Inlägg

Inlägg som orig_rejser har skrivit i forumet
Av orig_rejser

Oj då, är det fortfarande så 8 månader senare?

Av orig_rejser
Skrivet av ELF:

Du har GOG på pc där du både kan installera och spela spel utan online krav.

Sant.

Av orig_rejser

Jag som köper mina spel på tradera när de varit ute ett tag, spelar ett tag och säljer, oftast till samma pris. Förutom de som jag behåller.
Men även då är det ju många som kräver att man är online för att verifiera sig. Snart är det bara Nintendo kvar för offline-bruk. Steam-spel vill ju ofta logga in dom också (eller iaf mina även om dom är single-player).

Av orig_rejser

Det intressanta är väl varifrån de fått alla telefon-nummer. Är det så att dom hittat Telias sms-api och lånat lite för att skicka sms till alla kunder som någonsin haft med Telia att göra? (fick det inte och har aldrig haft det, sambon fick och hon var Telia-kund för några år sedan)

Av orig_rejser

Som många skrivit. Lumia, för små pengar kunde man få en riktigt bra telefon med fortfarande bästa mobil os, om det fanns appar.

Den enda telefonen jag vaknat till och blivit sugen på är när de går bakåt i tiden och minskar i storlek. Unihertz Jelly Star t.ex. dock är ju just den tämligen ful, men ändå. (Kommer mest troligt beställa en...)

Men se som bilar, nästan alla ser likadana ut (storkoncerner och aerodynamik yay), och i princip alla färger förutom gråskalor och mörkblå har sämre andrahandsvärde.

Det handlar ju om feghet och trygghet, både hos konsumenter och tillverkare. Hur skoj är det?
Roligt att nothing testar på något. Påminner om doro-telefonen med neon från 90-talet. Samt lite Tron.

Av orig_rejser
Skrivet av cyklonen:

Ja, men jag tror inte det finns såna som klarar att ladda en bärbar dator. Inga jag nånsin haft, eller har nu, klarar det.

Jag har en https://www.ravpower.com/products/rp-pb055-upgraded-ac-power-...
Klumpig att ha med dock.

Av orig_rejser

Både bra och dåligt det här. Känner ett gäng med radio-astronomer som är förbannade över lag på alla som kommer på en lösning med "vi skickar upp en satellit", mängden rymdskrot där uppe blir bara mer och mer.
Men... coolt att när man gör en temporär hjälpinsats någonstans bara slänga upp en liten mottagare och vara klar, nu har det funkat tidigare också så på det viset är det ju inget nytt, men till helt andra priser och annan utrustning (vad jag har sett).
Sedan är det väl bra att man kan få det där täckning saknas, vårt ena hus står så vi måste ut på en kulle för att ringa (el finnes dock).
Dock så skippar jag, skönt att slippa internet någon vecka då och då. (fast man toksurfar ju när man kommer till täckning )

Av orig_rejser

Hade varit intressant att få inblick i projektet. Har varit med i sådana som borde varit dylika. 50 affärer, online, även b2b, systerbolag i andra länder, internordrar mot systerbolag osv.
Byte av pos, erp, separat wms med migrering av i princip all data, eller all data som fås med gdpr, plocka in ny landsfunktionalitet med parametersättningar. (Ni som inte är insatta, parametersättningar av ekonomiska flöden kan ta tid, men med erfarna konsulter kan det löpa på hyfsat)
Ändå inte så avvikande mot andra systembyten. Så undrar vad som skiljer mot liknande standard-operationer. Knepig projektledning? Externa leverantörer av system som inte förstår varandra? Projekt som dessa görs ju hela tiden, även om loggan ibland behålls...

Av orig_rejser

Vi är väl många som ordnat drifting-problematiken på våra joycons.

Men bra video, nu kunde jag plocka isär min ena kontroll som barnen haft i backen och pilla tillbaka en liten del.

