Inlägg

Inlägg som Enlightener har skrivit i forumet
Av Enlightener
Skrivet av Ant3:

Undra hur denna 16 core kommer prestera i VM förhållanden där man delar upp den för två användare och spela samtidigt.

Alltså En (7800X3D) 16 Core, 64 eller kanske 128GB ram, och två GPU's fördelat på två VM's för att köra en maskin fördelat till två användare.

Bör ju ha potential att kunna ge bra spel prestanda i ett möjligt ?M-Atx? format?

Eller pushar önsketänket på gränserna nu?

Man känner att man är på rätt plats när en sådan här tankeställning dyker upp så naturligt.

Skrivet av norrby89:

Synd bara att moderkortet fortfarande kostar minst 1000kr för mycket =/

Problemet med detta är att många spel inte kommer fungera på en sådan maskin. Va själv i tankarna att byta ut alla datorer här hemma mot en större maskin och köra vm's likt det dom gjorde på ltt.

Problemet är att antifusk mjukvaror kommer detektera att det är vm's och helt antingen rent av fungerar inte spelen eller så är det en tidsfråga innan man blir bannad.

Du har helt rätt i det, men det är ju ändå teoretiskt gångbart om man låter bli de kompetitiva online-spelen.

Av Enlightener

Om kabeldragning inte är ett alternativ är det nog mesh eller fler AP som gäller. Nu har jag inte stött på exakt den modell av router du har, men mina tidigare D-link har varit ganska svaga jämfört med sina konkurrenter. Vad du kan göra är att prova en funktionell WiFi 6-router (AX), då de oftast har stabilare signal även över 2,4 GHz. Exempelvis Asus RT-AX58U. Skulle det absolut inte fungera med bara en router gör Asus AI mesh-funktion det ganska lätt att köpa en till och få dem att fungera som mesh-routrar.

Av Enlightener
Skrivet av cyklonen:

Riktigt dåligt resultat i dag. Inte en enda som ens var i rätt land. Några fattar jag inte alls hur nån skulle kunna komma i närheten av om man inte känner igen växter eller så...

Det var en där jag hamnade på fel kontinent, men i övrigt lyckades jag hamna i rätt land med lite tur.

Vi fick ju två stycken i Tjeckien till att börja med, och där tog jag det på språket på de skyltar som angav region- eller kommungräns. Jag hade ingen aning om var orterna låg, men det blev rätt land i alla fall.

Den tredje, i Mexiko, var den där jag absolut inte fann några bra ledtrådar och tänkte att det kanske var något bördigt område i Östeuropa. Tji fick jag...

På den fjärde fann jag en skylt som angav bland annat Vilnius kommun (?) och då var det bara att leta efter den andra stadens namn någonstans i närheten.

Den femte hade jag tur och fick syn på en skylt som jag tolkade till något i stil med Oaxacas tekniska verk eller liknande. Det lät centralamerikanskt så jag letade i södra Mexiko och fick napp.

Dold text
Av Enlightener
Skrivet av tuomi:

Interstate '76! Classic!
Edit: 1337!

Jajamensan! Snyggt jobbat!
Då är det din tur.

Av Enlightener

Jag trodde vi kört de flesta "Editor's choice-kartorna" redan, men tydligen har vi inte kört A Divisional World.

Vi går tillbaka till 2 minuters tidsbegränsning för den här kartan, och vi har full rörlighet som vanligt.

A Divisional World - 2 minuter

Lycka till och trevlig helg!

Av Enlightener

Det hände inget i tråden efter föregående korrekta gissning, så vi frågar istället i vilket spel den här otroligt coola killen hör hemma?

Av Enlightener
Skrivet av cyklonen:

Från min lilla hemort finns bara genomfartsvägen och några mindre avstickare in i samhället. Så där är tyvärr chansen liten att nåt sånt händer mig. Men där jag bor nu skulle till och med min bil kunna synas!

Finns det förresten inte en hemsida dedikerad åt konstiga saker som fastnat på Streetview? Och borde det således inte finnas en karta i GeoGuessr som utgår från dessa?

Av Enlightener
Skrivet av Kalium:

Kul med runda 4. Alldeles i närheten av starten hittade jag ett torg som jag kände igen. Där har jag och kompisarna suttit och druckit öl. Efter det så blev det väldigt lätt att välja rätt stad. Hade dock ingen aning om var på kartan det där torget låg. Hittade dock den där vallgraven/muren eller vad det var och lyckades hitta igen den på kartan, så kom i alla fall hyfsat nära.

Tillfällen där man hittar ställen man varit på i utmaningarna är riktigt kul!
Hamnade precis bredvid min gymnasieskola i Karlstad på en Daily Challenge en gång.

Snyggt jobbat!

Av Enlightener

Nu blev jag sugen på en ny arbetsskärm...

Snyggt skrivet! @Nissling

Av Enlightener
Skrivet av varget:

Det är lösningen på lösenord som har jobbats på i 10 år. Microsoft, Apple, Google, Mozilla, Facebook med flera står bakom den. Support för alla stora OS och webbläsare finns. Nu saknas stöd hos tjänsterna.

