Inlägg

Inlägg som Jagab har skrivit i forumet
Av Jagab

Har för mig att jag såg en liknande tråd i den här forumdelen för ett tag sedan. Hittade den tyvärr inte nu (snabbsökning).

Edit: Ett alternativ är ju att bygga något själv. Kanske kan denna tråd vara till någon hjälp: http://www.sweclockers.com/forum/77-ljud/1064028-led-lampor-s...

Av Jagab

Handdiskade mina tangenter och de blev som nya. Hade av "toppen" på tangentbordet också och rengjorde det. Trodde inte att det kunde se så bra ut efter bara lite varmt vatten och diskmedel.

Av Jagab

Tycker också att det fattas galler framför fläktarna men det är ju byggherren som bestämmer. Damm filter hade i vart fall varit bra. Fint bygge annars. God Jul

Av Jagab

Våld och datorer hör inte direkt ihop. Brukade puckla på min förra dator och nu måste jag fixa en ny topplåt till detta chassi. Något tangentbord har det väl också blivit. Nöjer mig numera med en rad svordomar och att banka näven i skrivbordet. Man blir väl äldre...

Av Jagab

CD bränning med problem, första låten hörs inte

Tyckte tråden passade bra här, det är ju faktiskt frågan om lagring.

Håller på att bli lite galen. Har bränt ner min Playlist (Youtube klipp från min hårddisk) med hjälp av Realplayer men får problem med första låten. Kan inte begripa vad det beror på men första låten (6:13 lång) har inget ljud, vare sig vid uppspelning i Realplyer eller Windows Media Center. De som kommer senare har ljud. Gjode ett par försök men har som noterat inte fått det att fungera. Gjorde alla inställningar rätt, valde ljud cd och importerade spellistan rätt. Alla klippen får plats och programmet meddelar att CD bränningen avslutats utan problem. Har gjort en liknande CD tidigare och det var inga som helst problem att få det rätt. Snälla hjälp mig att få rätt på detta.

(Cd skivorna är för personligt bruk endast. Tyckte det var bäst att skriva det så det inte blir några frågor om copyrigt etc).

Edit: I de bästa av världar är det fixat nu. Jag lade första låten sist istället. Antagligen blev det fel när programmet skulle läsa in något så "stort" i början. Filen var ändå inte den (i Mb räknat) största men klippet var det längsta.

Av Jagab

Snygg stereo. Kan bli hur snyggt som helst Följer naturligtvis utvecklingen.

Av Jagab

Jag hittade precis det här (länk: http://thereifixedit.files.wordpress.com/2011/12/white-trash-... ). En kinesisk student ville köpa en iPad till sin flickvän men hade inte råd. Så han byggde om en gammal Notebook.

Av Jagab

Har haft liknande problem med min egenhändigt byggda dator. Nu vet jag vad det är och känner mig mycket lugnare, trodde det skulle vara allvarligare än så.

http:////farm5.staticflickr.com/4098/4783915544_59dd26563c.jpg

Det är (Aspire) fläkten i framkant som för väsen. Oljudet uppstår strax efter Bios skärmen och kan vara nästan ända fram till Windows startats upp (i extrema fall). Tror du kan vara lugn men du kan ju kolla upp så att ljudet inte kommer från någon annan plats.

PS, det är ingen bra idé att slå till datorn har jag fått lära mig.

Av Jagab

Snappade upp det här på radion idag, observera att det bara är ett förslag. Länk: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artik... .Tycker det låter trevligt. Lite långt till Kungsbacka bara.

Av Jagab
Skrivet av Flamso:

Det var ju på Elgiganten? Bättre ställen att få kundservice på finns det ju dock.

Till OP: Be att få snacka med chefen, hjälper inte det så vet jag inte riktigt.

Sant. Man ska kliva högre upp i hierarkin, det är inte vanlig personal beredda på. Detta är vad jag fått lära mig (men dessbättre aldrig har behövt utnyttja). Skulle vara intressant att veta varför inte numren stämde över ens.

Av Jagab

Att jag inte kom att tänka på glasfiber. Blir ju stabilt och bra när det torkat.

Av Jagab

Jo, som jag uppfattade det är tanken det omvända. Att stoppa in ett Xbox i ett datorchassi. Kommenterade bara videon

Av Jagab

Grym video- det blev ju hur snyggt som helst (och jag skulle vilja ha en sådan vekstad dregel).

On topic: Kommer att följa bygget. Idén verkar jätte kul :).

Av Jagab
Skrivet av Cogo:

http://www.peasanttuning.com/wp-content/uploads/2009/07/drivi...

Trabant, FOLKBILEN.
Plast, avgaser, designmässig perfektion!

En Trabi är aldrig fel, väcker garanterat uppmärksamhet. Skulle vilja ha en cabriolet.

Kul jämförelse också mellan Lamborgini Och Volvo. Bra reklam och på något sett påminner de om varandra. Men bara Liiiite ;).

Av Jagab

Att forma så stora bitar akrylglas kräver väl ordentliga maskiner också. Tror (men vet inte) att det vore svårt att få till på "frihand". Kom att tänka på ett alternativ som jag tyckte var smart nämligen: http://jordglob.se/produkter/jordglob-bar-barskap-jordglobsba... eller liknande. De är ju redan delade och av ett stabilt material. Just den här var bara 33 cm men det finns olika. Bara en tanke alltså.

Av Jagab

Skum uppstart efter diverse problem

Beklagar den diffusa rubriken men jag kunde inte sammanfatta det bättre. Lade tråden här eftersom jag tror den passar bäst här. Det här är inget egentligt fel men väldigt skumt. Det här gäller Windows Vista 32 bit.

Hade lite krångel med min dator under gårdagen. Vissa av dessa problem kvarstår fortfarande, bland annat så brukar Firefox (version 8) låsa sig om man har Yahoo mail uppe och samtidigt gör något annat krävande. I vart fall så tömde jag temporära filer med CCleaner (internet historik, kakor, cash osv) och uppdaterade RealPlayer (bilden blev inte bättre obs) och stängde av datorn. Startade upp den flera timmar senare och då kör datorn Inkonsekvens- kontroll". Detta har aldrig hänt tidigare så jag undrar vad det är. Ringde upp en datorfirma och frågade och de menade att det kan bli så om program avslutats felaktigt/plötsligt men det hade ju inte hänt. Det hade låst sig men jag försökte i alla fall avsluta på rätt sätt. Någon som vet vad detta är? Vad resultatet av denna "Inkonsekvens kontroll" blev har jag ingen aning om eftersom resultatet endast visas några sekunder. Datorn funkar dock lika bra som igår med låsningar och allt.

Av Jagab

Tänk på att göra ett bra underarbete bara. Rengörningen är också viktig. Spruta inte för tjockt med en gång utan flera tunna lager. Se upp för rinningar. Har själv aldrig sprutmålat men lämnar de tips jag känner till.

Av Jagab

Jag vet inte vilken säsong det här gäller men jag ville slänga in ett inlägg. Såg rubriken när jag loggade ut från Yahoo mail: http://gma.yahoo.com/video/news-26797925/cannonball-experimen... Tänkte först göra inlägget under roliga videoklipp men det passar kanske bra här.

Av Jagab

Lamborgini Countach helt klart. Med vinge.

http://4.bp.blogspot.com/_kW7pFkuD5e4/SYp8sx8Q1UI/AAAAAAAAB8A/0A...

Tänker jag på sportbil så tänker jag på en sådan här.

Av Jagab

Jag hittade mina hos AD center (säljer biltillbehör mm). Tror det fanns 2 storlekar på den också.