Inlägg

Inlägg som rmnd har skrivit i forumet
Av rmnd
Skrivet av Laxpudding:

@rmnd: På äldre plasma kan tillfälliga inbränningar hänga kvar efter avstängningen men de försvinner efter en stund när du visar annat. Det kanske är från att de såg på rapport senaste gången?

Du kan inte köra olika frekvens på något smidigt sätt. Den sekundära apar efter den primära. Kan man inte köra jämna multiplar blir det ryckigt eller tearing. Kan du köra din datorskärm i 72 (utan frame-skipping) 120 Hz (gaming-skärm) så går det jämnt upp med 24 Hz och den kombon skulle kunna fungera.

Tack för svar!

Det verkar vara mer permanent tillsammans med en svag SVT-logo men det stör inte nämnvärt.

Jag har en Eizo FS2331 och den verkar bara gå i 60 Hz. Jag får helt enkelt byta manuellt när det behövs.

Som sagt, tack för att du delar med dig av din kunskap!

Av rmnd
Skrivet av Laxpudding:

Komplex elektronik som gått varm i snart tio år har väl överlag en tendens att leva på lånad tid så att säga. Så syna prylarna innan efter uppenbara fel, inbränningar, missfärgningar etc.

Nu har jag köpt TV:n och den är i fint skick men de tidigare ägarna har tittat mycket på Rapport (lätt inbränning som syns vid ljusa färger och vitt). Finns det något att göra eller är mirakelknepen som man hittar när man söker bara bullshit?

Den fungerar annars perfekt till ändamålet men jag undrar.. Jag hade tearing som kunde lösas genom att göra TV:n till primär/önskad skärm i CCC men då uppstår ett problem med uppdateringsfrekvens. Jag vill helst köra TV:n i 1080p24 men då får jag samma frekvens på min datorskärm, vilket blir för lågt de gånger jag spelar. Finns det möjlighet att skilja skärmarnas uppdateringsfrekvens åt? Enda alternativen är 1080i30 eller 720p60.

Av rmnd
Skrivet av Mnemozyne13:

"plasma begagnat, p.g.a. ekonomiska skäl" har en pioneer 43", funderar på att göra mig av med den på grund av ekonomiska skäl, den drar ganska mycket.

(inget säljerbjudande).

Förstår det, jag står däremot inte för notan i mitt nuvarande boende (student) så för mig känns det som ett bra val, med riktigt fin bild för runt 1000 kr.

Av rmnd
Skrivet av Laxpudding:

Ska inte vara några problem som skrivet. MHB-tråden du länkar till bygger antagligen på någon missuppfattning. HDMI är standardiserat vilka signalstyrkor som används.

Vad som däremot kan vara ett problem med dator och TV är att TV:n ofta är ansluten till någon form av centralantenn, kabel-tv eller liknande. Då kan det uppstå krypströmmar och dessa kan skada, "bränna" HDMI-anslutningar och liknande. Ska du inte kör med någon antenn inkopplade är det inget konstigt. Ska du köra med antenn inkopplad, köp till en jordavskiljare för någon hundralapp eller så.

Okej! Det står ju bildexpert där bredvid ditt nick så då får jag ju lita på dig! Som sagt kommer TVn enbart vara för att visa film från datorn så det är lugnt.

Det är inget annat man bör se upp med när man köper en TV från omkring 2007? Finns det några typiska förbrukningskomponenter som kan vara bra att känna till? När jag läst recensioner verkar det som att både Panasonic och Pioneer håller, år efter år. Jag har inte riktigt samma känsla av kvalitet från LG, Samsung eller liknande.

Av rmnd

Har kollat på Pioneer PDP4270XD som enligt http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PDP4270XD/Conclusion.php "accepts 1080p24 material" vilket verkar lovande då min dator genom CCC kan lägga till 1080p24 format till bildskärmshanteraren under HDTV-stöd. Om det blir knas med upplösningen verkar det gå att ställa in genom en mjukvara som kallas PowerStrip. Någon som har erfarenhet med den?

Av rmnd

Äldre plasma till PC och HDMI-kopplingar

Hej!

Jag går i tankarna att köpa en äldre 42"~ plasma begagnat, p.g.a. ekonomiska skäl, men är inte helt säker hur väl det kommer fungera med övriga komponenter. Den kommer bara användas för att visa film några gånger i veckan, därav plasma istället för LCD.

Jag har läst om särskilt Panasonics HDMI-ingånger som går under eftersom skärmens jord skiljer sig från datorns:
http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=230930

Är det någon som vet om det gäller för flera (alla?) märken och om plasmor av senare modell klarar av HDMI-signal från dator?

