Inlägg

Inlägg som TassM har skrivit i forumet
Av TassM
Skrivet av TubularBoy:

Låter som batteriproblem.
Ålder på den? Kanske läge att kontakta återförsäljare/microsoft.

Den är strax över ett år gammal. Om jag inte lyckas lösa problemet själv inom de närmaste dagarna så gör jag det... Jobbigt att vara utan den i några veckor bara...

Skrivet av Lunatech:

Hade samma problem på min Pro 2. På den var det ett konstruktionsfel i sladden till laddaren (från väggen in i laddaren). Jag fick den utbytt av Microsoft direkt, kolla om de gjort någon liknande recall för Pro 4.

Hur menar du? Laddaren förstörde batteriet?

Av TassM

Mystiskt surface pro 4 problem

Hej,
Jag är osäker vart denna fråga passar bäst men jag testar här...

De senaste dagarna har jag drabbats av ett mystiskt problem på min surface pro 4. Vanligtvis (men inte alltid) när jag startar den får jag bara upp skärmen som visar att batteriet är tomt och den stänger ner sig igen. Om jag kopplar in laddaren startar den omedelbart men så fort jag är inne i windows är batteri-ikonen grå (och tom) istället för vit (och delvis fylld). Trycker jag på denna gråa ikon så säger plattan att den är laddad till 100% (vare sig laddaren är inkopplad eller inte). Efter några minuter återgår ikonen till att vara vit igen och visar den "riktiga" laddningsprocenten. Batteri-ikonen växlar sedan mellan att vara vit och grå, några minuter åt gången. När ikonen är grå så är plattan seg som sirap, att svepa in från vänster för att växla program tar flera sekunder och det går inte att spela upp exempelvis youtubevideos utan att få artefakter.

Detta har jag testat för att åtgärda problemet:
- Windows update (alla uppdateringar är installerade)
- Uppdatera batteridrivrutinerna
- Ta bort och återinstallera batteridrivrutinerna
- Reseta plattan och installera om windows (detta löste problemet resten av kvällen men nu imorse var det tillbaka igen...)

Jag börjar misstänka hårdvarufel men tänkte fråga ifall någon har några idéer innan jag lämnar in den...

Av TassM
Skrivet av cider123:

Något jag hade gjort är att maila Asus och fråga/förklara situationen och se om dom kan skicka nya, eventuellt mot en liten kostnad.

Jag funderade på att göra det men ett flertal googleträffar påstår att Asus inte tillhandahåller reservantenner

Av TassM
Skrivet av Grönahunden:

du kan nå längre med antenner där dBi är större men du får troligen ingen bättre täckning från 5 till 8dBi inne i huset.
den blir också mera platt, tänk dig att täckningen är som en munk med hål i...

det går också att "se" på en antenn att den inte är 8-9dBi då dom brukar vara 40-45cm långa.

Jag tror du missförstod min fråga, eller så var jag otydlig. Är det viktigt att ha samma dBi på alla tre antennerna eller spelar det ingen roll? En googlesökning på detta ger inget tydligt svar även om vissa påstår att man bör ha samma.

Av TassM
Skrivet av Grönahunden:

ja tvivlar på att det är 8dBi.. kineserna brukar vara lite svajiga i deras "förklaringar" troligen 3-5dbi
dom lär dock funka då antal dBi inte är så viktigt..

Är du säker på att dBi inte är viktigt? En googlesökning ger inget klart svar, vissa säger dock att det spelar roll...

Av TassM
Skrivet av Grönahunden:

en wifi antenn är metalltråd inne i en Plast/gummi hölje, hur bryter man av en sån?

köper du en antenn här i Sverige så kostar dom troligen 100-200kr
skulle du köpa 3st på ebay så får du säkert alla tre för 100-200kr

din router funkar väl med 2 antenner ?

Precis i skarven vid muttern gick den av...ett bordsben var inblandat...
Det fungerar fortfarande men hastigheten är svajig. Förut fick jag jämn överföringhastighet.
(Det är en av antennerna till nätverkskortet, inte routern)

Skrivet av Sweex:

En sånär skulle nog fungera asbra
http://s.aliexpress.com/EJjaiEve

Men borde fungera med bara två antenner?

Skickades från m.sweclockers.com

Det är alltså en 8dBi antenn jag behöver? Behöver jag byta alla tre eller räcker det med den trasiga?