Av orig_rejser

Vad händer om du kopplar den till en dator med usb-sladd? Ofta om dom lever lite dyker dom upp som vilket usb-minne som helst. (om telefonen är inställd på det)

Av orig_rejser
Skrivet av pellesandare:

Jag tror jag sett nån ha pallkragar på typ lastpallar, men jag har för mig att det inte var så bra, för att det inte kommer upp typ mask och sånt som behövs för jorden.

Är det något åt det hållet du tänker?

Lastpallar är inte helt dumt, man kan då även sätta en platta emellan. Maskarna tar sig inte igenom markduk när man sätter den, inte ogräs heller.

(jag har faktiskt petat i maskar i min ena pallkrage, men dom brukar ta sig dit ändå)

Jag kör ofta duken i höjd med jordnivån, kostar så lite, och jag har oftast mer än en krage på höjden och då håller det ihop mellan kragarna också på ett smidigt sätt.

Av orig_rejser

Sätt markduk i botten och på kanterna. Släpper igenom vätska och håller jorden i pallkragen utan att rinna ut.
Så duk, skjut fast den i pallkrage med klamrar. Helst hela höjden som du tänkte ha gjord.
Eller så har jag gjort i alla år.

Av orig_rejser

Om man ska tänka äga spel för mig så är det att kunna sälja vidare och det är ju kört så länge man inte köper fysiskt eller säljer hela konton.
Jag kombinerar gamepass ultimate med att köpa de spel som jag faktiskt kommer vilja spela när de försvinner därifrån och dåntill ett rabatterat pris

För om man är ärlig är det ju ganska få spel som har ett omspelningsvärde om det inte är av typen civ eller något massskjutar online tjottafräs...

Nintendo-spel köper jag i princip bara fysiskt, de behåller ju sitt värde dessutom

Av orig_rejser
Skrivet av Campaigner:

.

Jag tippar på att du inte visste skillnaden mellan marknadsplatsen CDON och affären CDON?

Antar du inte visat dig där sen dess 😁

Jodå, men rör mig som en ninja och har skidmask.

Av orig_rejser

Kört sedan 3.11, men tycker nog 10:an är starkaste än så länge. Inte vant mig vid 11 även jag kört den ett tag. Men det kommer nog där också. Det finns tankar bakom vad dom gör om man är villig att inte stirra sig blind på hur det varit.

Av orig_rejser
Skrivet av lasseedsvik:

"Microsoft Lumia 640 Black"

Vilket var ditt?

Det var ju dock en tämligen bra telefon med ett av de bästa mobil-os som kommit. Synd bara att apparna inte kom.

Mitt mest pinsamma var när jag och ett ex beställde en sexleksak, modell lite större. Den kom i sin orginalförpackning med adress-lapp på... Vet inte vem som tyckte det var mest pinsamt. Jag eller den unga tjejen i kassan på Ica....

Av orig_rejser

Var ute och kollade runt, kör man familj så var det fortfarande billigast för spotify, eller iallafall för en månad sedan.
Men smidigt om man kan flytta spellistor.
Sedan gillar jag att ha mina poddar på ett ställe. Minimera app-antal på telefonen

Men det är lite märkliga funktioner dom har valt att skippa i de billigare abbonemangsformerna, som att ta bort random på spellistor...

Av orig_rejser
Skrivet av joeldeluxe:

Bra att det blir mer accepterat, men slår fortfarande inte att använda mobilt bank-ID i appen och bara visa QR-kod. Sjukt smidigt!

Samt att då kan man ge qr-koden till sin sambo som kan hämta. Annars måste man ju skicka med id eller vara på plats.

Av orig_rejser

Painwest var ju tämligen längesedan den kom.
Den hette väl Quake painwest?
Någon som lyckas googla? Måste ju varit 15-20 år sedan.
Elstötar om jag inte minns fel.

Av orig_rejser
Skrivet av norrby89:

Och en vecka efter att köpet går igenom går activision ut med att dom lägger ner call of duty serien för evigt! Skapar en ny studio och sedan en helt ny ip vid nan duty of war som kommer vara helt xbox exklusivt!

Så mycket job lägger dom inte, call of boty, nästan allt marknadsmaterial funkar och potentiell nya målgrupper. Folk som gillar bottar, båtar och andra saker