Inlägg

Inlägg som serts har skrivit i forumet
Av serts

Touchpaden

Hej, min 4mån gamla mbp har fungerat utmärkt men nu har min touchpad börjar spöka. Går nästan inte ens att styra med den flippar helt. Är det säkert att öppna datorn och ta ut paden och rengöra eller något?

Av serts

Passar denna adapter till min mbp?

Hej, ja rubriken säger väl det jag undrar över.

https://www.inet.se/kablar/bildskaerm/adapter-mini-dvi-till-d...

Av serts

Trådlöst nätverk

Tjenare, undrar en sak. Kan jag knäcka skolan lösenord för det trådlösa nätverket med min macbook? Och i så fall vilka/vilket program skulle jag använda och finns det någon guide?

Av serts

Installera om Os x

Hej, jag har försökt 3 gånger nu med att installera om os x på min macbook, men får aldrig någon ruta att det står typ install succeeded eller liknande. Någon som har tips på vad jag kan göra ? Installarer med skivan jag fick ifrån apple Macbook pro dvd install os eller vad den heter och installerar det på macintosh disk tror jag den heter

Av serts

Är det värt att vänta på de nya modellerna? Kommer de ändra något mer än processor, upplösning? Kanske ännu längre batteritid?

Av serts

Du lär ju få ha på din dator i en vecka om du skall knäcka någon WEP kod, så vidare du inte har någon super dator.

Av serts

Är det värt att betala 2000kr mer för MBP ? Än MB white ?

Av serts

Är det värt att vänta på nya eller skall jag kila iväg och köpa en MBP i morgon =)?

Av serts

Killen jag pratade med om den begagnade "macdatorn" Han tyckte ungefär som ni att det var inte värt sitt pris, och då utgår jag ifrån att jag köper en helt ny. Min fråga är fungerar studentrabatten på elgiganten ? Och vilket är mest prisvärt att köpa en Macbook pro 13.3 eller en Dell Latitude 6400 med 9cell batterier?

P.S Apple kommer inte att göra någon hårdvara uppgradering den senaste tiden eller? Så man inte går minste om något om man väljer att köpa nu.

Av serts

Okej, Litar på er! Det är väl som med allt annat jag vill komma undan så billigt som möjligt.

Men skall iväg och prata med en kille som är hajj på mac datorer=) Så jag återkommer senare med update vad han hade att säga om saken.

Av serts

Okej så nu har jag fått lite olika bud i alla fall=)

Det jag grubblar över är som sagt om det är värt att lägga ut 10.000kr på en helt ny. När jag satt med den idag så tyckte jag att den kändes väldig stabil.
Kunde sitta ca 4h och skriva och göra annat då hade jag ljusstyrkan från max till medel ungefär skiftade lite, är detta godkänd för det priset ? Funderar också på att köpa ett helt nytt batteri om det är väsentligt att köpa den. Han sa idag att det var en tidig 07 model!

Det som är min fråga är, är det värt att betala dubbla priset för att få en 09 modell och längre batteritid samt snabbare minnen och garanti 1 år ?

Börjar få riktig beslut ångest här :S

Uppskattar alla svar!

Av serts

Hej igen!

Det är så att jag har kollat lite på kompisens macbook 06 version. Och såg att att det har börjat släppa lite på själva ramen eller plattan precis bakom touch plattan så där sitter det ett par tejp bitar, Annars verkade den helt ok!

Men jag går fortfarande och grubblar om det är värt att köpa den beg? Jag har i alla fall fått ihop 12.000kr till en helt ny Macbook pro 13.3 Är det värt att köpa en helt ny så jag får bättre batteri tid bättre chassi och garanti ?

Av serts

Det var väldigt många olika bud gällande batteritiden och laddningar. Men det är väl klart värt dom pengarna i alla fall om jag får ner den till 3500-4000kr?

