Inlägg

Inlägg som Jagab har skrivit i forumet
Av Jagab

Frostat av mitt frysskåp eftersom det var hög tid. Funkade rätt bra med den billiga isskrapan till bilen. Mycket is blev det.

Glad påsk allihopa!

Av Jagab

Det blev självklart en 5:a på det här. Suveränt snyggt bygge Och kamerafodralet gjorde ju inte saken sämre. Är avundsjuk till 100% men det är inget att göra åt.

Av Jagab

Surt, hoppas att hårdvaran klarat sig. Naturligtvis är det ju synd på resten också men jag har följt bygget och vet att du är duktig så de skadorna går ju att reparera (hoppas jag). Förstår att det måste kännas motigt just nu men vi får hoppas att det är enkelt att fixa.

Av Jagab

Jag är inte konspiratorisk i vanliga fall. Men ibland tror jag datorer planerar sina hyss.

http://failblog.files.wordpress.com/2012/03/job-fails-monday-thr...

Hittade video också: http://www.youtube.com/watch?v=pQGtucrJ8hM

Av Jagab

Yamaha FS1 (Obs inte mitt ex på bilden)

http://forumbilder.se/images/de720081002468002.jpg

Gick bra men jag körde inte så ofta. Sedan var det någon pajas som stal den ut vårt garage. Var faktiskt rätt ensam om den för alla andra körde DT. Till alla som undrar: jag hade inget trim på. Ärligt!

Av Jagab

Air Force Two

På en tysk satellit tv kanal. Naturligtvis inte på originalspråket men i alla fall. Tycker handlingen stannar av lite emellanåt och intrigen känns lite tunn så jag ger den bara 6-7 av 10.

Av Jagab

hittade det här på Clas Ohlson: http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=162514323 men har inte provat det. Testade däremot: http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=161261303 och det fungerar bra på smårepor i chassifönster.

Av Jagab

Det låter onekligen intressant. Tyvärr är el inte min starka sida så jag kan inte vara så stor hjälp men jag gör ett försök. De vanligaste styrkorna i datorn är +5V (röd) och +12V (gul). Det finns en bra översikt här: http://www.mp3car.com/attachments/power-supplies/42969d118254... . Hoppas det hjälper dig vidare

Av Jagab

Svårt att se på bilden men jag skulle tro att det är något slags rör som är belyst inifrån. Om det verkligen är klara plast rör så är de belysta från en punkt, dvs en lampa belyser ena änden och det får röret att lysa. Krävs ganska stark belysning för att det ska bli bra dock. Ett företag jag själv haft kontakt med är Thinlight ( http://www.thinlight.se/ ) de har en del speciallösningar. Du kan ju höra med dem om det finns någon bra lösning på din fundering.

Hoppas det hjälper dig vidare

Av Jagab

Blir väl mest Youtube, Svenska elektronikforumet och Sweclockers. Sen brukar jag vara ganska mycket på failblog.org (har många undersidor) .

Av Jagab

Gravering är en ganska rolig hobby faktiskt. Själv kör jag med en Cotech (Dremel ersättning) som jag fick i julklapp för ett par år sedan. Böjlig axel ingick i paketet. Köpte ett paket gravyrstift på Jula http://www.jula.se/gravyrstift-3-pack-012014 eftersom jag inte hittade de som fanns med i FAQen. Problemet är att jag inte har hittat någon bra penna att använda direkt på plexiglas. Tips? Tänk bara på att ta det lugnt när du kör. Att stressa funkar inte har jag märkt.

Lycka till med graveringen.

Av Jagab

Mycket spännande projekt, helt klart värt 5 poäng.

Av Jagab

Låter som om Win 7 internet security är ett skojarprogram. Det finns en del av dem och de fungerar just på det sätt som du beskriver. Dnn som skapat programmet spelar just på din rädsla för virus och får dig att installera "hjälpen" och sedan måste du betala för att bli av med skräpet. Kan inte svara på om det gör någon direkt skada men de kan vara mycket svåra att bli av med har jag hört.

Av Jagab

Tittar på galleriet som helhet. Det som byggs ska ju gärna vara unikt men måste inte vara det. Ger höga poäng för genomförande och bra texter/bildtexter och bilder. Naturligtvis ligger fokus på själva bygget och finurliga lösningar, snygga detaljer och liknande ger plusspoäng.

Av Jagab

Ny mus med brister och egen vilja

Ja hej.

Kopierar in lite text här från min tråd på annat forum. Tyckte inte att jag fick något bra svar där så jag provar här istället

Jag hade problem med min mus, en Ace MLUC250 (se: http://www.prisjakt....kt.php?p=410221 ) som nog hade fått sig en smäll eller likande. I vart fall började den trippelklicka vid ett lätt tryck på vänster knapp.

Bytte denna mus mot en tråkigare Microsoft Comfort Mouse 6000 (killen i butiken sade att den var bra och jag var i behov av en ny mus så jag fattade ett snabbt beslut). Laddade ner mjukvara från Microsofts webbplats. Tycker dock denna mus känns lite orolig av sig. Den verkar inte vara så riktningsstabil och ibland siktar den fel. Det har också förekommit att markören har sprungit iväg sen bit på egen hand. Okej, sladden går ju fortfarande i tvära böjar efter sin tid i förpackningen men jag tycker inte det borde spela någon roll. Musmattan är gammal men fri från större föroreningar, partiklar etc som kan störa lasern. Och jag kan nämna att min Ace hade inga problem med denna matta.

Någon som vet hur jag mildrar pekarens "oroliga" sätt? Är det kanske en inställning som behöver göras? Tittade under Kontrollpanelen/Mus men tyckte inte att jag hittade några inställningar för känslighet.

Av Jagab

Det blir ju lite mer "maskin aktigt" med Matrix och det ser ju ganska häftigt ut. Hoppas att du finner en bra lösning .

Av Jagab

Varför göra det enkelt när man kan krångla till det. Dessutom hade det ju varit säkrare att bara byta lampa.

"Hmm, lampan är sönder, men jag har en USB lampa, och ett mobo och..."

http://thereifixedit.files.wordpress.com/2012/01/white-trash-rep...

Av Jagab

Vet inte om jag skulle vilja kalla det för fanboy men det finns ju en del saker jag alltid köper som: Barillas pasta och Zoégas kaffe (alltid den "gröna"). Något mer kan jag inte komma på. Tror (eller vill inbilla mig) att jag är rätt flexibel. Att jag väljer bort Intels processorer när jag någon gång bygger dator beror på priset.

Av Jagab

Surt. När ska transportföretagen inse att det är folks ömtåliga egendom de transporterar och inte tegelsten som går att behandla hur som helst. Hade tagit mig ett ordentlig samtal med transportfirman om det hade hänt mig.

Edit: Såg också videon om Fedex. Direkt skrämmande.

Av Jagab

Kan det inte vara något med strömsparläget som spökar? Har för mig att jag har läst en del trådar om det. Felet kanske inte yttrar sig just so de gör på din dator men på liknande sätt. Leta lite bland de äldre trådarna så kanske du hittar något matnyttigt.

Lycka till.