Inlägg

Inlägg som Jagab har skrivit i forumet
Av Jagab

Skulle väl gå att fixa ett fläkthål. Bäst blir det nog om man använder en hålborr, finns i olika storlekar. Det går ju att använda Dremel också men det kräver teknik.

Lycka till

Av Jagab

Kom att tänka på att upplyst.se har både LED lister och strömförsörjning. De har olika längder på LED listerna också. Strömförsörjning finns både för batteri och nät i olika prisklasser.

Av Jagab

Mycket fin tanke. Känns bra att veta att det finns så trevliga människor. Det blir 5 P direkt.

Av Jagab

Det kan nog bli bra men blir det inte lite vasst ljus med vitt? I vart fall så Googlade jag lite bilder och hittade den här sidan: http://www.techpowerup.com/reviews/Revoltec/CCFL/ och den här: http://be.hardware.info/productervaring/638/revoltec-cold-cat... (sista på holländska). Men hur hade du tänkt att ordna strömförsörjningen?

Lycka till i vart fall.

Av Jagab
Skrivet av Gulbanan:

fint ju grafikkortet förstör helheten, borde färga om kylaren på det ;D

Instämmer. Och mörka fläkten. Annars är det ett mycket fint bygge. Helcool färg också. Pluspoäng för "lådan" i botten.

Av Jagab

Tänkte passa på att yttra några ord.

Har skummat igenom tråden och förstått att det (som alltid) finns 2 sidor. Jag tillhör dem som anser att avgiften borde skrotas. Okej, jag betalar men jag blir inte glad av det. Tycker inte man får mycket matnyttigt eller undehållande för de pengarna. Ser någon nyhets sändning om dagen men till och med de brukar vara under all kritik. Brukar mest vara gamla återvunna nyheter och väder som inte stämmer tycks det. Tittar mest på de (tyskspråkiga) kanaler jag får in via min satselit mottagare och det är en ofantlig skillnad. Till och med nyheterna är bättre eftersom man får veta lite om det som hänt i världen (jag kommer säkert att få kritik för den kommentaren men det bjuder jag på).

Det sägs att tv-licensen/avgiften även finansierar radion och det känns däremot som en bra anledning att betala. SR har i vart fall bra program för det mesta (P4 lokalt och riks). Förr i tiden fanns det faktiskt en radio licens och hade jag idag kunnat betala för bara radio hade jag gjort det.

Som sagt, jag lär få kritik men det är ju risken med att yttra sig. Ville i vart fall uttrycka min åsikt. God fortsättning på 2012

Av Jagab
Skrivet av ODDNAME:

Bluffbutiker brukar väl inte finnas i flera år dock?
Inte första gången ett företag som främst vänder sig mot lokala kunder har en dålig hemsida

Håller med. Brukar emellanåt besöka en mindre butik som säljer dator tillbehör och utför service. Letar man på hemsidan finns det en webshop men den är ganska tom. Butiken är dock bra och personalen trevlig. De verkar kunniga också.

Nej, hade det varit en bluff så hade butiken nog inte funnits så länge som 2 år. Skumt är dock att jag trots sökningar på telefonnummer och företagsnamn inte kunde hitta så mycket info om företaget, det stod bara att de skulle sälja nya datorer.

Av Jagab
Skrivet av Bread_:

ett problem om man kör allt för sakta precis när man skall igenom själva skivan är att de kan bildas små "klackar" i acrylen där det är spår i borren svårt att förklara men det ser lite ut så här (> <) detta har hänt mig några gånger när jag kört med ca 8-10mm i något tjockare glas ca 4mm

kanske inte helt aplicerbart i ditt fall men det kan va bra att tänka på i framtiden så man in får in en vana att köra jätte sakta
lycka till

Jag förstår hur du menar. Har varit med om samma sak själv. Det bildas hårda bitar precis när man ska igenom. Det brukar vara rätt besvärligt att få bort dessa också. Är man försiktig så går det ( kommer inte ihåg hur jag löste det själv).

