Inlägg

Inlägg som andrixx har skrivit i forumet
Av andrixx

Ser nu att jag gjort en riktig tabbe och sett fel dator

Jag har Acer 5739G men enligt vad länken till prisjakt visar så är det inte samma CPU och Grafikkort i den jag har och 5739G som visas i länken av trådskaparen. Blir förvirrad nu.

Min cpu är P7350 och grafikkortet GT130M 1GB

Av andrixx

Liten updatering:

Min kompis köpte HPn ni talar om och jag har ju då acern.

Crysis high ingen kantutjämning
Acern: 7-9 FPS
HPn: 8-12

Crysis very high ingen kantutjämning:
Acern: 17-22 FPS
HPn: 24-25 FPS

World of warcraft effects Ultra:
Acern: 25 FPS i befolkad storstad
HPn 35 FPS i befolkad storstad (samma ställe som med Acern)

Detta stämmer bra då HPn har ett bättre grafikkort, men som nämnt innan har acern bättre processor och DDR3 som är dubbelt så snabbt som HPn.
Så ska man mest spela kanske HPn är ett bra alternativ speciellt om den sjunkit från sina 10000kr till 90000kr. Värt att tänka på är att det ska enligt min kompis kosta honom ca 450kr~ att få upgradera till windows seven.

Själv är jag mycket nöjd med min billigare som har ddr3 >:)
så länge jag kommer kunna spela Diablo 3 när det släpps så är grafikkortet i Acern topp för mig.

Av andrixx

Jag köpte denna dator för det verkade den vettigaste datorn för priset (8000~), jag fokuserade på grafik, cpu och ram. Enligt toplistor med benchmarks för både cpu och grafikkort så insåg jag att dethär är datorn jag skulle ha.

Har inte hunnit testat den fullt ut ännu men kan ta upp en del saker. Hoppas de kommer till nytta!

Utblåset sitter på vänster baksida, alltså inte under. Den blir ganska varm om man spelar eller belastar cpu samt grafikkortet. Dock inte lika varm som äldre laptops blev. Dvs. går ej att steka ägg på den. Sålänge luftflödet är fritt fungerar det bra.

Låter inte allt för mycket. Men det är en kraftfull maskin och därav krävs bra kylning, så räkna med att ni hör fläkten. Jag lägger dock bara märke till den om inget ljud spelas upp och jag verkligen tänker på det. Den är i mina öron tyst för att vara en dator med prestanda.

Den är väldigt lätt för sin storlek.

Högtalarna sitter på baksidan vilket jag tycker är en missplacering. men det kanske har en vettig förklaring, ganska bra högtalare till skillnad från de flesta andra laptops jag har/haft.

Tangentbordet är liknande Macbooks tangenter, dvs platta. Detta är ovant för mig och jag får svårt att 'känna' vart jag befinner mig på tangentbordet. Detta är självklart en vanesak och försvinner med tiden, tror jag.

tuchpaden är lite knäpp tycker jag, den är 'dold' i plasten som är runtom och likaså där får jag svårt att känna vart på plattan jag befinner mig. Men återigen, detta är en vanesak.

Skärmen är riktigt härlig anser jag, den är tydlig och har bra färger. Stör mig dock på att den inte går att vinkla bak mer än en normalt uppfäld skärm. Ibland står jag upp och har datorn på ett lägre bord när jag spatserar omkring med min dator och då går den inte att vinkla bakåt tillräckligt.

Fanns många program installerade från start. Med alla onödiga program och spel som jag inte ville ha räknade jag till 46 avinstallationer. Men det var väldigt många småspel av dessa. Men vad jag förstår så är det såhär på alla nya bärbara.

När det gäller prestanda kan jag inte yttra mig allt för mycket för tillfället. återkommer kanske på den biten. Provade crysis och valde optimerade inställningar och den valde att lägga allting på high, (steget under very high för er som inte vet). Fungerade fint. Ska installera Fraps sen och kolla min FPS.

Gratis upgradering till windows seven när det släpps, tror det gäller vid uppvisat kvitto samt att man får stå för frakten.

So far ger jag den 8/10 för jag inte har hunnit testat prestandan.