska GPU klara upp mot 90 grader celsius ivf. och det är jag inte ens nära.

Av Jauger

Sparkle har referenskylare som skickar ut varmluften via pci-uttaget som den tar upp (pci-e och ett pci). Vet inte varför folk skriver att sparkle lämnar varmluften i datorn, belägg?

Av Jauger

Om svenska kronan blir svagare mot USD och EUR kan priserna gå upp...

Av Jauger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av minsky
Hallojs igen. Grävde lite djupare i fickorna och hittade lite mer pengar att spendera. Fått höra att GTS 250 512MB är på nedgång och att det finns mer prisvärda kort i klassen högre. Skulle https://www.inet.se/datorkomponenter/grafikkort/xfx-geforce-g... kunna vara något sådant? Letar efter kort i prisklassen 1k - 1,5k som passar med tidigare komponenter (Se inlägget över)

Ytterst tacksam för hjälp!
/Mickey

Hur kan du ens fundera på att köpa det där istället för sparkle gts 250? Mer prisvärt grafikkort får du leta efter... länge.

För övrigt håller jag med alla som säger att du inte behöver så kraftigt nätagg, det corsair du hade i din varukorg räcker gott och väl.

Av Jauger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av foxanimal
svar från XFX på angående ditt kort:

[TONY 7/16/2009 12:33:38 PM] Hi, thanks for your message, should be fine standard DVI HDMI adpater on DVi-1, but it is important to set the HDMI in the audio driver panel as the default device. Many Thanks. Tony

så ditt kort är ju kompatibelt och det behövs ingen speciell adapter. så du får väl helt enkelt fippla med ljudinställningarna.

Start --> Control Panel --> Sound --> On playback tab click SPDIF and than click SET DEFAULT.

Vad menas med DVI-1? Fungerar alltså endast ett av de två DVI uttagen man har på GPU för att få ljud?

Av Jauger

Hur mycket kan en 7200 rpm hdd skriva då? Spelar det någon roll om man har IDE eller SATA 3 mbit för en 7200 rpm HDD vid t.ex. kopiering av en 4 gb isofil från en annan hdd?