Inlägg

Inlägg som serts har skrivit i forumet
Av serts

Först brände jag ut ubuntu i windows med imgburn sedan startade jag skivan tog installera i windows och påbörjade installationen sen kom den rutan upp.

Av serts

Testade installera ubuntu 10.04 advanced idag på laptopen stog så här i slutet utav installationen "Permission denied" Loggfil c\Users\serts\appdata\local\temp\wubi-10.04-rev189.log fungerar det fortfarande eller har jag gjort något fel? Installerade det inne i windows 7 ultimate 32bit.

Av serts

Surfade in nyss och tänkte ladda ner ubuntu 10.4 vad skall jag ta, skrivbordsversion eller avancerad installations cd?

Av serts

Blir trots allt att köra via laptopen får hoppas att ljudet, nätverket och allt kommer fungera. Nu skall jag bara bestämma mig vilken distribution jag skall välja.

Av serts

Oj, snabba svar. Såg att jag glömde skriva grafikkort jag har tyvärr ett ATI radeon kort:/ Är det torrt med drivrutiner där eller? Jo blir nog att köra windows med bildredigeringen och det, men jag tänkte att jag kanske kan installera någon linux variant på min dell laptop? Det är en dell latitude e6400, intel processor 3gb ram och ett nvidia quadro 160M gpu kort? Kanske lämpar sig bättre?

Av serts

Första gången med linux

Tjenare alla glada sweclockare!

Har nu varit en trogen windows snubbe sedan windows 95 så jag har med andra ord suttit med windows i ett riktigt bra tag, och känner att jag vill utforska några andra operativsystem för att se vad dem erbjuder. Jag vet inte så mycket om linux världen bara att många väljer att använda det på sina servrar.

Det enda operativsystemet jag har erfarenhet utav utan windows xp,vista,7 är os x då jag hade en macbook pro för ett tag sedan. Vet inte vilket linux version passar mig bäst? Jag jobbar med photoshop, dreamweaver och en hel del film redigering, samt vill gärna lära mig om datorsäkerhet och nätverk och programering. Vet att det kanske låter som jag vill leka hacker men skall börja plugga igen till hösten så vill ha ett litet försprång.

Sen när det kommer till drivrutiner och så vet jag inte hur det fungerar och så jag har följande komponenter i datorn.
Intel pentium e5300
Corsair 4GB 800Mhz
Gigabyte EP43-UD3l
XFX ATI HD 4670 1GB

Alternativ att jag installerar linux på min bärbara dell latitude e6400
Intel p8400 2.26GHz
3GB ram
Nvidia Quadro 160M

Hoppas att jag har varit utförlig med vad jag är ute efter, annars är det bara att fråga mig här.
//Tack på förhand.

Av serts

Hjälp med lite överklockning

Hejsan, har försökt överklocka min processor för att få lite extra kraft i spel och att den skall arbeta snabbare rent allmänt. Men efter ett par försök så har jag inte kommit någon stans, bara boot fail ett antal gånger. Någon som vet vad jag gör för fel? Skulle varit toppen om någon kunde skriva här var exakt jag skall ändra för att få prollen till 3.0GHz kollat och följt youtube utan större lycka.

Set up

Corsair 4gb 800MHz drr2
gigabyte ep43-ud3l
Intel e5300 2,6GHz
XFX HD 4670 1gb

Av serts

Är det värt att uppgradera? max 10.000kr

Hej undrar om det är värt att uppgradera för att få så bra spelprestanda som möjligt. Har följande delar just nu

Intel core i5 750
4gb corsair 1600MHz xms3
Asus p7d55 ws
XFX HD 5870 1gb

Är det värt att köpa något annat för att få bättre spelprestanda då jag tänker köra 2/3 crossfirex?

Av serts

Kylning och lappning

Hej, bytte chassi idag till ett kab cm sniper och har en corsair hydro h50 kylare på min cpu. Och märkte idag att jag så dum att jag tog bort plattan ifrån moderkortet därbak så mina klisterskumgummi plattor eller vad man skall kalla dem har tappat fäste nu. Hur skall jag göra för att fästa den fast på moderkortet igen? Går det bra om man snurrar ihop tejp eller kan man beställa nya?

Och till sista är bra att lappa h50 för att få ännu bättre kylning ? Och i så fall vad för sandpapper skall man köpa.

