Inlägg

Inlägg som conza har skrivit i forumet
Av conza
Skrivet av boibo:

@conza: du behöver inte göra det så komplicerat.

Köp en mediabrygga (eller två, rent krasst) eller nån routermodell som har stöd för det (dyrare asus-modeller?).

Fiberkonverter - kabel - mediabrygga - wifi - mediabrygga - kabel - ip-tv.

ip-boxen kommer inte veta skilladen. Har själv satt upp det för flera kunder, ofta då med telias skräp men det funkar. Bandbredden på IP-TV är inte så skrämmande hög, så även dålig länk bör funkar tillfredställande.

Skrivet av Prelatur:

Funkar fint med en billig powerline också.
Hade en TP-Link TL-WPA4220KIT liggande som en kompis fick låna.
Telias IPTV funkade fint så en TP-Link TL-PA4010KIT för 400 kr borde fixa det.

Saknar lediga/tillgängliga eluttag där Fiberkonverter/Mediaboxen sitter, det är dessutom lite trångt så att sätta dig fler enheter eller köra en Home Plug/Powerline lösning är inte möjligt utan att dra in fler eluttag eller gå loss på väggarna för att skapa mer plats Ett av uttagen kör dessutom en HomePlug/powerline för larmet, då den huvudenheten sitter på övervåningen. Vet inte om det går att köra flera Powerlinelösningar i samma hus?

Har tittat på olika mediabryggor och vet att möjligheten finns rent tekniskt, men slipper helst det då det medför lite ombyggnation av hörnet under trappen där fiberkonvertern sitter

Av conza

Kanske använde mig av lite felaktig terminologi... nätverk har aldrig varit min starka sida

I dagsläget har jag kabel direkt från mediaboxen/tjänstefördelaren till iptv-boxen, och det fungerar klockrent. Men barnen växer upp och vill ha tv i sina rum på övervåningen, och vill gärna slippa behöva dra 50+ meter kabel genom huset, framför allt då det inte finns några vettiga vägar att dra enkelt. Hade inte det behovet funnits så hade jag varit fullt nöjd med nuvarande lösning, dvs kabel direkt till boxen.

Tillverkaren av iptv-boxen har en usb-wifi dongel vilket fick mig att fundera på om jag kunde få ut iptv signalen på wifit här hemma.
http://www.webshop.dilog.se/shop/product/dilog-wifi-dongle?tm...

Borde gå att definiera ett gästnät dit man routar den signalen tänkte jag... vet inte om asuswrt har stöd för det, eller om jag behöver gå till openwrt, tomato eller open lede (sistnämnda stöder förvisso inte för närvarande inte den nya routern som snart ska upp, en asus rt-ac88u)

Är medveten om att iptv och internet är olika; om "trunka" var fel ord, så är det väl ett subnät/vlan jag behöver få upp då kanske... (återigen, terminologin kanske är fel) och sedan då även få ut den signalen på ett gäst-wifi. Man kan sätta upp flera i ASUS routers vet jag... tycker att har man bara mjukvara i routern som stöder det så borde man kunna få ut det subnätet/vlanet på ett av dem.

Så min router ska ju inte agera dhcp eller något åt iptv-nätet, dvs det 10.88 nät som iptv-signalen går över, utan bara routa runt trafiken lite. Det var tanken och förhoppningen iaf

Av conza

Väcker liv i en gammal tråd då jag nu sitter i samma/liknande sits själv...

Fick nån här ordning på det? Eller har pillat vidare sen dess?

Sitter med stadsnätsanslutning, har en "Mediabox" på väggen med 2 x Internet och 3 x IPTV uttag i. (finns mer för övriga tjänster, men det är de här som är av intresse nu)

Stadsnätet står ju kommunens bolag för, Bahnhof levererar Internet, IPTV från Sappa.

I dagsläget ser det ut enligt följande:
Mediabox Internet port 1 --> WAN port på ASUS n66u.

Mediabox IPTV port 1 --> IPTV box vid tvn.

Dit jag vill:
Mediabox Internet --> Asus WAN port
Mediabox IPTV --> ASUS lan3 port
ASUS Wireless + ASUS lan4 port --> IPTV signal

Vill alltså kunna trunka ut IPTV signalen i mitt interna nät. Satt och lekte med Wireshark igår, men är lite rostig så det tar ett tag till innan jag är säker på att jag ser rätt, men spontant skulle jag gissa att Mediaboxen avtaggar inkommande signal och levererar ut på de definierade portarna (så att port 1-2 går till Bahnhof, och port 5-7 går till Sappa, så att säga)

Gissar vidare på att jag behöver få upp ett eget vlan/subnät att dra iptv-trafiken i. Vet att trafiken i dagsläget för iptvn går över ett 10.88.x.x nät, mitt interna är ett 192.168. Vill ju inte att IPTV boxen ska hämta ip-adress från min router, utan de dhcp-req's den skickar behöver ju vidarebefodras ut mot Sappa.