Inlägg

Inlägg som Meatwipe har skrivit i forumet
Av Meatwipe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jalle64
Nu kom vi igen: http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews...

Expansion Slot
2 x PCIe x16/x8, 1 x PCIe x4, 1 x PCIe x1

vilket som betyder att den kör 16x i singel läge och 8/8 i dual? och alltid en på 4x?
eller en 16x och en 8x i dual och då såklart alltid en i 4x?

för på lompletts hemsida så står det: 2 PCI Express 2.0 x16 ( CrossFireX: dubbelt x16-läge, SLI: dubbelt x16-läge )

jävlar va de skulle va otydligt det här.

Av Meatwipe

Men kom igen ni på sweclockers kan väll inte bli slagna av den fråga eller va den bara en pain in the ass / för mycket av en ren produktfråga som liksom.... man inte ens borde ha koll på bara sådär :P?

Av Meatwipe

p55/1156 cpu och deras Pci-e linor

Jo, jag satt och tittade på Evgas p55 ForTheWin (moderkort) till en uppgradering nu i veckorna. det som drog mig till den var att den sägs klara sli med pci-e 2.0 i 16x/16x läge (och sen även en slot i 4x läge för ett dedikerat physX kort)

Detta är ett interessant kort då p55 inte lockat innan i och med att jag inte vill köra sli i 8x/8x

Men det som slog mig nu var att detta ForTheWin bord från Evga inte har/använder sig utav något nf200 chip.
(Evga har två liknande bord för p55 som har detta nf200 chip, deras namn innehåller 200 på ett eller annat vis Ex. evga p55 Ftw 200)

Men om nu detta ''vanliga'' FTW bordet ändå klarar av två st pci-e 2.0 x16 och en extra x4 slot samtidigt (vilket det kanske åstdakommer genom att snåla in på sata och usb portar?)

Så måste jag undra:
Denna bräda måste ju klara av dessa två pci-e 2.0 på x16 linor som de utlovar?
Men utan nf200 chip så måste de ju bli flaskhalsade utav i5/i7ornas 16x eller 8x/8x grafikkontroller?
Men kommer 1156 cpus med 32x grafikkontroller i sånna fall? så att man kan köra detta fullt ut genom dom?
Ljuger evega att denna bräda kan köra 16x/16x för att den inte kan det i dagsläget?
Om så, kommer p55 FTW kunna det i en snar framtid med nya processorer?
Eller funkar brädan faktistk med 16x/16x redan idag med något smart egen lösning som evga har?
Och hur är det med deras p55 brädor med nf 200 chipet? blir sli på dom också halsade utav processorerna i dagsläget eller hur funkar dom?

Jag vet att det är mycket med kan någon snäll själ förklara detta för mig tack

/Viktor

Av Meatwipe

jag skulle bytt moderkortet där mot ett gigabyte x58a ud7, sry asus :/ och högtalare... äh kör på (Y)

Av Meatwipe

Jag skulle lätt klocka prollen lite som du har där sitter på samma själv den är en bit över 2 år, nästan tre? och den går så fint så i 3.8ghz på luft, stabilt som sjutton. och det är fan sån skillnad i vissa spel att ha den klockad. så... det är ju en uppgradering för dig! en gratis sådan

Av Meatwipe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The_SLain_Man
Anledningen till valet var att han som rekommendera dom sa att dom var väldigt eftertraktade för att dom kunde köras med bra latency i 2000 mhz. Även om jag inte kommer köra dom i det så är det ju trevlig latency i 1600 mhz jämfört med vad man fått för samma pris i sverige.

sant, de enda jag hittar på ''stora'' sajter som komplett inet dustin osv som är ok (latency/hastighet vis, i 6gb högen) är ett par ballistiX med 8-8-8-24 i 1600mhz för 1999 så jag lägger mer än gärna 1:- på att få de där istället

Av Meatwipe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The_SLain_Man
Kolla länken i ovanstående inlägg

ah, jag såg det sen, varför detta val berätta bra pris måste jag säga!! beställt från sidan innan? tillförlitlig?

Av Meatwipe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av goblackneverback
vilka minnen ska du köpa slain main? är osäker på vilka jag ska ta men det lutar mot corsair dominator gt clt eller xms3 cl7..

haha yupp yupp sitter också här och väntar på 930, slutet på feb säger dom..... *otålig* men.... som ovanstående säger, vilka minnen har du tänkt dig :)?

Av Meatwipe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The_SLain_Man
Ska leta reda på länken

Edit: http://news.firingsquad.com/hardware/gigabyte_x58a-ud7_p55a-u...
Läs sista stycket

ah ok sweet, jag tror dig till 100% nu skönt hörru. och du detär x58A ud5 verkar fan inte helt tokigt, ett lite nersatt pris för ingen egentilg förlusst. man tappar den kritiserade kylningen på ud7ans chipset och får en mer ''vanlig'' kylfläns där som är mer än tillracklig ooch sen så tappar man några faser till CPUn men, hey det är liksom inget.... UD3an tapar dock för många faser för att kännas skön att ha för mig, med tanke på att för mig så kommer förmodligen pricessorer med mer än 4 kärnor sitta på denhär brädan någon gång. inte nu direkt men.... någion gång. och då vill man gärna ha många faser

Av Meatwipe

SATA 6 Gbps Support
Yet another onboard feature of GIGABYTE X58A motherboards are Marvell's new SE9128 chips for high-speed SATA Revision 3.0 compatibility, delivering superfast 6Gbps link speeds for twice the data transfer rates of SATA Revision 2.0 (3 Gbps). When used in RAID 0 (Stripe) mode, GIGABYTE X58A series motherboards offer even faster data transfer rates of up to 4x the speed of current SATA interfaces.

hittade detta på gigabytes hemsida. om det nu stämmer att bara deras p55 kort snottar på pci-e gubbarna så är det nog gigabyte som man ska börja dregla över istället!