Av serts

Uppgraderingspaket max 8300kr

Hej, gjorde en tråd för ett tag sedan om speldator för den snåle men har ändrat planer Känns som det är bättre att lägga ut lite extra pengar så man slipper uppgradera sitt system i den närmsta framtiden. Det jag har tänkt anvädnda datorn till är mycket photoshop, sony vegas, adobe after effects, 3d studio max, och massor spelande på upp till 2 skärmar(22tum och 23tum) Det jag behöver i är processor, moderkort, ramminne, grafikkort. Jag har inga planer för crossfire eller sli och kommer aldrig köra det vad jag vet. Det jag hade tänkt är följande. Hade tänkt klocka också till ungefär 4GHz om prollen tillåter.

Processor. Intel core i7 860, intel core i7 920, intel core i5 750 ? Vilken är bäst för mina ändamål?

Ramminne. Corsair 4gb 1600MHz xms3, corsair 6gb 3x2 pc3-1800

Moderkort, Asus P7P55D PRO. Asus P6T SE

Och som grafikkort det hela det här hade jag tänkt mig ett Powercolor hd 5870 1gb såg att det var riktigt billigt mot de andra märkerna? Är det sämre eller varför sälj det billigare?

Hoppas jag har gjort mig så utförligt som möjligt för att ni skall kunna hjällpa mig.

Av serts

Kanske ^^ På tal om överclockning i all ära så vill jag ge mig in på det på allvar. Vilken processor är bäst för att överklocka så mycket det bara går på främst luft men också på vatten ? Samt tips på några riktigt bra moderkort i 775 serien ?

Av serts

Läste runt lite angående intel e5200:an och vissa hade omjöligt att få den till 4GHz. Och angående spelprestandan med mitt kommande system är detta bara bullshit som finns på youtube? http://www.youtube.com/watch?v=TBAEKCERZk4
http://www.youtube.com/watch?v=1aKx0Mhdrys

Kollade runt lite på nätet och funderar om det kanske är mer värt att lägga pengarna på en intel e7400 eller högre för att få maximal prestanda för så liten peng som möjligt? Är inte direkt erfaren utav att klocka men det skall väl inte vara så jätte svårt? Är lite av en entusiast också skulle vilja få många poäng i 3dmark06 också om det är möjligt.

Av serts

Låter bra allt.. Vet att det är svårt att säga rakt ut hur bra datorn kommer att bli men tror ni jag kommer kunna spela crysis warhead på ex 1680x1024 eller 1920x1080 med spelduglig fps?

Av serts

Blir detta ett bra paket som drsork la ihop ? Kommer jag kunna lira allra dem senaste spelen i högsta upplösning? Och inget segast ner?

Av serts

Speldator för den snåle

Hej, har precis sålt mitt datorsystem som innehöll i7 med nvidia 295gtx osv så jag har pengar men är inte riktig säker på om jag vill utnyttja dem. Som rubriken säger så är jag ute efter ett snålt gaming system. Jag har en liten idé som jag inte vet om det kommer vara fullständig skit eller briljant.

Processor: Jag har en intel e5200 samt en intel e6750 här hemma som jag tänkte använda mig utav. Vilken av dem är bäst för seriöst överklockning?

Grafikkort: Ati verkar ju hetast på marknaden idag så det ligger emellan ett Powercolor HD 5870 och ett HD 5850

Nätaggregat: Corsair 550w hade jag spanat in mig på

DVD brännare: Har en samsung här hemma

Hårddisk: Har en intel ssd 80gb liggandes och en Samsung 1tb lagrings hdd

Moderkort: Det vet jag inte något bra i 775 serien?

Chassi: Det har jag ingen blekaste om, vill ha ett med som är tyst skall vara lätt att göra en kabeldragning som ger en bra förutsättning för kylning

Processorkylare: Hade tänkt mig en Noctua NH-U12P lr corsair h50

Minnen: Corsair 4gb 1066MHz ddr2?

Vet inte om detta kommer att bli ett bra system men vill som sagt komma undan så billigt som möjligt på grund utav ekonomiska skäl. Spelen jag har tänkt spela är Far cry2, Assassins creed 2, Left 4 dead 2, crysis 1/2, cs 1.6, street fighter IV, Dirt 2 osv.

Paket nr 1
http://img69.imageshack.us/img69/9140/datasystem.jpg
Slutsumma: 8867kr

Paket nr 2
http://img704.imageshack.us/img704/665/datasystem2.jpg

Slutsumma 8617kr

Har ni några andra förslag? Kommer processorn flaskhalsas eller minnena om jag kör med ett hd 5870 lr 5850? eller möjligtvis 5970 ?

