Inlägg

Inlägg som WRC har skrivit i forumet
Av WRC

Hur ser den andra sidan av loginfunktionen ut? I dagar som dessa med 40 spaminlägg i GB per dag så skulle jag vilja ha en superenkel login. Om jag helt sonika tar raderna ovan , hur ska resten av funktionen se ut i koden? Om man bara kräver att inloggaren ska skriva ett ord i en ruta för att tillåtas skriva sitt inlägg kommer spammrobotarna förbi det då?

Edit (pga slarvig formulering) : if ($_POST['user'] == "user" && $_POST['pass'] == "pass")
{
header("Location: något.htm");
}

hur får man rätt kod att dirigera till en sida?

Av WRC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av R_fused
Vissa verkar inte ha förstått att detta inte bara handlar om att man inte kommer kunna piratkoiera filmer mm.
De är inte så noga. Det man verkligen bör vara orolig för är att världen snart styrs av storföretagen och inte av folkvalda ledare. Demokratin är snart ett minne blott. DET är den stora faran, inte att du måste betala för att se en flm.

Fullständigt rätt. Stora sammanslagningar underlättar detta bolagsstyrande. Jag tänker då på EU. Där sitter vi med mössan i hand och tar vad vi får. Vi kan inte påverka vår vardag utan får hoppas att andra länder tycker samma sak. Och lobbyverksamheten är enorm i EU. Skärp konkurrenslagarna och hjälp småföretag att växa. Stifta lagar mot företagsstyre. Idag kan dom stora köpa sig rättigheter i samhället som inte är demokratiskt. Stora företag suger. Dom tar statsbidrag så länge dom kan sedan flyttar dom tillverkningen utomlands så dom kan sänka priserna och krossa småföretagarna här hemma. Blää! Ställ politikerna som valtalar mot väggen när ni är ute på stan nästa år.

Av WRC

Var tog "uppsåt" vägen? Låt toppcheferna sitta inne ett par år så slutar dom nog med att släppa ut dylika softwares i framtiden. Skönt ändå att uppslutningen mot Sony varit så kompakt. Den dåliga publiciteten kanske får dom att fundera o förstå....

Av WRC

Aha , routern sätts i switchen och delar ut ip. Switchen är bara som typ en grendosa alltså? Finns det någon nackdel med en switch mellan bbuttaget och routern?

Av WRC

router/switch med BBB

Jag har en router till mitt bredband. Nu har jag skaffat BBB digitaltv. Med den dekoder som följde fanns en switch. Kan det bli fel om man sätter kabeln i routern isf switchen? Jag har inte fattat skillnaden mellan router o switch.

Av WRC

självklart skulle uppfinningar som inte gynnar utan snarare missgynnar storfinansen att kunna komma fram idag. Det kommer hela tiden nya uppfinningar som tar tillvara piratkopieringens möjligheter. Visst vet apple att största delen på ipodarnas minne är piratkopierade låtar osv. Folket bestämmer inte reglerna men utgången på matchen.

Av WRC

Ja , den är masterstrappad. Jag har provat både hispeed o fullspeed i bios. Jag har även provat i en annan dator. Det blev likadant där. Måste vara fel på hårdvaran. Man blir så trött på sånt här. Jag har säkert lagt ner 15 timmar på att få igång det nu. Skickar den genom rutan till localsupplier i morrn )

Edit: givetvis var den trasig. Allt jobb förgäves. Skit. Men nu fungerar det med USB disk iaf. Om än lite segt.

Av WRC

svordom x massor. Nä det aset vill inte. Jag har laddat ner drivisar av alla slag till både mobo och XP. Den upptäcks som "device" men får meddelandet "Denna enhet kan inte starta (Fel 10 )" i enhetshanteraren. Jag ska prova i en annan dator annars är det helt enkelt fabrikationsfel på kabinettet.

Av WRC

skulle det isf vara moderkortsdrivisar eller XP drivisar? Och var ser man vilka USB-drivisar man har installerade?

Av WRC

Det är alltså en av dom diskar jag haft i datorn. Måste den ändå anpassas för att fungera? Hur i så fall, eftersom den inte fungerar dvs inte kan nås från datorn? Lite moment 22 här.

Av WRC

extern ide/USB hårddisk

Jag köpte ett kabinett för att montera en ide disk i, och sedan kunna ha den som en bärbar disk. Den kopplas ju in i kabinettet med idekabel och sedan kopplas kabinettet in med USB kabel . Men jag får den inte att komma upp som flyttbar disk. Den borde dyka upp med kortläsarens platser. Den finns i enhetshanteraren som usb mass storage device men med utropstecken och "enheten fungerar inte (fel 10)" Vad är fel 10? någon som har installerat ett sånt här kabinett och haft problem? Det är en 80gb disk med en massa grejor på. Måste den formateras?

Av WRC

Tack vänner , äntligen får jag lite studiero! )

Av WRC

låter codecproblem. Prova med videolan. Den verkar ha alla codec man kan behöva .

Av WRC

=summa(A1;B1;C1)
=summa(A2;B2;C2)
Kan man få en formel för hela bladet ,så att man slipper skriva formeln till varje rad?

Av WRC

har du rätt ip i routern? Jag har också samma problem med jämna mellanrum. Oftast är det fel ip i routern. Då har min dator typ 192.168.0.2 isf x.x.0.3.

Av WRC

-mera så här:
http://www.smkostgota.com/resultat/SuperKM-05.htm
Jag kan få rad för rad att summeras med: =summa(D2;E2;F2) osv, men hur gör jag för att få hela rasket att summeras? Jag håller på att försöka få grepp om excel men jag hittar inget om just tidräkning och summering.

Av WRC

Jag tar upp en gammal tråd. Alltså , en resultatlista med tider i flera celler som ska räknas ihop i en cell i respektive rad.. Och man vill ju alltså inte skriva formel till varje rad. Hur gör man? Tider na är i formatet : 00:00:00 dvs tt:mm:ss

Av WRC

Det låter ju bra. Frågan är ju hur man får allt att fungera. Det är ju lätt att byta alla textarea till bubbelplats men hur blir det i databasen då? Blir det inte knas där då? Kan man inte skriva ett script där man lägger in namnbytet, och där allt görs automatiskt. Det finns ju redan ett script där man lägger in ny sökväg om man byter namn/flyttar gästboken.

Av WRC

Har sett liknande trådar förr. "kan någon hjälpa mig med ..." Slutet blir ofta att det rinner ut i sanden. Synd om dom som lägger ner massa tid på att designa.

Av WRC

gästboksskydd

Finns det nått bra sätt att skydda gästbok mot all skit i form av spam odyl? Banna ip och banna ord funkar ju inte i längden. Möjligtvis inloggning , men jag vill helst slippa det.