Inlägg

Inlägg som Vidkund har skrivit i forumet
Av Vidkund
Skrivet av Shahmaan:

Okej så jag tog kontakt med Comviq och de sa att jag kunde skicka in mobilen på service och då skulle de skicka en kostnadsförslag efter att de tagit en titt på min mobil. Hur mycket tror ni det kommer att kosta för att jaga skärmen?

http://www.samsungservice.se/privatperson/mobile-premium-serv...

3200 kr

Skickades från m.sweclockers.com

Av Vidkund

Samsung Galaxy Note! Borde landa i lådan på onsdag!

http://i1050.photobucket.com/albums/s419/Lars_Larsson/05_large.j...

Av Vidkund
Skrivet av Cybertrash:

En Olympus 35 RC, mätsökare, tar 35mm, verkar fungera aldelles utmärkt trots åldern.

Finns en inristning på undersidan: 74 03 22 -0739. Om det kan vara tillverkningsdatum, eller någonting sånt.

Eller personnummer, för jag antar att du köpt den beg?

Av Vidkund

Har inte testat i spel, men väl i 3DMark Vantage. Från 10.5 och framåt har jag ökat med ca 3000p gpu-poäng. Kör 5870 CF.

Av Vidkund
Skrivet av betan:

Jupp jag har samma problem. Väldigt irriterande att behöva fixa det varje gång.
Jag har noterat att slidern är på rätt ställe men den verkar inte fatta vad det betyder.

Har samma fenomen. Gör väl inte så mycket, men är lite störande. Ungefär som om just denna bit "tappas" varje gång man stänger ner och behöver ställas in på nytt.

Av Vidkund

Gamla goa Diablo 2 + exp kommer med posten i morgon. Ska bli trevligt!

Av Vidkund

Nej, har aldrig hört att det ska ge några problem.

Av Vidkund

Absolut! De är riktigt bra, gillar dem skarpt!

Av Vidkund

Bara ett förtydligande. De senaste drivrutinerna höjer som ni säger klocken (och därmed tempen). Anledningen att fläkten snurrar i 55% beror dock på att fläktprofilen är felinställd i det bios som några kort har när dom levereras. Det bör ligga mellan 20-30% i idle.

Av Vidkund

Kabeldragning kräver tid och tålamod. Och övning! Olika mycket beroende på chassi och nätagg såklart
Jag brukar försöka jobba med en i taget, de som sedan blir över går att "vika ihop" och lägga på botten av chassit. Alla har ett liten ormbo nånstans i sitt chassi, konsten är att få så litet som möjligt, dölja det och hålla det borta från fläktarna. Och då är ju lösningen att låta kablarna gå läng baksidan. Använd hålen för kabeldragning och låt överflödig längd ta ett varv på baksidan. Fäst med buntband och eltejp för att hålla ihop kablar och för att fästa i chassit där det behövs. Testa att flytta runt på olika sätt innan du fäster.

Nu har jag skaffat ett modulärt nätagg just för att slppa så stora ormbon, och det är mycket smidigare. Fast jag är en sån som aldrig blir riktigt nöjd. Lyckas jag väl få alla kablar till baksidan, så vill jag börja röja upp där också, även om det inte är nått som syns framifrån.

Av Vidkund

Hade samma problem med mitt senaste XFX 5870. Problemet är dålig fläktprofil, och har att göra med kortets bios och inte med CCC. Du behöver flasha bios på ditt kort, XFX har släppt ett uppdaterat bios på sin supportsida. Du reggar kortet på deras hemsida och sedan finns filen och tydliga instruktioner att ladda ner.

Av Vidkund
Skrivet av snabeldraken:

Hej! Jag kör med 1920X1080 vilket jag har fattat som är full hd jag använder hdmi kabel mellan skärm o dator o dom senaste drivrutiner 10.5

Har du hdmi kabel så brukar autojusteringen på skärmen inte fungera.
Har du kollat i CCC under Scaling Options? Där kan du använda overscan för att fylla upp hela skärmen.

Av Vidkund
Skrivet av Murloc:

Sorgligt nog så var det den jag köpte nyligen

Kommer jag att kunna klocka mitt fabriksklockade kort eller har dem redan klockat den till max?

Du kan klocka till 900/1300 utan att flasha om med nytt Bios. Vill du gå högre behöver du låsa upp detta genom att modda lite i Bioset. Ganska enkelt om man läser på först.

Finns en jättebra tråd om detta: http://www.sweclockers.com/forum/4-grafikkort/910575-guide-fl...

Av Vidkund

Har ett sådant chassi och ja, det går fint att ta bort hdd buren. Väldigt lätt, sitter med tre skruvar.

Av Vidkund
Skrivet av ceogar:

Någon som vet om den nya drivrutinen fixar 137 / 300Mhz problemet vid flera skärmar? Dvs att det flimmrar i 2d.

