Inlägg

Inlägg som Blue Ace har skrivit i forumet
Av Blue Ace
Citat:

Ursprungligen inskrivet av guos89
Datorer åt en fritidsgård kräver så mycket mer än en "vanlig" dator.

Först och främst måste datonr vara 100% hållbar utan att ge vika för klåfingriga fingrar som pillar i usb uttagen, rycker ut grannens lan-kabel, kör ut dvd släden och ställer kaffet där etc...

Fysisk tillgång till datorn och tillbehöven är altså inte att rekoemndera, försök att förhindra detta genom ex en låsbar massiv möbel.

Sedan kommer mjukvara, många datoranvändare är riktiga idioter, och dator-körkort borde vara något att skaffa... MEN givetvis är detta inget som kommer att hända så se till att mjukvaran är 100% fail safe så att även den drygaste jäveln kan härja fritt med datorn utan att något slutar fungera. Att "rulla tillbaks" datorerna varje kväll/natt då gården var stäng kanske skulle vara något ? Då slipper man även problemet med att folk slänger in virus på usb enheter och att andra icke vetande användare blir av med sina lösenord.

Problemen vi har haft, har varit mest med kring utrustningen möss och musmattor, headseten har vi just nu tagit bort då många har gått sönder. Datorerna har funkat utan större problem, dom pillar dom inte så mycket på. Största problemet har väll varit att dom laddar hem fusk, ändrar inställningar. Därför kommer vi satsa på smartlaunch då vi slipper alla dom här problemen.

Av Blue Ace

Eftersom det ska vara speldatorer, spelar ju inte ljudnivån något, då ungdomarna endå härjar och har sig :). Prestandan är ju viktig, ska man sätta ihop en dator gäller väll inte samma garantier ?

Av Blue Ace

Har ringt till flera företag och dom är tydligen inte så sugna på att ge någon rabbat alls, då dom tyldigen redan är så billiga. Väntar dock på några mail så ska inte dra alla över en kant

Av Blue Ace

10 datorer och 1 server

Hej
Det är så att vi ska köpa nya speldatorer till våran ungdomsgård budgeten ligger på 100000 kr exl moms till 10 burkar samt en server med. Tbord,möss, musmattor och headsets kommer med att köpas, inga skärmar.

Har tittat på några färdiga paket.

http://www.komplett.se/k/ci.aspx?sku=10158

http://www.inet.se/artikel/1517090/inet-experienced-gamer

Server får ni gärna komma med förslag, smartlaunch ska köras på den.

Ska man satsa på snabbare hårddiskar, då vi kommer ladda vissa spel från servern. Eller ska man ha det mesta förinstallerat på datorn redan.

Av Blue Ace

Man blev sjukt sugen på att uppgradera sin nx9420 nu !

Av Blue Ace

Tänkte vissa några bilder på datorn, och "visa" hur man sätter in minnet för er som är lite osäkra hoppas det hjälper någon iaf. Kom ihåg jag garanterar inte att det här funkar, är du riktigt osäker så lämna in dator på onoff tex dom gör det för 100kr tar högst 10 min sen har du datorn.

1. Skruva upp locket, använd helst ett ESD-armband när ni ska sätta in minnet, ta gärna utt batteriet med.

www.lanheaven.se/Bilder/minne.JPG

2. Titta på bilden.

www.lanheaven.se/Bilder/minne2.JPG

3. Känn efter när du ska sätta in minnet så det är på rätt spår

www.lanheaven.se/Bilder/30grader.JPG

4. När du har satt ditt det är det bara och snäppa ner det

www.lanheaven.se/Bilder/ner.JPG

Skruva tillbaka locket sätt igång datorn, sen ska du få upp en ruta att du har 2gb ram. Lycka till!

Här kommer några bilder

www.lanheaven.se/Bilder/Datormobil.JPG

www.lanheaven.se/Bilder/swe.JPG

www.lanheaven.se/Bilder/över.JPG

Av Blue Ace

Beställde datorn igår ska vara framme idag, kommer ta lite bilder på den och lägga upp här min första bärbara dom på jobbet kommer bli glada, slipper jag låna hem jobbdatorn varje dag.

Av Blue Ace

Jo, sånt är livet om jag nu är lurad :/, ska göra allt för att få tag på han om så är fallet.

Av Blue Ace

Ösnkar att jag läste det har tidigare :/ tror jag blivit lurad 90% säker iaf