Av Jagab

Plexiglas (acrylglas) går fint att borra i. Har själv borrat i både 3 och 6 mm utan problem och tror inte 2 mm ska innebära några svårigheter. Håll bara borren rakt så hålet blir fint. Körde själv ganska sakta eftersom jag var försiktig. Är du osäker så fråga närmaste glasmästare om hjälp.

Av Jagab
Skrivet av Lofse:

Damsug dina kylflänsar, speciellt under fläktar.

Helst inte. Damsugare och datorer är en "no-go". Den kan bli skador har jag hört. Bättre är tryckluft, typ luft på burk.

Av Jagab

Låter som något fläkt relaterat. Vet inte vad du har för kylning men om det sker med hjälp av fäktar så kan det bero på hög värme eller felaktig inställning. Min gissning är att det är det första. Att kylningen med åren blivit sämre och att fläktarna då måste gå på högre varvtal för att kyla ordentligt. Detta är bara en gissning men det låter som något sådant.

Hoppas det löser sig.

Av Jagab
Skrivet av Jekean:

har ni provat liknande situationer (för skärmen) men med en annan källa istället för den datorn med problem?

Jag har bara en dator så jag har ingen annan källa att kontrollera med tyvärr.

Av Jagab

God jul allihopa! Passar på att önska ett gott nytt år också.

Av Jagab
Skrivet av combatzone:

använder folk fortfarande dvd läsare?

Ja, varför inte?

I TS fall skulle jag nog satsa på en ny läsare, de kostar ju inte så mycket.

Av Jagab

Oj, det verkar vara allvarligare problem än jag trodde. Mitt Firefox brukar bara låsa sig så att jag måste plocka fram Aktivitetshanteraren med Ctrl Alt Del, alternativt stänger programmet ner sig själv. Brukar inte behöva omstart utan startar bara webbläsaren igen.

Av Jagab

Fungerar webbläsarna någon gång eller är de obrukbara? Har tidigare haft problem med mina webbläsare. IE brukade krascha vid start och Chrome brukade få problem med flash. Firefox kan sluta svara men går att använda. Är det sådana problem du upplever? Kan tillägga att Chrome inte fungerade bättre trots uppdatering utan flash fortsatte att krångla.

Av Jagab

Snygg ombyggnad! Gillas! God Jul.

Av Jagab

Catalyst uppdaterades senast för några dagar sedan, nuvarande version är 2011.1109.2212.39826 och jag har inte fått något meddelande om att det finns en ny version (programmet söker själv). Uppdaterade just manuellt men det blev ändå samma version. Det blev ingen skillnad heller. Kan det vara en inställning? Förstår mig inte på CCC utan får gissa mig fram.

Av Jagab

Randig grafik på video klipp - mjuk eller hårdvarufel?

Hej.

Hoppas ni har lust att hjälpa mig med min dators senaste dumhet. Har retat mig på det en stund men nu tar jag och kastar ut frågan.

Har under senare tid upptäckt att grafik på videoklipp blir "randig". Trodde först att det bara gällde klipp på Youtube men också i livestreamen från Deluxe ( http://deluxemusic.tv/en/ ) och naturligtvis också på sparade videoklipp. Gjorde ett skärmklipp som bäst visar problemet (se över och underkant)

http://farm8.staticflickr.com/7017/6556185129_a00c74c56c.jpg

Tydligast syns felet naturligtvis på svart färg (mitt grafikkort verkar inte tycka om svarta partier i videor) men felet finns där oberoende av fel, det syns inte så bra bara. Bilden visar extrem fallet men det finns olika grader på temat. Visst är det en del damm i min dator men jag tror inte detta orsakar problemet. Skulle köpt luft på burk för att rensa men glömde det. All annan typ av grafik (animationer, spel etc) ser bra ut. Har dock inte provat DVD spelning.

Min spec:

Win Vista 32-bit
AMD Phenom 8450
3.0 gb ram
Asus Radeon EAH 4670 1gb

Under drivrutin står version: 8.920.0.0

Av Jagab

Provade just både Reddit och Existenz och de funkade för mig. Har du undersökt om sidan bara är nere för dig? Här är en nyttig tråd: http://www.sweclockers.com/forum/14-internet-uppkoppling-och-...