Av Meatwipe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The_SLain_Man
Detta stämmer bara på P55 korten från gigabyte

jasså jasså det visste jag inte, då ranserade hela min ''underliggande'' teori lite smått där (inte fullständigt dock ) men skulle du kunna länka ''källa'' för isf får jag börja kola på gigabytes ud7 jag med, för jag ska med skaffa ett av dom och jag vart fedt inställd på asus bräda. fram tills nu om det nu är sant.

Av Meatwipe

Haha, ok då kan jag väll skriva vidare lite om för/nackdelar som jag ser det.
Som att gigabytes bräda har dubbelt så många potar både i usb 3 och sata 6gb/s väg. Så, så länge du inte ska använda massa grafikkort (dvs om det inte gör nått ifall de tar upp pci-e portarnas hastighet) så kan det ju va värt att ta gigabyte ändå?
Men om du bara ska använda ett grafik kort (eventuellt 2 och inte bryr dig om 1% mer fps) så lär det nog inte påverka.
Sen är det en sak till du kan kolla upp för jag orkar inte, och det är ifall gigabyte brädan har support för RAID med sina SATS 6gb/s portar, asus-kortet har inte det. men jag tror inte ggabyte kortet har det heller. och då kommer man genast till frågan, ska man köpa ett billigare likvärdigt x58 kort utan usb3.0 och Sata6Gb/s och köpa ett kontrollerkort till det sen? (som då har stöd att RAIDa då förstås) och då lär du ta upp en pci-e port med det så.... då är det liksom som ett gigabyte kort ändå? jag skulle kört ASUS kortet eller kört på denhär sistnämda ''kombinationen''

Av Meatwipe

köp asus, de skulle jag gjort iaf. de har faktiskt rätt när de säger att deras moderkort har ''true'' usb3.0 and sata6gb/s. Gigabyte fuskar med det lite faktiskt, de har struntat i ett chip därav tar hårdiskbredden och usb datan upp plats från pci-e2.0 bussarna.

Av Meatwipe

Hm, jag skulle nog tagit och kollat på ett bra 2.1 system för de penagrna.
Fast det optimala hade varit att du tex skaffade dig en bra förstärkare /reciever för de där 2000+ (och satt dig in i det hela lite) och köpte lite högtalare /baselement efterhand. det blir ju lätt bäst ljud i längden.
Men annars finns det ju tex 5.1 system från logitech som man kan komma över redigt billigt och det är ju inget större fel på ett sånt, använt ett tag själv faktiskt, helt ok om man man spelar till störta del !

Av Meatwipe
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stentroll
Grafikkort är absolut inte nödvändigt för att få bild. Någonsin sett ett moderkort utan en skärm-port?

Svar ja x1000

Av Meatwipe

vet inte själv men du kan ju höra med denhär killen han håller på lite med att köra voodoo2 kort i sli och så vidare. kanske nått? här är hans acc på youtube 37474748 och en av hans videor : http://www.youtube.com/watch?v=BX8HHMh-E9g hoppas det hjälpte

Av Meatwipe

då skulle jag bara säga tt du ska ladda ner evga precision. de bästa överklockingsprogrammet ja använt till att klocka nvidia kort. om man ska ladda ner det från deras hemsida så måste man dock va medlem där och man kanske inte har lust att fylla i sin mailadress förjämnan så den finns att hämta på 3dguru här är en länk : http://downloads.guru3d.com/EVGA-Precision-1.9-download-2454.... lycka till med att sänka fläkten, och eventuell klockning

Av Meatwipe

höja grafikkortets fläkt borde nästan va de enklaste man kan göra men säg om du har nvidia eller ATI så är det nog grejat på 10 sek sen

Av Meatwipe

Sj har jag ett par Mionix keid 20 liksom företaget är från hemstaden så, värt att pröva kolla gärna in dom också! fast de måste sägas att om du e så pass noggran med att de ska va bekväma så.... dessa är ok men de är väldigt robusta, kan man kanske säga. Många lite hårdare kuddar liksom men bra passform och inget annta som tar i jobbigt, inget annat! har aldrig känt att de vart jobbiga, elelr att de gjort ont efter att ha haft dom på en hel dag. lita varma bara kanske. men ta en titt !

Av Meatwipe
Citat:

Corsairs 450W-nätagg skulle också räcka för 2 st 5850 i Crossfire.

http://www.sweclockers.com/articles_show.php?id=6212&page=8

1156 är minst lika framtidssäkert som 1366. [/B]

erm sitter vi inte och glömmer alla de andra komponenterna nu? och tänk å att det där agget är bara runt 80% effektivt när den maxar på det viset