Inlägg

Inlägg som zAce har skrivit i forumet
Av zAce
Skrivet av strife242:

Det är inte olagligt att glömma något i Sverige..

Däremot finns det exempel från UK där man satt personer i fängelse för att de vägrat uppge sin kryptonyckel. I ärendet jag tänker på fick en person fängelse i 3 månader för att han vägrade lämna sin kryptonyckel till polisen så att de kunde gå igenom hans dator. Killen var dock misstänkt (och förmodligen skyldig) till mycket grövre brott som skulle genererat flera år i finkan om han blev dömd så nyckeln förblev "glömd".

Har haft tankarna om att kryptera mina hårddiskar, för att öka säkerheten i fall något skulle hända (om min dator blir stulen eller något).
Men hur kan man skapa kryptonyckel till sin dator såfall?

Med tanke på säkerhet, hur säkra är de olika webbmailen som finns där ute? (gmail, hotmail etc) Eller det är i slutändan hur starkt lösenord man har?

När jag får tid över hade jag tänkt fixa så jag har flera mails till olika saker jag använder (ett till spel, ett till forum/dylikt).

Av zAce

Vad jag har förstått så mår processorn bättre när den har låg temperatur jämfört med hög temperatur. Men jag är ingen expert.

Av zAce

Vattenkylnng - PSU startar ej efter försökt fylla systemet

Hej!

Jag har ett problem nu, jag använde ett trick som jag läst på forum att få PSUn att gå ingång genom att sätta ett gem mellan en grön kabel och svart kabel på den 20pin kablen från PSUn.

Jag satte pumpen på en 4pin, av och på hela tiden för att fylla systemet. Men efter ca 40 gånger med av och på så slutade fläkten på PSUn snurra och det började låta ett litet ljud från den.

Jag sitter nu och kallsvettas och jag vet inte vad jag ska göra. Har jag sabbat PSUn helt nu pga det jag gjort? Jag har ingen aning om hur annars jag ska starta pumpen utan att sätta igång moderkortet.

PSUn är en: Corsair HX 750W 80+ (Corsair HX 750W 80+ - Inet.se)

Snälla hjälp.

Av zAce

Phew, okej.

Jag tackar så himla mycket för all hjälp tatus!

Av zAce
Skrivet av tatus_se:

hehe, 4 liter vatten är lite överdrivet eller faktisk mycket överdrivet, ta bara 2st flaskor, alltså det borde räcka med 1l beroende på reservoaren (den tar mest vatten) men i din fall det blir bara T koppling så jag tror det går max halv liter, men du kan ha en extra flaska om du kanske ska behöva byta vatten, eller får läckage osv, men vill du helst spara så kör bara med batterivatten (destillerat vatten) som går att köpa på viket som helst macken eller typ biltema annars bara köp ett liter Feser One om du tycker det behövs inte ha extra

slang kanske går på 1m i själva system men man klipper och försöker anpassa så det går typ 1,5m så 2m är minst, 3m om du vill vara säker, 4m blir för mycket men du kan ha det som en extra om du ska uppgradera grejer i framtiden och vill slipa köpa mer slang

Tackar för detta! Hjälpte mig jättemycket!

Jag har litet problem, jag tror jag har gjort lite fel när det kommer till slangens tjocklek.

Jag är helt förvirrad när det kommer till alla de olika storlekar där finns. Ända jag vet är att jag ska ha G1/4" thread(?). Vad jag tror är att jag beställt slang/nipplar/klämmor som har inre diameter på 10mm (som jag länkade i första posten).

Frågan är, är 10mm tillräckligt för att få ett bra flöde? Eller borde jag avboka/omboka min beställning angående nipplar/klämmor (slang beställde jag från ett annat ställe och det har redan blivit skickat tyvärr..)?

Av zAce

Tack för svar tatus_se.

Jag har kollat upp GPU blocket och enligt deras egna sida så ska det passa till HD5850, jag har dock inte hittat nån information om HD5850 Black Edition och den vanliga skiljer på sig.

Jag spanade runt på coolingstuff.se och jag hittade slang och vatten.

Slang blir: Masterkleer 10/16 UV Blue
Cooling Stuff, vattenkylning till datorer

Vatten blir: Feser One UV Clear/Blue
Cooling Stuff, vattenkylning till datorer

Är lite osäker på hur många meter slang man ska köpa, och hur många liter vatten man ska köpa. Just nu siktar jag på 4 meter och 4 liter, tips om hur mycket jag ska köpa hade jag uppskattat!

Av zAce

Vattenkylning i7 920, HD5850

Hallå allihopa.

Jag sitter just nu på en dator med XFX HD5850 med en fläkt som bara skriker, jag känner mig nu tvungen att köpa den vattenkylning jag tänkte köpa för ett halvår. Hade ni bara kunnat kolla genom listan så hade det varit underbart!

