Inlägg

Inlägg som Jauger har skrivit i forumet
Av Jauger

Jag har trådlöst hemma i en lägehet och kan bara säga att du måste vara väldigt noggrann när du köper en w-lan mottagare. Själv använder jag DWA-142 (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=131741) och den funkar till skillnad från PCI-kort och andra usb w-lan rec. mycket bra.

Rekommenderar den starkt.

Av Jauger
Citat:

Förresten, de du länkade kostade 495;- förra veckan! Varför har de höjts? ^^

Förmodligen pga att värdet på sek ändras jämtemot dollar eller euro. Beror på vilken av dem de låst priserna mot, alternativt vilken valuta deras leverantör tar betalt i.

Av Jauger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av janee
Har du kopplat in SPDIF ljud kabel mellan grafikkort och moderkort, den brukar följa men i kartongen för grafikkortet.

Bild på SPDIF ljudkabel för nVidia grafikkort http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=376201

Mitt sparkle GTX 260 hade en spdif utgång, mitt ASUS mobo hade porten precis som bilden ovan.

Nu undrar jag bara hur den där kabeln kan kosta 50 kr? Den ser ut att ha haft en produktionskostnad på 2 kr.. högt räknat

Av Jauger

Jag har ett sparkle GTX 260 och det är verkligen inte högljudd tycker jag. Dessutom har alla spel jag testat hittills funkat bra på höga grafikinställningar och än så länge har jag helt sluppit fps-lag.

Av Jauger

Jag har också ett ASUS mobo och måste säga att denna tråd är guld. Ska försöka göra samma sak som turbolasse, dvs köpa SPDIF och försöka få ljud och bild via HD kabel.

Tror redan jag har kopplat in "HD-audio" till den där porten ovan?

Av Jauger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av janee
Okey, men om du vill att ljudet skall skickas via HDMI kabeln så måste du koppla in SPDIF kabel, det gäller alla nVidia grafikkort.

Och när det gäller DVI>HDMI adaptern så ändras inte själva signalen, det är endast kontakten som anpassas till HDMI kabeln.

Jag tittat lite i manualen för ditt grafikkort men hittar ingenting om SPDIF kontakt, om det inte finns så får du koppla in ljudet med en extra ljudkabel från datorn.

Det fanns någon liknande ingång kommer jag ihåg när jag satte ihop datorn. Såg ut som en fläktport på moderkortet ungefär. Nu när jag kollat runt lite, bla på den tråden du posta, undrar jag om det inte var en sån utgång jag la märke till.

Tack för dina mycket bra svar förresten janee

Av Jauger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av janee
Om du skall koppla till en TV med HDMI och vill att även ljudet skall fungera så läs denna tråd http://sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=86415...

Fick tyvärr inte med en sån SPDIF kabel till mitt gpu. Ska dock köpa en grej som konverterar dvi till hdmi, kanske köper en SPDIF kabel också, om det nu gör att jag kan få ljudet direkt i TVn.

Av Jauger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av janee
Jag antar att du har detta grafikkort http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=447723 du måste nog köpa en converter som omvandlar signalen till S-Video eller till RGB Scart om du vill koppla till en CRT TV (tjock TV).

Den här fungerar tillsammans med DVI>VGA adapter http://www.dustinhome.se/pd_5010072855.aspx

Om du skall koppla till en TV med HDMI ingång så passar adaptern som du länkade till.

Ok tack så mycket

Av Jauger

Tror jag kommit fram till att jag behöver en https://www.inet.se/kablar/multimedia---bild/hdmi-adapter--hd...

Av Jauger

Jag har för övrigt ett sparkle GTX260, det står på paketet 2 DVI-I utgångar och en HD utgång men det finns bara två utgångar och det är DVI-I.

Av Jauger

Ja det är så enkelt.

Av Jauger

GTX 260 TV-out alt. HD-out, hur?

Har ett GTX 260 nu med två stycken digital utgångar. Hur gör man för att få HD-out eller TV-out från denna?

Mitt förra GTS 6800 hade en TV-out utgång som man bara kopplade till TVn.

Jag har sökt men inte hittat någon liknande tråd.

Av Jauger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DomkallarmigFred
Tråden visar den värsta sjukan som finns: avundsjukan. Ber dom dig betala så har du inget val, säger dom inget, grattis!

Samma sak hände mig, dock på Mekonomen, köpte några saker och ett bilbatteri för 900 kr... skulle betala, så fick jag betala 690 kr? Wtf.. ja tog sakerna å småjogga ut.. sedan när ja kom ut så tog ja sikte emot bilen å sprang haha... starta å körde iväg.. då såg ja på kvittot att batteriet kostade 90 kr, dvs han glömde en 0a. Så nu sitter jag här nöjd över mitt 90 krs batteri

Kontaktar dom mig så får dom sina pengar, annars, Grattis på mig

Äntligen någon som skriver nåt vettigt.

Mycket moraltanter i den här tråden. Företag är inte ärliga mot dig, varför ska du då vara så jävla ärlig mot dom? När det sedan handlar om posten så är det väl bara att avvakta och hoppas man slipper betala.

Av Jauger

Satt i eventuell extra strömkabel i GPU? Kan kanske vara ett måndagsex av GPU annars.

Av Jauger
Citat:

Ursprungligen inskrivet av danwik
Har du aktiverat CD boot i bios och lagt den före HDD boot?

/Daniel

Tror på detta jag med. Den försöker boota från HDD men det går inte.

Av Jauger

Annars kontrollpanelen language settings, ta bort US keyboard så att endast SV finns kvar som val. På det sättet slipper du hålla på och ändra hela tiden.

Av Jauger

Har en T220 2ms. På gränsen till för stor för att lira spel men var ivf när jag köpte ett väldigt bra val skärm/krona.

Av Jauger

Det ser ju snyggt ut ivf, men måste vara jävligt billigt?

Av Jauger

Håll i hatten

Av Jauger

Det är ändå oroväckande när en sån stor del av konsumenterna är missnöjda. Visst, en del kanske hade väntat sig en prestanda i samma klass som en OK laptop men förmodligen inte alla. Därför håller det inte att dumförklara folk som köpt en netbook utan missnöjet har förmodligen sin grund i att netbooks suger (jag har ingen själv).