Inlägg

Inlägg som zachry har skrivit i forumet
Av zachry
Skrivet av kenneth-bray:

Till alla oroliga kunder måste vi tyvärr meddela att b-ray.se läggs ner p.g.a. sjukdom & små marginaler i branschen gör detta tyvärr ohållbart att fortsätta driva verksamheten vidare.

Skrivet av kenneth-bray:

Hur exakt alla dessa fodringar kommer att gå till kan jag inte svara på just nu, eftersom jag inte kan reglerna för detta i skrivande stund, men vi "fryser" så att säga verksamheten nu eftersom vi vet, att vi inte klarar av att fortsätta driva den.

Det är viktigt att det går rätt till.

Kanske kan vara en ide att nämna detta på eran hemsida? då antagligen inte alla era kunder är medlemmar på sweclockers.

Samt ge befintliga/tidigare kunder informationen att ni lägger ner, eftersom dessa fortfarande har garanti via er, och hur dom ska gå tillväga för ev framtida garanti ärenden.

Av zachry
Skrivet av Åsa-Nisse:

Borde inte fläkten på H50 blåsa ut från chassit och inte in?

Beror på att luften är svalare utanför chassit än inne, så med de i tanke drar den igenom svalare luft via intag än utblås.

Dock har jag vänt på de nu så den är utblås, mest pga jag inte hade något dammfilter,

Och på baksidan sitter även ett 5870 som blåser ganska varm luft som jag antar drogs in via H50.
Jag har iaf inte märkt av någon temp diff efter att jag bytte

Av zachry
Skrivet av MultiMan:

Det är tur att du tar det med ett leende. Förlåt om jag fortfarande skrattar när jag tänker på dina kontaker med n*Kenneth.:( Nästan en klassiker.

Skadeglädje:D haha nä men Kenneth kommer jag nog aldrig glömma. Kanske får samla ihop alla mejl och försöka komma ihåg telefon konversationerna för att sedan publicera "Best of kenneth (the one and only) - en kunds berättelse"

Ang pengarna går jag nog oturligt arbetslös nästa månad så dom pengarna är egentligen välbehövda.

Av zachry
Skrivet av MultiMan:

Tack för svaret/påminnelsen i andra tråden, zachry. Hoppas det löser sig, du har verkligen varit tålmodig. Som sagt, det var småkomiskt då med alla Kenneth, nu håller jag iaf tummarna att du får något tillbaka.

Har ju inte haft mycket annat till alternativ än att vänta:P
Hehe ja nu när det garanterat är en och samma Kenneth är de ju bara roligt när man tänker på vad som sagts.
ex
-jag kan tyvärr inte ta sådana beslut eftersom jag jobbar på sälj avdelningen (Toaletten?) du får kontakta supporten (avdelning köket?)

Ringde kontorsnumret än gång med
- Kenneths röst, nä det här är inte B-ray du har fått tag på fel nummer. (ursäkta mig att jag ringde sovrummet när jag skulle till köket aka support)

Jag kan leva med 1500kr fattigare som läxa att inte förskottsbetala/handla på osäkra företag mer, men jag lider med dom andra som ligger ute med 10k+. förhoppningsvis får dom pengarna tillbaka via bank eller liknande.

Av zachry
Skrivet av noggerr:

Zachry: Du ska gå till banken och reklamera beloppet, sen kontaktar du polisen, och från både banken och polisen får du ärende nummer som du ska dela mellan dom båda partnerna.

Det va nån som hade handlat på Xbox-Live med mitt visa kort, jag reklamerade beloppet en vecka senare och polisanmälde. efter 3 veckor satt pengarna på mitt konto igen.

Ok vart lite fundersam över hur det fungerade i min situation då jag mottagit varan 2ggr och nu slutligen väntar på ersättningen, betalningen skedde för 5-6 månader sedan.

Av zachry
Skrivet av TofZ:

riktigt nice om det "slår"!

någon mer än jag som tänker "hårdvaru-porr" när man ser filmen och läser om den?

slår tekniken igenom kommer porr-industrin att slå nya rekord, då du inte längre bara tittar på filmen utan kan även "känna" den på riktigt xD

+1 HAHA

Kanske inte de första jag kom att tänka på som användnings område men när du nämner de så tror jag att de faktiskt kommer slå stort inom de.

Av zachry
Skrivet av noggerr:

Du har fel. Han kan inte kräva tillbaka nånting förrens det är konfirmerat att det är rätt artiklar i paketet.
Även DHL har en ram för själig tid att hitta paketet, gör dom inte det inom den ramen så måste det fattas andra beslut.

Att allting skulle va klart bara för att paketet har kommit fram är absurt, skulle du inte vilja veta om det är rätt saker i ditt paket innan du betalar?

Men hur ligger det till nu då om vi antar de värsta att han nu har blåst folk. har jag någon möjlighet då att få tillbaka pengarna?

har jag någon möjlighet att göra som en del andra har gjort i nyhets kommentarerna, dvs göra en polisanmälan och sen få ut pengarna via min bank? betalade med VISA swedbank.