Ja, det är fixat. Kör du flera skärmar hoppar kortet upp till 400/1300, men också om du har ATI Overdrive och kör minsta lilla överklockat. Detta genererar ju såklart mer värme, vilket gör att fläkten snurrar igång. Jag inaktiverar därför TV:n i CCC när jag inte kör via den, då körs kortet i 137/300. Har också gjort två profiler så jag aktiverar Overdrive först när det behövs, mycket smidigt.

Av Vidkund

Ansluta hdmi till länkat kort?

Hej!
Eftersom det handlar om ett 5870 så postar jag i denna tråden.

Jag kör crossfire med två XFX5870 och funderar på hur jag ska slippa byta hdmi-kabel bakom datorn när jag vill köra på tvn. Kopplar jag hdmi till det länkade kortet funkar detta bara när kortet är aktivt (spel ex.), annars är ju kortet i viloläge och sänder ingen signal till tvn. Retar mig väldigt på detta viloläge. Spara ström är väl bra, men nu ställer det bara till problem. Det kanske inte är tänkt att det ska kopplas nått till länkade kort, fast det är ju praktiskt om det funkar.

Kan jag höja lägsta clocken i RBE och sen flasha för att undvika att kortet går i viloläge eller går man till väga på nått annat sätt? Eller ska jag lägga ner och fortsätta byta kablar eller kanske skaffa en adapter dvi-hdmi? Tacksam för era funderingar.

Edit: Har testat att höja clocken i RBE och sen flasha. Rekommenderas ej! Resulterade i krasch (finns väl en anledning varför inställningarna ser ut som dom gör). Det länkade kortet gick in i viloläge i alla fall.

Av Vidkund
Skrivet av Jaxione:

Tack för svaret!

Jo antog det var nått sånt.

Mvh J

Hej!
Kul att kortet funkar bra. Vapor X är ju riktigt snyggt också! (på nått konstigt sätt)
//L

Av Vidkund
Skrivet av RekFoto:

varför står det fortfarande 10.3 om man kollar vilken version man kör i ccc?

Vad jag förstår är detta en drivrutin, alltså ändrar du inte version av ccc som ju är ett program.

Av Vidkund
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ReZZiE
Jag har lite svårt o förstå hur folk kan tycka att SSD-diskarna är prisvärda?

Man får betala ett oerhört mycket högre pris per gb jämfört med de vanliga hårddiskarna, och prestandaökningen matchar inte den prisökningen.

Hur sjuttan tänker man då? xD

Om prestandaökningen matchar prisökningen är ju en ren bedömningsfråga från person till person. För mig innebar bytet till en ssd en bra mycket rappare datorn, och jag tycker att det var värt det. Och vad är egentligen prsvärt? Allt kan väl vara prisvärt beroende på synsätt.

Hur man tänker? Tja, har man pengarna och vill snabba upp sitt system (förutsatt att det är hyfsat ok i övrigt) är det ingen tvekan vilken komponent som ska bytas ut.

Av Vidkund
Citat:

Ursprungligen inskrivet av timmylilly
... Så jag har bestämt mig för att returnera det till komplett och be om ett nytt. Någon som vet hur man går till väga för att göra detta och hur det fungerar?

Från Komplett: "Om du anser att din vara är defekt så kan du skicka in varan till oss för kontroll. Om vi konstaterar din produkt som defekt enligt fabriksgarantin (inom garantitiden) så ersätter vi dig med en likvärdig vara.

Om varan inte längre finns i sortimentet så väljs en likvärdig eller bättre vara som ersättning. I de fall vi inte kan erbjuda detta kommer du att bli krediterad. Om vi inte finner något fel på produkten så debiterar vi dig en testavgift på 250:- inkl. moms samt returfrakt. Skicka med en kopia på fraktkvittot i försändelsen så återbetalar vi fraktkostnaden om vi finner produkten defekt. Här nedan finner du instruktioner för hur du skapar en returansökan via vår hemsida.

Instruktioner för retur:
1. Logga in på ditt konto
2. Välj "Alla beställningar" och klicka på "Sök"
3. Leta upp ordern med den aktuella produkten och klicka på "Se på eller ändra"
4. I övre högra hörnet kan du välja att "Returnera en vara" eller att "Ångra köp"
5. Välj det antal som du önskar returnera (oftast 1.00) samt uppgifter om clearing- och bankkonto (har du inte möjlighet/anledning att fylla i kontonummer, fyller du upp fälten med nollor).
6. Klicka "Returnera valda produkter"
7. Välj returorsak som passar in på ditt ärende och ange felbeskrivning samt, om du varit i kontakt med oss via e-post, ditt ärendenummer
8. Serienummer skall anges om möjligt
9. Klicka på "Välj leveransadress"
10. Kontrollera adressen
11. Klicka på "Skicka returanmälan" Om din retur blir godkänd kommer du att erhålla ett bekräftelsemail innehållande tillvägagångssättet som följer.

Returnera aldrig en produkt utan ett giltigt returnummer."

Själv lyckades jag slänga fraktkvittot, synd om mig.
Lycka till, hoppas det löser sig med ditt kort.