Inlägg

Inlägg som Azureye har skrivit i forumet
Av Azureye

Nybygge startar inte

Hej!

Tänkte att jag skriver här istället för att skapa en ny tråd, då jag har ett liknande problem. Byggde igår en dator till min kusin men när jag startar den så händer precis samma sak: Fläktar går igång, diod på ASUS GTX 970 CUII lyser och CPU-kylaren likaså. Men 2 sek senare stängs allt ner. Sen startar den om igen och igen och igen tills jag bryter strömmen.

Operativsystem: N/A - - - Inget installerat
Processor: Intel Core i5-4690K / 3,5GHz
Processorkylare: Cooler Master V8 GTS
Moderkort: Gigabyte GA-B85-HD3 - ATX / Intel B85 (Fyndvara - Klass 1) <- - - Troligt problem
Minne: 2x Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 8GB CL9
Grafikkort: ASUS GeForce GTX 970 STRIX 4GB DirectCU II OC
Hårddisk: Kingston 120GB SSDNow V300 SATA3
Nätaggregat:Corsair Corsair CX 600M 600W
Övrig kylning: 1x200mm insug och 1x140mm utblås i lådan
Övriga komponenter: ASUS DVD±RW
Temperaturer: N/A - - - Aldrig kommit in i BIOS

Jag är van datorbyggare men var nåt år sedan jag byggde sist. Anledningen till val av delar var en tight budget samt rabatter på vissa delar (hade valt andra delar om jag byggde efter egen budget).

Köpte moderkortet som fyndvara klass 1 vilket ska innebära:

"NYSKICK! Produkten bär inte spår av användning, men skyddsplast/plombering av yttre emballage har brutits. Är i övrigt i nyskick. Komplett med alla tillbehör."

Problemet är att det varken fanns några kablar överhuvud taget, ingen backplate, INGET CPU-SKYDD, samt att det var lite kylpasta på metallramen runt CPU:n. Jag sa då till min kusin som var som ett barn på julafton att det inte såg så bra ut, men att vi kunde åka och byta det och bygga en annan dag (bara det att han hade väntat på det här i 2 månader) så självklart ville han att vi skulle försöka först eftersom Webhallen måste ju i alla fall testat så att moderkortet fungerar.

Ville egentligen mest höra vad ni har att säga. Kan det fortfarande bero på PSU:n istället? Jag har kopplat in allt som det ska, det är jag rätt säker på.

Av Azureye
Skrivet av VolvoSwe:

Tråkigt att alla får sådana problem, mitt 5970 ångar på gött med nya drivrutiner. Jag känner ingen skillnad, får se vad fraps säger imorrn.

Jag har själv ett 5970 och har problem med frysningar lite titt som tätt. Dessa gör att jag måste starta om datorn varje gång. Dessutom flyter det inte på nämnvärt bra i BF3. Skulle vara kul att veta vilka inställningar du kör med och vad du har för FPS? Upplever du att det flyter på bra hela tiden?

Av Azureye
Skrivet av MAAnen:

Prova 11.4 drivers som han ovanför?

Gjort det. Samma problem. Men det verkar mest som att det blir problem EFTER jag kört någon applikation, och i alla de som strulat har jag sett referenser till mitt gamla 4870X2, trots att jag rensat ut gamla drivrutiner ordentligt (DriverSweeper). Kanske räcker med att installera om applikationerna eller OS så att det inte finns några spår av mitt gamla grafikkort kvar. Men jag avinstallerade drivrutinerna med gamla kortet i -> satte in nya 5970 -> installerade nya drivrutiner.

Det får bli ett sista försök, sen lämnar jag tillbaka till Webhallen. Synd att jag står där helt utan grafikkort då bara, eftersom det inte finns nåt likvärdigt för samma pengar.

Funderar på ett 6990, för jag ser inget alternativ som skulle vara bättre rent prestandamässigt utan att behöva sätta in 2st grafikkort (vilket jag helst undviker).

Tips, någon?

EDIT: Såg nu att det fortfarande står 4870X2 i dxdiag. Kanske är något lurt med det iaf...

Av Azureye
Skrivet av FredW:

Slängde mig på två stycken direkt, ser mycket stiligare ut än de dubbla 4870 jag hade tidigare. Är hittills sjukligt nöjd med prestandan.

http://img685.imageshack.us/img685/250/20110828150151.jpg

Enda negativa är att jag stött på problem med catalyst 11.8 drivrutinen, då jag får en massa gröna artifakter på skärmen efter en stund. Fungerar fint med 11.4 som jag provade efter en rekommendation på något forum.

Har detta problem dykt upp för någon av er?

Jag har liknande problem. Har fungerat bra mestadels, men ibland får jag gröna artefakter, samt att bilden kan bli helt rosa för att sedan bli helt svart. Jag har 11.8 drivisar och senaste APP Profiles. Kortet har klarat sig fint i 3DMark och i spel (frös till i BFBC2 en gång och i Morrowind), men just när jag benchmarkar Shogun 2 fuckar det ur EFTER testet. Under själva testet flyter allt på som det ska. :/ Vet ej om det är defekt, men ska testa lite till. Annars känns det jävligt dumt att ha sålt mitt gamla 4870X2 för tusenlappen och köpt nåt som inte funkar eller går att byta ut till något likvärdigt för 2500:-

What to do liksom..?

Av Azureye

SnigelMedTurbo: Mitt låter nästan ingenting. Absolut tystare än mitt gamla 4870X2. Toknöjd! BF: Bad Company 2 frös till en gång dock. Ingen aning om vad som orsakade det, men nu har det varit stabilt hela helgen.

Av Azureye

Om någon har beställt 2st men bara vill ha ett av dem, PMa mig! Helst i Sthlm. Måste bara hem och kolla så att kortet går in i chassit.

EDIT: Kortet passar perfekt i chassit efter lite modifiering, så om det är någon i Sthlm som har köpt en bundle och vill dela, skicka ett PM!

Av Azureye

Ok! Tackar för det snabba svaret. Nu blir det till att lägga över allt viktigt på den mekaniska hårddisken och skaffa OPet alla snackar om. För inte påverkas den vid en ren installation av Windows 7 även om jag har flyttat vissa cache'ar till den, typ Spotify, Firefox osv?

Av Azureye

Jag kör Vista X64 på min X25-M G2 80GB för tillfället, men funderar på att skaffa Windows 7. Det jag undrar innan jag installerar är:

1. Behöver jag formatera om SSDn på nåt speciellt sätt? SecureErase finns det väl nåt som heter, men är det nödvändigt? Räcker det att formatera om som vanligt innan installation?

2. Är det bättre att vänta på den nya firmwaren och installera den innan man installerar Windows 7? Eller kan man bara köra på med Windows 7 och installera firmwaren senare?

3. Den här frågan hör egentligen inte till den här tråden, men om man vill uppgradera sin Vista-installation till Windows 7, stannar alla program och sånt kvar på systemdisken? Är det i princip som att man bara tar bort Vista-filerna och lägger till Windows 7-filerna istället och allt annat är intakt?

Tack på förhand!