Av zachry
Skrivet av MultiMan:

Det enda jag minns av B-Ray var när någon annan här på forumet hade problem, men då han ringde blev han hänvisad till andra personer hela tiden. Det märkliga var bara att samtliga påståddes heta Kenneth. Komiskt då, inte lika kul nu om det har hänt något. Jag är inte ens säker på att hans ärende är utrett än.

Gissar på att du syftar till mig. det visade sig tidigare i denna tråd att det var en och samma person och nej tyvärr har inte mitt ärende löst sig ännu, men nu har det ju iof bara gått ca 3månader sedan jag vart erbjuden pengarna tillbaka:P Hela ärendet har ju snart tagit ett halvår nu. tror de va i mars jag tog kontakt med dom första gången.

*EDIT*
Om nu B-ray.se ligger nere för naturliga orsaker som sjuk på semestern eller liknande så är nog de företaget rejält kört när de öppnar igen.

Av zachry

Kul... sitter och väntar på ca 1500kr som jag ska få tillbaka från dom, har inte haft någon bra erfarenhet av dom då dom har segat med garanti ärenden osv.

Har ett ämne om dom här på swec
Sidan 2 och framåt tror jag.

Av zachry

Den perfekta HDDn till bärbara datorer, eller varför inte som OS,Backup för den som bor ute på landet:P

Nä seriöst, detta kan vara högintressant i rätt ändamål.

för privatbruk är de ju bra att lagra känslig data så när polisen konfiskerar disken/datorn så raderas de... För den som har de.
Tänker på filmen "hackers" när han kör med elektromagneter för att radera hårdiskarna.
(Hoppas inte jag bröt mot §7 & 8 nu)

Av zachry

Intressant för lagringsservrar om inte annat.

Av zachry

Kul att de kommer lite mer alternativ, är dock intresserad av högre stock frekvenser innan jag köper ny prolle.

Av zachry

Att folk fortfarande inte har lärt sig skillnaden mellan bildstorlek och upplösning:/

Jag har sedan -04 -05 använt mig utav flerskärmslösningar, och idag kör jag eyefinity och dom gångerna jag sitter vid en dator med en monitor känner jag mig rent handikappad.
Och skärmkanterna är lika irriterande som A-stolpen när man kör bil (inget man tänker på efter ett tag med andra ord).

Vad jag ville komma fram till är att eyefinity är värt varenda krona, de är ändå monitorerna som är en del av de viktigaste när du arbetar vid datorn.

Av zachry
Skrivet av davyp3:

Trodde det skulle vara fullt av iphone 4-bilder i denna tråd nu.

Jag väntar alltså på en "iphone4 bild" med Telenors affärspaket fastpris. 0:- i engångskostnad och 589:- netto per månad för fria samtal, sms och mms till alla nät samt fri surf. Dags att pensionera min gamla N95 8GB som tjänat mig väl i 2,5 år!

Väntar också på en iphone4 fast med telia max 25 abonnemang: fri surf, fria sms, fria MMS?, totalt 229kr/månad (tills december:( )

Antar att jag inte behöver lägga in en bild:P

Av zachry

har du provat att ringa 90 200 (telias kundtjänst)

annars kan du ju alltid sälja din 3G och lägga dom pengarna som engångsavgift för att sedan få en lägre månadskostnad.
Förlänga abonnemang brukar aldrig vara några problem hos en operatör.

Av zachry
Skrivet av Von_OttO:

kul med folk som säljer vidare ist för att slänga saker! själv bygger jag också datorer och säljer på blocket/Tradera och brukar tjäna ihop till min månadshyra med det

Bygger du ifrån beg eller nytt då?
Jag har själv tänkt tanken att bygga och sälja vidare men vad jag har räknat på skulle det inte gå plus så mycket, iof kanske du inte har så hög månads hyra heller.

Av zachry

Nej glömde ju skicka in bilder:(

Roligt att många har börjat komma igång.

Av zachry

Kan rekommendera Scythe Slip Stream 120mm 1900rpm. har själv 3 st och dom fläktar på bra, samt är tysta (enl mig) vid ~1000RPM.

Precis som TS är jag också intresserad av 140mm med hög CFM själv har jag 2st Cooler Master Silent Fan 140mm samt fläktkontroll, dock uppnår dom inte mina krav.

Av zachry

Jag tror ex google har samlat ihop fler processorer, däremot kanske dom inte har lika många olika modeller

Kul med lite annorlunda samling. dock lär hans livstid ta slut innan dom går upp i värde, om man inser att de kanske inte va så kul ändå tillslut och vill sälja allt.

Av zachry
Skrivet av houze:

Finns bra potential i detta om tekniken tilllåter någon meter, t.ex. behöver man inte ha alla komponenter i samma låda så man kan ha externa grafikkort att koppla in när man vill spela på sin bärbara.

Asus har redan en sådan lösning, asus XG

Men jag gissar på att du menar att man ska kunna plugga in ett vanligt "stationärt kort" ex HD5970?

Men intressant nyhet, blir roligt ifall det tillämpas någonting användbart.