Inlägg

Inlägg som JMicke har skrivit i forumet
Av JMicke

Om du arbetar mycket med tunga beräkningar i Matlab så kanske du borde överväga att skaffa ett bra grafik kort till datorn. Det finns tillägg till Matlab som gör att en del beräkningar kan ske mha gpu'n.
Iofs, har du klarat dig med en P4 3 GHz så lär du väll märka av en stor skillnad ändå, men om någon annan är intresserad så listar jag några tillägg här:
MATLAB plug-in for CUDA
GPGPU Acceleration in MatLab with Jacket
GPUmat

Av JMicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Achoth
Vet inte riktigt när jag skulle använda on-the-fly ändring av DPI, eller så hög DPI som 3200 överhuvudtaget. Har kört med 400 än så länge men ergonomin är bra, och den hänger med snabba ryck och sådant?

Deathadder har garanti i 2 år, du ska kunna byta din mus.

Möjligt den har garanti i 2 år men jag ids inte börja leta fram kvitto. Dessutom så hade jag inte kvar kartongen till musen. Enklare att bara köpa en ny...

3200 dpi är då att föredra när man spelar spel i 1920 x 1080 upplösning. Att spela med 400 dpi i den upplösningen skulle nog vara väldigt frusterande. Även när man surfar så känns det en otrolig skillnad.

Av JMicke

Jag gillar min Logitech G9. Tycker den fungerar bra. Jag hade en Deathadder ett tag, den var väl också bra. Tyvärr så pajade den efter ca 1 år ...

Av JMicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RobinJacobsson
Men hårddisken är väl den största flaskhalsen i systemet? Visst kan jag köra 2 HDD med OS på det ena och den andra för lagring, men en SSD känns ändå befogat även om jag väljer en liten, för jag tror ändå att det kommer räcka med utrymme om jag placerar det strategiskt.

Rätta mig om jag har fel men låter inte en SSD mindre jämfört med en HDD?

Visst låter den mindre, men en HD lär knappast höras.
Nätagg och fläktar är de mest ljudande komponenterna i datorn.
Så tillsvida du inte tänkt kyla datorn med vattenkylning så har det nog ingen praktisk betydelse, fläktarna kommer ändå att överrösta en HD.
Och även om du använder vatten kylning så lär pump och fläkt till denna låta en del ...
Vill du ha det tyst så sätt in datorn i en garderob, eller liknande

Av JMicke

Om du ställer dator så att den går i energi spar läge efter 1 h så lär du inte störas av vare sig nätagget eller grafik kortet när du sover.

Av JMicke

Personligen skulle jag valt zalmans medföljande pasta. I det länkade sweclockers testen ovan så är skillnaderna mellan den bästa pastan och zalmans bara försummbara 4 grader. Det är inte värt att lägga ut en hundralapp för 4 grader.

Kan ju tillägga att jag använder zalmans pasta i min cpu kylare, Zalman CNPS10X Extreme

Av JMicke

Här är en i mitt tycke prisvärd speldator

http://pici.se/pictures/YjdzBECIE.jpg

Av JMicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TheJerk
Där är vi ju redan idag. GTX285 ~10k PPD. 70% på det är 17k PPD. Jag hade väntat mig MINST 20k PPD med allt snack om att Fermi var 2-8 ggr snabbare än GT200 på gpgpu-applikationer, helst mer. Nu undrar man lite vilka applikationer det var. 17k PPD @~300watt och massor av oljud. En överklockad i7a är tystare, drar mindre ström och ger samma PPD, även om man räknar bort bigadv. Räknar man med bigadv så vinner cpun även i PPD (~25k PPD).

Det kan nog stämm att Fermi är 2-8 ggr snabbare. Problemet med 480 är att den är kastrerad. Om du vill ha full prestanda så skall du köpa ett Tesla kort eftersom Nvidia vill att de som vill använda deras kort till GPGPU köper deras dyrare Tesla kort.

Citat:

Delve a little deeper, handily not mentioned in any briefing, and NVIDIA is limiting the double-precision speed of the desktop GF100 part to one-eighth of single-precision throughput, rather than keep it at half-speed, as per the Radeon HD 5000-series. We'll have to wait for the Tesla parts before that's restored to Radeon-matching levels.

Källa: Hexus

Av JMicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zaman
Där ser man, precis som man hade förutsett att det skulle dra mycket ström och inte prestera så värst mycket bättre än konkurrenten. Jag hoppades på att Nvidia verkligen skulle lyckas med GTX400 men än så länge känns det inte lovande.