Sen undrar jag om det kommer fungera att skicka bildsignalen från dator till TV genom HDMI men samtidigt få ljud ut till en stereoförstärkare genom den vanliga 3,5mm-utgången?

Något annat som man bör tänka på? Har förstått att det kan bli lite mek med upplösningar men att så länge man sätter datorns utsignal till TV:ns upplösning och uppdateringsfrekvens borde det gå vägen?

Av rmnd
Skrivet av OptiMizer:

Jag kan rek. Arctic freezer 7 rev.2. Den håller min på 56 grader i load och 32-34 i idle, på näst lägsta fläkthastighet i bios av totalt 9 steg. Jag gjorde felet att jag hade min åt fel håll i början, vilket gjorde att cpun överhettades, åt rätt håll med rätt luftgenomströmning kyler den kanon. Tillsammans med silverpasta förstås.

Är det stock eller har du överklockat något?
Har du ett ASRock FM2A85X-ITX? Läste att det var struligt att få dit kylare med bakplåtar på detta. Man kunde dock trixa dit några distanser så skulle det gå bra.

Av rmnd

Hej!

Har plockat ihop en dator: http://www.inet.se/kundvagn/visa/3072880/htpc

Den är tänkt som HTPC men ska även kunna spelas på om jag känner för det. Är det någon som har förslag på kylare till processorn eller andra synpunkter? Vill gärna ha den så tyst som möjligt!

Man kan ju få helt okej prestanda i spel om man lägger till ett HD6670 men då kanske det finns andra alternativ som ger mer kräm per krona?

Av rmnd
Skrivet av ZaInT:

Ja min stereo kickade ju arsle på Emmaboda, fick massor av uppmärksamhet (både bra och dålig) trots att den högra högtalaren dog på grund av något skumt glapp efter sådär 2 timmar (avreagerade mig på högtalargallret, därav utseendet). Batteriet är fortfarande runt halvfullt (11.5 V under load) och vi körde ändå högt och länge varje dag.
Nån spillde öl på den så att jordavskiljaren gick sönder och dessutom knäckte nån RCA-kontakterna på fronten men det var ju bara att öppna bakdelen och koppla där igenom, försök göra det med en vanlig bandare... Klart nöjd!
http://roflzombie.com/images/stereo.jpg

Var på campingen höll du till? Såg dig aldrig men hörde dig säkerligen! Vi bodde längst upp i skogen och det såg ut såhär

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/527172_4...

. Är inte helt säker på om jag byggde ett ljudsystem eller en soffa Uppskattat var det i alla fall, inte minst möjligheten att ladda telefoner.

Mina batterier räckte fram till lördagen(2st 12v12Ah blyack) men då körde vi ändå igång runt 9 om morgnarna tills sista folket i campet däckade på natten, vilket ju blir runt 20 timmar/dygn och jag är nöjd! Vet ju inte direkt om solpanelerna gjorde någon skillnad, de fick som sagt se mer rumpa än sol. Kanske skulle kontakta Dr. Mugg för en annorlunda lösning?

Av rmnd

Hur fungerar era batterier?

Jag har ett blyack från Biltema och efter inte så många timmar orkar det inte med att driva basen på mer än runt 50% volym vilket känns lite trist...

Funderar på om jag kan ha skadat det när det laddats. På min laddare kan jag välja mellan att ladda 1,2-14Ah eller 14-120Ah och jag har laddat med den senare inställning två gången innan jag insåg att jag borde använt den tidigare för mitt batteri som är på 12Ah. Vad tror ni?

Någon som upplever samma problem?

Av rmnd

http://www.facebook.com/photo.php?v=4318730975881&set=vb.1515...

Sådär låter och ser panglådan ut, nästintill färdig! Är riktigt nöjd Och jag blev riktigt förvånad när vi testade köra den utan batteri i solsken och den levererade helt fläckfritt på full volym, inget tjafs med solpanelerna alltså utan bara så jävla fett

Av rmnd
Skrivet av blomqvist:

Du måste skaffa en galvanisk skiljare att ha koppla ljudkabeln till.

Kan du rekommendera en?

Av rmnd
Skrivet av blomqvist:

http://www.solarlab.se/solpanel/solceller/solceller-12volt/so...

Det är bara den jag har, än så länge. Har kopplat den direkt på batteriet. Ingen regulator eller strömbrytare. Eventuellt köper jag en till i samband med att jag får mina nya batterier (2x12v/7,5 Ah LiFePO4) så jag kan driva mobilladdare osv.

Så det är helt säkert att köra utan regulator? Isåfall ska jag köra med två såna här som passar perfekt för min lådas storlek.

http://www.solarlab.se/solpanel/solceller/solceller-12volt/so...

