Inlägg

Inlägg som ortmeister har skrivit i forumet
Av ortmeister

3500

Av ortmeister

3300 + frakt

Av ortmeister

Användare: @Jarreman
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Upphämtning
Produkt: Stationär dator

Positivt
-Smidig affär
-Ärlig och schyst

Negativt
Inget

Slutbetyg 5/5

Av ortmeister

-

Av ortmeister

Slänger in ett första bud på 2000 för dator+skärm.

Av ortmeister

Allt sålt? 500kr för 580. Kan hämta i gbg.

Av ortmeister

Nån som kan rekommendera en bra fläkt från Komplett?

Av ortmeister
Skrivet av Devrer:

Saknas nätaggregat i det andra paketet?

sen är det paket-pris eller har du satt ihop sakerna själv?:S

Hårdisken i det andra paketet kommer att upplevas snabbare som system-disk pga. lägre accestider. Windows kommer alltså reagera och bete sig snabbare på den. Paket 2 har enligt mig även bättre moderkort, där du kan sätta in ett till grafikkort och köra crossfire om du vill. Jag skulle kört på det andra paketet

Grafikkorten är ju exakt samma kort med olika kylare, spelar ingen större roll.

Angående cpu-kylarna så är båda ganska värdelösa tror jag. Tror knappt de är en förbättring mot stock-kylaren, som till och med har heatpipes (vilket jag inte ser att dessa har). Förstår inte varför de ens skickar med dem

Sen en LED skärm är en vanlig lcd-skärm med led-lampor som bakgrundsbelysning. Ingen större skillnad tror jag, förutom att LED drar mindre ström och tänds snabbare. LED brukar även ha funktionen att den kan reglera ljuset på olika ställen på skärmen (eftersom det sitter flera lampor utspritt), så om det är mörkt på ena sidan av bilden och ljust på den andra så kan den släcka lamporna på den mörka sidan för att få bättre svärta (lcd har dålig svärta) medans de andra är tända. Dock fungerar inte detta så bra utan man ser hårda kanter där lamporna är täna/släkta vad jag läst och alla stänger av denna funktionen.

Ser nu även att cpu-kylaren i det andra paketet ser ut att vara betydligt bättre pga heatpipes.
Det som är bättre i det andra paketet är alltså
-Hårdisken
-Moderkortet
-Cpu-kylaren

Annars är de exakt samma.
Kör på andra paketet!

Tack för infon. Jo, det var det andra alternativet jag var inne på. Tack för infon om LED...verkar ju iprincip inte vara någon större skillnad. Köper en bättre CPU-kylare då tror jag.

Skrivet av shaglord:

Denna slängde jag ihop i en annan tråd där dem ville ha en nerbantad spelburk. Den kanske kan vara användbar för dig.

http://img29.imageshack.us/img29/7159/datorry.jpg

Asus-kortet du har där har jag också i min. Det ska stödja crossfire och du får nästan gratis USB3.0 och SATA3 med kortet vilket är najs, likaså ett modernt chipset.

Bli inte lurad av agget. Det klarar åtskilliga ampere på 12V.

/s

Inget dåligt paket. Men det där grafikkortet hittar jag inte på Komplett eller inet, vilka jag vill köpa från p.g.a att jag då slipper frakt oavsett(bor i göteborg)

Skrivet av pirpen:

Jag skulle kört på första paketet, men tagit bort moderkort, cpu och minnen och köpt Uppgraderingspaket AMD Phenom Black Edition - Inet.se Bara en hundring dyrare, du får bättre grejer, ett spel och ESD-armband!

Sen hade jag bytt grafikkort till PowerColor Radeon HD5770 1GB PCS++ - Inet.se 83kr dyrare, men fabriksöverklockat, tystare och du får med ett spel!

Processor fläkten ska bort då den inte har tillräcklig kylkapacitet för processorn. Jag har själv felaktigt rekommenderat den till en del budgetpaket, fy mig... Köp en Arctic Cooling Freezer 7 Pro rev.2 - Inet.se och Arctic Cooling MX-2 kylpasta, 4g - Inet.se istället.

I det chassit sitter nätdelen längst ner och 8-pin sladden på agget räcker inte till att dras bakom moderkortsplåten (där man vill ha den), så du behöver en Adapter Förlängning 8-pin EPS12V ha-ho, 25cm - Inet.se för att det ska gå.

Annars ser det bra ut!

Värt att tänka på, är att man får fri frakt hos Inet Fraktfritt Sweclockers vid köp över 500kr - Inet.se , men inte hos Komplett. Så handlar man en dator hos Komplett får man lägga på runt 300kr i frakt...