Kanske framtida drivrutiner kan få fart på korten mer men det får vi hoppas.

Synd att SweClockers inte benchmarktestade kortet med Unigine Heaven 2.0 som sägs har varit optimerat för Nvidia. Nån som vet om det finns ett test med UH2.0?

Nvidia får väl sänka priset genast tycker jag annars har de svårt att sälja dem i mängder.

Hexus testade med Unigine Heaven 2.0 . Du kan läsa deras test på NVIDIA's GeForce GTX 480 finally unleashed. Reviewed and rated.
Edit: Om du bara är intresserad av det bechmarket så ligger det på sidan 8, The tessellation question

Av JMicke

Personligen så kör jag med i7 860, tycker det är värt lite mer.

Av JMicke

Hade en Deathadder förrut och den kändes väl bra, tills den pajade.
Gillar min Logitech G9 som jag haft sedan dess ...

Av JMicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Anders127
Du kan ju köpa 2 xeon processorer på ett dual socket moderkort. Då får du 8 eller 12 kärnor

Eller varför inte Intels nya 8 core Nehalem EX processor. Den släpps väl inom någon vecka ... 2 x 8 kärnor ( samt 2 x 8 hypertreads)

Av JMicke

Avinstallera drivers
Stäng datorn
Byt kort

borde gå utan problem

Av JMicke

12 - kärniga Amd server processorer är redan på gång, det dröjer väl ytterligare 1-2 år innan desk tops versionen släpps. Amd 12-core processor spotted online
AMD 12-core Opterons leaked ahead of launch?

När Intel släpper sina 12 kärniga processorer vet jag inte, men någon annan kanske vet eller så kan du ju kolla med google...

Av JMicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dani05

Ja det finns ju hexcores nu och andra grafikort osv.
Och det var ju det jag ville påpeka inte nog med att ditt inlägg redan var så onödigt så länkar du dessutom till gamla grejer för 6000 euro.....
Och sen blir personen som påpekar detta ett tjockhuve.

Jag skulle gärna ha länkat till en dator med nyare grejer, men faktum är att jag hittade inget. Sökte, som jag nämnde i mitt inlägg tidigare, på prisjakt efter skulltrail men hittade inget, och tog därför första systemet jag hittade på google.... ville inte lägga ner allför mycket tid på det ...

Av JMicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jockeffs
Kan nog montera, men har aldrig gjort det förut och pallar inte om något går sönder.

Du kan ju köpa enligt dit val och uppgradera grafik kortet om 6-12 månader, efter att nästa generations kort har släppts, till tex 6850 ...

Av JMicke

Och anledningen att man skulle köpa 2 cpu är naturligtvis att man är "framtids säkrad".
Då har man 2 x 4 kärnor, alltså behöver man inte köpa my dator förrän programmen börjar dra nytta av betydligt mer än 8 kärnor. Iofs så har ju 6 kärniga processorer börjat dyka upp nu så om jag själv skulle köpa ett skull trail system så skulle jag välja ett med 2 x 6 kärnor ...

Av JMicke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dani05
Varför i hela friden skulle han köpa den för?

1. Har du ens läst vad han skrev?

2. Det finns nyare bättre grejer ute nu.
Eftersom det finns nyare/bättre grejer ute nu så kan man bygga sig en bättre dator för samma pris om inte billigare beroende på hur många grafikkort man ska ha osv.

3. Han skrev inte att han skulle ha datorn till något annat än spelande så alltså har han inte direkt någon användning av 2 st cpu.

4. Han skrev ju att han tycker
dock att fläska på med 2 st fermi känns lite för dyrt kanske
Och då tycker du inte det låter onödigt att köpa 2 st cpuer? Och för att inte nämna att den kostar 6000 euro med dessutom gamla grejer.

Det var inte helt allvarligt menat, därav smiley'n i inlägget, för att även dem mest tjockhuvade skulle förstå det.

Av JMicke

När du köper din 3:e skärm så bör du fundera på att köpa en med displayport utgång. En av skärmarna måste nämligen vara inkopplad via denna port om du skall kunna koppla in 3 skärmar...

Av JMicke

Vill du ha en "framtids säker dator" och "inte bryr sig så mycket om budget" så kanske du bör kolla på en Skulltrail Core i7 Dual Xeon W5580
Den är på Ebay Uk med bara 1 dygn kvar så du får skynda dig om du vill ha den
Hittade ingen skulltrail på prisjalt, kanske inte så stor efterfrågan på prestanda datorer i lilla svedala ...