För det känns ju som sagt lite onödigt att man skall betala över 10.000kr för en sprillans ny om den skall i regel bara ersätta det gamla hederliga kollegieblocket,( Och en hel del film tittande). Jag glömde nämna också att datorn kommer att användas till att editera lite musikklipp och filmer också om det nu spelar någon roll.

Och min slutliga fråga om jag köper ett helt nytt batteri hur länge kommer jag kunna aktivt använda datorn? Med office program och hur blir det med batteritiden om jag bara tar ner skärmen till viloläge? För det är väl jag mest kommer att göra istället för att stänga av datorn emellan lektionerna. Kommer i alla fall ha uttag för ström på några tillfällen så. Är detta ett bra köp ? Börjar spekulera om det är som sagt bättre att köpa nytt och få nyare saker och garanti?

Kollade på denna datorn vet att det inte är mac men hur bra är den i jämförelse med den 06 macbooken ? Tänker mest på batteritid då.
http://www.dustinhome.se/pd_5010333524.aspx

Av serts

Jag vet inte precis vilken specifikation datorn har men. Tror att det är

2gb 667MHz
320gb 5400rpm hårddisk
Intel c2d 2.1GHz 3mb cache ?
Något sämre grafikkort än GF 9400GM vet jag

Resten vet jag inte. Det datorn kommer användas mest till är skriva i office göra diverse funktioner i andra ordbehandlingsprogram och titta film på den. Vikten gör väl inte så mycket men har inte lust att gå och bära runt på en tegelsten, när jag skall ha den på alla mina lektioner.

Och till batteri fronten vad kostar ett helt nytt batteri ? Och som sagt är det värt att köpa en helt ny Macbook? Kollade runt lite på deras hemsida och fastnade för deras Macbook Pro är det någon större skillnad på den och Macbook ? Förutom priset. Och jag min budget sträcker sig tyvärr inte til en Macbook air =(

Av serts

Ja precis, tycker jag med. Men åt andra sidan så kostar ju en sprillans ny 10.000kr Så jag blir lite skeptiskt. Kanske mer värt det om jag prutar ner det till 3500-400kr om jag nu lyckas annars blir det väl en helt ny macbook pro 13.3. Datorn skall ju bara användas till ordbehandling och film tittande så uppåt 10.000-12.000kr låter lite dyrt

Av serts

Är det ett bra köp?

Hej.

Det är så att jag har funderat och kommit fram till att jag skulle köpa mig en laptop, det som är väsentligt för mig är batteritid och vikt och kollade lite och såg att apples sortiment verkade bra. Jag har en kompis som säljer en macbook 13.3 för 4500kr den är 2år gammal ingen garanti kvar och en 320gb hårddisk. Min fråga är detta ett bra köp ? Eller skall jag köpa en helt ny ?

Av serts

Min budget säger ungefär 7000kr.

Av serts

Ny bärbar?

Tjenare!

Som rubriken lyder så är jag ute efter en bärbar dator. Märke spelar ingen roll och grafikkort är inte heller så viktigt mitt krav är att den skall klara av cs 1.6 och helst assassins creed 2 på low inställningar. Datorn skall ha hdmi och batteritiden är ett stort plus och värmen är också ett problem jag vill undgå. Har ett csn-kort så jag kan utnyttja med 10% på Apple, 5-10% på Dell och 5-20% på hp datorer. Hoppas att ni kan hjälpa mig

Mvh Gustaf

Av serts

Passar gf 260 i det här?

Hej jag har en fråga och passar geforce 260 passar i asus m4a79t - deluxe ? skall inte ha crossfire därför vill jag ha geforce

Av serts

Ny processor?

Hej, jag hade tänkt köpa ny processor och jag har kollat på 955 och 945 vilken är prisvärdast?

Mitt moderkort är asus m4a79t-deluxe
corsair 4gb cl9 1600Mhz

http://www.sekvencia.se/PartDetail.aspx?q=p:2404204;c:36124

http://www.sekvencia.se/PartDetail.aspx?q=p:2403592;c:36124

Eller är det bättre att beställa från inet?