Det kommer bli smockfullt på batteriet när jag dessutom drar på en sån här: http://www.solarlab.se/solpanel/solceller/solceller-12volt/so... men det är ju ingen skönhetstävling, så bara det sitter fast ordentligt

Är det någon som ska till festivalen i Emmaboda med sin låda?

Av rmnd

Har kommit igång med lådbygget. Ber om ursäkt för bildkvalitet i förväg! Vad tycks?

http://ladda-upp.se/bilder/17004/

Fäster ni högtalarna med vanlig träskruv?

Kan jag köpa vilka 10-tums högtalargaller som helst till HP-10W?

Av rmnd

Hallå!

Ingen av alla DC-pluggar jag får tag i passar förstärkaren så nu har jag bestämt mig för att löda dit kablarna. Jag har aldrig gjort något liknande förut. Så jag fäster en kabel på GND som sen går till batteriets minuspol och den på + går till +, rätt? Jag skalar upp bara en kort bit så att det inte blir så lång naken kabel, smart?

Önska mig lycka till så återkommer jag strax med resultat

Av rmnd
Skrivet av Sweex:

Nä, viktigt att du sätter plus på den som är i mitten och minus på den yttre kontaktytan. Men fråga inte mig vilken sladd som går till vilken..

Tänkte väl att det skulle vara något sånt, får hoppas de är märkta på något vis.. Nu har jag lärt mig någonting nytt, tack för det

Edit: Eller är det lättare att köpa bara proppen och dona dit kabeln själv?

Av rmnd
Skrivet av Sweex:

Endast det jag kan svara på, och ja det ska det.

Tusen tack ändå

Köper denna så får jag lite kabel, bara att dela och sätta vilken som på +/- eller? Skaffar lite motstånd också.

En strömbrytare kan man koppla både mellan batteri och förstärkare eller på några stift på förstärkaren, har jag förstått det som. Fördelar/nackdelar?

Kommer för övrigt att köra med innermåtten 200x300x400 mm för respektive elementkammare vilket resulterar i 24l, där kanske en försvinner för basport och högtalarmagneten. Hela lådan kommer alltså sträcka sig uppemot en hel meter men vara rätt smal. Blir snyggt boomboxigt!

En annan fråga är hur man fäster förstärkaren inuti på ett bra sätt?

Av rmnd

Jag har lite huvudvärk angående hur jag ska koppla strömmen från min nyss inhandlade blyack(12V/12Ah). Jag köpte en färdig AMP-6 så jag har att välja mellan att löda dit strömmen själv eller använda den DC-input som sitter på, vad skulle ni rekommendera? Sen vill jag som många andra ha möjlighet att ladda telefoner via USB, hur löser man det utan att få störande ljud, om jag minns vad jag läst rätt?

Jag är helt novis inom el, så ju mer jag läser desto mer förvirrad känner jag mig.

Om jag väljer DC-plugglösningen så ska både + och - gå in i pluggen?

Vad jag längtar tills jag börjar bygga lådan så jag kan ta i med händerna och mäta i längd

Av rmnd
Skrivet av JenzA:

Alltid ett 5W 47-150 Ohms effektmotstånd på dom där piezoskrikorna, det finns vissa som har det inbyggt, men då står det med i specarna.

Tack för svaret, har jag hittat rätt typ? http://www.tme.eu/se/details/lvr05r0500f/tradlindade-motstand... Ska det hellre vara högre än lägre ohm än tvärtom eller gör det helt detsamma? Antog att det var ett motstånd på mellan 47 och 150 ohm jag skulle ha. Nu har jag inte lust att skämmas mycket mer för mina elkunskaper

Någon idé för hur jag skulle kunna ansluta slutsteget till elnätet på ett säkert sätt?

Av rmnd

Halloj!

Idag var jag och hämtade mina element! Jag beställde från finnarna på Henk's, det var rätt dyr frakt och skickades med bussgods så jag fick öva på tålamodet. Är annars nöjd förutom att ena piezon såg ut så här:

http://i46.tinypic.com/2mm7cdz.jpg

Jag kommer nog bara köpa en ny från Ljudia, ids inte tjafsa med finnar för en hundring... Nu ska jag ju ha roligt!

Jag undrar en sak, finns det något bra att koppla min AMP6 genom för att testa så att allt låter? Jag kollade på min laptop-adapter men den säger 19V och på kortet står max 14V, tror jag.. Däremot(!) är min el-lära obefintlig, för att uttrycka det milt så det kanske går bra? Upplys mig gärna!

Nästa elfråga: behöver jag ha några motstånd eller något annat härligt jag inte kan namnet på? Eller ska jag bara koppla piezo>hp-10w>kanal och köra? Med reservation för att pilarna kanske borde peka andra hållet

Kul att se att så många startar upp byggen, förresten! Varde ljud