Inlägg

Inlägg som WRC har skrivit i forumet
Av WRC

Jag har en bootbar cd och har också reparerat 2 ggr. Men den kommer inte in till fönstret med den blå vandrande grejen. Nått saknas för att starta upp. Och det är ju inte min dator så jag vill inte att saker ska försvinna typ mail o sånt.

Av WRC

programmet getdataback låter dig ta tillbaka sånt som kastats. Annars så brukar de flesta zipfiler gå att hitta igen (om det inte är typ hemvideo eller nått)

Av WRC

Ja,kanske beroende på serialproblem eller så ville hon helt enkelt inte ha allt tjafs som kom med SP2.

Av WRC

xp startproblem (igen)

Jag har en dator här som jag skulle hjälpa till med att uppdatera med SP1 (ja faktiskt 1:an) och sedan installera ett prog. När jag äntligen fått fatt i SP1 och installerat för att sedan starta om så kommer jag bara till där man får välja mellan starta normalt eller felsäkert läge. Jag har provat att reparera windows 2 ggr nu. Det som ska ske efter valet i uppstart kommer aldrig till skott. Om jag väljer felsäkert läge så kommer det massa bokstäver o fladdrar förbi längst ner på skärmen för att efter typ 5-6 sekunder bli helt svart o reboota. Någon som har något tips om vad jag ska göra? Kanske hur jag ska kunna komma till en återställningspunkt.

Av WRC

det som slår mig mest är: om samsungs minnen skulle räcka till 200 mindre tillverkare ska då ipod tillverka fler spelare eller ska minnena ligga på hög tills dom är gamla och värdelösa (typ inom ett år)?

Av WRC

kan inte formatera vid installation

Jag ska ha nyinstall av XP på min c disk. Jag bootar med skivan o allt är frid o fröjd. Men jag får aldrig upp alternativet att formatera c disken. Den vill bara installera om windows i windowsmappen. Vad gör jag fel? När jag föreslår "ta bort partition" och markerar c:\ så textar den att det finns filer i den som behövs??? Jag vill bara ha bort skiten i c disken och en ren installation. Jag har sökt i forumet men hittar inte "mitt" fel. USB keyboard enabled i bios.

Av WRC

Men hallå , är det 1:a april eller?

Av WRC

fick det att fungera nu. Jag tror det var det kommatecken som står sist i raden med bilder.
http://www.smkostgota.com/slumptest.htm
Nu ska det in på huvudsidan på crossektionen så det blir lite mer liv där. Tack för hjälpen. Fattar inte hur ni kommer ihåg allt. Själv pinnar jag på med dreamveawer (som påpekade felet vid validering)

edit: http://www.smkostgota.com/cross_sida.htm

Av WRC

<script language="javascript">
<!--
document.write(visa_bild())
//-->
</script>
Jag har gjort en sida med bara det här scriptet utan att det fungerar. Merde.

Av WRC

Nu använder du ett annat språk (hoppas jag) Du menar inte skriva ut va? För det som ska ske är att det visas en ny bild varje gång man öppnar sidan.

Av WRC

Ok. Jag provade det utan framgång. Men det ska ju vara så ändå. Då är det något annat fel. Kan det bero på att bilderna ska visas i en tabell?

Av WRC

Så här ser scriptet ut till slumpad bild:

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
//***************************slumpbild****************************************************************

<!--This is one of many scripts which are available at: *---
//--http://www.JavaScript.nu/javascript *---
//--This script is FREE, but you MUST let these lines *---
//--remain if you use this script. *---
function visa_bild()
{

//***---Här skriver du vilka bilder som ska kunna komma. Ha hur många bilder du vill.
bild=new Array(/slumpbilder/"1.jpg","2.jpg","3.jpg","4.jpg","5.jpg","6.jpg","7.jpg","8.jpg","9.jpg",)

visa_bilden=bild[Math.floor(Math.random()*bild.length)]
visa_bilden="<IMG SRC=\""+visa_bilden+"\">"
return visa_bilden
}
//-->
</SCRIPT>
Jag har ju lagt bilderna i en mapp som heter slumpbilder. Är det fel att skriva pathen till bilderna om jag gjort?

Av WRC

http://www.afterdawn.com/guides/
Här finns massa konverteringsmöjligheter.

Av WRC

dubbla javascript

Jag tänkte lägga in 2 fria javascript på min sida. Ett som är rullande text i en ruta och ett som slumpar bilder. Hur blir det i head då med 2 javascript efter varandra? Ska det ha
<javascript blabla>... </script> vid båda i head? Hur hittar scriptet i body till "sitt" script i head?

Av WRC

köp o sälj

Jag skulle vilja ha ett köp o säljmarknad på min sida. Bara ett enkelt. Jag har ett phpBB nu men det blir inga besök eftersom det är för stort. Det är en föreningssida. Nån som vet nån bra gratisvariant?

Av WRC

Det är ju en testsida! Jag kan ju inte sitta o lägga in massa text bara för att det ska vara fullt utrymme. Det är ju designen på bakgrunden som ska ordnas , inte innehållet. Och jag utger mig inte för att kunna (till skillnad mot många andra amatörer) göra hemsidor. Däremot tycker jag att det är mångfalden i hemsidesutbudet som är häftigt. Från en enklaste "Hej jag heter Egon o här är mina hobbies" till flashsidor a lá herrejösses. Så var det med det.

Av WRC

Ja. Och det är ju lite av grejen med sidan, att den ska innehålla kolmårdens klubbfärger : orange o svart.

Av WRC

aha. Stroke heter den i engelska versionen. Fränt. O tusan vilken tid det tar och hitta på en bakgrund när man är designmissfoster.
Så ser det ut nu...http://www.smkostgota.com/smkkolmarden/DEFAULT5.htm

Av WRC

hittade ingen border men fixade med glow istället- Tack för tipset. Jag hittar ingenstans i PS själv.

Av WRC

angående detta med iframes : vad behövs för stöd på servern för att det ska fungera? Jag har provat att lägga in iframes och även overflow auto (css) varianten utan att det fungerar. Behövs det nått på datorn för att det ska fungera?