Av serts

På det Lian li lancool chassit jag länkade är inte gjort utav lians vanliga alu material utan nämligen stål vad jag uppfattade så det väger också en del Men angående fläktstyrning har ni några tips eller behövs det inte till noctua/nexus fläktar?

Av serts

Nja, gillar inte direkt Fractal Design r2..Läste att det inte håller borta ljudet så bra och att plåtarna är väldigt tunna.

Av serts

Nytt chassi, tyst,svalt,prisvärt (Sökes hjälp snarast)

Tjenare alla glada sweclockare.

Som rubriken säger så är jag ute efter er expertis. Jag hade tänkt beställa ett nytt chassi med lite tillbehör idag eller imorgon i alla fall så dem hinner skicka komponenterna på måndag. Jag har surfat och kollat på många lådor nu i ett par timmar och har kommit fram till några kandidater som jag länkar lite längre ner.
Vad jag har läst och förstått så är Lian li ett riktigt pålitligt chassi som har goda egenskaper, samma gäller antec?

Tanken med chassit är att jag skall få ett stort bra chassi som ger bra förutsättningar för kabeldragningar så man inte blir panikslagen när man pillar i datorn. Jag vill också se att chassit har ett riktigt bra luftflöde och att det skall vara så tyst som det bara går. Vet ju att fläktarna gör ljudet men hoppas ni förstår min poäng. Jag hade tänkt köpa till ett par tysta fläktar, ljuddämpade mattor och fläktstyrning för att få optimal tysthet.Har inget emot heller om datorn har en sidordörr med plexi så man kan få en liten inblick idatorn och att det skall finnas möjligthet senare att installera led fläktar men inget måste.

Fläktarna jag har kollat på är ifrån märket Nexus respektive Noctua. Vad jag har läst är båda dessa riktig bra fläktar men vänder mig åter igen till er som är mer kunnigare än jag.

Alternativ -

Nexus 120mm

http://www.inet.se/artikel/6308385/120mm-nexus-flakt

Noctua 120mm

http://www.inet.se/artikel/6308703/noctua-nf-s12b-flx

Noctua 120mm NF-S12B FLX någon större skilland mot silent case fan?

http://www.inet.se/artikel/6308703/noctua-nf-s12b-flx

Dessa är de fläktarna som är bland dem bästa vad jag förstått? Men nog om fläktar dem chassina jag tittat på är följande.

Lian li lancool pc-l62 kollade lite video reviews på youtube och det verkade lovande men hur är det med kvaliten? Vet ju att det är lian li så det skall ju glänsa kvalite ifrån det men det verkade väldigt lätt att ta bort frontpanelen enligt mig?

http://www.inet.se/artikel/6900659/lian-li-lancool-pc-k62-sva...

Det andra chassit mina ögon fastnade på var Antecs P183 som verkar vara ett utav de tystaste chassina på marknaden? Jag är lite fundersam funkar det med fläktstyrning på den lådan och stänga fronten ?

http://www.inet.se/artikel/6900257/antec-performance-one-p183

Det var dem chassina jag kollat på, har ni några synpunkter på dessa lådor? Har ni några andra förslag lägg gärna fram dem. tipsa gärna på några ljuddämpade mattor samt någon riktigt bra fläktstyrning.

Kan skriva mitt system också det kanske underlättar en del

Amd phenom II x4 965 3.4GHz med Noctua NH-U12p
Asus M4a79
6gb corsair 1066MHz
XFX HD 4890 1gb
WD raptor 300gb
WD 1.5tb
corsair 650w

Och tillslut landar min budget på 1500kr

p.s Hoppas att jag har varit utförlig med vad jag letar efter. Kan säga att jag kommer att uppgradera till en corsair hyrdro h50 cpu cooler senare så chassit skall gärna ha plats för den.

Med vänliga hälsningar Martin

Av serts
Av serts

Nätaggregat - Räcker detta?

Hej har en snabb fråga som lyder räcker detta nätagg till min dator?

Amd phenom x4 955 3.2GHz BE
Asus M4A79T- Deluxe
HD 4770

https://www.inet.se/datorkomponenter/naetaggregat/ace-rawdeal...

Eller

https://www.inet.se/datorkomponenter/naetaggregat/corsair-vx-...
https://www.inet.se/datorkomponenter/naetaggregat/corsair-vx-...