Inlägg

Inlägg som Smergo har skrivit i forumet
Av Smergo

Snabbsvar bara, har lite bråttom.

Du skapar ett objekt av klassen Shapes och Shapes är ju i grunden en JPanel. När en panel (i princip alla Swing komponenter som man kan se) ritas vilket den gör när den görs synlig första gången t.ex. så använder den paintComponent för att rita sig.

Så efterssom du lagt till den i en JFrame som du sedan görs synlig så anropas paintComponent i panel (ditt objekt av typen Shape) när den skall ritas upp.

Av Smergo

Aha, du menar så. Trodde du menade hur man fixar till disken efter detta.

Jadu, jag vet faktisgt inte hur man fixar det, precis som du har jag letat efter massa info över hela nätet och varje tänkbart forum men inte hittat några bra svar.

Det bör vara något hårdvarufel, jag märkte att min disk som pajade gick rätt varm mot mina andra diskar (jag har fläktar till de andra diskarna men mitt chassi är så kasst så det finns inte så många platser för diskar där så denna fick jag lägga där floppyn skall sitta) så jag misstänker att det var/är det?

Av Smergo

Jag fick samma fel, lyckades fixa till det genom att gå via linux och ta bort partitionen, startade om och formatera (efter att den inte kom upp alls i windows, inte ens partitionen i diskhanteraren). Blev glad över att jag äntligen fixat det, la över massa på disken och den pajade igen. Så om det är samma fel som mig (jag fick samma felmedelanden) så är det nog bara å kasta diskarna.

Av Smergo

I windows kör jag just nu iTunes, mest för att jag gillar partyshuffle funktionen och det är snabbt och smidigt att leta runt bland låtarna i sitt arkiv samt "smarta" playlists är trevligt :).

Av Smergo

Det enda som kanske talar för ventrilo är att det möjligen är enklare att använda, men det tycker jag inte.

Det saknar en rad viktiga funktioner.

Många säger att Ventrilo har bättre ljudkvalite o.s.v. men detta beror endast på att ljudet i princip inte komprimeras något alls standard, vilket det gör i TS2. Där kan du lätt välja codec eller köra precis som i Ventrilo och få samma ljudkvalite, dock så drar det ju, precis som ventrilo, onödigt med bandbredd då. Finns en rad bra codecs att välja på, och man kan lägga till egna.

Ventrilo funkar bra när det är få användare, men direkt det blir några fler blir det fruktansvärt. TS2 funkar till och med när vi flög ihop med modemare, ventrilo hade en förmåga att få väldigt skumma fördröjningar o.s.v.

Av Smergo

Bara lilo inte klagar om du kör det (skriv bara lilo och sedan enter) så är det inga problem.

Någon undo vettefan, men så kör jag inte debian så mycket förutom på min server och där har jag koll på vad jag slänger in innan jag slänger in det.

Av Smergo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av apeekaboo
Vem skrev nåt om radlängd?

Han syftar nog på trådens grundfråga, alltså första posten :).

Och jag håller med, det är praxis att man inte har rader längre än 80 rader när man kodar och det är en mycket bra praxis.

Av Smergo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av treFAs
Men sluta löjla dig. Varför skulle du komma med den kommentaren?
Det är ju inte direkt olagligt att diskutera emulatorer.
Visst kan det vara skönt att få visa sin makt, men det bör inte gå till överdrift.

'

Lär dig lite forumallmänbildning, någon har anmält tråden och moderatorn visar på detta sätt att han kollat igenom tråden (därav *tråd sedd*) och sedan ger han en förklaring för att han låter den vara kvar så att killen som anmälde den inte behöver gå runt och undra om någon moderator kollade tråden eller kanske anmäler igen.

Av Smergo

Kanske bara fixa till lite säkerhet i navigeringen, gärna kolla så att man inte kan skriva in skumma saker som man kan nu (alltså ändra i adressfältet).

Av Smergo

Annat -> Fvwm här, kört det under hela min linux tid, då och då provat lite annat men jag kommer alltid tillbaks till fvwm

Snabbt, smidigt och man kan verkligen få det precis som man vill

Av Smergo

Vad använder du för bootloader?

Av Smergo

Den finns nog redan, du kan dock kolla rättigheterna på /usr/games o.s.v.

Annars så kolla i /etc/group om gruppen finns

Lägg till, och fixa katalogen samt rättigheterna.

Men jag ser ingen fördel med att använda emerge här, går nog snabbare att slänga in det genom att bara dra ner och packa upp, inte massa filer att hålla reda på ändå så en rm -fr tar ju bort det lika effektivt när man tröttnat o.s.v. Alltså om emerge ändå krånglar så :P.

Verkar vara en del som har problem med att installera spel genom emerge, ingen som ger något vettigt svar för att lösa det dock.

Av Smergo

Kan vara så enkelt att du behöver logga ut och in igen, prova det och sedan emerge igen. Annars är det inte så jobbigt att dra ner demot utan emerge, det gjorde jag, bara dra ner, packa upp och sedan köra

Av Smergo

Det är dåligt med svenska sidor om BASH programmering, det är dock en väldigt bra ide att kunna läsa engelska sådana sidor då den mesta och bästa informationen i datorsammanhang är på just engelska. Om jag snubblar över något så skall jag ha dig i åtanke.

Tänkt skriva ett sådant dokument själv men kom fram te att jag inte hade tid att få det så omfattande som jag ville så jag gav upp rätt snabbt.

Skall se om jag har kvar det jag hann göra, kanske kan vara till någon hjälp.

Av Smergo

Japp, det var riktigt trevligt, tröttnat lite nu dock, tröttnar snabbt på spel för det mesta ;).

Det flöt bättre i linux än i windows och grafiken var minst lika bra, om nu någon bryr sig

Av Smergo

Det är ju inte säkert mot en enkel sniffning eller liknanade, men det är iofs svårt att få inloggningar som är det.

Av Smergo

Japp, kan inte mer än hålla med dig, har själv haft äran att tagit gitarrlektioner av honom ute i hans lilla stuga :P...

Okej, det är lätt hänt

Av Smergo

nickeh: Nice avatar, gillar Freak Kitchen?

Till topic, det kan vara så att ibland hamnar man mitt imellan en uppdatering eller liknande. Eller var så förr, inte hänt så mycket det sista. Prova med fler servrar eller kör en emerge sync igen och försök igen med jämna mellanrum

Av Smergo

Kanske prova att partionera upp samt formatera?

Av Smergo

Inte för att jag är någon hajare på att "stajla" men här är så det ser ut hos mig just nu, precis slängt in gentoo så jag sitter och filar lite, har inget å göra medans portage kompilar lite grundläggande grejer.

Lite grejer igång, sitter och rippar min cd-samling igen, verbose på grip för att jag hade lite krångel innan (därför det dumpas massa skit i ena terminalen). Annars inget speciellt.

http://194.236.2.249/~ulf/shot-2004-02-10.png