Låter bra. Får välja en annan CPU-fläkt. Jag har det grafikkortet i Kompletts paket. Anledningen till att jag valde ett annat var att priserna skulle bli så lika som möjligt. Bor i Göteborg och skall hämta grejerna, så jag behöver bara betala 40kr i frakt, vilket inte gör så mycket. Tack för tipsen!

Av ortmeister

Vilken dator skall jag välja?

Som topic lyder, samt är det något annat i konfigurationen ni tycker att jag skall förändra?
Detta är alternativen:

#1 Inet

http://data.fuskbugg.se/skalman01/dator%20inet.JPG

#2 Komplett

http://data.fuskbugg.se/skalman01/dator%20komplett.JPG

Skillnaderna är inte jätteslående. Kompletts dator är 200 kr billigare. Vad jag undrar är skillnaden på följande:
Moderkort.
Grafikkort.
Skärm(Inets är en LED-skärm, vet inte riktigt om det förändrar någonting)
CPU-fläkt

Fotnot: Paketet från Komplett innehåller samma Nätagg som Inets, fick inte plats.

Av ortmeister

http://data.fuskbugg.se/skalman01/ehe.bmp

Är detta paketet okej? Behövs något mer? Tack på förhand

Av ortmeister

Vad sägs som denna konfigurationen?
http://data.fuskbugg.se/skalman01/meh.bmp

Behöver jag nånting mer? Är lite osäker på Moderkortet och nätaggregatet.. Hur stor är skillnaden på den processern jag har valt och Black Edition? Hårddisken är ok?
Tack på förhand

Av ortmeister

Spelcomp! allt bra?

Skall slänga iväg denna beställning ikväll hade jag tänkt. Har dock lite funderingar. Behöver jag en extra strömkabel till grafikkortet? Har läst det nånstans. Nån som har erfarenhet av skärmen för spelande? Starkare nätagg?
Vet att jag att jag borde beställa ett 58x0 men jag har inte behov av något starkare än 4870 på ett tag samt att jag inte orkar vänta på leveransen. Jaja, här kommer den:

http://data.fuskbugg.se/skalman01/ohaoha.JPG

MVH

Av ortmeister

Nån som bara kan kolla igenom paketet snabbt och förmedla sin åsikt? Tack på förhand

Av ortmeister

Datorpaket 10k inkl OS & Skärm

http://data.fuskbugg.se/skalman01/gahh.JPG

Som sagt ska jag köpa ny dator. Har varit lite tveksam angående AMD eller Intel, processorerna verkar ju prestera ungefär likadant, men i5 är lite billigare än 3,2 955. Vilket processorval är bäst i uppgraderingssyfte? Hur ser paketet ut i övrigt? Är det något jag har glömt/kan byta ut/skall skita i (OS, går det att tanka istället?)

Mvh OB

Av ortmeister

Speldator ca 9000

Hej!
Har länge tänkt att det är dags för en ny dator och nu får jag nog fan ta tag i mig själv och köpa en. Hade tänkt mig en budget runt 9000 inkl. OS och skärm.
Frågetecknen är:
Om jag ska köra i5 eller Phenom(eller kanske något annat?
Om det är rimligt att jag ska bygga den själv(bara bytt minnen & grafikkort innan).
Hur mycket mer jag får för en tusing extra(är det värt det?).

Jag menar om jag ändå ska köpa en dator kan jag lika gärna lägga ner lite mer pengar. Enda kravet är väl eg. DDR3-minnen. Vill också gärna veta vad jag får ut av att lägga ner mer pengar på ett grafikkort. Ciao

Av ortmeister
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lbs129
Hej!

För 6500 kr får du mycket bättre spelprestanda med detta paket:

http://data.fuskbugg.se/skalman01/speldator_6.5k.png

Det är en riktigt kraftfull processor, ett bra moderkort, minnen som klarar överklockning, snabb hårddisk, högkvalitativt chassi och nätagg och ett mycket prisvärt grafikkort. Jag tog inte med någon DVD-brännare eftersom du inte heller hade det i ditt senaste paket.

Mvh Johan

Funderar också lite på ett liknande paket. Har några frågor dock. Hur är det med detta paket i uppgraderingssyfte? Läste nånstans att i5 är bättre just på denna punkt? Sant? Tänkte också bygga datorn själv. Har inte gjort det innan men har bytt lite grafikkort och minnen så jag vet hur datorn ser ut inuti, känns lite kul att sätta ihop den själv också, hur svårt är det egentligen? OS? Ska man köpa det eller går det lika bra att tanka? Går det också att uppgradera till DDR3-minne med det moderkortet? Kan tänka mig att lägga ca 500-1000 kr till för det och om det är något annat som är i behov av uppgradering. Tacksam för svar