Se mer på https://webauthn.guide/

Matnyttig läsning. Tackar!

Av Enlightener
Skrivet av Kalasis:

Kan det vara Awsome!

Hahaha Det tog er hela sju minuter... Men ja, det är Awesome!

Riktigt kul spel! Dock är väl jag tydligt partisk med tanke på att jag nästan enbart lägger upp Psygnosis-spel...

Av Enlightener

Får hoppa in och ge er ny utmaning då.

Lycka till! (Ni löser det säkert på två minuter...)

Av Enlightener
Skrivet av varget:

Så när börjar sweclockers stödja webauthn?

Nu får du gärna upplysa mig, eftersom jag inte är någon cybersäkerhetsexpert (Och heller inte den som utvecklar SweClockers säkerhetsverktyg), men är webauthn den allmänt vedertagna standarden alla använder eller den tveklöst bästa lösningen?

Av Enlightener

Jobbat en del i offentlig sektor och där är ju säkerhetstänket rent kontraproduktivt istället. Som någon annan skrev, byte av lösenord med jämna mellanrum leder enbart till att de blir simplare och mer lättknäckta.

Av Enlightener

E-ATX för min del.

Gillar storleken och har ett ASUS Rampage V Extreme hemma i datorn.

Av Enlightener
Skrivet av Tommy:

Lånar tråden lite lätt för en klockfråga: Jag har en Seiko Monster med automatiskt urverk som skulle behöva service. Frågade hos en lokal urmakare och priset för servicen var över 2000kr, det kändes dyrt när klockan i sig inte kostade mer än 1500kr när det begav sig.

Hur gör ni som är inbitna klocknördar, finns det bra ställen att serva klockor på online till brs pris, eller är det bara att lämna in den hos närmsta urmakare lokalt?

Jag tror att priset kan variera ganska kraftigt. Jag brukar hamna runt 1500 - 2000 kr vid service på min Omega Seamaster när jag gjort det i Karlstad.

Det jag vill säga är att för min del är det mer värt att veta var jag lämnat in klockan och att inte riskera att den kommer bort i frakt eller transport. Så själv anser jag att det alltid är mer värt att lämna in den hos en lokal urmakare i fysisk butik.

Av Enlightener
Skrivet av MinscS2:

Jag tror inte du förstår hur snyggt Solitare är med Raytracing i Windows 11.

Klart bästa grafiken 2023!

Av Enlightener
Skrivet av MinscS2:

Jag visste att jag skaffade RTX 4090 och i9-13900k av en anledning...

(Men inte var det för att spela Portal med Raytracing i 4K. Yikes!)

Säg som det är, du skaffade det enbart för att köra Minecraft med raytracing.

Kanske inte det spel jag främst ansåg behöva raytracing, men kan absolut vara anledning för en genomspelning när patchen kommer.

Av Enlightener
Skrivet av Lergöken:

Såklart!

Plockade upp en asus rt-ax86u på webhallen när jag åkte förbi på väg hem från Stockholm i söndags.. blev den pga Merlin kompatibelitet..

Frågan är om de är värt att skicka tillbaka och plocka upp en asus rt-ax92u för att få tri-band..

Beslutet föll i alla fall på en asus router då jag ändå kände att det funkat bra med min rt-ac66U dom ca 8år jag haft den. Så fortsätter med asus som test. Skiter de sig så får jag bita i de sura äpplet och sälja den och kasta ut mer pengar helt enkelt. Köper helt och hållet att en Unifi setup bör va bättre och stabilare.

Något som jag tror jag glömt nämna är att jag bor ute på landet med typ 100 m till närmaste granne. Så störningarna från andra är helt obefintliga.

Jag tror du kommer bli nöjd. AI Mesh fungerar förhållandevis smärtfritt om du skulle behöva lägga till fler routrar.
Stirra dig inte blind på att AX92U har högre siffra och tri-band. Minns jag inte fel är designen en nödlösning när ASUS snabbt behövde ha ut en tidig WiFi 6 tri-band router. Den du valt är nyare och ser ut att ha bättre kapacitet att hantera de två band den kommer med. Dessutom är det sista bandet enbart för kort räckvidd och om du behöver exceptionellt hög bandbredd, och de nivåerna tror jag inte du kommer ha behov av.

Jag sitter själv med två stycken XT8:or som jag är numer är väldigt nöjd med. Det enda som inte riktigt lirat för mig är när jag experimenterat för mycket med firmwaren, men det är mitt eget fel.

Av Enlightener

Har nog inte ens sett TV4-loggan på många många år! SVT kollar jag mer än gärna på, men då genom SVT Play.
Annars är det streamingtjänster som gäller 100%.

Såg en hel del på vanliga TV-kanaler fram tills att signalen försvann i min förra lägenhet och värden vägrade fixa den, men det är kanske sju eller åtta år sedan.