Jag har gjort en lista över vilka vattenkylnings-komponenter jag tänkt köpa till min dator.

Datorn:
i7 920, socket 1366
XFX Radeon HD5850 black edition
ASUS P6T Deluxe v2
Antec 1200
(resten tror jag nog inte ni behöver veta, säg till annars)

Här är sakerna jag tänkt köpa från indomo.se:

CPU: EK-Supreme HF - Acetal
EK-Supreme HF - Acetal | Indomo Online AB

GPU: EK-FC5850 - Acetal
EK-FC5850 - Acetal | Indomo Online AB

Pump: EK-DCP 2.2 (12V DC Pump)
EK-DCP 2.2 (12V DC Pump) | Indomo Online AB

Radiator: EK-CoolStream RAD -XT (480), G1/4
EK-CoolStream RAD -XT (480), G1/4 | Indomo Online AB

Nipplar: Kit, 10st, Slangsockel, G1/4, S10mm (3/8), with O-Ring (High-Flow), black nickel
Kit, 10st, Slangsockel, G1/4, S10mm (3/8), with O-Ring (High-Flow), black nickel | Indomo Online AB

Klämmor: Slangklämma, 15-17mm, svart
Slangklämma, 15-17mm, svart | Indomo Online AB

Reservoar: T-koppling G1/4 Svart
T-koppling G1/4 Svart | Indomo Online AB

Slang: Har inte hittat något, jag hade gärna velat ha en blå slang så slipper jag färga vattnet, men indomo.se har bara ClearFlex60 (ClearFlex60 tubing 16/12mm clear | Indomo Online AB). Vet ni någon annan bra sida med blå slang så säg gärna till, den ska passa till G1/4"

Vatten: Har inte hittat något, behöver tips om vilket vatten jag kan köpa! (Om jag tvingas köpa en genomskinlig slang så vill jag gärna ha vatten som är färgat blå)

Av zAce

Kanske dags att uppdatera tråden? Många av länkarna funkar ej.

*Edit: Tänkte kyla min framtida XFX Radeon HD5850 grafikkort med vattenkylning, jag vet dock inte vad man kan använda för att kyla det. Har spanat runt lite och hittade en sådan här: http://www.frozencpu.com/products/9905/ex-blc-688/EK_Radeon_H...

Jag har läst någonstans att man inte behöver köpa en sådan som täcker hela grafikkortet, så min fråga lyder helt enkelt; Behöver jag köpa något som det jag länkade? Eller finns där nått mindre + billigare alternativ?

Av zAce

Jag tackar alla för er tid att kolla genom det jag funderat på att köpa. Jag ska ta era förslag i tanke.

Glömde att säga att jag redan har en DVD-brännare, och jag har haft Antec 1200 chassit i tanke när jag ville ha vattenkylning.

SSD hårddisk är något jag haft i huvet också, som jag kan ha mitt OS på (32GB värt det?), jag får fundera mer på det. De båda 1TB hårddiskarna hade jag tänkt köra RAID 0 på.

Vad är det för skillnad mellan i5 och i7? Är skillnaden stor eller det är mest bara priset?

Är grafikkortet jag valt tillräckligt bra?

Tacksam för alla svar och att ni har tagit er tid att läsa min tråd, tackar.

Av zAce

Speldator 13-15 000kr

God dag allihopa, god jul och gott nytt år i efterskott!

Jag har funderingar på att köpa en speldator för jag är less att spela spel på lägsta grafiken i alla spel, så jag tänkte att jag skulle köpa en kraftfull dator tills BF:BC2 släpps i mars.

Jag hade också tänkt att köra vattenkylning i datorn för jag alltid velat ha det. Eftersom jag hade tänkt köra med vattenkylning så går det bra att jag har saker som jag kan överklocka. Jag har redan skärm/t-bord/mus/OS.

Problemet är att jag kommer inte kunna köpa datorn för om ca: 2 månader (då jag har pengar vill säga). Men det jag undrar är om sakerna jag valt för en kraftfull dator kommer till att vara en längre tid.

Jag är väldigt osäker när det kommer till grafikkortet, jag vill gärna ha ett bra och stabilt kort. (Jag har varit med om att två av mina grafikkort har gått sönder pga. värme. Första månaden efter jag köpt datorn kommer jag få köra utan vattenkylning för jag har ej råd till det förrens en månad efteråt.)

En annan sak till, jag har kollat i vattenkylning-tråden och jag undrar om ni vet någon bra svensk sida där man kan köpa vattenkylnings-utrustning?

Här är sakerna jag tänkt köpa änså länge:

http://img205.imageshack.us/img205/3531/inetspeldator.png

(Jag har kollat på Komplett också, där blir priset 13.838kr utan frakt.)

Förslag till förbättringar till att bygga en kraftfull dator är mycket välkommna! (Om sakerna är mycket bättre än jag valt så får det gärna överstiga 15 000kr gränsen)