Av TassM

Köpa nya antenner

Hej,
Klantig som jag är lyckades jag bryta av en av antennerna till mitt nätverkskort (Asus PCE-AC68U). Jag lyckas inte hitta några reservantenner på Asus hemsida och är osäker på vilken alternativ antenn jag kan köpa. Behöver alla tre vara likadana (dvs måste jag byta alla tre?) eller räcker det med att dom har samma specs?

Förslag mottages tacksamt!

Av TassM

@versions: Jag har full förståelse för att det inte finns någon sådan jämförelse för 1070 ännu men även när jag tittar på förra generationen så finns det ett 980, ett 970, och ett 960 i sweclockers tabeller. Med andra ord är det nog inte så sannolikt att dom kommer testa mer än någon enstaka modell av 1070 hur länge jag än väntar.

Av TassM

@Ink7: Någon rekommenderade det tidigare i tråden. Tyvärr är tabellen väldigt bristfällig, det finns ett enda 970, ett enda 960, ett enda 980, ett enda 980ti, osv. Jag söker efter en jämförelse mellan asus olika 970 mot msi olika 970 mot gigabyte olika 970, etc... (egentligen 1070 när det blir aktuellt).

Är det så att skillnaderna i ljudnivå mellan de olika tillverkarnas kort är så små att det inte är värt att jämföra?

Av TassM

@cider123: Tack. Jag tycker dock deras tabeller är ganska bristfälliga. Jag vet att det är för tidigt för 1070 men även för 970 finns det bara något enstaka värde.

Av TassM

@cider123: Datorn är inte knäpptyst, den låter mycket mer än vad jag skulle önska och mitt nuvarande 570 bidrar definitivt till detta. Som sagt, några enstaka procent mer i prestanda är inte intressant för mig, någon decibel lägre ljudnivå skulle jag dock uppskatta.

Av TassM

@Andreaz1: Jag hittar ingenstans där sweclockers jämför olika grafikkort sida vid sida.

Av TassM

Hej
Ja, det gör jag. Jag kör med högtalare (vanligtvis ganska låg volym) och inte hörlurar så det stör mig absolut även då.

Av TassM

Ljudnivå

Hej!

Jag planerar att byta ut mitt gamla 570 mot ett 1070 när dom så småningom kommer in i lager. På gamla dagar har jag dock börjat irritera mig mer och mer på brummande fläktar och undrar således om det finns någon sida som jämför ljudnivåerna på olika grafikkort. Detta är för mig mycket viktigare än några få procent prestanda som skiljer mellan de olika modellerna.

Av TassM

Jag omformulerar min fråga

Kan Windows 7 överhuvudtaget visa "802.11ac" som radiotyp? Jag hittar inget definitivt svar när jag söker men vissa antyder att så är fallet.

Av TassM

Jag har redan separata SSID för 2.4 och 5 GHz och jag är ansluten till 5 GHz. Det går inte att välja ac only i routern, det finns endast: auto, n only, n/ac mixed och legacy. auto eller n/ac mixed gör ingen skillnad, windows säger n på båda.

Av TassM

Jag menade Mbit, inte mbit :/

Det var naturligtvis länkhastigheten jag syftade på, och denna pendlar mellan 1057-1300Mbit.

Jag har senaste drivrutinerna till kortet senaste firmware till routern.

Det går inte att välja "ac only" i routerinställningarna, endast "N/AC mixed".

Jag ifrågasätter egentligen inte att den använder ac, att kopiera filer till en annan dator (som har ett intel 7260 istället för asus PCE-AC68U) brukar ligga runt 20-40 MB/s. Jag tvivlar på att n skulle gå så snabbt. Det jag var fundersam på var varför Windows säger n och inte ac.

Av TassM

n eller ac?

Hej,
Jag använder ett PCE-AC68U och en RT-AC68U. När jag trycker på nätverksikonen i aktivitetsfältet i windows 7 och vilar muspekaren över mitt nätverk står det dock "Radiotyp: 802.11n" inte ac. Vad beror detta på? Kan inte win7 visa AC eftersom att det är såpass nytt?

"Hastigheten" pendlar mellan 1053-1300mbit när routern står 10 meter bort bakom en betongvägg så inget att klaga på där.

Av TassM

Film, TV-serier, twitch.tv

Av TassM

Stor skärm istället för TV

Jag funderar på att skaffa en stor (~50") skärm för att ersätta min TV och slippa licensavgiften. Det finns ett fåtal att välja på om man söker på prisjakt men det verkar (förståeligt nog) inte existera några recensioner eller tester överhuvudtaget.
Min fråga är således om någon vet om en skärm i den storleken som är bra eller om min ide är dödfödd eftersom dessa stora skärmar generellt sett har dålig bildkvalitet etc...