Inlägg

Inlägg som Eawo har skrivit i forumet
Av Eawo

Hade samma problem med esxi. Även så stödjer inte n54l passthrough så man måste göra virtuella hårddiskar. Vad är de du tänkt köra utöver nasen. Ta en kik på synology appen Docker.

Av Eawo

Hej har inte koll på de olika förkortningarna du skriver men titta det här. https://sites.google.com/site/picoreplayer/home.
Det kräver att du kör Logitech media server på server sen kan raspberry pi anslutas som client. Tänk på att framför allt de äldre rpi har inte så bra ljudkvalitet över 3.5mm uttaget. Det går lösa genom köpa till ett ljudkort som stödjs av picoreplayer.

Har tyvärr inte kunnat testa Logitech server själv. Men den stödjer enkel musik program som Spotify och webradio sen kan du även tippa in dina egna skivor i flac kvalitet.

Men titta den hemsidan så får du mer info. Berätta gärna om du testar för ja funderar på denna lösning

Skickades från m.sweclockers.com

Av Eawo

Har det hunnit komma någon info om strömförbrukning och vad Micro usb porten klarar att driva typ?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Eawo

Det här är något ja också skulle vilja göra har dock ingen bil som jag vågar modifiera :). Det finns ett smidigare sätt de är och köpa en surfplatta och göra någon typ av lancher. Men bygga en med raspberry är ju bra mycket fränare

Av Eawo

Jag är kanon nöjd med den en så länge. Enda är att den känns lite tung. Väldigt bra flyt i telefonen mot min galaxy s5 och väldigt skönt utan massa förinstallerat skit. Sen saknar ja Samsungs kamera app och galleri men de borde ju gå fixa något liknande.

Av Eawo

Då jag fick en oneplus two invite så tänkte jag sponsra med en oneplus x invite dem är dock mail bunden. Pm mig vid intresse svarar efter 18:00 om ja hinner ca 48timmar kvar

Skickades från m.sweclockers.com

Av Eawo

Titta på den här sidan www.mysensors.com Har bara hunnit bygga en serial gateway. Inga sensorer än väntar på grejer från ebay

Skickades från m.sweclockers.com

Av Eawo

Nu kan jag vara ute på hal is men tror du kan ha din raspberry pi 2 som plex server tror den ska klara transkoding till en enhet. Då kan du ha kvar din filer på nasen. Bara lägga till dem som nätverksdisk

Skickades från m.sweclockers.com

Av Eawo

Ja kör 3st Rpi

Rpi 2:
Domoticz "HemAutomation"
Pihole 2.0

Ska i framtiden även köra kodi men mixtrar endel med Domoticz just nu.

2x Rpi B 512ram:
Kodi + plugins

Dessa 2 syncar med varandra via en sql databas så man kan pausa och återuppta tex från tv-rummet till sovrummet.

Är inte så hajj på linux men försöker hitta mer användbara funktioner. Eftersom de står på hela tiden.

Av Eawo

aa det stämmer

Av Eawo

LasseFrasse jag håller på och beställer hem sensorer av olika slag ska börja bygga lite olika mysensorer titta här www.mysensors.org sen som program "Controller" ska ja köra domoticz www.domoticz.com. Men har beställt de mesta på ebay så väntar på sakerna fortfarande.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Eawo

Kvaddad min s5 nu och är intresserad av en op2 64gb inv. Är inte med i någon lista eller något dock. Börja leta idag :).

Edit : Har nu fått en invite

Av Eawo

kör du med det här addonet då?? brukar för de mesta funka bra http://www.rieter.net/content/

Av Eawo

Är telefonerna från tele 2 upplåsta?

Av Eawo

Dom du länkat i trådstarten ser ju grymt prisvärda ut med tanke på Windows os följer 2 av dom också.

Med det du satt ihop får du bättre prestanda och möjligheten att bygga ut med mer ram hdds eller något exstra nätverkskort. Skulle säga att den skulle passa bra som hemmaserver för eventuellt plex

Glöm inte att du behöver någon typ av strömadapter till detdär moderkortet
Skickades från m.sweclockers.com

Av Eawo
Skrivet av swingrope:

Säkra på att lanseringsdatum i EU inte är 20:e november? Googlar man så står det 17:e nov för NA, och 20:e för EU.

Det stämmer iallafall på PS4

Av Eawo

Efter lite googling funderar jag på debian då ja kan köra open media vault på det och även kodi. Funkar detta? Behöver en spark i rätt riktning så man kan sätta igång.

Av Eawo

hade tänkt köra htpc och fil lagring nått torrent program och sql databas ska kolla på kodibuntu antar den inte bara kör kodi.

Av Eawo

har tänkt gå över till linux på min hemserver. Framförallt för att lära mig lite linux. Det som kommer göras är kodi och filförvaring mellan datorerna hemma + lite annat smått å gott. Vilken linux dist är bäst för mig att börja med. Vad jag läst i tråden skriver många om ubuntu , mint och gnome.

Av Eawo

Jag har testat android tv sticka raspberry pi och en windows box som kallas pipo x7. Det jag är mest nöjd med är nog windowsboxen den klarar allt. Dock har den börjat lagga lite när man streamar på nätet efter upgradering till Windows 10.

Nummer 2 är raspberry men då missar du ju netflix viaplay.

Android tv stick tycker jag os:et är lite klumpigt i vissa appar.

Jag skulle nog rekommendera en Intel nuc utan och ha haft den själv dock. Men vet inte vad din budget är.

Skickades från m.sweclockers.com